Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2009, 21:49:58
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviu-sergiu Vezi mesajul
Referitor la nemurirea sufletului spune-mi daca Hristos este mincinos?!!! cand spunea povestea saracului care dupa ce a murit, a ajuns in sanul lui Avram, defapt ne mintea??? Toata povestea asta e o minciuna???
Eu cred pe Hristos pe cuvant si aceasta istorioara este o poveste reala luata din istoria lumii la care Hristos este martor.
Faceti referire la pilda bogatului nemilostiv din Evanghelia dupa Luca cap. 16:19-31. Prin relatarea din acest fragment Domnul Iisus Hristos vrea sa ne duca la o invatatura, ce se gaseste la final: "Daca nu asculta de Moise si prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti" (Luca 16:31)

Dvs. va impiedicati de realitatea celor prezentate si pierdeti din vedere invatatura esentiala. Daca eu va spun fabula cu vulpea si corbul, dvs. veti spune ca sunt un mincinos? Sau veti intelege ca vulpea sau corbul vorbesc, si veti pierde morala fabulei?

Asa si in acest caz. Domnul Iisus Hristos a incercat sa ne faca sa intelegem un adevar. Din greseala, dvs. ati inteles ca bogatul si Lazar, dupa ce murisera de fapt traiau.

Am si eu niste intrebari lamuritoare. In ce stare se aflau bogatul si Lazar dupa ce murisera, dar totusi mai traiau? Daca era suflete, atunci de ce aveau parti trupesti (degete si limba) si suferinte trupesti? Daca erau trup si suflet, atunci cum murisera?

In pilda bogatului nemilostiv Domnul Iisus Hristos ne invata sa ascultam de Moise si prooroci (Cuvantul lui Dumnezeu), pentru ca altfel nu vom crede nici chiar daca ar invia mortii. Mare adevar. Cati oameni a schimbat si a adus la credinta invierea lui Lazar din Betania?
Vechi 03.03.2009, 21:58:58
Banned

Implicit

Citat:
Mai raspunde-mi la o intrebare: daca sufletul trece in nefiinta sau nu este constient de existenta sa cand omul a murit, atunci de ce ne mai invie Hristos??? Ce rol mai au astea???
Chiar nu inteleg intrebarea. Toti suntem muritori dar avem nadejdea INVIERII si a vietii vesnice. Intrebarea dvs. ar trebui pusa celor care cred ca au suflete nemuritoare si merg in rai sau in iad imediat dupa ce mor. Pentru acestia, ce rost mai are invierea?

[SIZE=2][COLOR=black]Voia Tatălui meu este ca oricine vede pe Fiul, și crede în El, să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. (Ioan 6:40)

[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]Cine mănâncă trupul Meu, și bea sângele Meu, are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. [/COLOR][/SIZE](Ioan 6:54)
[SIZE=2][COLOR=black]

[/COLOR][/SIZE]
Vechi 03.03.2009, 22:06:18
Banned

Implicit

Citat:
In apocalipsa se spune:9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut supt altar sufletele celor ce fusesera junghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si din pricina marturisirii, pe care o tinusera.
Sa inteleg ca acelea suflete defapt nu exista??? Apocalipsa este o minciuna???
Va referiti la Apocalipsa 6:9,10.
"Am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera jungheati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera. Ei strigau cu glas tare si ziceau. Pana cand Stapane..."

Versetul acesta ma duce cu gandul la alt verset. Cain l-a ucis pe Abel. Iar Dumnezeu ii spune lui Cain:
"Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine" (Facerea 4:10)

Sufletele celor morti striga la Dumnezeu la fel cum striga si sangele lui Abel, din pamant. Sper ca ati inteles sensul. Sfanta Scriptura este plina si de multe relatari simbolice.
Vechi 03.03.2009, 22:10:14
Banned

Implicit

Citat:
Nu vreau sa te jignesc, dar cred ca sunteti in afara adevarului.
Apropo, sunt atatea marturii ale celor care au trecut prin moarte clinica si adeveresc existenta sufletului, asa ca nu pot crede teoria adventistilor.
Dvs. sunteti in adevar cand va argumentati parerile pe baza unor fenomene ciudate si neelucidate, cum ar fi moartea clinica?

