![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc Elena pentru sfaturi, deocamdata jobul nu ma forteaza sa ma imbrac "la patru ace", de aia prefer tinutele lejere.
Erzbet, nu ma simt deloc jignita, doar pur si simplu am vazut ca se arunca cu vorbe in stanga si-n dreapta, de aia am mentionat ca nu vreau sa judec pe nimeni si ca decizia tinutei (in Biserica, ca si in afara ei)ne apartine (chiar daca e gresit inteleasa). Da, stiu ca intre credinciosi nu sunt numai oameni de lauda (oricum cei mai multi dintre cei mentionati poarta doar titlul de crestini), precum nici gasca ateilor nu e scutita... In legatura cu epilatul, promit solemn ca daca ma las nu o sa defilez in pantaloni scurti pe strada!:D |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca-s cel mai putin in tema sa vorbesc de epilat dar spiritul de contrazicere, mai precis provocarea din mesajul Mirelei nu-mi da pace.
De ce trebuie epilat, barbierit smuls sprincene mai stiu eu scalpari (oare de ce e parul asa o pacoste?) 1. Deranjaza la imbracat/dezbracat/spalat/.... Nu cred. 2. Se crede ca arati mai bine/asa-i moda actuala.....F. probabil. 3. Nu-ti da voie seful /sotul/sotia sa ai par pe anumite parti ale corpului....si asta posibil. Alte motive nu vad..... Dar este necesar? 1.Nu cred ca se rup ciorapii sau nu te poti spala din cauza parului 2. Sa fi in pas cu moda este o provocare intradevar.Dar nu uitati ca sintem la capitolul biserica care nu tine deloc pas cu moda (si bine face) Si dupa cum stim cu totii nu poti fi sluga la doi stapini pentru ca incepi sa nu-l mai asculti pe unul.Adica da de ce fusta, da de ce cap acoperit, da de ce barba, da de ce sa nu ma tund cheala, da de ce sa nu-mi fac si codite ca barba tot nu am?! Asa ca fetelor intr-un fel e de ales daca vreti pe drumul larg (ca doar toti vrem sa aratam bine ) sau pe cel ingust...si asta se reflecta nu doar in facutul de minuni, vorbitul in limbi ci sau mai ales in a nu ceda in fata societatii a modei efemere, a dorintei de a fi de-a lumii, sau macar de a nu fi izolat de ea. Oricit ati incerca sa impacati lumea cu biserica , nu se poate. Eu n-am reusit cel putin iar faptul ca se discuta atit despre capul acoperit demonstreaza cu prisosinta lucru asta: La urma urmei scrie clar ca femeile trebuie sa fie cu capul acoperit. Nu-i tirguiala. Vrei bine, nu vrei exista secte pe toate gusturile. 3. Nu cred ca un sot poate impune sotiei cum trebuie sa se poarte. Invers da! Dar cind e vorba de barba mea (podoaba data de Dumnezeu barbatilor) nu reuseste nici nevasta-mea cum n-a reusit nici Ceausescu sa mi-o taie! Iar seful lumesc nu cred ca indrazneste ...desi tare il deranjaza! |
|
|||
|
|||
![]()
Epilatul tine de respectul de sine, nu de moda, si daca tot trebuie sa purtam fuste, de ce sa nu ne epilam? Sa fim seriosi, a te epila nu este ehivalentul cu a te mutila. Este pur si simplu inestetic. Daca Dumnezeu ne-a dat unghii de ce sa le taiem? Cam asa se pune problema?
Este deranjant spre exemplu, sa porti o rochie de seara, eleganta, fara umeri(daca este vara) si sa iti iasa padurea de la subbrat. Daca mi suferim si de exces de foliculina s-a terminat viata sociala :)) atunci putem trece drept barbati, in ciuda a ceea ce ai zis tu, dmb. "Asa ca fetelor intr-un fel e de ales daca vreti pe drumul larg (ca doar toti vrem sa aratam bine ) sau pe cel ingust...si asta se reflecta nu doar in facutul de minuni, vorbitul in limbi ci sau mai ales in a nu ceda in fata societatii a modei efemere, a dorintei de a fi de-a lumii, sau macar de a nu fi izolat de ea." Din raspunsul tau, dmb, observ faptul ca, intr-adevar, consideri epilatul un pacat, si nu numai epilatul, ci si dorinta de a nu fi izolat de lume, de a face parte din ea. De ce? Si sunt convinsa ca sunt multi care te aproba. Eu cred ca nu are nici o legatura, este o alegere intima, care nu deranjeaza pe nimeni. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca ai blana poti sa te epilezi desigur pentru ca altfel smintesti. Daca nu o ai o faci din motive necrestine. Unghile daca sint prea lungi nu te lasa sa muncesti...parul pe picioare da!
De ce porti rochii de seara fara umeri sau rochii fara material ?:satisfied: Pentru cine? Cu ce scop? Poti sa demonstrezi altceva decit nevoia de ispitire, iesire in evidenta? Nu prea. Vrem o societate crestina dar nu incercam prin noi sa o facem sa se schimbe ci ne schimbam noi dupa cerintele ei. Unde o sa ajungem? Momentan sint intr-o clinica unde exista f. multe femei care au cu mult peste 100 de KG. Sa vezi cit succes au unele la barbati care arata f. normal. Gusturile sint diferite. La unii le plac grasele la altii paroasele! oricum daca exteriorul conteaza...nu prea conteaza pe cine sau cine te ispiteste! |
|
|||
|
|||
![]()
Marius, fac pariu ca te-ai insurat cu o nemtoaica blonda, care ... epilata sau nu, tot aia!
