![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, am ascultat o talcuire foarte frumoasa aseara prin radio de la Catedrala, frumos explicata pilda shi talcurile shi totul invartindu-se in jurul unei galetzi... galeata devenita prin Hristos cristelnitza, galeata cu care se scotea apa din putzul lui Iacov...
dar ce ash vrea sa remarc este faptul ca toata discutzia este legata de faptul ca samaritenii furasera galeata de la fantana din pricina iudeilor care ii obligau sa se inchine in Ierusalim shi practic strainii care treceau prin acele locuri nu puteau sa-shi mai scoata apa ca sa-shi astampere setea, o sete care nu le va fi potolita ci iarashi vor inseta, deci iata cata tragedie, ca veliar, furul, ii pusera sa se certe shi sa se bata cap in cap pe iudei cu samarineni shi ii facusera pe unii oameni ce evita intalnirea cu fratzii lor iar pe ceilaltzi furi shi paznici ai galetzii ca sa nu mai poata scoata apa shi sa bea din fantana parintelui lor Iacov, devenit Israil... deci iata era ca un fel rana deschisa ce puroia cu molt puroi shi pe care Domnul a vindecat-o din prima secunda printr-o smerita cerere ca o rugaciune a strainului, eventual iudeu, luand asupra sa grija pentru cel insetat shi strain zicand o rugaminte ca o porunca: "Da-mi sa beau" dupa o lunga discutzie, femeia Samarineanca milostivindu-se cedeaza shi lasa galeata la putzul respectiv ca oricine sa-shi poata astampara setea, shi-l crede pe Hristos ca este Mesia, caci a realizat in sine ca pe ea a scos-o din "lupta fratricida" (dintre hotzii shi fardishtii), oameni orgolioshi care din pricina "credintzei" facusera sa nu se mai poata adapa nimeni din putzul lui Iacov, shi astfel Hristos mantuind-o pe ea de slujirea la veliar shi indemnandu-i pe ucenici shi apostoli la secerish-ish cerandu-le sa ridice ochii shi sa vada ca holdele sunt "albe", deci sa curetze locurile cereshti de minciuna shi ura. Ea probabil din inima ei buna a intzeles sensul shi talcul cel duhovnicesc shi smerindu-se abea asha a lasat galeata in mana Domnului, sa se reintoarca galeata la fantana, caci a realizat cat de deplasata era aceasta tzinere de minte a raului, acest zid de fier aceasta cortina de fiere intre fratzi pe motivul unde este bine sau mai bine ca sa ne inchinam... "pe muntzi sau in Ierusalim" asha cum am spune astazi, la biserica sau acasa, sau la manastiri sau pe strazi si fiecare devenind fideli shi sustzinatori shi suporteri ai unei mai "bune inchinari" shi astfel sa luam din calea celor din partidele adverse galetzile, sa otravim fantanile, sa dam foc holdelor ca sunt albe shi gata de secerish-ish ori sa facem cineshtie ce alte lucruri prin care sa risipim filoxenia shi bunatatea inaintashilor pentru noi dar shi pentru straini... iar apoi spune ca ceasul a shi venit ca sa se inchine credincioshii in Duh shi in adevar shi ca ceasul a shi venit, shi cum venise ceasul? poi ea sarmana samariteanca, o victima a "sherpilor shi furilor" a ascultat shi a crezut pe Hristos, deci iata ca pe ea a facut-o Domnul ca un fel de incepatura a celor ce se inchina in Duh shi in Adevar, adica se inchina Tatalui prin Fiul shi prin Duhul Sfant... apoi se spune de putzul lui Iacov ca cine va bea iarashi va inseta dar cine va bea din apa Vietzii nu va mai inseta niciodata ci in el se va preface in izvoare de apa vie... iar asta daca legam cu fericirile: "fericitzi cei flamanzi shi insetatzi de dreptate ca ei se vor satura" ne arata ca sensul acelui Cuvant este de a face o punte intre VT shi NT ca cercetand mereu