Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 13:56:43
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

taxe peste tot....eu dau cat am....ajut la cutia milei, dau la biserica, la sarmanii de la biserica....nu mi se impune....
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 14:27:29
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

procentual cat reprezinta taxa bisericeasca?
sa luam ex. nunta

-taxa bisericeasca= X
-localul:mancare bautura,...muzica
-rochia de mireasa si costumul de ginere
-(limuzina de lux)
-
-
-etc.etc.....
_______
TOTAL:?

VALOAREA PROCENTUALA =X*100:TOTAL

si in balanta valoarea procentuala a cununiei in fata lui Hristos fata de restul cheltuielilor

valabil si pt.inmormantare,botez,parastas,acatist..
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 23:34:23
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Implicit

De cand trebuie sa fie prezenta in casa Domnului o cheltuiala alaturi de masa la carciuma costumul si lautarii la nunta?De ce ne ascundem dupa deget?cand toata lumea stie ca a fi parorh in Bucuresti este direct proportional cu spaga de mii si zeci de mii de euro data catre mai marii bisericii?Este o afacere ,una deosebit de profitabila.Am fost nas de botez.chemat in altar sa semnez certificatul de botez preotul de la manastirea din parcul moghioros mi-a cerut 200 lei bani pe care nu-i aveam in totalitate, pentru ca nu mi-am inchipuit ca va costa atat.M-i am varsat buzunarele pe masa din fatza lui..si mi-a lasat doar hartiile de 1 leu si fisele...????este normal??nu cred..asta ..zilele astea..merg la o cununie..am sa va spun cum decurg lucrurile..
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 00:12:04
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

"Fără plată ați primit, fără plată să dați.
Să nu luați nici aur, nici argint, nici aramă în brîele voastre,
nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui."

Citam si eu...
Vechi 19.04.2010, 00:21:36
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
nici traistă pentru drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag, căci vrednic este lucrătorul de hrana lui."

Citam si eu...

Ce-mi plac interventiile tale

Ai tras concluzia
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 00:30:37
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul

Citam si eu...
... si lucratorul primeste hrana de la cel pe care-l slujeste. Preotii ne slujesc noua. Eu asa am inteles din cuvintele Mantuitorului: "Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă."
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 01:11:51
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Exista o multime de biserici in Bucuresti la care nu sunt taxe, sau sunt mici si corecte (in sensul ca o ceremonie intr-o biserica costa energie electrica, cor, curatenie). Problema ete ca aceste biserici pun conditii "inacceptabile" bietilor oameni, cum ar fi sa se spovedeasca mirii si nasii inainte de nunta sau botez, sa invete Crezul pe de rost, sa pastreze linistea in timpul slujbei, sa nu vina cu lautari la usa bisericii si sa nu arunce cu orez/grau/confeti...
Cred si eu ca iti par inacceptabile toate cele mentionate.Daca ai fi o buna crestina nu ti s-ar parea asa.DA MIRII SI NASII TREBUIE SA SE SPOVEDEASCA!Citeste mai mult si vei afla ca harul in Taina cununiei lucreaza mult mai sigur in sufletele curatite prin spovedanie,eventual impartasire cu Trupul si Sangele lui Hristos.dar nu cred ca acest lucru se cere obligatoriu,probabil se recomanda.DA,ESTE NORMAL CA UN NASII SA STIE CREZUL.A fi nas inseamna a fi parinte spiritual celui botezat sau cununat,si cum vei indruma sufletul unui fin din moment ce tu ca nas esti zero? Iar cei ce nu pastreaza linistea in timpul unei slujbe dau dovada de nesimtire si lipsa de respect fatza de Casa Tatalui ceresc si fata de preot.Daca nu ai respect pentru un preot de ce nu te duci la vrajitoare sa-ti faca slujba? Ca nu-ti cere nimeni obligatoriu sa ai cununie religioasa.Cununie civila da.Dar daca vrei religioasa si pretinzi ca esti crestina mi se pare logic si de bun simt sa respecti un preot ca invatator de lege spirituala.Cat despre lautari....trebuie sa te dezamagesc dar ei canta muzica draceasca care instiga la desfrau,dezmatz,strigaturi si chiote nedemne de un om.Omul trebuie sa inteleaga odata ca ori e chip al lui Dumnezeu ori e chip al diavolului.Faptele spun totul despre cineva.Mantuitorul a spus clar despre cei care nu sunt ai Lui."II VETI CUNOASTE DUPA FAPTELE LOR".Asa ca nu mai criticati preotii,care se roaga in genunchi pt voi...cautati sa va vindecati prin smerenie.Nici eu ,daca as fi preot, nu as permite la nimeni sa pangareasca sfanta Biserica sau sa o faca loc de batjocura la totii ateii.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 01:16:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Cred si eu ca iti par inacceptabile toate cele mentionate.Daca ai fi o buna crestina nu ti s-ar parea asa.DA MIRII SI NASII TREBUIE SA SE SPOVEDEASCA!Citeste mai mult si vei afla ca harul in Taina cununiei lucreaza mult mai sigur in sufletele curatite prin spovedanie,eventual impartasire cu Trupul si Sangele lui Hristos.dar nu cred ca acest lucru se cere obligatoriu,probabil se recomanda.DA,ESTE NORMAL CA UN NASII SA STIE CREZUL.A fi nas inseamna a fi parinte spiritual celui botezat sau cununat,si cum vei indruma sufletul unui fin din moment ce tu ca nas esti zero? Iar cei ce nu pastreaza linistea in timpul unei slujbe dau dovada de nesimtire si lipsa de respect fatza de Casa Tatalui ceresc si fata de preot.Daca nu ai respect pentru un preot de ce nu te duci la vrajitoare sa-ti faca slujba? Ca nu-ti cere nimeni obligatoriu sa ai cununie religioasa.Cununie civila da.Dar daca vrei religioasa si pretinzi ca esti crestina mi se pare logic si de bun simt sa respecti un preot ca invatator de lege spirituala.Cat despre lautari....trebuie sa te dezamagesc dar ei canta muzica draceasca care instiga la desfrau,dezmatz,strigaturi si chiote nedemne de un om.Omul trebuie sa inteleaga odata ca ori e chip al lui Dumnezeu ori e chip al diavolului.Faptele spun totul despre cineva.Mantuitorul a spus clar despre cei care nu sunt ai Lui."II VETI CUNOASTE DUPA FAPTELE LOR".Asa ca nu mai criticati preotii,care se roaga in genunchi pt voi...cautati sa va vindecati prin smerenie.Nici eu ,daca as fi preot, nu as permite la nimeni sa pangareasca sfanta Biserica sau sa o faca loc de batjocura la totii ateii.
Cu sinceritate si buna credinta iti spun ca nu ai inteles cuvintele Cristinei. Nu ai vazut ironia.
Reciteste topicul in intregime si te vei lamuri!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 01:22:03
Member

