Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2009, 22:07:44
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Question Raspuns

Citat:
În prealabil postat de Simona-Marilena Vezi mesajul
Ehe! Ce efect are postul si abstinenta. Ma suna acum 5 minute prietenul meu si imi spune..."Dar nu mai vreau asta acum, ci cand vei fi tu pregatita si decat sa te pierd, mai bine ma abtin sa-ti cer ceva"....Pf...cine sa-l mai inteleaga? Sper ca Dumnezeu sa ii lumineze mintea..
Dar l-ai intrebat daca e de acord sa astepte pana la casatorie? Stie ca asta iti doresti tu? A fost de acord?
Vechi 13.12.2009, 23:32:17
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona-marilena Vezi mesajul
ehe! Ce efect are postul si abstinenta. Ma suna acum 5 minute prietenul meu si imi spune..."dar nu mai vreau asta acum, ci cand vei fi tu pregatita si decat sa te pierd, mai bine ma abtin sa-ti cer ceva"....pf...cine sa-l mai inteleaga? Sper ca dumnezeu sa ii lumineze mintea..
Vechi 13.12.2009, 23:37:57
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ehe! Ce efect are postul si abstinenta. Ma suna acum 5 minute prietenul meu si imi spune..."Dar nu mai vreau asta acum, ci cand vei fi tu pregatita si decat sa te pierd, mai bine ma abtin sa-ti cer ceva"....Pf...cine sa-l mai inteleaga? Sper ca Dumnezeu sa ii lumineze mintea..
Eu il inteleg. Si probabil daca v-as cunoaste pe amandoi l-as intelege si mai bine.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 23:42:06
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:

Deci tu crezi ca O zi de post (asa am inteles, ca l-ai pus sa posteasca astazi?) a si rezolvat problema?

Si pana la urma dragostea fizica nu este ceva care se cere, ci se daruieste. Dar am impresia ca a mai spus cineva treaba asta.

Oricum, dat fiind ca a aparut discutia asta in relatia voastra e bine acum sa nu eviti subiectul, ci sa aveti o discutie serioasa despre ce va asteptati de la ea in mod practic, ca sa vedeti daca sunteti pe aceeasi unda.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 23:53:43
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Implicit

L-am intrebat...a zis ca nu o sa poata pentru ca abstinenta totala pe termen lung duce la nebunie..
Reply With Quote
Vechi 13.12.2009, 23:58:19
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
L-am intrebat...a zis ca nu o sa poata pentru ca abstinenta totala pe termen lung duce la nebunie..
Deci oamenii saracii care sunt la spitalul de nebuni is acolo fiindca au fost abstinenti.

Da, cred ca are dreptate, in sensul ca abstinenta fara nici un scop, fara sa o faci de bunavoie, fara sa ai credinta care sa o sprijine, fara un termen de finalitate, poate fi foarte frustranta. De asta spun, daca el nu are credinta si dragostea de a astepta, fie luati hotararea de a va casatori cat mai repede, ceea ce in cazul tau nu e o idee buna, fie va vedeti de alte treburi.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 00:32:33
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit Re

