Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2015, 00:06:37
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
OK, am nuantat, ai vazut: musulmanul (sau orice alt aglutinat fanatic sub steagul credintei intolerante) e cainele, caricaturistul e cel ce il intarita. E clar? Eu doar vociferez, evident ca daca cineva blasfemiaza de fata cu mine, nu as aplica reteta primitiva de a plesni persona. Cel mult fac o hipertensiune arteriala, il injur in gind, sau ii atrag cu blindete atentia, si atit.
Tu chiar crezi ca oamenii fac tot ce spun la manie sau consternare? Da, sunt antioccidental, anticapitalist, antieuropean, etc. Dar nu as ucide vreodata (si nici nu as muri) nici macar in numele ideilor proprii. Cu atit mai putin in numele unor credinte compilate de altii, fie ei teologi crestini sau orice altceva.
La mine "credinta" nu e decat o inclinare intelectualista. Nu as muri pentru Cristos, dupa cum nu as ucide pentru Muhammad (daca ma nasteam musulman). Vad orice credinta ferma ca aglutinare sub steag, si deci pierdere a libertatii. Aici fac pe grozavul, dar daca traiam in Vest as fi ridicat din umeri vazand blasfemiile acelea: cine sunt eu sa le condamn? Capu' face, capu' trage.
Totul e asa de previzibil in politica asta mondiala, ca mi-e sila.
Detest angajarea patimasa in orice credinta: ca e ateism militant, crestinism inflacarat sau orice altceva.
Cu stima,
Un "caldicel" ca vocatie, cu mult dispret pentru sine insusi.
P. S. Unii "sfinti" au omorat oameni. Vezi sfintii cruciadelor, sau altii. Mai citeste istorie critica si realista a crestinismului si Bisericii. TOATE religiile si ideologiile au sange pe maini. Lasa aglutinarea ca adepta-care-nu-se-indoieste. Daca adevarul era apanajul exclusiv al unei anume credinte, nu ar fi existat greseli/crime din partea adeptilor acelei credinte (oricare a r fi ea).
Din partea mea, toti pot sa faca bors. Prefer, in viitorul apropiat, care se anunta foarte amenintator pentru credintele de tot soiul, sa devin ce acum urasc cel mai mult: adica un consumerist fara chip si individualitate. Si asta ca sa nu o iau pe coaja de la Sistem in numele unei credinte oricum de altii compilate. Voi fi un cetatean european disciplinat care, de fapt, religios vorbind, practic, nu crede in nimic. Nu dau vrabia din mina pe pasarea-paradisului de pe blocul din capatul strazii vecine.
Numai bine.

Sunt in asentimentul tau! Ma incearca o sila profunda! Cineva va avea de castigat de pe urma marionetelor.
Vechi 09.01.2015, 00:15:01
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Politicienii si ideologii au intotdeauna ceva de castigat.

La asa-zisa revolutie romana nu au murit oamenii ca sa-si apere "libertatea" ? Ati vazut ce a urmat ? Suntem mai liberi acum ?
Da suntem liberi sa ne uitam la mesele bogatilor, sa ne pimbam prin tari straine si sa mancam la benzinarie ca-i mai ieftin, daaa, suntem foarte liberi. Cat de liber poti fii fara un ban in buzunar sau cu bani cat sa traiesti de azi pe maine ?
Poate doar liber sa rabzi de foame ! Ati uitat ca exista lucruri mai importante,... de exemplu eradicarea saraciei ?

Dar francezii stiti voi cat sunt ei de liberi ? Sunt atat de liberi ca le place sa stea mereu in greva,... sunt extrem de liberi, mai ales in gandire si exprimare. Pana si pilotii francezi, cei mai bine platiti, sunt mereu in greva, de ce oare, nu le mai place libertatea ?

Libertate, liberalism au sensuri diferite pentru oameni si pentru politicieni iar cei mai slabi de inger sunt usor de manipulat.

