![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Exact, foarte bine punctat ! Gândurile, împrăștierea minții sunt cele mai periculoase, atât în rugăciune , cât și la Biserică, și de ce nu , chiar în viața noastră de zi cu zi !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Atunci cand participam in Biserica la sfintele slujbe, nu prin intermediul ceasului trebuie sa ne articulam la timpul liturgic, ci prin slujba insasi.
Cantarile bisericesti bizantine, asa cum au fost randuite de Sfintii Parinti, prin cuvant, ritm (timp) si melos, au aceasta menire de a ne face sa ne deschidem vesniciei. Mai multe detalii, in acest sens, am intalnit in aceasta conferinta: Timpul liturgic si timpul muzical in cantul bizantin |
|
|||
|
|||
![]()
Draga,eu din cand in cand ma mai uit la ceas in timpul slujbei.
|
|
||||
|
||||
![]()
:)) Iata un om sincer!
|
||||
|
||||
![]()
Privitul la ceas poate fi si un tic pana la urma , drept pentru care este recomandat sa-l lasam acasa , si sa procedam si cu mobilul astfel .
Nu piere nimeni trei- patru ore fara ceas si mobil ! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu mai port ceas de 20 de ani iar telefonul am grija sa-l blochez.
|
|||
|
|||
![]()
Ceasul e bun,ca te face mai ordonat.Nu e de vina ceasul ,daca ne uitam la el sau nu,ci pregatirea noastra duhovniceasca.Nu consider ca e un impediment la rugaciune.
|
|
||||
|
||||
![]()
Gresesti ! Nu ceasul te face mai ordonat , mai cumpatat , mai calculat , mai chibzuit , e mare inselaciune ce spui tu , caci dai dovada ca esti legat mai mult de cele lumesti decat de cele duhovnicesti , dar asta sunt scrise , stiute din "dreapta socoteala " , rostita de Sfintii Parinti !
|
|||
|
|||
![]()
Astea sunt verdicte de tip inchizitional.De unde esti tu asa sigur ca gresesc? Crezi ca esti autoritatea suprema in gandirea ortodoxa ?
Poate ma mai insel si eu in unele lucruri,dar sa spui "e mare inselaciune" mi se pare o exagerare voita. Ce mare inselaciune e sa vorbesti despre ceas? ! E vreo dogma sau ceva asemanator? Ti-am mai spus o data,repet,indreapta-te pe tine insuti si apoi pe altii! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
Acesta sa fie ceasul lor si stapanirea intunericului? | patinina34 | Generalitati | 1 | 22.04.2009 11:00:54 |
Canonul de rugaciune catre Maica Domnului mai inainte de ceasul mortii | podolski_2 | Rugaciuni | 3 | 04.12.2008 23:58:19 |
|