scripturile shi insetand mereu de dreptate, de sfintzenie, sa continuam spre NT shi Apocalipsa caci abea prin Hristos, apa VT se va face apa vie in noi... deci nu este aratata inutilitatea fantanii lui Iacov ci inutilitatea ei in viitor daca se va bea din ea in absentza Domnului, fara Hristos, caci Iacov, devenit Israil, pe Hristos il prevestea... il proorocea. in final am impresia ca Samarineanca era o femeie ushoara, o eretica shi o hoatza, caci era in echipa de hotzii samariteni care furasera galeata... dar iata ca de dragul lui Hristos, acea femeie care a fost curatzita de Dumnezeu in adancul sufletului ei a devenit o lumina in lume shi in tzinuturile ei luand numele de Fotini, cum a zis Arhiereul la catedrala, deci ceva asemantor cu fotonii, adica o lumina, dar ce fel de lumina este scrisa in numele ei de sfanta? fo de la foc iar tini de la tina, deci iata, ea insashi devenise un foc contra intinarii... deci o sfanta Lumina duhovniceasca... iar Hristos le-a spus clar shi ucenicilor: "am venit sa manac o mancare pe care voi n-o cunoashtetzi, sa fac voia Celui care M-a trimis shi sa implinesc Lucrarea Lui" ceva de genul asta... asha ca le spunea ca "degeaba Ma tot imbiatzi shi rugatzi sa mananc din ce atzi cumparat voi shi atzi adus sa mancam la fantana lui Iacov"... ceva de genul asta, in sensul ca voi vretzi sa facem o chermeza campeneasca cu gratare shi mici shi bere tocmai aici la fantana sfanta sapata de Iacov in stanca... |
|
|||
|
|||
![]()
Iisus a zis: „Adevarat, adevarat zic voua: <<Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va vedea moartea in veac>>. Iudeii I-au zis: <<Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, nu va gusta moartea in veac. Nu cumva esti Tu mai mare decat tatal nostru, Avraam, care a murit? Si au murit si proorocii. Cine te faci Tu a fi?>>. Iisus a raspuns: <<[COLOR=red]Daca Ma slavesc Eu pe Mine Insumi, slava Mea nimic nu este.[/COLOR] Tatal Meu este Cel care Ma slaveste, despre Care ziceti voi ca este Dumnezeul vostru. Si nu L-ati cunoscut, dar Eu Il stiu; si daca as zice ca nu-L stiu, as fi mincinos asemenea voua. Ci Il stiu si pazesc cuvantul Lui. Avraam, parintele vostru, a fost bucuros sa vada ziua Mea si a vazut-o si s-a bucurat>>. Deci au zis iudeii catre El: <<[COLOR=red]Inca nu ai cincizeci de ani si l-ai vazut pe Avraam?[/COLOR]>>. Iisus le-a zis: <<Adevarat, adevarat zic voua: [COLOR=blue]Eu sunt mai inainte de a fi fost Avraam[/COLOR]>>. Deci au luat pietre ca sa arunce asupra Lui. Dar Iisus S-a ferit si a iesit din templu si, trecand prin mijlocul lor, S-a dus.“ (Ioan 8, 51-59)
din ce am subliniat cu roshu se vede ca evreii credeau ca sarbatoarea jubileului, adica aia ce se sarbatorea odata la 50 de ani este mentru mandria de sine cu cautarea de a vedea pe parintele Avraam, deci o invartoshasera in a discuta cu dracii shi cu cei din sheol ca shi cum asha trebuia sarbatorita liberarea de sub faraon shi asha se pazeshte Cuvantul lui Dumnezeu... deci erau indracitzi shi orbi shi vorbeau shi vedeau mortzii ca o mare realizare dua varsta de cinzeci de ani... iar Hristos i-a vindecat in doi timpi shi trei mishcari caci a zis Adevarul pe care ei nu l-au suportat din pricina propriilor lor smerenii trufashe shi fariseice, caci incercand sa-i cheme la manture din narav shi patima minciunii shi vrajeala shi hipnoza sharpelui le-a zis: "[COLOR=#0000ff]Eu sunt mai inainte de a fi fost Avraam" deci iata cum a incercat sa-i scoata din mandria shi laudaroshenia moshtenirii averii pamanteshti ce te trage spre sheol, aratand ca inainte de Avraam este Dumnezeu, este El, deci sa caute in scripturi spre Noe, spre Adam, spre Cel care i-a creat din lut pe Adam shi Eva shi nu sa il vada pe Avraam doar ca pe un tata trupesc, caci "inainte de Avraam sunt Eu" zice Domnul:[/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=#000000]"26. Terah a trait saptezeci de ani si atunci i s-au nascut Avram, Nahor si Haran. 