![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
" Nici o dorință pământească n-ar fi încăput în extazul acelei clipe atât de clare. Am simțit cum trupu-mi începe să răspândească lumină și a fost ca atunci, în tinerețe când pe muntele Athos, cel al sfinților călugări, am văzut în întunericul nopții strălucitoarea lumină nepământească pe care căsuțele eremiților o revărsau peste sălbaticile coaste ale înălțimilor. Poate că nu este niciun sacrilegiu în acestă comparație, fiindcă în momentul acela miracolul reapariției chipului ei a fost un lucru sacru.
Cât timp, nu știu. Poate doar clipa aceea, când sufletul se desprinde din trupul care moare. "
|
||||
|
||||
![]()
..."eram la doi pasi unul de altul, ca pe taisul unei spade, in timpul acelei rasuflari in pragul dintre etern și muritor. Apoi m-am intors in timpul marginit si am simtit ca trebuie sa-i vorbesc."...
|
|||
|
|||
![]()
L-ai dibuit...poți sa-i spui și numele, eventual cartea (de o calitate surprinzătoare, recomand)
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Imi aminteste de ceva din Creanga de aur de Sadoveanu dar nu cred ca era vorba de Athos acolo... Ca inca nu se infiintase cand se petrece actiunea cartii, daca nu ma Insel.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
"Iar cand e vorba de iubire aproape totul este ingaduit".
|
||||
|
||||
![]()
Dostoievski ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu, ne e contemporan.
|
|||
|
|||
![]()
Cam greu totuși, dă-ne măcar fraza să vedem de unde vine la concluzia aceea și cam pe unde vrea să ajungă!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 18.01.2014 at 18:23:31. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|