![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi fost de dorit ca noi, Biserica, să avem grijă de propria noastră curățenie, să nu fie nevoie de intervenția puterii laice, să nu ne arate cu degetul cei din afară. Ca membru al Bisericii mi-am permis nu doar să mă rog, ci și să mă exprim, pentru că mă doare ceea ce se întâmplă în sânul ei.
|
||||
|
||||
![]()
Dragul meu, bine.
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() ![]() De parca britanicii si-au pus intrebarea asta cand au votat Brexit. ![]() Te-au intrebat pe tine roman daca esti de acord cu Brexitul ? Si-au facut oare ei probleme :oare ce o sa zica cei de afara ? ![]() NU. Ei au zis asa: vrem ca imigrantii sa munceasca gratis la noi in tzara.Ii vrem sclavi. ![]() De parca francezii si-au pus intrebarea "ce o sa zica aia de afara" atunci cand isi bateau joc de imigranti. De parca Microsoftul si-a spus intrebarea despre "ce o sa zica lumea " cand vor afla ca au peste 3500 de firme in paradisuri fiscale unde isi spala banii negrii. =)) Bai Cristi bai, tu si altii cativa sunteti singurii de pe aceasta planeta care-si pun intrebarea asta :"ce o sa zica altii de afara" |
|
||||
|
||||
![]()
Era vorba de cei din afara Bisericii. De care nu mă interesează cât sunt de curați sau de murdari, ci să nu aibă motive reale de a arăta cu degetul.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 19.10.2016 at 11:31:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Ioan Scararul graieste :
„Fericit este acela care pentru Dumnezeu rabda ocari si umilinte si se nevoieste pe sine sa le suporte intru rabdare! El va dantui cu mucenicii si va avea partasie cu ingerii. Fericit e acel monah care se socoteste pe sine intotdeauna vrednic de mustrare si umilire…! Acela va sta la dreapta lui Iisus Cel rastignit. Daca cineva insa leapada mustrarea fie ea dreapta, fie nedreapta, unul ca acela se leapada de insasi mantuirea sa. Dar cel ce o primeste – cu ranire ori fara ranire, indata va primi iertare pentru caderile lui in pacat”. Din aceste minunate lamuriri ale Sfantului Ioan Scararul reiese limpede cat de folositoare pentru sufletul care boleste de pacat sunt dojanele si po*vetele fratesti.
|
||||
|
||||
![]()
Dragă Dragos , chiar acum am discutat cu un consilier bisericesc si s-a confirmat suma care este suportată anual pentru Ziarul Lumina : 6000 lei ( saizeci milioane vechi ) pe lângă celelalte facturi pentru utilități , plus o sumă neoficială top donație lunară pentru Catedrală. . .
|
||||
|
||||
![]()
Bine. Înseamnă că are de unde. La mine-n parohie e vorba de fix două ziare: 480 lei pe an.
P.S. Nu reușesc să prind legătura cu ÎPS Teodosie.
|
||||
|
||||
![]()
Din câte știu eu, fariseii și saducheii nu au avut motive reale să-L răstignească pe Domnul.
A nu se înțelege cumva că fac vreo paralelă cu ÎPS. Nu! A greșit, să plătească dacă trebuie. Dar nu-l judec eu. Nici nu colportez știri de la denea. Eu încerc doar să mă rog pentru el, noi, mine...