27. Iar spita neamului lui Terah este aceasta: lui Terah i s-au nascut Avram, Nahor si Haran; lui Haran i s-a nascut Lot. 28. Si a murit Haran inainte de Terah, tatal sau, in pamantul de nastere, in Urul Caldeii. 29. Iar Avram si Nahor si-au luat femei; numele femeii lui Avram era Sarai, iar numele femeii lui Nahor era Milca, fata lui Haran, tatal Milcai si al Iscai. 30. Sarai insa era stearpa si nu nastea copii. 31. Si a luat Terah pe Avram, fiul sau, si pe Lot, fiul lui Haran si nepotul sau, si pe Sarai, nora sa, si femeia lui Avram, fiul sau, si a plecat cu ei din Urul Caldeii, [COLOR=red]ca sa mearga pana in tara Canaanului[/COLOR]; [COLOR=blue]dar au mers pana la Haran si s-au asezat acolo. [/COLOR]32. De toate, zilele vietii lui Terah in pamantul Haran au fost doua sute cinci ani. Si a murit Terah in Haran. "[/COLOR] [/COLOR] "1. Dupa aceea a zis Domnul catre Avram: "Iesi din pamantul tau, din neamul tau si din casa tatalui tau si vino in pamantul pe care ti-l voi arata Eu. 2. Si Eu voi ridica din tine un popor mare, te voi binecuvanta, voi mari numele tau si vei fi izvor de binecuvantare. 3. Binecuvanta-voi pe cei ce te vor binecuvanta, iar pe cei ce te vor blestema ii voi blestema; si se vor binecuvanta intru tine toate neamurile pamantului". " deci ceea ce face Domnul pentru fiii lui Avraam nu este permis sa faca fiii Imparatziei... ("iar pe cei ce te vor blestema ii voi blestema") |
|
|||
|
|||
![]()
ce putea fi mai clar? un orb care suferea mai mult de ocara oamenilor shi judecata lor decat de faptul ca era orb din nashtere sa inceapa sa vada pentru prima data, caci ei ziceau siguri de ei: "fie el a pacatuit fie parintzii lui shi de aia e orb" iar orbul auzea shi simtzea shi shtia cum il osandeau mereu in trufia lor totzi trecatorii privindu-l dispretzuitori... totzi fiii lui Avraam...
dar a indraznit orbul shi auzind despre Mesia ca e cineva care este Daruit de Dumnezeu cu putere, a strigat dupa El : "Fiul lui David, miluieshte-ma pe mine pacatosul" shi Hristos a scuipat in pamant shi a facut tina shi cu ea a uns shi a pus pe ochii celui orb, i-a acoperit ochii cu tina... shi l-a trimis la apa/izvorul celui Trimis ca sa se spele, deci cel trimis de Cel Trimis s-a spalat pe ochi shi a inceput sa vada... shi cei ce "vedeau" au inceput sa nu mai vada. dar ce semnificatzie are? poi tina aia era facuta din scuipat shi din pamant, iar scuipatul este ocara cu care il servea mereu orice fariseu shtiind ei fara ieshire de unde shi de la ce i se trage meteahna respectiva, iar pamantul e clar, e pacatul pe care ei shtiau sigur ca l-a facut fie orbul din nashtere, fie parintzii lui caci intrebarea lor misheleasca nu vedea alte posibilitatzi decat vrednicia lor proprie shi hula aproapelui... deci iata din ce fel barfa spurcata era facuta tina aceea, caci tina aceea explica in mod sublim de ceea ce sufera poporul lui Dumnezeu, boala lor, orbirea lor... despre care vorbise Domnul acum, prin aceasta minune fara cuvinte, vorbise tuturor celor care il batjocorisera mereu pe sarmanul orb... deci tina era acel amestec ticalos dintre apa cei ieshea din