Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 14:25:50
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
pot spune ca e plin de oameni ai strazii, de betivi care isi fac veacul printr-o carciuma la coltul strazii, caini vagabonzi nu mai zic
pai de aia sunt betivani si caini vagabonzi prin zonele alea deoarece e rost de o paine de mancat si de un pahar de baut! ce sa faca la tara, unde-i saracie???
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 14:29:24
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.
Cati dintre cei enumerati au ramas la tara, sau au devenit genii ramanand acolo?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 14:33:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cati dintre cei enumerati au ramas la tara, sau au devenit genii ramanand acolo?
da-i stie cineva dintre cei care locuiesc in zonele rurale?? ii citeste cineva?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:29:55
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
pai eu ce zic! haideti sa nu idealizam conceptul "casa mea" si sa reliefam exact realitatea, adica nimeni nu accepta viata la tara daca are posibilitatea de a sta la oras.
Multi pensionari isi vand apartamentul la bloc si se muta la tara. E o realitate.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:40:30
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
deci ca tinerii care doresc sa-si intemeieze o familie sa inteleaga si sa reflecteze asupra acestei probleme, a locuintei, sa aiba in vedere faptul ca:
o locuinta mica intr-o zona buna a unui mare oras in primul rand nu presupune cheltuieli mari (incalzirea pe timp de iarna), mijloacele de transport nu sunt necesare decat intr-o mica masura (cine locuieste la o zona periferica sau la tara stie ce inseamna sa ia autobuzul si cat costa zilnic naveta), acces facil la un loc de munca (te-ai mutat la tara, unde gasesti loc de munca?); in plus de asta ia ganditi-va, la tara, ce sa faci toata ziua??? innebunesti! pe cand orasul iti ofera numeroase posibilitati de recreere.
De acord, nu prea ai posibilitati nici de lucru nici de distractie la tara.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:42:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Multi pensionari isi vand apartamentul la bloc si se muta la tara. E o realitate.
o mutare gresita, la casa este mult mai scumpa incalzirea!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:43:06
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Da.... pana si Printz Charles sa mutat la tara pe linga Sibiu, am citit recent undeva.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:45:10
Banned

Implicit

Citat:
prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui.
eu am facut referire la o dominanta, pt ca sunt persoane de toate felurile si la oras si la sat, insa retineti ca e logic ce va spun: oamenii care pot oferi ceva societatii si care se pot realiza, in mod sigur vor pleca de la tara pt ca acolo nu se pot "produce" si cine va ramane la tara? ratatii, handicapatii, alcoolicii (cu acestia vreti sa socializati?)
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 15:47:51
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.
Nu as merge chiar asa de departe incat sa ii numesc genii dar aveti dreptate in ceea ce spuneti ca majoritatea se trag de la tara.

Multi oraseni au comportament de tarani tocmai pentru ca se trag de la tara si nu au avut vointa sa se schimbe.

Vina a fost a lui Ceausescu ca i-a dus fortat de la sat la oras, i-a inghesuit in blocuri.

Taranii de oras nu au avut cum sa adopte un comportament de oraseni daca nu au avut exemple in jurul lor, parintii fiind tot tarani.

Discutia este lunga si pe mai multe nivele.

Si eu consider ca degeaba ai cultura si inteligenta daca nu ai caracter.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 16:27:06
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
da-i stie cineva dintre cei care locuiesc in zonele rurale?? ii citeste cineva?
S-a facut un sondaj la tara de catre Prahova Tv. Intrebarea era ce citeste lumea la tara. Majoritatea au raspuns ca nu citesc nimic, cativa spuneau ca au citit doar in scoala iar o eleva se lauda ca ea citeste multe, foarte multe in special de citez "Domnul Mihai Creanga". No comment.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casa ateilor si casa noastra Man Teo Alte Religii 7 04.09.2011 01:54:53
Ce imi doresc de la sf nicolaie ionut12 Generalitati 4 07.12.2010 09:20:38
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 13 03.08.2007 21:26:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 0 20.01.2007 08:33:31