Last edited by AlbertX; 09.01.2015 at 00:30:00.
Vechi 09.01.2015, 00:34:08
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

-incep sa cred ca lucrurile sunt si altfel decat par

Atentat terorist la Paris: Cinci teorii ale conspiratiei: http://www.ziare.com/international/a...ratiei-1342029

Atentatul de miercuri din Paris, de la sediul publicatiei satirice Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti si opt raniti, a dat nastere la o serie de teorii ale conspiratiei.

Pe retelele de socializare au fost constatate rapid mai multe neconcordante si in scurt timp s-au conturat mai multe teorii:

1. A fost "inside job"

Una dintre teorii este ca atacul de la Charlie Hebdo a fost orchestrat dinauntrul publicatiei, intrucat atacatorii stiau cu precizie cand trebuie sa actioneze pentru a ucide cele mai importante tinte: Stephane Charbonnier (Charb) si Jean Cabut (Cabu), despre care se crede ca era cel mai bine platit caricaturist din lume.

Atacatorii au stiut exact cand sa patrunda in cladire pentru a-si prinde tintele in interior. Miercuri la Charlie Hebdo avea loc sedinta de redactie saptamanala si toti angajatii importanti se aflau acolo.

2. A fost un atac sub steag fals

Atacul sub steag fals ar fi fost conceput pentru a parea ca este comis de altcineva. Ar fi cateva indicii ca asa s-a petrecut atacul:

- Momentul atacului - teroristii reactioneaza la o caricatura postata pe Internet cu o ora inainte de atac, insa nu este suficient timp pentru ca acestia sa gaseasca sediul, sa se organizeze, sa faca planul, sa se pregateasca, sa se inarmeze si sa se echipeze;

3. CIA si Mossad-ul sunt implicate

Teoria steagului fals reluata din nou, de aceasta data implicand agentiile secrete straine precum CIA si Mossad.

Conspirationistii compara atacul din Paris cu cele din 2008 din Mumbai, cand s-a zvonit ca CIA si Mossad se afla in spatele celor 12 atacuri coordonate. Este mentionat arsenalul impresionant al atacatorilor de la Paris - arme automate si un lansator de rachete, insa nu este lamurit scopul unei asemenea actiuni.

4. Razboiul permanent

Unii cred ca un grup secret de persoane are influenta asupra evenimentelor la nivel global, ca acesta sponsorizeaza terorismul pentru a tine sub control tarile mai progresive ale lumii.

Teama este un important factor generator al razboiului si razboiul imbogateste oamenii. Terorismul este o buna modalitate de a justifica razboiul, argumenteaza sustinatorii acestei idei.

5. Yemen

Cei doi suspecti ce au deschis focul in redactia Charlie Hebdo, Cherif Kouachi si Said Kouachi, au legaturi cu terorismul din Yemen. Aceasta tara prezinta un interes strategic pe plan mondial, avand un punct de tranzit crucial pentru petrol, Bab el-Mandab.

In plus, Yemenul ar avea unele dintre cele mai importante rezerve de petrol ale lumii.
Vechi 09.01.2015, 00:41:45
Banned

Implicit

"Superstiția împreună cu erezia și ateismul formează triada infernală cu care diavolul amețește mințile oamenilor"

As adauga si "scenarita" ... o specialitate a unor jurnalisti de pe la noi si nu numai.
Saracii caricaturisti nici nu au murit bine ca se si grabesc cate unii sa se capatuiasca pe seama mortii lor.

De "cipuri" nu au zis inca nimic ? O fii mana chinezilor ?

Lucrurile sunt foarte simple, e vorba de mecanismul cauza-efect: musulmanii radicali au fost caricaturizati/provocati constant si pana la urma nu au mai rezistat si au reactionat ... din pacate. Ei nu au atacat libertatea de exprimare si nici libertatea presei, ca nu aveau ei treaba cu astea. Unde mai pui ca erau nascuti, crescuti, educati la Paris ... "teroristii".

