![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
taxe peste tot....eu dau cat am....ajut la cutia milei, dau la biserica, la sarmanii de la biserica....nu mi se impune....
|
|
|||
|
|||
![]()
procentual cat reprezinta taxa bisericeasca?
sa luam ex. nunta -taxa bisericeasca= X -localul:mancare bautura,...muzica -rochia de mireasa si costumul de ginere -(limuzina de lux) - - -etc.etc..... _______ TOTAL:? VALOAREA PROCENTUALA =X*100:TOTAL si in balanta valoarea procentuala a cununiei in fata lui Hristos fata de restul cheltuielilor valabil si pt.inmormantare,botez,parastas,acatist.. |
|
|||
|
|||
![]()
De cand trebuie sa fie prezenta in casa Domnului o cheltuiala alaturi de masa la carciuma costumul si lautarii la nunta?De ce ne ascundem dupa deget?cand toata lumea stie ca a fi parorh in Bucuresti este direct proportional cu spaga de mii si zeci de mii de euro data catre mai marii bisericii?Este o afacere ,una deosebit de profitabila.Am fost nas de botez.chemat in altar sa semnez certificatul de botez preotul de la manastirea din parcul moghioros mi-a cerut 200 lei bani pe care nu-i aveam in totalitate, pentru ca nu mi-am inchipuit ca va costa atat.M-i am varsat buzunarele pe masa din fatza lui..si mi-a lasat doar hartiile de 1 leu si fisele...????este normal??nu cred..asta ..zilele astea..merg la o cununie..am sa va spun cum decurg lucrurile..
|
|
||||
|
||||
![]()
"Fără plată ați primit, fără plată să dați.
Să nu luați nici aur, nici argint, nici aramă în brîele voastre, nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui." ![]() Citam si eu... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce-mi plac interventiile tale ![]() Ai tras concluzia |
|
|||
|
|||
![]()
... si lucratorul primeste hrana de la cel pe care-l slujeste. Preotii ne slujesc noua. Eu asa am inteles din cuvintele Mantuitorului: "Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reciteste topicul in intregime si te vei lamuri! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da,asa este,dar lumea e plina de de amatori de slugi,eventual sclavi.Preotul este sluga lui Dumnezeu iar cuvintele "sa fie tuturor sluga" se refera la disponibilitatea lui de a servi pe absolut oricine are nevoie de el.Necesitatea banilor a aparut atunci cand Biserica a devenit institutie in stat.Orice institutie se conduce prin mijloace materiale.Nici eu nu sunt deacord cu taxe peste puterile oamenilor si nu sunt deacord nici cu ignoranta unora dintre preoti.Dar a generaliza ca preotii sunt dracul gol este o greseala.De ce nu se dau si exemplele pozitive,de preoti buni,si sunt foarte multi.CAUTATI SI VETI AFLA....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Taxe Biserica | georgel23c | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 19.05.2016 11:11:01 |
Poruncile bisericesti | doifrati | Intrebari utilizatori | 2 | 08.01.2011 20:02:42 |
Carti Bisericesti | Danut7 | Reguli in Biserica | 3 | 01.09.2010 20:16:17 |
reguli bisericesti | oanamarieta | Generalitati | 1 | 24.02.2008 09:42:54 |
|