Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 10:18:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Eu nu m-am mai jucat pe calculator de multi ani, de cand mi s-a stricat calculatorul de acasa.
Si altul nu mai mi-am luat. Iar la serviciu nu pot sa instalez jocuri.
Dar imi aduc aminte ca ma prindea 3-4 dimineata in fata calculatorului.
Nu mancam ore intregi. Doar setea puternica si nevoile fiziologice ma ridicau de pe scaun.
Recunosc ca mi-e dor sa ma joc si ma mai uit pe net, din cand in cand, sa vad ce jocuri au mai aparut.
Dar tot nu-mi cumpar calculator ...
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 13:26:08
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Jocurile pe calculator sunt o problemă pentru tinerii de astăzi și nu numai. Este, într-adevăr, un mijloc de "evadare" din realitatea cotidiană și de trăire a altor realități și posibilități virtuale pe care ni le oferă calculatorul. Sunt un adept incurabil al mijloacelor informatice (calculatoare și tot ce ține de acestea). Trăim într-o lume în care e greu să ne imaginăm că am putea trăi fără informatică.

Ideea este că orice lucru în sine nu înseamnă ceva rău, chiar și jocurile pe calculator. Spun aceasta din experiențele pe care le am cu oamenii care vin în contact (eu, personal, am evitat orice tip de joc fiindcă sunt conștient de slăbiciunile mele și nu-mi doresc patimi).
Există o sumedenie de jocuri pe calculator cu scopuri științifice, educative, din câte am înțeles.
Jocul în sine nu este ceva rău. Prin joc se pot învăța multe lucruri și multe din acestea mult mai eficient decât prin prelegeri plictisitoare în școală, acasă sau aiurea. Și aici nu contează dacă ești adult sau copil. Ideea este să nu devină un scop în sine sau chiar o patimă. Și din punct de vedere tehnologic, lumea de astăzi e alta. Informațiile, cultura și toate aspectele legate de civilizație sunt mult mai ușor de asimilat prin intermediul calculatorului, internetului etc. De pildă, eu mai folosesc versiunile scrise ale Sfintelor Scripturi doar când sunt departe de calculator, în deplasări etc. Biblia on line mi se pare mult mai accesibilă și mult mai eficientă, datorită simplificării căutărilor de orice fel. Și este valabil pentru orice domeniu de activitate. Și dacă mai cunoști și o limbă de circulație cu atât mai bine. Computerul și internetul îți deschid multe orizonturi. Apar din ce în ce mai multe librării on line. Îmi pun problema dacă renunțarea la mijloacele clasice de stocare a informației (papirusuri, cărți sau mai știu eu ce) constituie o așa de mare problemă.

Să revin însă: jocurile pe calculator nu sunt un pericol în sine. Conținutul acestora poate fi. Nu văd rostul, de exemplu, al jocurilor care promovează violența. Există o sumedenie de jocuri, cum am spus mai sus, cu scop educativ sau științific.

Un prim pas spre evitarea jocurilor comerciale fără un scop precis este, pentru început, renunțarea la SO Windows și instalarea pe propriile calculatoare a unor sisteme de operare Linux (Ubuntu este extraordinar, l-am probat de ani de zile). Sunt gratuite, stabile și mult mai eficiente (nu am reinstalat încă niciodată Ubuntu fiindcă s-a virusat sau mai știu eu ce probleme). Și sub Ubuntu există o sumedenie de jocuri și aplicații extraordinare. Despre aceste sisteme de operare, vorbesc în cunoștință de cauză: eu folosesc zilnic și Ubuntu (acasă) și Windows (serviciu) și pot să spun fără teama de a greși că prin acest Windows ni se "livrează" conștient sau subliminal o grămadă de softuri mari consumatoare de timp și energie care nu folosesc la nimic bun. Și viața merită trăită și altfel decât în fața calculatorului "împușcând criminalii" și folosind cel mult zece taste pentru a fi eroi.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 18:56:51
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
Un prim pas spre evitarea jocurilor comerciale fără un scop precis este, pentru început, renunțarea la SO Windows și instalarea pe propriile calculatoare a unor sisteme de operare Linux (Ubuntu este extraordinar, l-am probat de ani de zile). Sunt gratuite, stabile și mult mai eficiente (nu am reinstalat încă niciodată Ubuntu fiindcă s-a virusat sau mai știu eu ce probleme). Și sub Ubuntu există o sumedenie de jocuri și aplicații extraordinare. Despre aceste sisteme de operare, vorbesc în cunoștință de cauză: eu folosesc zilnic și Ubuntu (acasă) și Windows (serviciu) și pot să spun fără teama de a greși că prin acest Windows ni se "livrează" conștient sau subliminal o grămadă de softuri mari consumatoare de timp și energie care nu folosesc la nimic bun. Și viața merită trăită și altfel decât în fața calculatorului "împușcând criminalii" și folosind cel mult zece taste pentru a fi eroi.
Nu te supara, personal folosesc Debian Squeeze x86_64 si cele mai captivante jocuri le-am jucat sub linux 8-)