Talking

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
De cand trebuie sa fie prezenta in casa Domnului o cheltuiala alaturi de masa la carciuma costumul si lautarii la nunta?De ce ne ascundem dupa deget?cand toata lumea stie ca a fi parorh in Bucuresti este direct proportional cu spaga de mii si zeci de mii de euro data catre mai marii bisericii?Este o afacere ,una deosebit de profitabila.Am fost nas de botez.chemat in altar sa semnez certificatul de botez preotul de la manastirea din parcul moghioros mi-a cerut 200 lei bani pe care nu-i aveam in totalitate, pentru ca nu mi-am inchipuit ca va costa atat.M-i am varsat buzunarele pe masa din fatza lui..si mi-a lasat doar hartiile de 1 leu si fisele...????este normal??nu cred..asta ..zilele astea..merg la o cununie..am sa va spun cum decurg lucrurile..
Asta pt ca nu ai avut intelepciunea sa discuti pretul inainte.Vina este numai a ta,imi pare rau... Daca te duceai la un avocat si-i cereai o interventie,ala iti spunea pretul iar tu nu l-ai fi comentat...Daca nu aveai bani de ce ai acceptat sa fii nas? Asa va fi si in Ziua Judecatii de Apoi:unii vor fi pregatiti pentru nunta Mirelui ceresc altii vor ramane pe afara.Citeste pilda fecioarelor intelepte din Biblie.
Reply With Quote
Vechi 19.04.2010, 01:41:27
Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
... si lucratorul primeste hrana de la cel pe care-l slujeste. Preotii ne slujesc noua. Eu asa am inteles din cuvintele Mantuitorului: "Și care va vrea să fie întâi între voi, să fie tuturor slugă."
Da,asa este,dar lumea e plina de de amatori de slugi,eventual sclavi.Preotul este sluga lui Dumnezeu iar cuvintele "sa fie tuturor sluga" se refera la disponibilitatea lui de a servi pe absolut oricine are nevoie de el.Necesitatea banilor a aparut atunci cand Biserica a devenit institutie in stat.Orice institutie se conduce prin mijloace materiale.Nici eu nu sunt deacord cu taxe peste puterile oamenilor si nu sunt deacord nici cu ignoranta unora dintre preoti.Dar a generaliza ca preotii sunt dracul gol este o greseala.De ce nu se dau si exemplele pozitive,de preoti buni,si sunt foarte multi.CAUTATI SI VETI AFLA....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taxe Biserica georgel23c Stiri, actualitati, anunturi 9 19.05.2016 11:11:01
Poruncile bisericesti doifrati Intrebari utilizatori 2 08.01.2011 20:02:42
Carti Bisericesti Danut7 Reguli in Biserica 3 01.09.2010 20:16:17
reguli bisericesti oanamarieta Generalitati 1 24.02.2008 09:42:54