In plus, treburile trebuiesc vazute limpede. Moartea este moarte si din ea se revine la viata numai dupa o INVIERE. Sa nu ne credem "nemuritori" ca stirbim serios din meritele Celui care are Viata si Invierea.
Vechi 04.03.2009, 09:49:30
liviu-sergiu liviu-sergiu is offline
Member

Data înregistrării: 27.02.2009
Implicit

Daca povestirea Lui Hristos pt tine este o fabula... atunci ar trebui sa tratam toate cele spuse in biblie ca fiind fabule si minunile de fapt sunt tot fabule, si apocalipsa este tot fabula, si asa mai departe. Amice, Hristos exista inca de la inceput, pe cand lumea nu exista. El a vazut si lumea in care traim cu toata istoria ei , dar si ce s-a intamplat si cu sufletele dupa moarte. Daca tu spui ca povestirea aceasta nu este decat o nascocire a Lui Isus... atunci treaba ta.
Vechi 04.03.2009, 10:05:49
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Chiar nu inteleg intrebarea. Toti suntem muritori dar avem nadejdea INVIERII si a vietii vesnice. Intrebarea dvs. ar trebui pusa celor care cred ca au suflete nemuritoare si merg in rai sau in iad imediat dupa ce mor. Pentru acestia, ce rost mai are invierea?

[SIZE=2][COLOR=black]Voia Tatălui meu este ca oricine vede pe Fiul, și crede în El, să aibă viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. (Ioan 6:40)

[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=2][COLOR=black]Cine mănâncă trupul Meu, și bea sângele Meu, are viața veșnică; și Eu îl voi învia în ziua de apoi. [/COLOR][/SIZE](Ioan 6:54)
[SIZE=2][COLOR=black]

[/COLOR][/SIZE]
Amice, un suflet viu este doar atunci cand el traieste in trup asa cum este omul, are si trup si suflet. Daca sufletul nu are si trup atunci el nu mai are putere de decizie, nu mai poate face nici bine si nici rau, nu mai poate vorbi cu cei de pe pamant. Locul unde exista sufletul, trupul nu poate exista si se numeste locuinta mortilor. De aceea exista moartea intaia si moartea a doua. In moartea intaia este locul unde a ajuns atat saracul in sanul lui Avram, cat si bogatul, iar moartea a doua este iadul de unde cei ajunsi acolo vor fi chinuiti in vecii vecilor. Te intreb: cum poate fi chinuit cineva in vecii vecilor daca , dupa cum spuneti voi,trupul arde si nu va mai avea viata iar sufletul nu exista???
Vechi 04.03.2009, 10:19:18
Banned

Implicit

Citat:
Daca povestirea Lui Hristos pt tine este o fabula... atunci ar trebui sa tratam toate cele spuse in biblie ca fiind fabule si minunile de fapt sunt tot fabule, si apocalipsa este tot fabula, si asa mai departe. Amice, Hristos exista inca de la inceput, pe cand lumea nu exista. El a vazut si lumea in care traim cu toata istoria ei , dar si ce s-a intamplat si cu sufletele dupa moarte. Daca tu spui ca povestirea aceasta nu este decat o nascocire a Lui Isus... atunci treaba ta.
Haideti sa nu exageram. Eu am dat doar un exemplu practicat in vremurile noastre, pentru a trage invataminte (ma refeream la fabula).

Sunt de acord cu dvs. sa consideram ca cele relatate de Domnul Iisus Hristos, in pilda bogatului nemilostiv, s-au petrecut intocmai, si nu era vorba de un alt fel de metoda de invatare. In acest caz, revin la intrebarile mele: in ce stare se aflau bogatul si Lazar, dupa ce murisera? Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti? Daca erau cu trupul si sufletul, atunci cum murisera?
Vechi 04.03.2009, 10:30:31
Member

Implicit

Va referiti la Apocalipsa 6:9,10.
"Am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera jungheati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera. Ei strigau cu glas tare si ziceau. Pana cand Stapane..."

Versetul acesta ma duce cu gandul la alt verset. Cain l-a ucis pe Abel. Iar Dumnezeu ii spune lui Cain:
"Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine" (Facerea 4:10)