Last edited by Delirul; 01.09.2010 at 19:00:03.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 21:54:26
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Nu te supara, personal folosesc Debian Squeeze x86_64 si cele mai captivante jocuri le-am jucat sub linux 8-)
OK, nici nu am vrut să susțin că distribuțiile Linux (și mai ales cele Debian, până la urmă Ubuntu este tot un Debian, construit pe baza acestuia) nu ar avea jocuri și probabil, din cele mai bune. Am vrut doar să subliniez aspectul comercial al SO Windows care din dorința de câștiguri fabuloase cultivă / întrețin această dorință spre jocurile comerciale (pentru acestea și pentru aplicațiile serioase plătești de te doare capul, asta dacă nu te complaci în situația de hacker / cracker). Iar sub distribuțiile Linux, jocurile sunt de cele mai multe ori gratuite și nici nu-ți "destabilizează" softurile instalate pe calculator sau chiar componentele hardware. Ce plăcere simțeam când în plin "avânt creator" îmi apărea un ecran negru sau albastru (cu indicații precise de nerecunoaștere a hard-ului sau mai știu eu ce erori)! Timpul e prea prețios ca să mi-l pierd cu descoperirea de programe antivirus, reinstalări, salvări pe suporturi externe etc.
De ce spun Linux și sunt fan Linux (e aproape o filosofie de viață)? Distribuțiile de Linux conțin o sumedenie de softuri opensource aproape pentru orice dorești. Cel care vrea să învețe cu adevărat informatică nu va rămâne prea mult cu Windows-ul în brațe. Și dorința de a învăța informatică poate fi o alternativă la jocuri atunci când deschidem calculatorul.
Totuși, până la urmă e o chestiune de alegere, sunt destui informaticieni capabili care se simt destul de bine pe lângă "realizările" lui Billy Gates.

Iertare pentru acest off topic. Nu am să mai intervin în acest topic cu astfel de probleme.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 22:14:20
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Cititi Efectele televiziunii asupra mintii umane sau ascultati conferintele cu acelasi nume si veti vedea ca jocurile au cam acelasi efecte. Daca imi permite timpul o sa incerc o sinteza a ideilor, daca nu se ofera altcineva...

Pana una alta, jocurile sunt pierdere de timp. Mai bine il pierdem in alte moduri mai putin daunatoare decat cu jocuri...
Vechi 01.09.2010, 22:35:56
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Post Jocurile de calculator shi problemele mele

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Au fost teme asemanatoare, dar totushi ash avea shi eu nevoie de un sfat...

Imi plac( sau poate imi placeau, nu mai shtiu) mult jocurile... Sunt student la Informatica, shi deci ceea la ce ma orientam pe viitor era programarea de jocuri (un lucru foarte interesant, unde la sigur nu te poti plictisi...)...
Lumea din calculator era asha frumoasa, ca lumea din visele mele... Aveam shi o stare de depresie, ceea ce au facut din jocuri refugiul ideal pentru mine.... Lumea in care traiesc e neagra, plina de ura.... Iar jocurile sunt refugiul perfect... Eu imi dadeam seama de aceasta, shi nu ma deranja... In jocurile in care eram participau mii de alte persoane de pe intreg globul...
Cineva zicea ca jocurile sunt pierdere de timp, ca mai bine te uiti la film... Pai bine, filmul e aceeashi pierdere de timp, numai ca in jocuri poti chiar "sa faci parte din film"...

Mai spunea tot aici pe forum cineva ca jocurile sunt o lumea falsa, care ne distrag de la acea lumea frumoasa in care traim.... FRUMOASA ??? La mine viata nu e frumoasa deloc... Intr-un orash uitat de romani... Plin de pacate shi desfranare in orice loc nu m'ash uita. Lucruri care greu le mai scoti din cap... Da... Lumea are shi locuri frumoase... Imi place mult natura shi viata la tara... Dar nu e deloc locul in care traiesc acum...

