Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 19:30:54
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Florin-Ionut, in Timisoara incearca la parintele Dimitriu, Biserica de langa pompieri, langa depoul de tramvaie, de pe Take Ionescu.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 23:21:22
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

ionut a deschis sb acum 2 ani, cred ca intre timp a gasit ceea ce cauta.
recomandarea mea ar fi la studenti, sau ...la cebza.acolo pace, liniste, dragoste , comuniune
Vechi 02.05.2010, 23:48:34
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Biserici si Manastiri

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
ionut a deschis sb acum 2 ani, cred ca intre timp a gasit ceea ce cauta.
recomandarea mea ar fi la studenti, sau ...la cebza.acolo pace, liniste, dragoste , comuniune
Sigur ca exista in jurul Timisoarei cateva Manastiri unde exista pace, liniste, tihna rugaciunii. Florin-Ionut cauta o Biserica in Timisoara. Si poate inca mai cauta, cine stie. Sa ne spuna el.

Poate nu intamplator CEBZA este Manastirea mea de suflet. Cand eram copil, sora mea, mai mica cu un an decat mine, nu-mi putea rosti numele si-mi spunea Cebza. Cand am ajuns in Timisoara si am descoperit ca exista o Manastire cu acest nume, am ramas fara grai.
Maicutele de acolo traiesc, intr-adevar, intr-o comuniune rar intalnita.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:04:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Sigur ca exista in jurul Timisoarei cateva Manastiri unde exista pace, liniste, tihna rugaciunii. Florin-Ionut cauta o Biserica in Timisoara. Si poate inca mai cauta, cine stie. Sa ne spuna el.

Poate nu intamplator CEBZA este Manastirea mea de suflet. Cand eram copil, sora mea, mai mica cu un an decat mine, nu-mi putea rosti numele si-mi spunea Cebza. Cand am ajuns in Timisoara si am descoperit ca exista o Manastire cu acest nume, am ramas fara grai.
Maicutele de acolo traiesc, intr-adevar, intr-o comuniune rar intalnita.

Doamne ajuta!
Salutare,

De cand am scris posturile astea, am vizitat cam toate manastirile din judetul Timis (sunt vreo 10) si am schimbat un duhovnic... De obicei mergeam la studenti, dar acum frecventez catedrala. La mine in parohie, in Dacia, merg cand sunt de serviciu in weekend, ca in caz de urgenta sa ajung repede acasa.

Doamne ajuta!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 10:08:55
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
S-a dus la Biserica Frumoasa cu parintele Roata. Intre timp, Biserica a devenit Manastire, iar parintele Roata a construit o alta Biserica in cartier langa Scoala 40. Pe parintele Viorel l-am vazut des la parintele Roata.

Doamne ajuta!
M-am intalnit cu parintele cand am fost asta-vara in Iasi. A facut o intalnire catehetica intr-o Duminica seara in gradina botanica. Mi-am amintit de vremurile de altadata, cand mai mergeam la Curelari... Atmosfera de acolo n-am mai intalnit-o nicaieri si nici nu cred c-o s-o mai intalnesc altundeva.

Daca vrei, iti pot da numarul lui de telefon pe privat.

Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 13:03:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Viata m-a purtat incoace si incolo, asa incat am locuit perioade destul de lungi in cateva locuri.

Plecand de undeva de la tara, am mers mai intai in Bacau la liceu. Intamplarea a facut sa descopar o biserica cu un preot bun, care avea har si care atragea lumea la paraclisul lui, ca nici macar nu era gata cealalta constructie.M-am apucat sa citesc tot ce-mi cadea in mana si undeva am vazut scris ca e bine sa am duhovnicul stabil intr-un loc, asa incat am ales sa fie in localitatea mea natala. Greseala, mare greseala. Am avut de-a face cu un preot care era si poate ca inca mai este si acum la fel ca 90% din preotii ortodocsi din Romania. Si stiti foarte bine cum sunt.
NU, nu stim.
Mai ales nu stim de unde ai scos cifra aia de 90%.
Ai facut un sondaj moral? Pe ce esantion?

Citat:
Dupa ce am intrat la facultate in Iasi, am ramas acolo vreo 9 ani. Iarasi, am
Acum cativa ani am ajuns in Timisoara. Aici tot intreb in stanga si-n dreapta unde gasesc o biserica ortodoxa de calitate. A, pai oriunde mi se raspunde... :)
Probabil ai intrebat oameni ceva mai induhovniciti decat tine - cu toate pretentiile. Dar nu ti-ai dat seama.

Ideea e ca tu nu cauti o BISERICA cauto o "adunare".
Iar "adunarile" astea se gasesc de obicei pe la protestanti.
Nu m-as mira sa ne saluti de acolo intr-o buna zi.

Citat:
Rad protestantii de noi si au toate motivele. Iar eu stau pe forum, ca daca ma duc la preotul din cartier... mai bine lasa. Dar, prin extensie, se pare ca in fiecare oras mare exista cate un loc macar unde se face treaba buna; ramane sa-l gasesc.
Pai cum sa n-aiba.
Gandesc ortodocsii nostri ca ei, de la ei ce pretentii sa mai avem?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 15:13:38
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
NU, nu stim.
Mai ales nu stim de unde ai scos cifra aia de 90%.
Ai facut un sondaj moral? Pe ce esantion?

Probabil ai intrebat oameni ceva mai induhovniciti decat tine - cu toate pretentiile. Dar nu ti-ai dat seama.

Ideea e ca tu nu cauti o BISERICA cauto o "adunare".
Iar "adunarile" astea se gasesc de obicei pe la protestanti.
Nu m-as mira sa ne saluti de acolo intr-o buna zi.

Pai cum sa n-aiba.
Gandesc ortodocsii nostri ca ei, de la ei ce pretentii sa mai avem?
Alinescule,

Vezi ca postul ala e cam vechi. Dar, vorba zboara, scrisul ramane... Pacatele se sterg, dar consecintele lor raman pana la Judecata de Apoi...

Cand eram student, au incercat unii colegi evanghelici si baptisti sa ma atraga la ei, dar n-au reusit. Asa ca ti-ai castigat un frate ortodox. :)

Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 15:29:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Sper ca intre timp ai renuntat la ideea cu 90% ..

Apropo, despre ce preot vorbeai atunci cand ai fost la liceu?
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 15:34:56
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sper ca intre timp ai renuntat la ideea cu 90% ..

Apropo, despre ce preot vorbeai atunci cand ai fost la liceu?
Despre cel de la mine de la tara.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28