![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt curioasa daca cei care critica aceste carti s-au obosit mai intai sa le citeasca. Nu de alta dar nu-mi pot imagina un om matur si cu judecata sanatoasa care citind aceste carti sa nu inteleaga din ele ca ideea principala este aceea ca cea mai mare si mai puternica forma de magie este IUBIREA.
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa http://mamiprovocarea.wordpress.com Last edited by maria32; 18.06.2015 at 21:27:20. |
|
||||
|
||||
![]()
Să-i spui asta și lui Avvakum Petrov.
|
|
||||
|
||||
![]()
Multi Sfinti Parinti ca Sf.Ioan Gura de Aur, Sf. Vasile cel Mare si altii, au citit si studiat filosofia si alte materii care se predau in scolile grecesti, din Antichitate. Banuiesc ca nici ei nu ar fi trebui sa se scoleasca, ci sa ordone sa fie arse toate, caci autorii erau pagani.
Harry Potter e doar o carte, o fictiune, un basm modern. J.K. Rolling a facut mai multe donatii si s-a implicat in anumite proiecte de caritate, inclusiv in Romania (orfelinatele cu copii bolnavi, cu dezabilitati). Daca cineva are probleme cu credinta dupa ce a citit acest roman, nu e din cauza cartii, ci din cauze lui/ei. Basmele, povestile, au rolul lor si pot fi educative. Apoi, parintii ar trebui sa citeasca cu copiii lor, si sa le explice ce e bune, ce e rau; sa se implice putin. Asa, daca citesc, nu ne obosim sa vedem ce citesc, dar dupa ne plangem ca e rau; sau le interzicem cu totul sa citeasca, cu exceptia Patericului si Bibliei, si dupa ne miram ca de ce nu mai sunt ortodocsi cand ajung mari. Acum nu mai avem voie sa citim nici macar Shakespeare sau Jane Austen, caci de, nu faceau parte din Biserica Ortodoxa. Sau nu putem asculta Bach, ptr. ca nici el nu era ortodox, desi, inainte de a compune o piese, postea aspru si se ruga. Puteam lua cate ceva bun din toate. "Cercetati toate, pastrati ce este bun. " Cartea "Caderea Angliei Ortodoxe" poate fi un exemplu. Teologic este f.slaba, dar cuprinde evenimente istorice adevarate si interesante. Trebuie sa nu ai pic de discernamant sa nu poti sa iei ce e bun dintr-o carte, si sa arunci la cos ce nu este bun. * Ne plangem ca sunt ingradite drepturile crestinilor, si nu prea au voie sa vorbeasca in societate, dar in acelasi timp cerem sa ardem carti si sa interzicem altora sa vorbeasca. Sa imi spuneti si mie care Sfant sau duhovnic a recomandat asa ceva. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, pentru ca Harry Potter transforma ceea ce este rau in ceea ce este bun.
Nu, pentru ca Harry Potter lupta cu raul. Nu, pentru ca Harry Potter este altruist. Iisus Hristos este tot un Harry Potter - pentru ca transforma magic moartea in viata, suferinta trecatoare in bucurie vesnica. In principiu, toti ar trebui sa devenim Harry Potter - sa invatam magia transformarii imperfectiunilor in perfectiuni, otravurilor in nectar, rautatilor in bunatati, lumescului in ceresc. Crucea este bagheta magica crestina, prin care tot raul se evapora instantaneu.
Last edited by florin.oltean75; 22.06.2015 at 20:44:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
ca de fulger a lui Lucifer din Rai.De altfel Lucifer mai este reprzentat in ocultism sub forma unui fulger.Apropos, dublu-fulger il mai gasesti si ca emblema a SS-ului, insemnand puterea dubla a lui Lucifer.Lumina Luciferica si al doilea fulger ca el este stapanul lumii materiale. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Raul nu se poate evapora, ca daca s-ar fi evaporat atunci Dumnezeu nu mai are sens sa tina lumea asa cum este ea acum. |
|
||||
|
||||
![]()
Ursule, crezi că dacă am fost la un film cu Harry Potter, sau am citit una din cărți, ar trebui să mă spovedesc ? Tu ai fost / ai citit ? Dacă da, te-ai spovedit ? Dacă nu, de unde știi despre ce vorbești ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca sa te spovedesti , nush, tu stii cel mai bine. Despre HP ? Urmarisem mai demult un interviu in care un ex-satanist le explica pe toate si in ce fel, si facea legatura si intre HP si Star Wars explica adeveratul simbolism din seriile HP si Star Wars. Nu mai tin minte videoclipul insa am gasit ceva in legatura cu aceasta aici: http://www.vigilantchristian.org/harrypotter.html Uite aici un rezumat: Attribute In the Harry Potter books and films Spells and magic phrases:Yes Pentagram:Yes Blood rituals:Yes Potions:Yes 666 symbols:Yes Lightning bolt:Yes All Seeing or Evil eye:Yes Occult hand signs (e.g., horn of Satan):Yes Withcraft instruments (e.g., a wand, flying broom, etc.):Yes Spirit communications tools (e.g., mirrors, sorting hat, etc.): Yes Reincarnation:Yes Backward masking messages:Yes Levitation:Yes Ei, in interviul ala , tipul ala ex-satanist explica simbolismul despre cele mai importante scene din HP(lista de mai sus), si ce mesaje subliminale comunica cu subconstientul telespectatorului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
M-am lămurit. P.S. Și Star Wars e satanist ?! Mega tare. Dar de Star Trek nu zice nimic ? Sunt dezamăgit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu te poate lamuri atunci cauti tu. Si da care este problema daca ex-satanisti isi fac (intr-un fel) "spovedanie" publica fie ea si intr-un interviu, pentru a avertiza pe ceilalti de pericole ? Si ex-satanisti aia au dreptul la mantuire, iar faptul de ai avertiza pe ceilalti este un pas inainte pt repara tot raul facut. Ba chiar acel ex-satanist a marturisit ca l-a descoperit pe Dumnezeu intr-o intamplare care seamana leit cu intalnirea dintre Sf Ciprian si Sf Iustina.Daca Sf Ciprian care a fost vrajitor a ajuns sfant de ce n-are avea acces la mantuire si un ex-satanist , care este problema ? Unde este problema ? De ce exista o problema ? Problema este la acel ex-satanist sau la ochiul rau care le vede pe toate rele ? Citat:
acelei "fortze" sau ceva de genu si maimutza aia Yoda/Yoga Guru-Duru ala cum le-o chema, deja ai doua concluzii: Fie sunt imaturi, fie il cauta pe dracu si nu stiu drumul cum sa ajunga la el. Star Trek ? Neah Star Trek este poveste pt fraierii visatori. In plus Star Trek are la baza principii comuniste, de-a dreptul comuniste.Ei ca sa vezi chestie:capitalistii slavind fara sa stie principii comuniste.Asta inseamna sa nu stii pe ce planeta te afli si nici ce-ti place sau ce slavesti. Last edited by Ursu-WiFi; 01.07.2015 at 18:44:22. |
|