Sufletele celor morti striga la Dumnezeu la fel cum striga si sangele lui Abel, din pamant. Sper ca ati inteles sensul. Sfanta Scriptura este plina si de multe relatari simbolice.
Aceste relatari simbolice, cum spui tu, defapt nu sunt simbolice. Tu singur ai spus: ""Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine" (Facerea 4:10)".Atunci, cum a putut striga glasul lui Abel la Dumnezeu, daca trupul este mort iar sufletul nu exista pt ca a murit odata cu trupul(dupa afirmatiile voastre)???
Prietene , asculta si intelege, legatura dintre suflet si trup este facuta prin sange. Odata ce sangele omului se misca prin trup, sufletul este in trupul acela. Sa exemplific: un om nu poate ura sau iubi daca nu are suflet(degeaba are inima,pt ca inima nu poate nici iubi si nici ura si lucrul acesta il poti vedea la cei care s-au facut transplant de inima). Trupul unui om este exact ca o biserica, daca in biserica nu exista credinciosi care sa laude numele Domnului, zidurile nu au nici o putere. Asa si trupul unui om , daca este lipsit de duhul datator de viata... atunci el este mort. Fara suflarea de viata (sufletul care este in tine), tu nu ai exista.
Noi suntem facuti dupa Chipul si Asemanarea Lui Dumnezeu, adica dumnezeu este compus din Tatal, Fiul si (fii atent) Duhul Sfant. Sa inteleg ca Duhul Sfant nu exista pt ca nu are trup? Asa si omul este facut din tarana si duh( suflare de viata, suflet, sau cum doresti sa-l numesti). Tarana nu poate vorbi, auzi, vedea, dar sufletul poate si vedea, si auzi, si vorbi. De aceea tarana se intoarce in pamant, iar sufletul se intoarce la Dumnezeu.
Daca nici acuma nu ai inteles... atunci vorbesc la pereti.
Vechi 04.03.2009, 10:38:00
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Haideti sa nu exageram. Eu am dat doar un exemplu practicat in vremurile noastre, pentru a trage invataminte (ma refeream la fabula).

Sunt de acord cu dvs. sa consideram ca cele relatate de Domnul Iisus Hristos, in pilda bogatului nemilostiv, s-au petrecut intocmai, si nu era vorba de un alt fel de metoda de invatare. In acest caz, revin la intrebarile mele: in ce stare se aflau bogatul si Lazar, dupa ce murisera? Daca erau suflete, de ce aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti? Daca erau cu trupul si sufletul, atunci cum murisera?
Prietene, sufletul isi pastreaza forma, asa cum a trait pe pamant. De aceea atat saracul cat si bogatul , dupa ce au murit, aveau toate partile unui om, limba, degete, si asa mai departe.
Deci reiau : starea in care se aflau atat saracul cat si bogatul, era de moarte. Insasi istorioara aceasta ne spune: dupa ce a murit saracul, a murit si bogatul. Ce nu mai intelegi?
Vechi 04.03.2009, 10:51:48
Banned

Implicit

Citat:
Amice, un suflet viu este doar atunci cand el traieste in trup asa cum este omul, are si trup si suflet. Daca sufletul nu are si trup atunci el nu mai are putere de decizie, nu mai poate face nici bine si nici rau, nu mai poate vorbi cu cei de pe pamant. Locul unde exista sufletul, trupul nu poate exista si se numeste locuinta mortilor. De aceea exista moartea intaia si moartea a doua. In moartea intaia este locul unde a ajuns atat saracul in sanul lui Avram, cat si bogatul, iar moartea a doua este iadul de unde cei ajunsi acolo vor fi chinuiti in vecii vecilor.
Total gresit si pe langa Sfanta Scriptura.
1. Sufletul viu.
"Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si [COLOR=blue]omul s-a facut astfel un suflet viu[/COLOR]."(Facerea 2:7)
TARANA+SUFLARE DE VIATA=SUFLET VIU (OMUL)

Moartea este exact procesul invers:
"Tarana se intoarce in pamant si duhul (suflarea de viata) se intoarce la Dumnezeu care l-a dat"(Eclesiastul 12:7)
SUFLET VIU (OMUL) - SUFLARE DE VIATA= TARANA

"Suflarea de viata" (in ebraica "ruah") nu reprezinta o entitate cu simturi si ratiune. Este puterea de viata pe care o da Cel ce are viata.

2. Moartea intaia si moartea a doua:
Moartea intaia este o consecinta a pacatului (traim intr-o lume pacatoasa, in care totul se degradeaza si piere) si nu de ea trebuie sa ne temem. Din moartea intaia toti vom fi inviati. Unii vor mosteni viata vesnica altii vor avea parte, dupa judecata, de moartea a doua, din care nu mai este intoarcere. "Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul lui, si vor iesi afara din ele. [COLOR=blue]Cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru judecata[/COLOR]"(Ioan 5:28,29)
Moartea a doua este pedeapsa finala a pacatului, fara nici o speranta (nimicire pentru totdeauna). Cartea Apocalipsei, in special ultimele capitole, lamureste aceasta problema.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17