gura lui Dumnezeu ca ocara shi barfa shi blestem shi pacatul pamantului, formand amestecul plin de scarba ce se numeshte intinarea shi orbirea omului mincinos shi necredincios... asta avea orbul pe ochi, tina asta o avea orbul de la fratzii sai, dar orbul cel cu adevarat orb nu era sarmanul orb din nashtere ci aceia care deshi vedeau ca acum orbul cel din nashtere vede, nu mai recunoshteau ca a fost vreodata orb ci ziceau ca nu fusese orb din nashtere... deci ca ei sunt orbi shi nu-l vazusera pana acum ca fusese orb ci ishi tagaduia propria lor vedere, se facusera cu totzii orbi shi mai degraba marturiseau ca nu-l vazusera orb, ori ca niciodata nu fusese orb, ori ca ceva putred era la mijloc decat sa recunoasca adevarul ce le arata boala de care sufereau ei cu totzii shi sa se vindece de ea... deci unii au preferat sa orbeasca iar altzii sa vada... dar tina aceea era mai mult smerenia lui Dumnezeu, caci iata ce facuse Fiul omului, se smerise ca sa dea orbul nu Lui lauda ci lui Dumnezeu, Tatalui, caci il puse pe orb sa se spele de tina de pe ochi, adica de ce muncise Hristos shi sa poata sa-i spuna, ascultarea shi credintza ta te-a facut sanatos, tzi-a deschis ochii... dar apoi ce minune de marturisire a avut orbul care il marturisise pe Fiul lui Dumnezeu, in fatza sinedrului, in fatza fariseilor... zicea cam asha: "24.Deci au chemat a doua oară pe omul care fusese orb și i-au zis: Dă slavă lui Dumnezeu. Noi știm că Omul Acesta e păcătos. 25.A răspuns deci acela: Dacă este păcătos, nu știu. Un lucru știu: că fiind orb, acum văd. 26.Deci i-au zis: Ce ți-a făcut? Cum ți-a deschis ochii? 27.Le-a răspuns: V-am spus acum și n-ați auzit? De ce voiți să auziți iarăși? Nu cumva voiți și voi să vă faceți ucenici ai Lui? 28.Și l-au ocărât și i-au zis: Tu ești ucenic al Aceluia, iar noi suntem ucenici ai lui Moise. 29.Noi știm că Dumnezeu a vorbit lui Moise, iar pe Acesta nu-L știm de unde este. 30.A răspuns omul și le-a zis: Tocmai în aceasta stă minunea: că voi nu știți de unde este și El mi-a deschis ochii. 31.Și noi știm că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu și face voia Lui, pe acesta îl ascultă. 32.Din veac nu s-a auzit să fi deschis cineva ochii unui orb din naștere. 33.De n-ar fi Acesta de la Dumnezeu n-ar putea să facă nimic. 34.Au răspuns și i-au zis: În păcate te-ai născut tot, și tu ne înveți pe noi? Și l-au dat afară. 35.Și a auzit Iisus că l-au dat afară. Și, găsindu-l, i-a zis: Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu? 36.El a răspuns și a zis: Dar cine este, Doamne, ca să cred în El? 37.Și a zis Iisus: L-ai și văzut! Și Cel ce vorbește cu tine Acela este. 38.Iar el a zis: Cred, Doamne. Și s-a închinat Lui. 39.Și a zis: Spre judecată am venit în lumea aceasta, ca cei care nu văd să vadă, iar cei care văd să fie orbi. 40.Și au auzit acestea unii dintre fariseii, care erau cu El, și I-au zis: Oare și noi suntem orbi? 41.Iisus le-a zis: Dacă ați fi orbi n-ați avea păcat. Dar acum ziceți: Noi vedem. De aceea păcatul rămâne asupra voastră. " [SIZE=2]deci se vede clar din text ce vedere buna avea cel orb inca din nashtere shi ce orbire rea aveau cei ce erau siguri de "vederea" lor... shi l-au dat afara fariseii din sinagoga shi defapt l-au dat tocmai inlauntrul lui Hristos... caci abea asha a marturisit credintza lui in Hristos... dupa ce Domnul i-a daruit marele dar de a crede in Fiul lui Dumnezeu... abea atunci s-a confirmat credintza lui shi vederea lui desavarshita...[/SIZE]
|
|
|||
|
|||
![]()