Insa acum am reazilat ca e o problema... Ca sunt dependent de jocuri... Am mai redus din timpul care il petrec la calculator... Shi ceea ce ma gandeam daca e bine sa vreau sa creez jocuri... Sa creez droguri de fapt pentru multe alte persoane.... Iar daca las aceasta idee, nu shtiu in ce alta directie sa ma orientez... Ash vrea ceva nelegat de calculator... Am 22 de ani, shi inca nu imi dau seama ce vreau... Sunt cam timid, shi nici nu am intalnit persoana cu care sa imi traiesc viata... Singuratate ma distruge incet din interior... Iar un gand iarashi imi shopteshte sa deschid jocul preferat shi sa ma inec din nou in visele mele dulci...
Din pacate sunt foarte multi tineri care se confrunta cu asemenea probleme ,ar trebui sa se traga un semnal de alarma ,sa strigam din inima ajutor pentru copii care nu au copilarie ,ei nu mai stiu sa se joace in aer liber nu-si mai doresc sa faca aproape nimic ,si nici nu o sa stie sa faca fiindca traiesc intr-o lume virtuala . Ai grija de tine tu esti major ma-i poti sa faci ceva pentru binele tau ,pina nu este prea tirziu .Vorbesc in cunostinta de cauza fiindca si eu am un nepotel de 15 ani care a ajuns l;a medic si la tratament din aceasta cauza .Jocurile la-u obosit .Poate sunt oameni de bine ,care sa se gindeasca ce s-ar putea face in folosul copiilor ,cum sa-r putea reduce accesul la aceste jocuri .
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 22:41:28
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Din pacate sunt foarte multi tineri care se Poate sunt oameni de bine ,care sa se gindeasca ce s-ar putea face in folosul copiilor ,cum sa-r putea reduce accesul la aceste jocuri .
Asta e treaba parintilor...
Vechi 04.09.2010, 14:48:41
Delirul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
De ce spun Linux și sunt fan Linux (e aproape o filosofie de viață)? Distribuțiile de Linux conțin o sumedenie de softuri opensource aproape pentru orice dorești. Cel care vrea să învețe cu adevărat informatică nu va rămâne prea mult cu Windows-ul în brațe. Și dorința de a învăța informatică poate fi o alternativă la jocuri atunci când deschidem calculatorul.
Totuși, până la urmă e o chestiune de alegere, sunt destui informaticieni capabili care se simt destul de bine pe lângă "realizările" lui Billy Gates.

Iertare pentru acest off topic. Nu am să mai intervin în acest topic cu astfel de probleme.
Nu stiu daca se poate spune ca un sistem de operare poate fi o filozofie de viata, decat asa mai in gluma. Ca sa inveti sa lucrezi cu Linux este nevoie de ceva mai multa rabdare decat la Windows, deci mai mult timp pierdut cum ar spune unii in fata PC-ului. Dupa cum ai spus si tu, Linuxul are un caracter insa mai educativ si mai putin comercial decat Windowsul

Esti pe sectiunea de general al forumului, cred ca aici se pot discuta mai multe chestiuni decat cele strict legate de religie.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 14:54:03
I.Calin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu daca se poate spune ca un sistem de operare poate fi o filozofie de viata, decat asa mai in gluma.
Normal că era așa mai în glumă, doar nu o să-mi raportez existența la Linux.

Citat:
Ca sa inveti sa lucrezi cu Linux este nevoie de ceva mai multa rabdare decat la Windows, deci mai mult timp pierdut cum ar spune unii in fata PC-ului. Dupa cum ai spus si tu, Linuxul are un caracter insa mai educativ si mai putin comercial decat Windowsul
Dacă nu ai încercat, încearcă Ubuntu. Acesta vine în întâmpinarea celor care fac pasul dinspre Windows spre Linux. E extrem de accesibil.

Citat:
Esti pe sectiunea de general al forumului, cred ca aici se pot discuta mai multe chestiuni decat cele strict legate de religie.
E unul din motivele pentru care ți-am răspuns acum.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 15:20:04
Delirul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Dacă nu ai încercat, încearcă Ubuntu. Acesta vine în întâmpinarea celor care fac pasul dinspre Windows spre Linux. E extrem de accesibil.
Am instalat si Ubuntu Jaunty, adica 9.04 daca nu ma-nsel acum ceva timp in urma, fiindca venea pe un CD de instalare si era foarte economic ca spatiu ocupat pe HDD, avand si foarte multe aplicatii preinstalate si preconfigurate. Insa m-am intors la Debian fiindca Ubuntu cel putin la acea vreme avea multe probleme de stabilitate, mai ales in ceea ce priveste aplicatiile multimedia. Iar eu cum sunt un cinefil, dar si un carte-fil, ca sa nu se creada ca numai la PC imi fac veacul, ma cam enerva faptul ca dupa o vreme anumite playere nu mai mergeau cum trebuie aplicatiile grafice gen googelearth la fel si multe alte neajunsuri desi am ceva experienta cu linuxul si stiu ca toate componentele hardware erau instalate ca la carte.

Oricum pt laptopuri Ubuntu este solutia ideala zic eu si altii din cate am inteles sustin acelasi lucru.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Internetul / jocurile pe calculator mekahekaleka Generalitati 2 13.01.2013 13:47:02
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme VladCat Spiritualitatea ortodoxa 11 07.06.2012 09:49:48
Problemele si coruptia Bisericii Odinsson Morala Crestina 73 08.02.2012 08:05:20
Despre problemele tinerilor Laura19 Generalitati 1 21.07.2011 12:43:15