Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2010, 17:21:24
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Templul acela făcea parte (importantă) intregrantă dintr-un sistem ce astăzi nu mai e valabil...
Aici nu va inteleg pe voi NP...va luati din Biblie ce vreti....
M-am intrebat citind VT - porunca construirii Cortului, a Templului, rugaciunea de Sfintire a Templului...- si auzind parerile voastre cu privire la locasul sfant, si as intreba:

De ce D-zeu a dat porunca sa-I construiasca un locas sfant in VT, iar in NT aceasta porunca n-ar mai fi valabila?

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu sunt împotriva bisericilor mari, decât împotriva celor ce sfidează bunul gust și modestia caracteristică românului. Cu banii investiți în monstruozitatea aia s-ar putea construi 100.000 de bisericuțe ortodoxe de cartier (bănuiesc că nu ți-are surâde spitale și orfelinate).
Construieste BOR cumva biserici din banii adventistilor?
E treaba Bisericii ce face cu banii ei...esti cumva adeptul lui Corut,?
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 18:08:47
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Nu stiu ce secta este amarius asta, dar pana acum la capitolul marimii bisericilor, cultul baptist prin Casa de rugaciune Emanuel din Oradea detine a locul II din Europa ca marime (parca!!!!).
De ce nu s-a facut una mai mica si restul banilor sa-i imparta la saraci, orfani etc...
Asta sau nu asta, Geony, la fel este valabil si ptr. alte culte, ceea ce ti-am precizat de la inceput.
La Emanuel este si scoala si liceu, sala de nunti, are si gradinita langa,... si nu doar NP sunt acolo.
Mie imi place designul cladirilor, arta,... si foarte mult cele ortodoxe.
Dar nu vad placul Lui D-zeu aici. Si nu se gaseste in Biblie. Un singur Templu este care l-a poruncit D-zeu a se construi si al doilea Templu este Isus, dar nu inseamna neaparat ca interzice constructii de biserici.

Aici in oras o biserica reformata a renuntat la un cimitir vechi si au construit impreuna cu NP un fel de vilete, cu o camera ptr. cei orfani care au depasit varsta de 18 ani, au si biserica si cantina, parc cu verdeata,...
...
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 19:49:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Aici in oras o biserica reformata a renuntat la un cimitir vechi si au construit impreuna cu NP un fel de vilete, cu o camera ptr. cei orfani care au depasit varsta de 18 ani, au si biserica si cantina, parc cu verdeata,...
...

Este cumva vorba de cimitirul OLOSIG?
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 20:12:53
padurar padurar is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.03.2010
Implicit

Citat:
M-am intrebat citind VT - porunca construirii Cortului, a Templului, rugaciunea de Sfintire a Templului...- si auzind parerile voastre cu privire la locasul sfant, si as intreba:

De ce D-zeu a dat porunca sa-I construiasca un locas sfant in VT, iar in NT aceasta porunca n-ar mai fi valabila?
Daca ai cunoaste "Invatatura de credinta ortodoxa", ai vedea ca se face o deosebire intre legile din Vechiul Testament (unele raman valabile altele au avut u rol sombolic care s-a incheiat). Legile ceremoniale, care aratau catre lucrarea Domnului Iisus Hristos, s-au incheiat la Cruce. Templul este chiar trupul Mantuitorului (vezi Evanghelia dupa Ioan 2:19-22).

Asadar, daca vrei sa-i intelegi pe NP, cerceteaza Sfanata Scriptura si "Invatatura de credinta ortodoxa" (de care te feresti prin felurite eschive).

Citat:
Fondurile alocate BOR, de catre guvern, provin si din contributiile NP.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 20:20:10
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Poporul meu piere din lipsa de cunostinta ...

Multe prejudecati pe aici, si multe lucruri crezute "dupa ureche" ...