ubiților, vă îndemn ca pe niște străini ce sunteți și călători aici pe pământ, să vă feriți de poftele cele trupești care se războiesc împotriva sufletului. (1 Petr. 2, 11)
Trăiți ca oamenii liberi, dar nu ca și cum ați avea libertatea drept acoperământ al răutății, ci ca robi ai lui Dumnezeu. (1 Petr. 2, 16) Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur și îmbrăcarea hainelor scumpe, ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând și liniștit, care este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. (1 Petr. 2, 3-4) Ci pe Domnul, pe Hristos, să-L sfințiți în inimile voastre și să fiți gata totdeauna să răspundeți oricui vă cere socoteală despre nădejdea voastră. (1 Petr. 3, 15) Dar mai presus de toate, țineți din răsputeri la dragostea dintre voi, pentru că dragostea acoperă mulțime de păcate. (1 Petr. 4, 8 ) Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. (1 Petr. 5, 8 ) Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia; pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt. (2 Petr. 1, 20-21) Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire; și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează. (2 Petr. 1, 1-3) Domnul poate să scape din ispite pe cei credincioși, iar pe cei nedrepți să-i păstreze, ca să fie pedepsiți în ziua judecății. (2 Petr.2. 9) Ei le făgăduiesc libertate, fiind ei înșiși robii stricăciunii, fiindcă ceea ce te biruiește, aceea te și stăpânește. (2 Petr.2. 19) Și aceasta este vestirea pe care am auzit-o de la El și v-o vestim: că Dumnezeu este lumină și nici un întuneric nu este întru El. (1 Ioan 1, 5) Iar cine păzește cuvântul Lui, întru acela, cu adevărat, dragostea lui Dumnezeu este desăvârșită. Prin aceasta, cunoaștem că suntem întru El (1 Ioan 2, 5) Cine zice că este în lumină și pe fratele său îl urăște, acela este în întuneric până acum. Cine iubește pe fratele său rămâne în lumină și sminteală nu este în el. Iar cel ce urăște pe fratele său este în întuneric și umblă în întuneric și nu știe încotro se duce, pentru că întunericul a orbit ochii lui.(1 Ioan 2, 9-11) Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. (1 Ioan 2, 15-17) Cine săvârșește păcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul păcătuiește. Pentru aceasta S-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să strice lucrurile diavolului. Oricine este născut din Dumnezeu nu săvârșește păcat, pentru că sămânța lui Dumnezeu rămâne în acesta; și nu poate să păcătuiască, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta cunoaștem pe fiii lui Dumnezeu și pe fiii diavolului; oricine nu face dreptate nu este din Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.(1 Ioan 3, 8-10) |
|
|||
|
|||
![]()
Este mai usor ca o camila sa treaca prin gaura unui ac, decat un om bogat sa ajunga in imparatia lui Dumnezeu.”
“Daruieste si ti se va da. Pentru orice lucru cat de mic daruit sau impartit de tine cu altii, vei primi inzecit.” “Dragostea este rabdatoare, dragostea este buna si nu invidiaza pe nimeni. Dragostea nu este laudaroasa, nici ingamfata sau nepoliticoasa; niciodata egoista,nu poate fi jignita, Dragostea poate infrunta orice, nu exista limite pentru credinta ei, dragostea este speranta si rabdarea. Intr-un cuvant, exista trei lucruri care vor exista intotdeauna: credinta, speranta si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” |
|
|||
|
|||
![]()
Multumiri Alin
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
1Pentru ce se întărâtă nemulțumirile, și pentru ce cugetă popoarele lucruri deșarte?
