Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2009, 01:15:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean Vezi mesajul
da dar totusi trebuie sa avem o decenta in privinta imbracamintei cand mergem la biserica..
nu mergem oricum sa smintim si sa i distragem atentia celui de langa noi!!!
Da Ioan, am citit acum mesajul tau si doresc sa adaug ca nici o extrema nu este buna si aceasta este valabil si in tinuta celui, celei ce intra in Casa Domnului , pentru ca orice extrema si in acest caz sminteste, atrage atentia . Calea de mijloc si in acest caz , este cu mult mai inteleapta.
Vechi 02.01.2009, 13:14:16
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Pe Dumnezeu il intereseaza ce este in sufletul omului si ce fapte bune face,nu daca poarta pantaloni sau fusta,sa fim seriosi!
Sigur ca nu dar,la urma urmei,a fi crestin este un mod de viata este o atitudine si asa cum prin credinta omul isi schimba structura sa interioara si aspectul exterior devine unul distinct.Caci intelgand zadarnicia si inutilitatea impodobirii vei renunta de bunavoie la tot ce nu este absolut necesar.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 16:28:47
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Bun,de acord,dar poti fi decenta ca femeie si imbracata in pantaloni.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 16:33:23
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

In privinta impodobirii nu vad nici o inutilitate:este absolut firesc pentru o femeie sa se aranjeze,mi se pare anormal ca o fata/femeie sa nu o faca sau sa isi nege feminitatea.
Bun,in biserica mergi pentru rugaciune,e firesc sa nu te prezinti cu fuste scurte,bluze decoltate si machiaj de scena,ci cat se poate de decent,dar de aici sa nu cadem in alte extreme.
In primul rand eu nu am vazut fuste suficient de groase pentru gerurile care sunt afara,probabil pe vremea bunicii erau si nu cred ca imi ajuta mie la mantuirea sufletului sa ma imbolnavesc de rinichi sau alte minuni.
Asa cum spunea si un utilizator de mai sus:cea mai buna cale este cea a echilibrului.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 17:19:32
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

si echilibru ar fi sa mearga normal?
machiata?
de ex,la noi duminica la liturghie de aduc femeile copii la impartasit, chiar prin fata mea trec toate
si multe is machiate..
eu cred ca daca nu vor fuste,o pereche de pantaloni si o bluza incat sa nu se vada cu ce leo inzestrat Dumnezeu si pt numele lui Dumnezeu,nemachiate!
macar pt o dimineata pe saptamana..
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 19:17:30
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean Vezi mesajul
si echilibru ar fi sa mearga normal?
machiata?
de ex,la noi duminica la liturghie de aduc femeile copii la impartasit, chiar prin fata mea trec toate
si multe is machiate..
eu cred ca daca nu vor fuste,o pereche de pantaloni si o bluza incat sa nu se vada cu ce leo inzestrat Dumnezeu si pt numele lui Dumnezeu,nemachiate!
macar pt o dimineata pe saptamana..
Ioan tu esti baiat de Preot dupa cate stiu eu . Pai dragul meu mai este un aspect, la cea ce spui tu. Anume, la pantaloni e cu dus si intors, pentru ca la unele fete, femei cam tipa pe picior si cam toate formele se vad , dar la machiajul lor putem sa evitam a arunca privirea, pentru ca inseamna ca noi le cautam expre privirea, deci ne smintim sa zicem cu voi. Pana la urma , pentru ce mergem la Biserica? De cautam ochii sau buzel facute, e una , de vine in pantaloni stransi, provocatori e alta. Pana la urma si asta este un exercitiu de vointa, de smerenie al barbatului. Caci de ne uitam la buzele si ochii femeii e voia noastra, o voie ce se poate controla usor, dar numai sa vrem. Nu ?
Vechi 02.01.2009, 23:28:20
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit Tinuta in Biserica

