Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.09.2010, 22:50:04
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
...

Când a fost definit că ecumenismul este erezie ?

...
de mult

ce are comun crestinismul cu animismul?

sau crestinismul cu islamismul?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:02:44
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=-aCpWY95wqY !!

E filmat! Se vede clar ca bună ziua că slujește cu ereticii. Secunda 21 în stânga lui Daniel sunt trei preoți catolici (boneta roz pe cap).

Așadar, mai încape îndoială că patriarhul nu e ecumenist?
Dar nu slujesc, domnule ! Mai priviți odată la cei trei preoți catolici care țin lumânări în mâini. Nu vedeți că nu sunt îmbrăcați în ornate liturgice ? Preoții ortodocși oficiază în reverendă ? Nu își pun felonul și celelalte veșminte când slujesc ? Ei bine, tot așa fac și preoții catolici.

Acum vă dați seama că v-ați pripit și că ați dovedit judecată temerară ? Chiar credeați că patriarhul încalcă rânduielile propriei Biserici în văzul întregii lumi ?

Asta îmi amintește de unul dintre cele mai triste păcate pe care le-am făcut. Stăteam de vorbă cu un preot (chiar parohul meu) și am simțit că mirosea a alcool. Revoltat, am mai și bârfit printre credincioși cum că noul nostru preot este bețiv și că slujește beat. În realitate, consumase Sf Daruri rămase neconsumate, potrivit prescripției ritului lui răsăritean. Trebuie să cercetăm bine și să gândim de două ori înainte de a-i învinui pe frații noștri, cu precădere pe părinții noștri și mai ales pe întâistătătorii noștri, care ocupă, în Biserică, locul Domnului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:06:05
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
.......
Privește omule la început aici: http://www.youtube.com/watch?v=0xcFQ...eature=related !

Ce caută catolicul vorbind într-o biserică Ortodoxă? Cum își permite să predice aici măi ?
Până și simpla lui prezență acolo și mai ales toleranța lui Daniel sunt păcate grave!

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:06:11
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
de mult
Cât de demult a fost definit ecumenismul ca erezie ? Aveți vreo dată, ori chiar o hotărâre dogmatică în această privință ?

Citat:
ce are comun crestinismul cu animismul?

sau crestinismul cu islamismul?
Dar ecumenismul ce are cu animismul ? Sau cu islamismul ? Cunoașteți conținutul termenului de "ecumenism" cu care operați și pe care îl aruncați atât de repede în lada cu erezii ?

www.catehism.com
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:08:48
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Privește aici de la minutul zece încolo cum Daniel trădează Biserica și dă pe mâna catolicilor Sfinte Moaște !

http://www.youtube.com/watch?v=Fk-xd...eature=related

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:10:16
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar ecumenismul ce are cu animismul ? Sau cu islamismul ? Cunoașteți conținutul termenului de "ecumenism" cu care operați și pe care îl aruncați atât de repede în lada cu erezii ?
Ecumenismul este avangarda New Age-ului. Nu urmărește nimic altceva decât unirea mai întâi a tuturor cultelor creștine și apoi a tuturor religiilor, predicând o revoluție spirituală.

Pe scurt, e arma dracului și erezia ereziilor.

Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:14:06
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
Cât de demult a fost definit ecumenismul ca erezie ? Aveți vreo dată, ori chiar o hotărâre dogmatică în această privință ?

bine ... sa zicem ca sunteti sincer

unde se opreste ecumenismul?

care sunt religiile care se vor "uni"?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:15:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
Privește aici de la minutul zece încolo cum Daniel trădează Biserica și dă pe mâna catolicilor Sfinte Moaște !

http://www.youtube.com/watch?v=Fk-xd...eature=related
Ok, cred ca a inteles toata lumea ca dumneavoastra va situati in afara Bisericii Ortodoxe Romane, pe care o considerati tradatoare si eretica.

Cum se numeste noua dumneavoastra biserica ?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:16:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Privește omule la început aici: http://www.youtube.com/watch?v=0xcFQ...eature=related !

Ce caută catolicul vorbind într-o biserică Ortodoxă? Cum își permite să predice aici măi ?
Până și simpla lui prezență acolo și mai ales toleranța lui Daniel sunt păcate grave!
Păcatele grave sunt încălcări ale poruncilor lui Cristos sau ale canoanelor Bisericii. Este sau nu este ?
Acuma: când a poruncit Cristos sau când a dat Biserica Ortodoxă canon potrivit căruia unui catolic nu i se poate da cuvântul în cadrul unui parastas ? (Termenul "predică" nu este propriu aici, predica este o parte a Sfintei Liturghii și nu a Parastasului pe care o face protosul și nu invitații).

Deci, până acum nu ați făcut dovada că patriarhul BOR ar fi concelebrat Sf Liturghie împreună cu preoți catolici, încălcând astfel canoanele.

Aveți mare noroc: dacă eu aș fi în locul PF Daniel vă dădeam în judecată pentru calomnie. Nu vă afuriseam, fiindcă oricum nu mai faceți parte din BOR până ce duhovnicul nu vă va da absolvirea. Vă ceream dovada sau banii.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 27.09.2010 at 23:18:36.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2010, 23:20:03
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ok, cred ca a inteles toata lumea ca dumneavoastra va situati in afara Bisericii Ortodoxe Romane, pe care o considerati tradatoare si eretica.

Cum se numeste noua dumneavoastra biserica ?
Și dumneata nu știi să gândești? Când am zis eu că Biserica Ortodoxă e eretică ? Când am zis eu că Biserica Ortodoxă e trădătoare mă ? Arată-mi unde!

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cruce rosie-cruce neagra dianadi Diverse Sarbatori 5 01.10.2016 12:26:21
Cand facem milostenie... ClaudiuT Umanitare 25 21.02.2011 10:37:58
cruce rosie cruce neagra padrevicentiu Generalitati 1 07.08.2010 11:58:19
CUM TREBUIE SA FACEM? bobby Nunta 15 21.03.2008 12:44:43
ce facem asa verona Biserica Ortodoxa Romana 2 02.02.2007 19:12:09