![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
uite sursa:http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=44&cap=1 Se vorbeste de Enoh, al saptelea dupa Adam . e vorba de urmasul lui Set.
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 17.10.2011 at 12:06:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca ar fi ![]() e posibil sa fie si mai multe...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. vitala- biserica e trupul lui Hristos 2. mantuitoare: biserica e Ierusalimul ceresc 3. purificatoare- biserica e mireasa Lui Hristos 4. educativa: biserica e stalp si temelie a adevarului 5. militanta: biserica e o armata angajata in lupta spirituala. 6. iubirii: biserica e familia crestina 7. sfintitoare- biserica e casa Lui Dumnezeu varianta 2: Domn, Cuvant,Mantuitor, Mesia, Rascumparator, Mijlocitor, Domnul Creatiei, Painea Vietii, Lumina Lumii, Alfa si Omega, Calea-Adevarul si Viata ,Mielul lui Dumnezeu... alegeti voi :) i'm out! Last edited by ioanna; 17.10.2011 at 12:39:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() 1) Creator: Ioan 1,1-3; Evrei 1,1-2. 2) Legiuitor: Iacov 4,12; 1 Corinteni 10,1-4. 3) Profet: Ioan 6,14; 7,40. 4) Mântuitor: Ioan 4,42. 5) Mijlocitor (Mare Preot): 1 Tim. 2,5; Evrei 4,14. 6) Judecător: Fapte 10,42. 7) Împărat: Apoc. 19,13-16. Ai numit și a 8-a, cea de Învățător - așa cum era apelat de cei din vremea Lui cât a fost pe pământ. Așteptăm o întrebare la fel de dificilă. Poate unii au o conexiune de internet mai slabă și ar putea fi dezavantajați la întrebările ușoare la care se răspunde pe loc. |
|
||||
|
||||
![]()
iertare, nu prea ma duce capul sa pun intrebari complicate.E mai greu sa le formulezi decat sa raspunzi la ele.
Intrebarea mea e: care sunt cele trei ipostaze in care vorbim de o prefigurare a Crucii in Vechiul testament?
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 17.10.2011 at 13:30:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prorocie , gesturi si material lemnos. prorocie: "samanta femeii va zdrobi capul sarpelui" (Geneza 3:15) anticipeaza jertfa pe Cruce a Mantuitorului.
gesturi: binecuvantarea lui Iacov cu mainile incrucisate asupra copiilor lui Iosfi: Efraim si Manase. material lemnos: lemnele purtate in spate de Isaac sunt o prefigurare a crucii- ca altar de jertfa, toiagul lui Moise e tot o prefigurare a puterii si lucrarii crucii, lemnul pe care a spanzurat sarpele, lemnul folosit la construirea arcei lui Noe sau chivotul Legamantului etc. Last edited by ioanna; 17.10.2011 at 13:51:32. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ioanna, preiei stafeta!
|
||||
|
||||
![]()
Care sunt denumirile din Biblie a energiile necreate divine?
|
|
||||
|
||||
![]()
har si..................
|
||||
|
||||
![]()
Slava Sa, puterea Sa (atotcreatoare, atotvazatoare, atotsfintitoare, atotstiutoare, atotcurpinzatoare) lumina Sa (harul- stralucirea in afara a Chipului).
Oricine poate continua jocul cu o intrebare.
p.s eu trebuie sa ies, am sa urmaresc diseara evolutia :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|