Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 10:32:45
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de perplexus Vezi mesajul
Dumitre,
eu simt ca nu esti departe de Dumnezeul adevarului

cugetul liber de orice ingradire e darul lui Dumnezeu care ramane dar si nu ti-l ia nimeni ..
si Adam l-a avut
ortodoxie impusa cu forta nu e ortodoxie pt ca calca darul acesta ..
Mantuitorul lumii a zis .. "cine vrea" sa-mi urmeze Mie, sa se lepede de sine ..
deci nu a impus nimanui lepadarea de sine sau toate celelalte ..
pe pamant ii vindeca pe oamenii care ii cereau sa fie vindecati .. nu-i vindeca cu forta

aici vorbesti despre rai .. acolo nu exista jigniri .. si toti sunt una ..
credinta nu mai e de folos pentru ca se adevereste
dar pana la rai, ne invata sfintii parinti cum sa trecem peste "paduche flaosat" ..
ei zic ca daca te ocarasti singur inaintea altora si ajungi sa cunosti ca ocara e indreptatita..
iar ocarile altora ajung chiar sa-ti para mangaieri mult mai aproape de o realitate mult mai rea

chiar daca va veni o zi in care nu vei fi considerat asa, nu inseamna ca si esti asa - adica bun si iubitor ..
zic parintii ca mai usor e in viata e sa fii considerat asa, dar tu inauntrul tau sa ajungi sa nu fii asa
iar in ziua iesirii se vor vadi toate .. si atunci vei rade sau plange

bunatatea absoluta si dragostea desavarsita cred ca iti sunt convingatoare iar acestea sunt atributele lui Dumnezeu si sfintilor sai .. sunt greu de perceput acestea pt ca se gasesc rar pe pamant si in plus pt ca simturile perceptiei trebuie curatate inainte

aici vorbesti despre ziua judecatii sufletului .. cand credinta nu isi mai are sensul
acolo nu vei mai fi judecat pt ceea ce crezi ci pentru ceea ce esti si pt cele ce le-ai faptuit ..
dar pana la ziua judecatii ai nevoie de credinta cea buna care sa te calauzeasca
fara credinta faci pasi mititei in cunoastere si te pierzi in teorii si ipoteze fara sa cunosti mare lucru din cele ce pot fi cunoscute
dar pe langa credinta ai nevoie si de nadejde .. sa nadajduiesti ca vei trece cu bine examenul judecatii ..
si daca il treci ramai cu dragostea care e insusi Dumnezeu
Am spus "cred"cu speranta ca acele zile le voi intalni pe parcursul vietii mele.
Dar cuvintele se pot interpreta in orice fel, mai ales daca faci comentarii doar pe jumatati de fraza.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 11:54:14
izotaurel izotaurel is offline
Member

Data înregistrării: 01.05.2010
Implicit

Nu e nimic rational in argumentul initiatorului topicului.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 13:06:50
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
Nu e nimic rational in argumentul initiatorului topicului.
De ce ? Argumente ?
Vechi 10.05.2010, 14:00:43
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
De ce ? Argumente ?
Am dat eu destule argumente intr-un raspuns mai vechi. Practic, e o colectie de erori de logica.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:36:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Am dat eu destule argumente intr-un raspuns mai vechi. Practic, e o colectie de erori de logica.
Eh, esti carcotas, omul e zeu in ale logicii, nu ai auzit ca i-a ciuruit (in ale logicii) pe toti ateii de pe forum pe atei.ro si de-aia l-au banat? Inca astept link-ul banarii de la el. Bineinteles, nu ca nu am incredere in el, dar asa, sa mai invat si eu cate ceva in ale logicii...
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:37:06
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

In realitate, nu exista atei . Este imposibil ca un om aflat in situatie limita sa nu apeleze la Dumnezeu... mai devreme, sau mai tarziu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 17:46:26
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Eh, esti carcotas, omul e zeu in ale logicii, nu ai auzit ca i-a ciuruit (in ale logicii) pe toti ateii de pe forum pe atei.ro si de-aia l-au banat? Inca astept link-ul banarii de la el. Bineinteles, nu ca nu am incredere in el, dar asa, sa mai invat si eu cate ceva in ale logicii...
Cine pe cine a banat, si unde ?
Vechi 10.05.2010, 17:56:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cine pe cine a banat, si unde ?
Flying a afirmat ca a fost banat de pe forum.atei.ro , si a afirmat ca motivul banarii ar fi fost ca s-a dovedit superior in ale logicii si ca a "incuiat" pe toata lumea cu care dialoga/dezbatea.

Cum ideea de logica ii scapa total, i-am cerut link-ul catre topicul care a dus la banarea lui de pe forumul respectiv. Presupunerea mea este ca a fost banat din cauza limbajului folosit.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2010, 18:05:36
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Flying a afirmat ca a fost banat de pe forum.atei.ro , si a afirmat ca motivul banarii ar fi fost ca s-a dovedit superior in ale logicii si ca a "incuiat" pe toata lumea cu care dialoga/dezbatea.

Cum ideea de logica ii scapa total, i-am cerut link-ul catre topicul care a dus la banarea lui de pe forumul respectiv. Presupunerea mea este ca a fost banat din cauza limbajului folosit.
Okay, man, multumesc de informatie.
Vechi 11.05.2010, 09:43:53
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
In realitate, nu exista atei . Este imposibil ca un om aflat in situatie limita sa nu apeleze la Dumnezeu... mai devreme, sau mai tarziu.
Credinta din disperare! Misto!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07