![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai revenit Cristian!:D
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
pocainta =metanoia =schimbarea mintii si a inimii ,atunci cind DUMNEZEU hotaraste ,IN MAREA lui MILOSTIVIRE sa ne ARATE PACATELE DE CARE SUFERIM!Numai prin milostivirea lui DUMNEZEU putem sa ne cunoastem pacatele ,iar pocainta pt ca L-am ranit pe DOMNUL ,insotita de rugaciune si o profunda parere de rau,insotita de spovedanie si cu rugaciunile duhovnicului ,pe linga ale noastre,aduc la cunoasterea altor pacate pe care nu ni le cunosteam si care sint mai multe decit ce stiam inainte ,pe care din nou tre sa le spovedim;lacrimile ,daca apar in acest timp sint tot din milostivirea lui DUMNEZEU si nu din vre-un merit al nostru; ooooooo dc le-am putea pastra cit mai mult,ar aci este greutatea!pocainta intensa de la inceput sa o pastram toata viata,dar din pacate lupta cu pacatele dc scade ,scade si pocainta sau intensitatea pocaintei.
|
|
|||
|
|||
![]()
s-aus spus lucruri frumoase aici,merita notate.ce as adauga si eu:
Iisus a spus ca va trimite pe Mangaietorul,adica Duhul Sfant,care va dovedi lumea in ceea ce priveste pacatul si neprihanirea.Deci problema noastra este pacatul.si inca un deci:pana cand Duhul lui Dumnenzeu ,cel Sfant,nu ne va convinge ca suntem pacatosi,si ca avem nevoie de iertare,nimeni cu o sa cunoasca ce este aceea pocainta.Nici un om nu o sa se pocaiasca dupa standardele lui Dumnezeu,atata timp cat nu se simte pacatos.S=a amintit aici despre nasterea din nou...Nasterea din nou este lucrarea ce o face Dumnezeu in viatza unui om,in urma pocaintei si credintei in Iisus Cristos.Daca ajungi aici,esti garantat mantuit. |
|
||||
|
||||
![]()
eu cred ca pocainta este LACRIMA SUFLETULUI,ATUNCI CIND NE DAM SEAMA CIT DE MULT L-am necajit pe DOMNUL.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pocainta= trezirea constiintei.
|
|
|||
|
|||
![]()
DA!
Bine zis Jeni. |
|
||||
|
||||
![]()
Pocainta este acea stare a revoltei din noi, a scarbei de cele putedre si trecatoare, este revenirea la matca, a descoperiri si definirii eului din noi, a remuscarii si a regasirii celui mai bun prieten , a raportarii noastre la cele vesnice. Pocainta nu ne-o impune nimeni, ne-o dorim din tot deauna fara a realiza si constientiza acest lucru pe parcursul vietii noastre. Pocainta este dorinta noastra launtrica spre normalitate . Toti ne nastem cu un suflet bun, iubitor si curat, numai ca multi din noi il imbacsim , il intinam, il taram prin noroiul pacatelor. Vine vremea cand totul refuleaza, cand revolta din noi , ne trezeste la realitate, buimaci si dezorientati. Pocainta este drumul obligatoriu cu sens unic, intru dragoste far de cuvinte , in Unicul si Bunul Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
O singura data am simtit pocainta si nu a fost decat o singura clipa in care am simtit ca toti sunt mai buni, mai curati, mai sfinti, mai crestini decat mine insumi. O singura clipa a fost, insa amintirea ei mi-a ramas in inima. Atunci mi-a aratat Dumnezeu ce inseamna pocainta intr-adevar! Ea este intotdeauna legata de smerenie!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pocainta este schimbarea vietii | brandusa | Intrebari utilizatori | 3 | 24.04.2013 19:00:39 |
pocainta=scimbare!!! | Leinarius | Generalitati | 9 | 11.02.2013 15:49:40 |
POCAINTA ROMANIEI | iosif | Pocainta | 90 | 16.08.2011 04:07:59 |
Pocainta | Sf.Asteapta | Generalitati | 4 | 31.07.2010 20:42:29 |
pocainta | nairda | Pocainta | 14 | 12.03.2008 22:26:22 |
|