Terorismul trebuie condamnat, asa este, dar la fel de mult trebuiesc condamnate si cauzele care au dus la aparitia teroristilor. Ne miram ca ies oameni neinstruiti si needucati dar nu facem nimic sa imbunatatim calitatea si motivatia profesorilor ? Vorbim de toleranta si libertate ... doar de dragul ideilor si fara legatura cu realitatea ? Sunt ocidentalii multumiti, sunt europenii fericiti, nu obervati ca nu trece bine cate o criza ca se si inventeaza una noua si ca totul este ciclic ? Ati vazut voi bogatanii sa sufere in criza ... cand ei sunt principalii beneficiari ? Se pare ca la capitolul teorie stam foarte bine ... dar nu prea mai tine de foame.

Last edited by AlbertX; 09.01.2015 at 01:09:43.
Vechi 09.01.2015, 01:15:28
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

-mi-a placut un mesaj postat de cineva pe ortodoxiatinerilor:

"Eu unul nici Dumnezeu să-i ierte, nu pot spune !

O întreagă echipă care hulea de cele Sfinte, de Dumnezeu, de Sfânta Treime, de Duhul Sfânt, prin caricaturile lor, nu cred că e bine să ne rugăm pentru ei !

Au declarat pe față că vor să schimbe concepția clasică despre catolicism, să înlături din mințile oamenilor așa zisele preconcepții religioase, asta era taggetul lor ! Lupta dusă la extrem contra lui Dumnezeu !

În vremea lui Arie, părinții ortodoxiei se rugau ca să fie pierdut Arie, că nu mai puteau răbda lupta antihristică din partea unui gunoi ce-L batjocorea pe Mântuitor zilnic !
De altfel, Sf Ioan Gură de aur s-a rugat ca Iulian Apostatul să fie pierdut, și a căzut în lupta cu perșii, strigând, M-ai învins Gaileleene. Redacția lor se vor întări și mai tare în această luptă, contra creștinismului, cel mai probabil ! Să hulești Sfânta Treime, Duhul Sfânt, cu așa patimă și nesimțire, să afirmă apoi că e liberă exprimare... nu , nici Doamne iartă-i nu putem spune, ca și creștini, pentru luptătrii contra Duhului Sfânt ! Dumnezeu să-i lumineze pe rătăciții ăia de atentatori !"
Vechi 09.01.2015, 01:20:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
La mine "credinta" nu e decat o inclinare intelectualista.
Tot e bine, ca macar ai preocupari "intelectuale" pe acest minunat forum ortodox si nu-ti pierzi timpul ca altii, pe la Biserica. Sper ca ai observat ironia Teodor, am vazut ca ai un spirit autocritic destul de dezvoltat. Credeam ca ai depasit faza de abordare filozofica "la rece" a credintei ortodoxe, sper ca pe viitor sa te straduiesti mai mult. Nu e pacat ?
Vechi 09.01.2015, 01:23:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristirg Vezi mesajul
-mi-a placut un mesaj postat de cineva pe ortodoxiatinerilor:

"Eu unul nici Dumnezeu să-i ierte, nu pot spune !

O întreagă echipă care hulea de cele Sfinte, de Dumnezeu, de Sfânta Treime, de Duhul Sfânt, prin caricaturile lor, nu cred că e bine să ne rugăm pentru ei !

Au declarat pe fată că vor să schimbe conceptia clasică despre catolicism, să înlături din mintile oamenilor asa zisele preconceptii religioase, asta era taggetul lor ! Lupta dusă la extrem contra lui Dumnezeu !

