Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2011, 17:10:28
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nimic exact sau concret.
Pai si de la ce ai scris mai sus pana la "suntem pe cale sa il pierdem" nu ti se pare pasul logic cam mare?

Lobby fac ungurii de la 1918 incoace. Cu toate astea, sa stii ca ungurilor din Ungaria nu le prea pasa de problema asta.

Mai mult decat atat, avand in vedere ca in Ardeal ungurii sunt o minoritate, demersul nu poate fi macar justificat nici pe criterii etnice (ca atunci cand au pierdut Ardealul).

Cu tot lobby-ul facut in SUA si Canada, serios acum, tu vezi ca probabil o actiune militara a Ungariei care sa fie sustinuta de Canada si SUA, in interiorul UE? Pentru ce? Ce ar avea Ungaria de oferit in schimb? Si mai ales, ce ar avea de castigat daca cuceresc Ardealul?

Citat:
Pana si Arsenie Boca a precizat ca Ungurii vor ataca Transilvania la un moment dat.
Irelevant cine a spus-o, relevant e pe ce date s-a bazat cand a spus-o.

Citat:
Nu mai stiu pe unde am citit, ca atunci cand Romania o sa se uneasca cu Moldova, vom fi atacati din trei parti: Rusia, Bulgaria si Ungaria. Amu nu stiu cat de adevarat o fi.
Daca Romania se va uni cu Moldova, rusii vor avea ceva impotriva, asta e cat se poate de clar. Nu stiu daca atat de mult incat sa ne atace.

De ce ne-ar ataca bulgarii, insa?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 17:43:29
Laura19
Guest

Implicit

Ba are relevanta cine a spus-o, pentru ca Arsenie Boca a fost si este Sfantul Ardealului. Toate prooprociile lui s-au adeverit. Si nu trebuie sa fie ceva imediat, poate sa fie peste cativa ani. Nu stii niciodata cum se schimba omu. Si oricum, cand a fost SUA si UE cu adevarat de partea Romaniei? Ce stii ce li se nazare. Nu ar fi o noutate ca ar vrea tara noastra, dar fara romani in ea.
Mai la faza cu atacatul din trei parti am precizat ca nu stiu daca e adevarat sau nu. Eu doar am mentionat ce am citit. Oricum, Romania atrage necazurile ca un magnet.

off-topic.Este adevarat? "It is a fact that the national identity of the Romanians was first developed, created, catalogued and shaped by the greek-catholic Scoala Ardeleana of Blaj, in Transilvania. Therefore the Romanian identity was not even formed by the orthodox, as they like to claim nowdays. " ?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 18:00:09
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba are relevanta cine a spus-o, pentru ca Arsenie Boca a fost si este Sfantul Ardealului. Toate prooprociile lui s-au adeverit.
Arsenie Boca a fost calugar. Nu imi amintesc ca educatia sa sa fi acoperit geo-politica, sau studii politice de orice fel.

Tot Arsenie Boca a vorbit si despre genetica, si ce a zis a fost gresit. Deci indiferent cat de sfant ar fi, nu a fost infailibil.

Din nou, nu conteaza autoritatea celui care vorbeste, ci argumentele care ii sustin vorbele.

Si care proorocii s-au adeverit?

Citat:
Si nu trebuie sa fie ceva imediat, poate sa fie peste cativa ani.
Pai proorocii din astea pot sa fac si eu. Apropo, stii de ce dansul ploii aduce ploaia? Pentru ca danseaza aia pana ploua.

Citat:
Si oricum, cand a fost SUA si UE cu adevarat de partea Romaniei?
Pai, sa vedem. Suntem membri UE de 4 ani, NATO de vreo 7. La presiunea UE, politicienii s-au apucat sa faca reforme mult asteptate si necesare, care vor avea un efect pozitiv pentru noi. Nu mi se pare atat de rau.

Cat despre SUA, faptul ca vom avea scutul antiracheta in Romania nu iti spune nimic?

Citat:
Oricum, Romania atrage necazurile ca un magnet.
Daca traiai in Afganistan, ai mai fi crezut asta? Sau in Somalia? Sau in Rwanda?

Citat:
off-topic.Este adevarat? "It is a fact that the national identity of the Romanians was first developed, created, catalogued and shaped by the greek-catholic Scoala Ardeleana of Blaj, in Transilvania. Therefore the Romanian identity was not even formed by the orthodox, as they like to claim nowdays. " ?
Partial.

Or fi fost romanii ortodocsi, dar gandeste-te ca timp de sute de ani, preotii ortodocsi s-au adresat enoriasilor in limba slavona, pe care putini oameni o intelegeau. In comparatie cu Biserica Catolica, rolul educational al Bisericii Ortodoxe a fost mult redus.

Cat despre Scoala Ardeleana, au aparut intr-un context in care nu exista cine stie ce constiinta nationala. Si asta nu a fost doar la noi, ci si la bulgari, de exemplu.