Nu inteleg de ce atata frica de Duhul Sfant? Si de darurile Lui? Si de ce nu ar avea parte de ele un om obisnuit, care-L iubeste simplu si curat pe Dumnezeu? De ce atata inversunare in a-l "impacheta" pe Dumnezeu si a-L face "dupa chipul si asemanarea" unei biserici sau a alteia? Dumnezeu, care are atata imaginatie, poate sa faca lucruri spre lauda Sa, asa cum voieste, indiferent ce pareri "omnisciente" avem noi.

Am si eu o intrebare. V-ati gandit, daca va fi sa prindeti in viata revenirea Domnului, cum Il veti recunoaste?

Inca un penticostal.... De unde esti asa sigur ca e vorba de Duhul Sfant? Cine vorbeste de frica? Si... unde va este smerenia?...
Vechi 07.03.2010, 20:48:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de padurar Vezi mesajul
Daca ai cunoaste "Invatatura de credinta ortodoxa", ai vedea ca se face o deosebire intre legile din Vechiul Testament (unele raman valabile altele au avut u rol sombolic care s-a incheiat). Legile ceremoniale, care aratau catre lucrarea Domnului Iisus Hristos, s-au incheiat la Cruce. Templul este chiar trupul Mantuitorului (vezi Evanghelia dupa Ioan 2:19-22).

Asadar, daca vrei sa-i intelegi pe NP, cerceteaza Sfanata Scriptura si "Invatatura de credinta ortodoxa" (de care te feresti prin felurite eschive). .
Bine ai revenit vasinec, litanu, copacel si cum te-o chema.
Sa stii ca eu sunt "prooroc" si mi se spune ca te-ai intors ca sa ma cicalesti la cap.
.....
Citat:
În prealabil postat de padurar Vezi mesajul
[Fondurile alocate BOR, de catre guvern, provin si din contributiile NP.
Imi vine sa plang...de cand varsa in bugetul statului cultele NP BANI? Din ZECIUIALA sau din fondurile primite de la miliardarii din strainatate care-si arata pocainta trimitand "lapte si gris" "flamanzilor" din Romania...
Daca ar fi asa cum spui tu, n-ar sta cultele NP relaxate....
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 20:48:34
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Simplu: pentru că nu a dat porunca. La fel și cu duminica, botezul pruncilor, venerarea icoanelor, etc. etc.

Citat:
E treaba Bisericii ce face cu banii ei...esti cumva adeptul lui Corut,?
În măsura în care BOR primește bani de la buget pentru așa ceva, da.
Nu sunt adeptul lui Coruț, sunt adeptul separării Bisericii de Stat.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 20:55:52
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Daca va veni Domnul cata vreme esti in viata ... cum Il vei recunoaste?

In orice caz nu v-om avea nevoie de "prooroci" si nici de vb in limbi pt cunoasterea Domnului.
Se spune ca se va arata pe cer Semnul Fiului Omului la venirea Domnului...sectarii care nu cinstesc crucea ma intreb si eu: Ce vor crede in acele momente?
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 21:38:09
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Talking

Citat:
In orice caz nu v-om avea nevoie de "prooroci" si nici de vb in limbi pt cunoasterea Domnului.
Se spune ca se va arata pe cer Semnul Fiului Omului la venirea Domnului...sectarii care nu cinstesc crucea ma intreb si eu: Ce vor crede in acele momente?

Apropo' de ce spuneai... Am intrebat si eu odata un NP care crede el ca va fi "Semnul Fiului Omului" la venirea Domnului, daca nu Sfanta Cruce?... Stii ce mi-a raspuns: "probabil ca trambita"...
Vechi 07.03.2010, 21:53:04
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Apropo' de ce spuneai... Am intrebat si eu odata un NP care crede el ca va fi "Semnul Fiului Omului" la venirea Domnului, daca nu Sfanta Cruce?... Stii ce mi-a raspuns: "probabil ca trambita"...
Poate o fi avut muzicutza in cap omu...sau poate i se trage de la orchestra...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase PetruD Morala Crestina 947 03.02.2013 10:31:35
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? sophia Nunta 52 18.10.2010 12:02:02
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti mihailt Generalitati 8 17.04.2010 02:20:05