În vremea lui Arie, părintii ortodoxiei se rugau ca să fie pierdut Arie, că nu mai puteau răbda lupta antihristică din partea unui gunoi ce-L batjocorea pe Mântuitor zilnic !
De altfel, Sf Ioan Gură de aur s-a rugat ca Iulian Apostatul să fie pierdut, si a căzut în lupta cu persii, strigând, M-ai învins Gaileleene. Redactia lor se vor întări si mai tare în această luptă, contra crestinismului, cel mai probabil ! Să hulesti Sfânta Treime, Duhul Sfânt, cu asa patimă si nesimtire, să afirmă apoi că e liberă exprimare... nu , nici Doamne iartă-i nu putem spune, ca si crestini, pentru luptătrii contra Duhului Sfânt ! Dumnezeu să-i lumineze pe rătăcitii ăia de atentatori !"
Bine punctat ! Caricaturisti erau niste atei militanti demni de toata mila ... care militau pentru libertatea de exprimare atee.
Corect ar fi fost ca statul francez, garantul libertati de exprimare si al libertatii de optiune religiosa sa nu incurajeze acest tip de atitudine si lipsa de toleranta a caricaturistilor ... si nimeni nu ar mai fi avut nimic cu ei ... dar ce sa vezi, teroristii sunt de vina ca statul francez incurajeaza ateismul sub masca libertatii presei.

Last edited by AlbertX; 09.01.2015 at 01:34:41.
Vechi 09.01.2015, 01:29:44
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Foarte frumos si inaltator acest citat! Ma umple de bucurie si ma face sa ader din toti rarunchii la o astfel de doctrina.
Asa este! Au meritat-o! ...Din plin, as spune eu.
De fapt nici macar nu inteleg de este un "rau ingaduit", cand el pare natural, firesc. Este un act de binefacere pt. care nu ne ajung multumirile.
La tine si la abaa nu am pretentii (pentru ca nu cunoasteti invatatura) dar unii s-au luat dupa voi desi ar trebui sa cunoasca in ce cred.
Pe scurt, tot ce se intampla e din voia lui Dumnezeu (cele bune) sau cu ingaduinta lui Dumnezeu (cele rele). Cam asta voia sa spuna partea cu "ingaduinta". Adica tot Domnul hotaraste cand moare fiecare.
Vechi 09.01.2015, 01:40:19
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Adminul sa ia masuri!
Nu se accepta promovarea violentei in numele religiei,pe acest forum!
Mi se pare ca s-a exagerat, probabil pentru ca nu s-au citit cu atentie mesajele. Daca nu esti de acord cu acele caricaturi nu inseamna ca esti de acord cu omorarea acelor oameni. La fel, daca nu esti de acord cu omorarea acelor ziaristi nu ar trebui sa insemne ca trebuie neaparat sa fii de acord cu ce publica acea revista. Asta ar insemna ca acela e de acord cu blasfemia, ceea ce e grav la un credincios. Poti sa nu fii de acord nici cu acele caricaturi, nici cu omorarea acelor ziaristi, ce e asa greu.
Interesant e ca la inceputul anului trecut am gasit pe facebook o pagina in care se radea de divinitate si am cerut administratiei inchiderea ei. Surpriza e ca m-au ascultat si au inchis-o (mi-au trimis notificare), a fost redeschisa dupa cateva zile, probabil in urma mesajelor celor ce urmareau acea pagina.
P.S. In concluzie, in niciun caz nu vreau sa fiu Charlie, presupun ca asta inseamna acordul cu ceea ce scria revista. Si cred ca niciun credincios nu vrea sa fie blasfemiator.

Last edited by catalin2; 09.01.2015 at 01:43:47.
Vechi 09.01.2015, 01:54:43
Banned

Implicit

Financial Times: Atitudinea provocatoare arătată de Charlie Hebdo față de musulmani, STUPIDĂ și FĂRĂ SENS!

"Iresponsabilitate editorială". În acești termeni a evocat redactorul șef pentru Europa al Financial Times, Tony Barber, acțiunile revistei Charlie Hebdo, la câteva ore de la atacul care a ucis 12 oameni în sediul săptămânalului satiric, scrie Le Monde.

"Franța este țara lui Voltaire, dar de prea multe ori iresponsabilitatea editorială a prevalat la Charlie Hebdo", a scris Tony Barber.

Mai mult, Barber a considerat "stupidă" și "fără sens" atitudinea provocatoare arătată de Charlie Hebdo față de musulmani.

http://bigbrowser.blog.lemonde.fr/20...voit-sa-copie/
Subiect închis