Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2010, 16:45:36
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Electronul, ca si alte particule, sau chiar unele planete, au fost intai intuite, apoi demonstrate matematic si in final dovedite.
Le-ai vazut? Cu ochii tai? Nu?
Atunci zi-i lui ai sa -ti explice ce i-am explicat eu lui, adica faptul ca toata iluzia lui cum ca stie ceva se bazeaza pe aceea ca el crede la randul sau ce i-au spus altii.
Ca sa nu mai scriu eu inca o data. Share the knowledge intre voi.
Vechi 07.07.2010, 16:49:49
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Haideti sa facem un pic de ordine intr-o discutie care tinde sa devina prea dezlanata.

Pentru inceput, va rog ca, inainte de a continua cu acuzatiile care se refera la "dovezi", sa definiti cat mai exact termenul.

Ce intelegeti prin "dovada" ?
DOVÁDĂ, dovezi, s.f. 1. Fapt sau lucru care arată, demonstrează ceva; probă convingătoare, mărturie. ♢ Loc. adv. Ca (sau drept) dovadă = ca semn că..., pentru a dovedi că...
... e din DEX
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 16:52:37
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Le-ai vazut? Cu ochii tai? Nu?
Atunci zi-i lui ai sa -ti explice ce i-am explicat eu lui, adica faptul ca toata iluzia lui cum ca stie ceva se bazeaza pe aceea ca el crede la randul sau ce i-au spus altii.
Ca sa nu mai scriu eu inca o data. Share the knowledge intre voi.
Probabil ca si tu crezi ca respiri un amestec de gaze format din azot, oxigen, CO2, etc.
Ai vazut tu atomii acestor gaze? NU!
Dar crezi in existenta lor ... pentru ca aceasta existenta a fost demonstrata stiintific ...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 16:55:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Probabil ca si tu crezi ca respiri un amestec de gaze format din azot, oxigen, CO2, etc.
Ai vazut tu atomii acestor gaze? NU!
Dar crezi in existenta lor ... pentru ca aceasta existenta a fost demonstrata stiintific ...
Cred pentru ca mi-au spus altii si vorba ceea, i-am crezut pe cuvant, ca aveau autoritatea.
Si tu la fel.
Vechi 07.07.2010, 16:57:29
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred pentru ca mi-au spus altii si vorba ceea, i-am crezut pe cuvant, ca aveau autoritatea.
Si tu la fel.
Cand nu ai alta explicatie o dai in mistouri ... Tipic ...
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 17:00:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Cand nu ai alta explicatie o dai in mistouri ... Tipic ...
Asculta, dragoste, cand iti tragi tu laborator in garsoniera si te apuci de facut analize chimice ale aerului, te rog frumos sa strigi din tot sufletul EVRIKA! Dar numai daca vei vedea moleculele si tot restul in detaliu.
Atunci sa-mi spui tu mie ca ai dovezi palpabile.
Pana atunci ai si tu o credinta cvasi-religioasa legata de componenta chimica a aerului. Unii il cred pe ayatolahul din moschee, altii pe ayatolahul de la NASA.
Acelasi mecanism mental cat timp nu faci tu cu manutele tale experimentul.

Nu neg ca fac oarecare misto dar daca tu din textul asta o sa pricepi ca eu nu cred ca exista aer... daca la asta te vor conduce complexele procese cognitive... whatever.
Vechi 07.07.2010, 17:04:25
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Te referi la faptul ca nu aveti nici o dovada?
Ma bucur ca ti-a mai ramas macar simtul umorului din averea pe care ai avut-o in vremea credintei.
Vechi 07.07.2010, 17:06:21
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asculta, dragoste, cand iti tragi tu laborator in garsoniera si te apuci de facut analize chimice ale aerului, te rog frumos sa strigi din tot sufletul EVRIKA! Dar numai daca vei vedea moleculele si tot restul in detaliu.
Atunci sa-mi spui tu mie ca ai dovezi palpabile.
Pana atunci ai si tu o credinta cvasi-religioasa legata de componenta chimica a aerului. Unii il cred pe ayatolahul din moschee, altii pe ayatolahul de la NASA.
Acelasi mecanism mental cat timp nu faci tu cu manutele tale experimentul.

Nu neg ca fac oarecare misto dar daca tu din textul asta o sa pricepi ca eu nu cred ca exista aer... daca la asta te vor conduce complexele procese cognitive... whatever.
Si care e diferenta dintre ayatolahul din moschee, ayatolahul de la NASA si ayatolahul din altarul unei biserici fie ea ortodoxa fie catolica?

Imi ceri mie sa-mi fac laborator propriu????
Voi care atunci cand vine vorba de Dumnezeul vostru, pretindeti tacere si credinta neconditionata???
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 17:08:48
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Ma bucur ca ti-a mai ramas macar simtul umorului din averea pe care ai avut-o in vremea credintei.
Ai tras o concluzie gresita.
Simtul umorului mi l-am pierdut in vredea de credinta.
Mi-a trebuit mult timp sa-l recapat, macar in parte.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 17:09:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Si care e diferenta dintre ayatolahul din moschee, ayatolahul de la NASA si ayatolahul din altarul unei biserici fie ea ortodoxa fie catolica?

Imi ceri mie sa-mi fac laborator propriu????
Voi care atunci cand vine vorba de Dumnezeul vostru, pretindeti tacere si credinta neconditionata???
Eu tie nu iti pretind nimic, lasa aerele astea de copil bucalat si cu ochii mari si umezi caruia i se ia jucaria.

Nu mai am ce sa iti pretind dupa ce singur tu te intrebi retoric care e diferenta dintre ayatolahul din moschee si de la nasa :) Pentru ca aici voiam sa si ajung: sa realizezi ca nu e o diferenta majora, dpdv "laic" (duhovnicesc este, dar nu ne jucam noi doi in terenul acela) intre cei care cred ca exista atomi fara sa-i fi vazut vreodata cu ochii lor si cei care cred ca este Dumnezeu.

Tu poti sa-mi demonstrezi mie, concret, stiintific si experimental existenta atomului cu tot atatea dovezi (adica zero) cu cat pot eu sa-ti demonstrez tie existenta lui Dumnezeu.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Analab sau Analav = Crucea Tipica Ieroschimonahilor si schimonahiilor Sebastiana Stiri, actualitati, anunturi 8 23.02.2012 21:54:39
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? pompi Preotul 16 21.03.2011 20:32:41
Cum este o zi tipica crestinului? Panthera Generalitati 10 24.06.2010 15:00:54
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? maria-luisa Generalitati 41 05.01.2010 21:35:11