Erzbet are dreptare... in primul rand asta are de-a face cu respectul de sine, si in plus traim in societate si trebuie sa ne adaptam unor cerinte minime astfel incat sa iesim cat mai putin in evidenta, in primul rand. Si exemplul cu unghiile dat de Erzbet este f. bun, daca tu l-ai intors cum sa-ti convina tie mai bine, asta e. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Mirela. Pe mine ma amuza pe de-o parte aceste discutii pentru ca imi dau seama ca oamenii exagereaza mult pentru amanunte :P
De ce port rochii de seara fara umeri,material? Era un exemplu. Am zis rochie de seara fara umeri, asta nu inseamna indcent, vulgar, de "smintit". De ce? pentru ca este frumos ca femeie sa te simti frumoasa.(pentru tine, nu pentru ceilalti). Daca o socitate crestina presupune o mare de femei cu par pe picioare si la subrat, imbrobodite, peste suta de kg...e grav. Credeam ca o societate crestina se bazeaza pe credinta, respect, iubire. Conteaza exteriorul pentru ca il influenteaza pe cel interior in comportament. De ce sa nu nu simtim bine in pielea noastra? Deci este pacat sa ne simtim bine in pielea noastra?(adica multumite de aspectul nostru, implinite, sa avem incredere in noi) |
|
|||
|
|||
![]()
Domne ce chestie si cu apostolii astia , in loc sa-si vada de treaba cu rugaciunea povesteau despre capul acoperit al femeii, despre rusinea de asi tunde parul,despre cit are de spus in biserica...
Biserica barbateasca ce mai. Neemancipata. Ca atare trebuie facuta una noua cu apostolitze care sa vada probema ceva mai estetic, mai modern!:D Mirela nemtoaica mea nu-i blonda deloc:)...si nici nu incearca sa placa altcuiva decit mie:p Dar femeie tot este. Nu o oblig pe ea, cum nu impun la nimeni parerile mele sa imbrace altceva...asta trebuie sa vina din interiorul tau nu din afara.Eu indrum doar la Constitutia crestinismului. Mai intii citirea si apoi aplicarea ei. Atit. Libertate nu inseamna sa faci ce vrei ci sa faci ce vrei pina nu deranjaza pe vecin. Pe mine ma deranjaza grozav masculinizarea femeilor. Si asta aduce multe rele. Copii ramin fara mame si cresc ca atare, sotii ramin fara neveste si se indreapta spre altele sau spre alte maluri, samd. Exagerez? Uitati-va in jur! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in ceea ce priveste pantalonul ca anti-vestimentatie de dus la biserica, eu banuiesc ca este atat de infierat pentru ca pur si simplu este asimilat cu unul din "semnele" vremurilor de pe urma, al nedeosebirii intre sexe. Problema este, prin evitarea purtarii acestui obiect de vestimentatie de catre femei, putem amana sfarsitul?? Eu personal sunt pentru purtarea fustei nu numai in biserica, ci si in afara. Insa exista situatii cand se intampla sa nu poti merge pe acest "tipic". De aceea cred ca nu trebuie condamnate femeile care se imbraca ne-traditionalist, pentru ca numai Dumnezeu stie ce-i in sufletul lor si nu suntem noi pusi sa judecam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In momentul cind vom intelege cu totii lucru asta o sa frinam mersul spre dezastru.Nu o sa-l oprim dar il vom incetinii mult. Purtarea vestimentatiei corespunzatoare sexului o sa fie doar un efect secundar si nu altceva. Vezi tu Mirela toate lucrurile sint legate intre ele. Nu-i vorba ca femeia poarta fusta sau nu, capul acoperit sau nu. Chestia asta imi este prin ea insasi complet egala. De ce o face si semnul exterior a carei evolutii este...asta nu-mi este deloc egal. Nu faptul ca o femeie este manager ma deranjaza. Consider ca uneori este mult mai capabila decit un barbat cu aceleasi studii ci faptul ca nu-i locul ei peste barbati. Acum linsati-ma! |
|
|||
|
|||
![]()
dragii mei am citi mes de pe acest topic si m-am mahnit...eu spun doar atat, vine vremea cand simti tu ( fie femeie fie barbat) sa te imbraci ca un adev crestin, asta nu se poate impune nici judeca, de multe ori insufletul unei femie imbracate 'necorespunzator" e mai multa rgaoste si smerenie decat in inima unei femeie cu par pe picoare sau cu fusta lunga...de ce? pt simplu motiv ca starea ei o tine in umilinta si spune Doamne milostiv fii mie pacatoasa ca iata cum ma imbrac, pe cand cea cu batic si fusta spune iata, eu sumt crestina adevr ce mare sunt eu fata de ceilalti...de aceea spun nu aspectul conteaza ci inima fratilor si de voom avea cu adev dragoste sa fim crestini TOATE VOR VENI DE LA SINE!!! doamne ajuta jenica
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
trebuie sa eavem tinuta aprte | beatrice | Tinuta in Biserica | 81 | 01.07.2025 00:53:17 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
tinuta femeii in biserica | lore86 | Tinuta in Biserica | 469 | 04.08.2016 15:47:33 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 22:34:48 |
|