Eu m-am socat cand am vazut Sfanta Scriptura sarutata de femei rujate,puteai sa crezi ca este o scrisoare de dragoste din partea unei femei catre iubitul ei in care ii trimite mii de sarutiri cu buzele rujate.Asta chiar este penibil,m-am mirat de preot ca nu le-a oprit.La fel si icoanele care sunt pline de ruj.Am uitat sa precizez ca era vorba de Sfanta Scriptura din biserica.Doamne ajuta!
Vechi 03.01.2009, 08:30:03
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ioan tu esti baiat de Preot dupa cate stiu eu . Pai dragul meu mai este un aspect, la cea ce spui tu. Anume, la pantaloni e cu dus si intors, pentru ca la unele fete, femei cam tipa pe picior si cam toate formele se vad , dar la machiajul lor putem sa evitam a arunca privirea, pentru ca inseamna ca noi le cautam expre privirea, deci ne smintim sa zicem cu voi. Pana la urma , pentru ce mergem la Biserica? De cautam ochii sau buzel facute, e una , de vine in pantaloni stransi, provocatori e alta. Pana la urma si asta este un exercitiu de vointa, de smerenie al barbatului. Caci de ne uitam la buzele si ochii femeii e voia noastra, o voie ce se poate controla usor, dar numai sa vrem. Nu ?
De acord!Daca mergem la biserica este pentru un scop.Nu ne priveste cum este imbracat sau aranjat cel/cea de langa noi.Cei ce se lasa ispititi inseamna ca asta vor,sa fim seriosi.
Decenta da,dar nu sa trecem in limita extrema.
Aveam o prietena care mereu mergea imbracata doar in fuste lungi pana in pamant,fara machiaj,parul prins,de multe ori si in afara bisericii,ziceai ca e cea mai smerita dintre toate cele.Si ce facea?Imi povestea cand mai venea de la biserica sau manastire,ce frumos era calugarul cutare,cum s-a indragostit de el,ca si acela s-a uitat dupa ea si asa mai departe.Va dau cuvantul ca nu exagerez.
Eu personal,cat de frumos ar fi fizic un astfel de om pur si simplu nu l-as putea privi ca pe un barbat.
V-am spus asta,pentru ca pe mine m-a cam socat la momentul respectiv ce facea ea.
Continui sa cred ca daca intram pe poarta unui lacas de cult o facem pentru sufletul nostru si din acel moment lumea din jurul nostru cam trebuie sa dispara,fie ca suntem barbati sau femei.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2009, 11:59:55
ioanhodean's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
draga frate cristian,nu sunt baiat de preot..sunt nepot de preot si baiat de altar...
si da,se poate controla si e greu ca barbat sa nu ti cada ochii pe ceea ce arata femeile dar se poate controla; rau va fi d aceaia care fac sminteala..
Reply With Quote
Vechi 03.01.2009, 12:02:26
ioanhodean's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
Eu m-am socat cand am vazut Sfanta Scriptura sarutata de femei rujate,puteai sa crezi ca este o scrisoare de dragoste din partea unei femei catre iubitul ei in care ii trimite mii de sarutiri cu buzele rujate.Asta chiar este penibil,m-am mirat de preot ca nu le-a oprit.La fel si icoanele care sunt pline de ruj.Am uitat sa precizez ca era vorba de Sfanta Scriptura din biserica.Doamne ajuta!
:))
legat de ceea ce ai spus tu mi am amintit o intamplare
era vecernia pranzicului schimbarii la fata si eu cu celalalt baiat din altar trebuia sa schimbam icoana de la iconostas, si cand sa o luam de pe perete..
avea niste urme de buze bine conturate - de la ruj- ;
plus,machiajul si toate astea is o nemultumire adusa lui Dumnezeu, o nemultumire de cum ne a facut El, de aceea incercam sa ne schimbam prin machiaje
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Primiti cu uratul? Tina06 Generalitati 3 31.12.2012 14:25:46
Ce feedback primiti de la Dumnezeu ? Petre. Pocainta 31 21.06.2012 17:27:24
Craciunul -primiti cu colindul? MarinaAlca Generalitati 18 26.12.2009 02:31:14
Parintele Adrian Fageteanu: “SA NU PRIMEASCA NIMENI!- Nu primiti nimic tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 3 08.02.2009 18:38:22
Primiti cu colindul? palinaalade Umanitare 1 13.12.2008 15:50:15