Practic, una din realizarile Scolii Ardelene (si nu au fost singurii) a fost sa transmita romanilor din cele trei principate ca sunt acelasi neam, lucru de care multi nu erau constienti. Mesajul principal a fost cel al mostenirii latine, care se presupunea ca ne deosebeste de popoarele din jurul nostru (fie slavi, fie unguri).

Datorita Scolii Ardelene alfabetul latin l-a inlocuit pe cel chirilic, adus de bulgari.

In principiu, biserica greco - catolica a facut, dupa parerea mea, mai mult pentru romani decat Biserica Ortodoxa (daca luam in considerare marimea celor doua biserici). Inocentiu Micu - Klein, episcop greco-catolic, a fost primul roman primit in Dieta transilvana, de unde a luptat activ pentru drepturile romanilor ardeleni.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 18:48:05
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Nu mai stiu pe unde am citit, ca atunci cand Romania o sa se uneasca cu Moldova, vom fi atacati din trei parti: Rusia, Bulgaria si Ungaria.
A mai fost unul care a zis ca vine sfarsitul lumii sambata ce tocmai a trecut.

Acum serios, chiar ai senzatia ca politica externa a unui stat se face in functie de ce a "prezis" un monah batran?

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 18:52:44
Laura19
Guest

Implicit

Sa stii ca eu nu privesc cu ochi buni NATO si EU. As putea spune ca sunt cam impotriva lor. Acum depinde cum privesti tu lucrurile. Nu prea mai dau crezare stirilor oficiale. In fine. Mi-am expus parerea.
Spune-mi te rog cand a fost in Romania bine cu adevarat? Sau binele vazut din perspectiva ta mai bine spus.
Iar despre Arsenie Boca poti citi direct, exact ce a prooprocit el decat sa reproduc eu gresit.

http://vlad-mihai.blogspot.com/2009/...enie-boca.html
http://www.fundatiaarsenieboca.ro/in...boca&Itemid=92
http://zonadecriza.wordpress.com/200...ntele-arsenie/

"Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă,
ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia." - Parintele Arsenie Boca a spus asta.
Nu sunt eu mare credincioasa, dar cred in ce spune Parintele Arsenie Boca.
Dupa cate vad avem opinii complet diferite, normal ca nu ne intelegem.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 22:58:27
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa stii ca eu nu privesc cu ochi buni NATO si EU. As putea spune ca sunt cam impotriva lor.
De ce?

Citat:
Spune-mi te rog cand a fost in Romania bine cu adevarat? Sau binele vazut din perspectiva ta mai bine spus.
Bine comparat cu ce tara? Sunt tari care o duc mult mai rau, si la fel de bine sunt tari care o duc mai bine.

Un boom cultural si economic am avut intre razboiul de independenta si anii '30, cand am reusit sa mai recuperam distanta dintre noi si Vest.

Nu cred ca ii vom ajunge din urma, cel putin nu in timpul vietii mele.

P.S. Daca nu esti multumita cu viata de aici, ai intotdeauna optiunea sa pleci. Mai ales cu o educatie solida in spate, iti poti gasi un loc aproape oriunde in lume.

Citat:
Nu sunt eu mare credincioasa, dar cred in ce spune Parintele Arsenie Boca.
Am citit linkurile pe care le-ai dat. Acelasi tip de afirmatii vagi facute si de altii, suficient de vagi incat sa considere unii sau altii, intr-un moment sau altul, ca s-au implinit.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 00:07:21
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Aparent comunistii au castigat primaria Chisinaului. Se pare ca aventura pro-europeana a Moldovei a fost o furtuna intr-un pahar cu apa.

Pai sa-ti mai fie mila de ei?

Reply With Quote
Vechi 08.06.2011, 15:43:42
gmariusg gmariusg is offline
Banned

Data înregistrării: 28.09.2010
Implicit

Toti oamenii de pe pamant ar trebui sa fim un singur popor, condus de Dumnezeu si nu sa fim impartiti in tari conduse de politicieni.
Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 11:16:28
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gmariusg Vezi mesajul
Toti oamenii de pe pamant ar trebui sa fim un singur popor, condus de Dumnezeu si nu sa fim impartiti in tari conduse de politicieni.
Alta data.

Reply With Quote
Vechi 09.06.2011, 11:28:44
DianaCornea1983
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o nestiutoare_ Vezi mesajul
Mie imi pare mai realista alipirea Basarabiei la Rusia, decat la Romania...
Hmm.., dar asta e simpla mea opinie.
Sunt de acord, oricum rusii sunt majoritari si moldovenii nu ne vor!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Basarabia e Romania-mars pt unire antiecumenism Generalitati 3 20.10.2012 00:07:38
Unire din iubire,cofratietate si comuniune in unitate sau din interes? Seraphim7 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 67 09.11.2010 13:32:28
intrebare necesara anaily Intrebari utilizatori 7 27.08.2010 18:33:54
Presedintele parlamentului din Republica Moldova:"Niciodată nu ne vom uni cu România" mihailt Generalitati 1 18.02.2010 19:45:03
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28