Citat:
Nu stiu cat duce la nebunie, e posibil. Daca nu si-ar fi inceput activitatea sexuala ii era mai usor, dar asa e destul de greu. Dupa ce faci un pacat, decazi si nu poti urca inapoi pana cand nu te eliberezi de lanturile pe care le-a pus pe tine. Cum s rup lanturile lui? Prin pocainta si rugaciune, bineinteles spovedanie si impartasanie. Astfel iti recuperezi fecioria dpdv spiritual si te poti opune demonului, dar daca esti incatusat in lanturile lui, cum crezi ca il poti tine la distanta? Daca traiesti cu frica si chiar dragoste de Dumnezeu si devii un bun crestin sigur nu innebunesti. Totul se plateste si bine e sa platim in viata asta si nu in cea viitoare.
Vechi 14.12.2009, 01:42:33
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Daca asa pui problema si vrei sa il "educi" intr-un anumit fel stai la distanta de el, si pin' la nunta intilniti-va numai cu mama sau fratele tau ta de fata. Sa vezi ca-i trece nebunia.
Nu-l mai zapaci nici tu de cap!
Daca esti mironosita, fii pina la capat, pune-ti sacul in cap, stai nefardata si fara sa-l agiti cu tot felul de dragalasenii.
Nu merge sa-l scoti la strand sa-i stai in fata in costum de baie dupa care sa-i ceri sa nu aibe tot felul de iesiri necuviincioase
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 02:19:24
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Ehe...dragii mei frati si surori... Eu mereu am suferit in dragoste si cand am gasit pe cine trebuia...imi spune ca " Nu e o drama daca facem dragoste acum"...iar eu nu vreau sa-l pierd...Desii eu visez la cineva care sa ma iubeasca ptr suflet, nu pentru corp cineva cu care sa o fac dupa nunta...pentru prima oara...dar, nah...Ce ma sfatuiti sa fac? Sa-i zic? Pentru ca nu vreau sa-l ranesc..
Sper ca Dumnezeu sa-mi lumineze mintea..
Tu chiar nu realizezi ca ai ajuns sa intrebi necunoscuti pe internet daca sa te biiiiiip cu ACTUALUL prieten?
Cam ce te-ai astepta sa ti se raspunda pe un forum ortodox? Ti-ai anulat personalitatea pana intr-acolo incat sa faci ce-ti spun altii intr-o problema personala? Tu esti singura responsabila pentru alegerea pe care o faci.
Ti-a mai spus cineva ca n-o sa-l tina langa tine faptul ca i-ai cedat. Asta nu inseamna ca nu puteti trai impreuna pana la adanci batraneti!
Daca ar fi fost momentul potrivit, sexul ar fi venit ca un lucru natural, nu cersit! Deschide ochii si da-ti seama care sunt intentiile in situatia in care va aflati si nu mai cauta argumente pentru o alegere pe care ai luat-o deja! Stiu ca e un moment important dar tocmai pentru ca e o data in viata trebuie sa te gandesti si la ce urmeaza. Nu cred ca un moment, oricat de important ar fi, trebuie sa conteze mai mult decat ce urmeaza. Iar ce urmeaza, repet, ar trebui sa vina de la sine, in mod natural!

Iti propun un test destul de simplu si parerea mea relevant. Intreaba-l ce prezervative vrea sa folositi. Cu cat mai ieftin cu atat tine mai putin la tine. Ieftin inseamna si deloc! Daca nu renunta la o bere pentru siguranta voastra, ar trebui sa-ti reconsideri standardele dupa care iti alegi prietenii. Evident, daca ai cu ce! Cerere si oferta!

Relevanta unor astfel de momente tine de ratiuni evolutioniste. Daca voi vreti sa credeti altceva, n-are rost sa intru in detalii.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2009, 03:00:06
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

ai2 cam are dreptate, in chestiunile personale tu trebuie sa decizi, nu necunoscuti de pe un forum sau vreun duhovnic.
Ai circumstanta atenuanta ca esti minora si fara experienta de viata. Ma indoiesc ca ar fi cineva cu adevarat interesat de o casatorie cu o minora. Nici nu cred ca o casatorie la virsta ta ar fi buna pentru tine, macar termina liceul inainte de nunta.
Sper ca ai macar virsta legala la care poti sa consimti, 15 ani parca e, altfel respectivul e pasibil de puscarie :)
Daca te-ai hotarit sa o faci, keep it safe si foloseste prezervative, nu te lua dupa duhovnici sau alti sarlatani. Avem mai multi copii nedoriti si bolnavi de sifilis in Romania ortodoxa decit in tot sud-estul Europei la un loc.

Last edited by razvan4; 14.12.2009 at 04:05:38.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie caty_deea Nunta 76 21.01.2013 11:57:04
Consecintele abuzurilor sexuale AGabriela Generalitati 16 24.01.2012 12:24:00
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) StefanS Generalitati 65 23.02.2010 11:31:30
Relatiile sexuale inainte de casatorie PISICUTA35 Generalitati 186 03.03.2009 11:46:18
sex inainte de casatorie dumitrucelmare2000 Generalitati 87 09.05.2007 11:38:59