Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2007, 00:39:26
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Cozia,

Rugaciunea euharistica spusa cu voce tare are un impact mult mai puternic asupra credinciosului. Nu e nevoie sa fie spusa in taina, acum oamenii sunt mult mai capabili sa inteleaga acest mesaj. Da, e foarte bine ca aceste rugaciune sa nu se mai spuna in taina, ca sa participam cu totii la momentul central al Liturghiei, respectiv la rugaciunea de multumire.

Este din ce in ce mai mult practicata aceasta modalitate de spunere a rugaciunii euharistice. Mi se pare exceptional, moment unic.

Hai sa nu ne impiedicam de formalisme si traditii, pentru ca traditia Bisericii noastre este una dinamica, se adapteaza la vremurile in care traim, pastrandu-si insa acelasi continut.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2007, 00:51:20
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

da, si preotul de la biserica unde merg o spune cu voce tare, insa nu stiu daca suntem pregatiti..., de multe ori lumea plinge(stiu ca nu este un lucru rau) si intr-un anumit moment al rugaciunii o femeie chiar a tipat
Reply With Quote
Vechi 19.02.2007, 01:01:02
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
E exagerat sa spui ca BOR nu face nimic! Nu uita ca BOR suntem noi toti membrii ei, nu numai capul, desi pestele de la cap se impute si coada isi are rostul ei!
Bravo ...bine ai zis .:)
Reply With Quote
Vechi 19.02.2007, 12:29:21
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
da, si preotul de la biserica unde merg o spune cu voce tare, insa nu stiu daca suntem pregatiti..., de multe ori lumea plinge(stiu ca nu este un lucru rau) si intr-un anumit moment al rugaciunii o femeie chiar a tipat
La biserica mergem sa ne pregatim pentru viata vesnica, asa ca ne pregatim din mers. Eu cred ca au fost suficienti anii in care n-am avut parte de aceasta bucurie.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2007, 16:35:30
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Care credeti ca sunt cele mai mari probleme ale societatii romanesti si cum le vine Biserica in ajutor oamenilor in contextul acesta social actual?
Reply With Quote
Vechi 21.02.2007, 17:25:29
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Plobleme sunt multe si grave insa daca ne luam dupa ce fac ceilalti, celelalte biserici...nu cred ca ajungem nicaieri, poate doar CA EI. S-a dovedit ca problemele sociale nu le-au putut rezolva ci daca ne uitam mai atent, le perpetueaza.
Biserica noastra ajuta enorm chiar prin simpla prezenta a ei si facind exact aceleasi lucruri si lucrind cu oamenii in felul in care a facut-o de 2000 de ani.
Desi viata pare schimbata, eu cred ca nu este, privind global totul este la fel, aceleasi patimi, aceleasi afectiuni sufletesti( tehnologia nu ma intereseaza, nu inseamna nimic), in schimb noi ortodocsii putem sa ne ratacim foarte usor.

Sa ne tinem mintea in Iad(ca nu avem de ales) dar sa nu disperam(adica sa ne ratacim)
Reply With Quote
Vechi 21.02.2007, 23:20:25
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Probleme multe si grave - termen general!
Reply With Quote
Vechi 22.02.2007, 00:40:40
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Iosif e usor de enumerat dar imi vine greu sa ma gindesc la ele mai ales ca multe sunt scirbe si uriciuni, esti de acord?. Insa suntem in post si e pacat.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2007, 13:23:36
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Mie nu imi prea place sa vorbim la general....lucrurile trebuie sa fie concrete, sa stim cat mai clar care este situatia. Problemele sociale n-au neaparat legatura cu Biserica, nu trebuie sa vedem totul prin prisma Bisericii,ci pur si simplu sa incercam sa vedem in ce context suntem chemati sa slujim lui Dumnezeu.

Nu puteam doar sta si visa la lucruri frumoase, ideale...ci trebuie sa opunem lucrurile acestea uraciunii care exista. Daca nu identificam dusmanul, adio biruinta!
Reply With Quote
Vechi 22.02.2007, 18:28:19
ancah
Guest

Implicit

Majoritatea oamenilor se afla intr-o cursa contra cronometru pentru acumulare de bunuri. Viata tot mai scumpa, precum si patronii ii obliga sa munceasca zi lumina. Omul nu mai are timp de altceva. Poate ca a si uitat ca mai exista ceva in afara acestor preocupari, mai important, pe care in mod deliberat il neglijeaza.

Rolul Bisericii ar fi sa le aduca oamenilor aminte de Dumnezeu, de necesitatea de a se ruga, de importanta unei milostiviri; intr-un cuvant sa ne aduca aminte cat mai des ca viata e scurta, timpul s-a micsorat si trebuie folosit in avantajul nostru. Maine, poimaine, nu se stie cand, oricum mai repede decat ne asteptam, vine clipa in care dam socoteala de timpul avut la dispozitie in aceasta viata. Si ce vom zice atunci?

Biserica trebuie sa ne aduca aminte de ceea ce e important si sa ne atentioneze ca facem lucruri de prisos: cand vom face inventarul faptelor noastre sa nu trebuiasca sa enumeram doar: casa, masina, covor, calatorii, placeri, ospete etc.

Biserica nu mai este singurul edificiu din localitatea noastra, ca alta data in satele noastre si cand suna clopotul, toata lumea dadea navala spre biserica. Intre timp statul a avut grija sa ne creze alte griji majore, precum mancarea, imbracamintea, etc.
De aceea Biserica trebuie sa se faca mai vizibila, sa se auda mai bine mesajul ei, chemarea ei. Omul insusi trebuie sa simta ca este chemat, ca este asteptat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Ortodoxia si modernitate Noesisaa Despre Biserica Ortodoxa in general 15 17.12.2009 12:26:23