Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2009, 20:37:40
bmd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu te supăra frate Marius.... dar Albinele lucrătoare care produc mierea și toate celelalte produse ale stupului nu au organe de reproducere.Matca este cea care depune ouă prin împerechere cu trântorul.
.
Nu ma supar, dar sa vedem cit esti tu de sensibila. Sincer nu credeam sa primesc lectii de anatomie animala.

Mai intii vreau sa reamintesc ca nu EU am dorit sa despicam firul in 4!!!

1.Albinele au organe de reproducere toate. In atasament (daca am reusit sa-l pun) ai o schita , in germana dar eierstöke inseamna ovare) diferenta dintre lucratoare si matca se face prin hranire.
2. Pestii se impart in ovipari si vivipari. Ultimii fac pui vi asa ca iti poti inchipuii cum se inmultesc.
3. Daca scopul producerii laptelui este alimentatia vitelului atunci si mierea se produce pentru stup nu pentru oameni (ea se produce si in salbaticie asa ca nu-i pt oameni)
4. Cineva tot intreaba de ce nu-i laptele de post. Am tot raspuns ca laptele contine celule de vaca care este un animal nu o planta.
Attached Images
File Type: jpg albina1.jpg (21,3 KB, 11 views)
Reply With Quote
Vechi 25.02.2009, 20:41:50
bmd
Guest

Implicit o schita

o schita mai buna
Attached Images
File Type: jpg albina1.jpg (90,5 KB, 13 views)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 14:48:53
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Nu ma supar, dar sa vedem cit esti tu de sensibila. Sincer nu credeam sa primesc lectii de anatomie animala.

Mai intii vreau sa reamintesc ca nu EU am dorit sa despicam firul in 4!!!

1.Albinele au organe de reproducere toate. In atasament (daca am reusit sa-l pun) ai o schita , in germana dar eierstöke inseamna ovare) diferenta dintre lucratoare si matca se face prin hranire.
2. Pestii se impart in ovipari si vivipari. Ultimii fac pui vi asa ca iti poti inchipuii cum se inmultesc.
3. Daca scopul producerii laptelui este alimentatia vitelului atunci si mierea se produce pentru stup nu pentru oameni (ea se produce si in salbaticie asa ca nu-i pt oameni)
4. Cineva tot intreaba de ce nu-i laptele de post. Am tot raspuns ca laptele contine celule de vaca care este un animal nu o planta.
Scuze și rectific; Femelele de la albine au organe de reproducere nedezvoltate
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 19:12:46
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Femelele de la albine au organe de reproducere nedezvoltate
...care insa pot devenii oricind functionale, oricare lucratoare poate lua locul reginei .
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 19:23:15
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
...care insa pot devenii oricind functionale, oricare lucratoare poate lua locul reginei .
Uite asta chiar nu am știut-o frate Marius.Am avut stupi iar atunci când regina murea cumpăram o regină pentru a fi siguri că familia de albine nu va muri.Omul cât trăiaște învață. Mulțam!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 19:55:23
bmd
Guest

Implicit

Dorina incepi sa devii sarcastica sau mi se pare mie?
Desigur ca apicultor (cum spui ca esti) sti cu siguranta ca regina poate fi inlocuita cu o lucratoare cu diferenta ca acesta va face oua din care vor iesii doar trintori. Si cum de trintori nu-i nevoie ci de lucratoare un apicultor cumpara o noua regina (adevarata)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 20:44:45
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Dorina incepi sa devii sarcastica sau mi se pare mie?
Desigur ca apicultor (cum spui ca esti) sti cu siguranta ca regina poate fi inlocuita cu o lucratoare cu diferenta ca acesta va face oua din care vor iesii doar trintori. Si cum de trintori nu-i nevoie ci de lucratoare un apicultor cumpara o noua regina (adevarata)
O,nu nici vorbă eu sarcastică,Doamne ferește!
Și nu sunt apicultor doar am avut stupi și m-am învârtit și eu pe acolo.
Eu sunt mai mult o trântoraiță leneșă!
Și mai sunt și glumeață pe deasupra atunci când cineva îmi este simpatic.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 20:49:05
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
O,nu nici vorbă eu sarcastică,Doamne ferește!
Și nu sunt apicultor doar am avut stupi și m-am învârtit și eu pe acolo.
Eu sunt mai mult o trântoraiță leneșă!
Și mai sunt și glumeață pe deasupra atunci când cineva îmi este simpatic.
[COLOR=green]Știți ce contează? Că mierea este dulce și că mie-mi place și-mi face bine și că-mi pot permite s-o cumpăr...[/COLOR]
Vechi 27.02.2009, 20:55:12
alx alx is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Deci, laptele cu miere e de post?
Reply With Quote
Vechi 27.02.2009, 21:06:50
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alx Vezi mesajul
Deci, laptele cu miere e de post?
Ești dulce de data asta! Nu nu este de post!
Laudabil interesul .Eu când eram de vârsta ta nici nu-mi puneam această întrebare.Și când mă gândesc că te-am judecat greșit!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai dulce ca mierea: Doctrina Sf.Parinti geo.nektarios Despre Biserica Ortodoxa in general 53 08.07.2010 18:20:06