Ps 46.6;Fapt 4.25-26; 2Împărații pământului se răscoală, și domnitorii se sfătuiesc împreună împotriva Domnului și împotriva Unsului Său, zicând: Ps 45.7;Ioan 1.41; 3"Să le rupem legăturile și să scăpăm de lanțurile lor!" - Ier 5.5;Luc 19.14; 4Cel ce stă în ceruri râde, Domnul Își bate joc de ei. Ps 11.4;Ps 37.13;Ps 59.8;Prov 1.26; 5Apoi, în mânia Lui, le vorbește, și-i îngrozește cu urgia Sa, zicând: 6"Totuși, Eu am uns pe Împăratul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfânt." 2Sam 5.7; 7"Eu voi vesti hotărârea Lui", - zice Unsul - "Domnul Mi-a zis: "Tu ești Fiul Meu! Astăzi Te-am născut. Fapt 13.33;Evr 1.5;Evr 5.5; 8Cere-Mi, și-Ți voi da neamurile de moștenire, și marginile pământului în stăpânire! Ps 22.27;Ps 72.8;Ps 89.27;Dan 7.13-14;Ioan 17.4-5;Ioan 19.15; 9Tu le vei zdrobi cu un toiag de fier, și le vei sfărâma ca pe vasul unui olar." Ps 89.23;Apoc 2.27;Apoc 12.5; 10Acum dar, împărați, purtați-vă cu înțelepciune! Luați învățătură, judecătorii pământului! 11Slujiți Domnului cu frică, și bucurați-vă, tremurând. Evr 12.28;Filip 2.12; 12Dați cinste Fiului, ca să nu Se mânie, și să nu pieriți pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toți câți se încred în El! |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta Mirela.
Face parte din psalmul 2 |
|
|||
|
|||
![]()
1Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Slava Ta se înalță mai presus de ceruri.
Ps 148.13;Ps 113.4; 2Din gura copiilor și a celor ce sug la țâță, Ți-ai scos o întăritură de apărare împotriva potrivnicilor tăi, ca să astupi gura vrăjmașului și omului cu dor de răzbunare. Mat 11.25;Mat 21.16;1Cor 1.27;Ps 44.14; 3Când privesc cerurile - lucrarea mâinilor Tale - luna și stelele pe care le-ai făcut, Ps 111.12; 4îmi zic: "Ce este omul, ca să Te gândești la el? Și fiul omului, ca să-l bagi în seamă? Iov 7.17;Ps 144.3;Evr 2.6; 5L-ai făcut cu puțin mai prejos decât Dumnezeu, și l-ai încununat cu slavă și cu cinste. 6I-ai dat stăpânire peste lucrurile mâinilor Tale, toate le-ai pus sub picioarele lui: Gen 1.26-28;1Cor 15.27;Evr 2.8; 7oile și boii laolaltă, fiarele câmpului, 8păsările cerului și peștii mării, tot ce străbate cărările mărilor. 9Doamne, Dumnezeul nostru, cât de minunat este Numele Tău pe tot pământul! Psalmi |
|
|||
|
|||
![]()
Dar noi, după făgăduința Lui, așteptăm ceruri noi și un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
Isa 65.17;Isa 66.22;Apoc 21.1-27; 14De aceea, preaiubiților, fiindcă așteptați aceste lucruri, siliți-vă să fiți găsiți înaintea Lui fără prihană, fără vină, și în pace. 1Cor 1.8;1Cor 15.58;Filip 1.10;1Tes 3.13;1Tes 5.23; 15Să credeți că îndelunga răbdare a Domnului nostru este mântuire, cum v-a scris și preaiubitul nostru frate Pavel, după înțelepciunea dată lui, Rom 2.4;1Pet 3.20;2Pet 3.9; 16ca și în toate epistolele lui, când vorbește despre lucrurile acestea. În ele sunt unele lucruri grele de înțeles, pe care cei neștiutori și nestatornici le răstălmăcesc ca și pe celelalte Scripturi, spre pierzarea lor. Rom 8.19;1Cor 15.24;1Tes 4.15; 17Voi deci, preaiubiților, știind mai dinainte aceste lucruri, păziți-vă ca nu cumva să vă lăsați târâți de rătăcirea acestor nelegiuiți, și să vă pierdeți tăria; Marc 13.23;2Pet 1.12;Efes 4.14;2Pet 1.10-11;2Pet 2.18; 18ci creșteți în harul și în cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. A Lui să fie slava, acum și în ziua veșniciei. Amin. Petru II |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|