Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2015, 15:44:56
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de The Willful One Vezi mesajul
Tu esti la extrema cealaltă față de tipul ăsta. Poate
A. B. e sfant, poate nu. Dumnezeu Singur știe.
Dumnezeu si cei care au fost si inca sunt martori la minunile pe care le face
Sfantul Arsenie Boca pentru ei.
Atentie:eu aici nu vb din carti, vorbesc din cele vazute si experimentate de
mine personal.Si ma opresc aici.
Citat:
Noi vom accepta decizia Bisericii. Însă "înger în trup de om“ e misticism deja. E îndeajuns că este sfânt, nu crezi? Mai citește definiția sfantului. Îngeri incarnati NU EXISTĂ.
Mai degraba nu-i vorba de "reincarnare" ci de un fel de "teleportare".
Vechi 11.10.2015, 15:45:01
The Willful One
Guest

Implicit

Orice extrema e dăunătoare. Ar trebui să știm și să aplicăm cu toții asta. NU improscarii oamenilor Bisericii cu mizerii, NU idolatrizarii eventualilor sfinți.
Vechi 11.10.2015, 15:48:35
Banned

Implicit

Citat:
Orice extrema e dăunătoare. Ar trebui să știm și să aplicăm cu toții asta. NU improscarii oamenilor Bisericii cu mizerii, NU idolatrizarii eventualilor sfinți.
Bre tu nu intelegi ca a trai credinta si a fi subiectul unor minuni facute de sfantul Arsenie Boca nu este extrema, ci este realiatate ?
Vechi 11.10.2015, 16:01:37
The Willful One
Guest

Implicit

Credinta ta e bazata cumva preponderent pe minuni?! Nu mergem la Biserica sa cautam minuni, imi pare rau daca ai aceasta impresie. Exista pentru tine miracole mai mari sau egale decat: Creatia, datul Legii, Intruparea-Invierea-Inaltarea, Pentecostul, Moartea si Ridicarea Prwasfintei la Cer cu trupul (sper ca nu cugeti eretic ca Ea nu a fost inviata si urcata Sus)!?! Simplul fapt ca aceasta realitate si noi insine inca subzistam, e un miracol colosal. Mila lui Dumnezeu nu are decat o singura bariera: refuzul nostru de a accepta Mana Lui cu urme de piroane. Pentru mine, toate acestea sunt suficiente. Si sper din toata inima sa ramana astfel. Daca voi merge in Iad pe criteriul asta, so be it: fiat voluntas Dei!
Exista o singura fiinta umana, muritoare ca mine si ca tine, conceputa tot din unirea parintilor, Care da ordine Ingerilor celor mai de seama. Care sta imediat in Prezenta lui Dumnezeu. E singura fiinta in carne care vede cu ochii fizici Trinitatea pe Tronul Slavei. Este Mijlocitoare miloasa si fara ragaz. O avem acolo Sus si totodata printre noi. Ce nevoie mai avem de prea multi membri ai sinaxarului, unii autentici, alti dubiosi, altii contrafacuti (sezi bland, ca NU ma refeream la A. B. cu aluziile astea, ci la, de pilda, unii sfinti politici...dar asta e alta discutie)?!

Last edited by The Willful One; 11.10.2015 at 16:08:26.
Vechi 11.10.2015, 16:04:33
Banned

Implicit

Citat:
Credinta ta e bazata cumva preponderent pe minuni?!
Nicidecum.Nu in sensul ca virgula caut minuni.Ci pur si simplu mi se intampla.
Auzi din stang-dreapta ca pe x, y l-a tamaduit /ajutat sfantul cutare si te
bucuri pt ei si pt credinta lor.Dar sa stii ca bucuria este nespus mai mare
cand tu personal esti subiectul parintelui.
Vechi 11.10.2015, 16:18:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Fuga la duhovnic si spovedeste-te si ai sa vezi cum iti trece cheful de a face pe "teologoul" in subiectul Arsenie Boca.
Tot ce se poate ca duhovnicul lui asta să-l învețe. Sunt câțiva duhovnici "sfințișori" prin zona lui care se ocupă cu nimicuri de genul ăsta. Îi trimite pe toți la stuf repetând ca morile stricate de Sfinții Părinți și Sfintele Canoane, lucruri care în realitate nu le prea pricep.

Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 17:02:50.
Vechi 11.10.2015, 16:32:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Domnule Cristian Raglean, vi s-a pus o intrebare si vad ca nu vreti sa raspundeti. Daca Sinodul BOR va decide canonizrea Par. Arsenie Boca, va veti supune acestei decizii ?
Din moment ce a demonstrat în repetate rânduri că nu este supus Bisericii, de ce s-ar supune hotărârii BOR când va fi canonizat Părintele Arsenie Boca? Și-a batjocorit patriarhul postând acea poză mizerabilă, fapt pentru care a și fost banat. L-a trimis la stuf și pe Părintele Necula deși, i-am adus atâtea argumente care demonstrează că toate acuzațile la adresa sfinției sale sunt nefondate.

Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 16:37:55.
Vechi 11.10.2015, 16:36:00
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Omul asta a fost inger in trup de om.El inainte sa moara a fost in rai (cel putin
cu mintea daca nu chiar si fizic).
Tu vorbesti de rau un om care, conform gardienilor comunisti se ridica in timpul
rugaciuni de la pamant fiind inconjurat in chip de limbi de foc, si putea sa treaca prin peretii puscariei.Paradoxal in puscarie , nu gardieni au fost spaima
lui Arsenie ci Arsenie spaima gardienilor.De aceea a fost dat si afara.
Pt ca transforma puscaria in manastire.Ultimul lucru pe care il dorea un
comandat de puscarie comunista-atee-satanista, nu ?
-minuni fac si inselatii copacele,mai ales false minuni
-dar eretici picteaza doar inselatii
Vechi 11.10.2015, 16:41:27
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

"majoritatea ucenicilor lui A. Boca sunt slabi cunoscatori ai dogmelor ortodoxe, si sunt necunoscatori ai spiritualitatii practice a Sfintilor Parinti; de aceea, nici dupa 26 de ani de la moartea lui nu au racut o analiza a sfaturilor primite de la ,,idolul" lor, sa vada daca trece testul conformarii invataturii si practicii sale cu invatatura Bisericii. Sfantul loan Damaschin spune ca acela care nu crede conform predaniei Bisericii este necredincios. Majoritatea ucenicilor ii promoveaza fara discernamant si 1-au pus pe A. Boca in fata Bisericii; astfel, prin marturiile prin care ei cred ca-1lauda, de fapt ei il demasca si il acuza ca neortodox. Cuviosul Iosif dela Optina spunea: ,,Diavolul ii poate da omului clarviziune, dar smerenie niciodata ".Adevaratul clarvazator este smerit. Sa vedem cum sta la capitolul smerenie, dupa marturiile ucenicilor, A. Boca.

In cartea Marturia mea, de pr. Petre Vamvulescu, pag. 51: ,,Odata, dupa Sf Liturghie, la biserica Boteanu din Pia ta Amzei, Bucuresti, cineva l-a vazut pe pr. A. Boca, asa cum era, imbatranit, cu cateva luni inainte de moarte si a plans. Parintele i-a zis: lti spun o taina pe care nu o pot spune oricui. Si sfintii mor! - si aceasta a spus-o despre sine." (pag. 42). "

-iata ce "smerit" era p Boca, se credea sfant

declaratia pr. Staniloaie despre A. Boca in revista Seara,. ,,Avea o siguranta de sine pe care eu n-am avut-o niciodata, eu spun tipic sectara".
Vechi 11.10.2015, 16:46:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

S-a mai zis asta. Altceva?
Subiect închis