Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2009, 16:17:38
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu
"Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca alta Evanghelie, deosebita de cea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de cea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (spune Sfantul Apostol Pavel in Galateni 1:8,9)

Dar tot nu ati dat un raspuns. Cum se împacă acest verset cu profețiile mincinoase pe care se fundamentează adventismul?

http://www.ellenwhite.org/rom/index.html

Ati luat legatura cu "fratii" "crestini" baptisti care difuzează această biografie a Ellenei White?

Vechi 09.05.2009, 16:26:32
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

Dar tot nu ati dat un raspuns. Cum se împacă acest verset cu profețiile mincinoase pe care se fundamentează adventismul?

Ati luat legatura cu "fratii" "crestini" baptisti care difuzează această biografie a Ellenei White?
O sa va raspunda probabil Litanu. Ceea ce remarc eu, este ca ati devenit un bun colportor baptist. Zelul acesta este demn o cauza mai buna (de exemplu impartasirea adevarului privitor la botez a baptistilor).
Vechi 09.05.2009, 16:35:25
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:

Ce legatura este intre invataturile apostolului Pavel si minciunile de pe site-ul baptist?

Din cate observ, si dvs. ati devenit un discipol a lui D.M. Canright. Ati citit despre viata lui plina de mandrie si instabilitate emotionala? Ati citit despre declaratiile sale oscilante (a scris atat lucrari pline de elogii la adresa Ellenei White cat si lucrari defaimatoare)? Va sugerez sa citit despre viata mentorului dvs.
Vechi 09.05.2009, 17:09:38
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu
Din cate observ, si dvs. ati devenit un discipol a lui D.M. Canright. Ati citit despre viata lui plina de mandrie si instabilitate emotionala?
Nu ma intereseaza biografia lui D.M. Canright. Nu numai el scrie pe acolo.
In schimb era un sectant pe aici care raspundea la numele de Mariann/Vasinec, fost bețiv si vagabont de meserie, un pierde vară, care se lăuda că l-a primirt pe Domnul IIsus in inima lui si s-a pocait, după ce a trecut de 40 de ani și după ce a adventisti i-au plasat o muiere de teapa lui.
Iar acuma, pentru ca paranoia cuplului sa fie completa, si pentru ca nu au copii si responsabilitati, fac pe utilii, aducand oamenii "la credinta", ca sa scape de spectrul propriei vieti ratate.
Vechi 09.05.2009, 18:40:29
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
Nu ma intereseaza biografia lui D.M. Canright. Nu numai el scrie pe acolo.
.
Totusi, ma simt dator sa va informez cate ceva despre cel pe care-l venerati prin faptul ca-i pomeniti cat se poate de des "invataturile". Este vorba despre D.M. Canright, unul dintre autorii dvs. preferati. Era un om cu multe calitati intelectuale si oratorice. Dar i s-au urcat la cap. I se parea ca mesajele adventistilor sunt cam incomode (asa si este) si nu-si poate etala calitatile in prezentarea lor. Omul acesta a fost un oscilant, toata viata lui. In final, a luat decizia de a parasi pentru totdeauna biserica adventista (unde s-a consacrat si a fost recunoscut ca o valoare). A fost decizia lui. A trecut la o alta confesiune religioasa. De atunci, ocupatia lui de baza a fost cea de "mahalagiu". Nu se mai ocupa de lucruri cu adevarat spirituale. Avea o pasiune in a lovi in adventisti si Ellen White. A fost alegerea lui. A intrat intr-o cadere din care nu s-a mai intors. Mai tarziu, a regretat tot raul pe care-l facuse, dar se pare ca era prea tarziu.

De ce nu postati articole si cu scrierile laudative la adresa Ellenei White, scrise de acelasi D.M. Canright? Va sugerez cateva scrieri, de acest gen:
"Catre cei ce se afla in castelul indoielii" (1885), in care lauda lucrarile inspirate ale Ellenei White, sau
"O discutie deschisa cu murmuratorii" (1887) in care spunea: "O cunosc pe Ellen White ca pe o femeie modesta, umila, nobila si cu inima buna".

Am o nedumerire: de ce se umbla cu atatea minciuni la adresa Ellenei White si a adventistilor? Ellen White a facut unele greseli (nu cele despre care se scrie - acelea sunt minciuni). Adventistii fac greseli. De ce nu vorbiti despre greselile lor reale, daca tot vreti sa vorbiti de rau?
Vechi 10.05.2009, 00:05:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Totusi, ma simt dator sa va informez cate ceva despre cel pe care-l venerati prin faptul ca-i pomeniti cat se poate de des "invataturile". Este vorba despre D.M. Canright, unul dintre autorii dvs. preferati. Era un om cu multe calitati intelectuale si oratorice. Dar i s-au urcat la cap. I se parea ca mesajele adventistilor sunt cam incomode (asa si este) si nu-si poate etala calitatile in prezentarea lor. Omul acesta a fost un oscilant, toata viata lui. In final, a luat decizia de a parasi pentru totdeauna biserica adventista (unde s-a consacrat si a fost recunoscut ca o valoare). A fost decizia lui. A trecut la o alta confesiune religioasa. De atunci, ocupatia lui de baza a fost cea de "mahalagiu". Nu se mai ocupa de lucruri cu adevarat spirituale. Avea o pasiune in a lovi in adventisti si Ellen White. A fost alegerea lui. A intrat intr-o cadere din care nu s-a mai intors. Mai tarziu, a regretat tot raul pe care-l facuse, dar se pare ca era prea tarziu.

De ce nu postati articole si cu scrierile laudative la adresa Ellenei White, scrise de acelasi D.M. Canright? Va sugerez cateva scrieri, de acest gen:
"Catre cei ce se afla in castelul indoielii" (1885), in care lauda lucrarile inspirate ale Ellenei White, sau
"O discutie deschisa cu murmuratorii" (1887) in care spunea: "O cunosc pe Ellen White ca pe o femeie modesta, umila, nobila si cu inima buna".

Am o nedumerire: de ce se umbla cu atatea minciuni la adresa Ellenei White si a adventistilor? Ellen White a facut unele greseli (nu cele despre care se scrie - acelea sunt minciuni). Adventistii fac greseli. De ce nu vorbiti despre greselile lor reale, daca tot vreti sa vorbiti de rau?

Cred ca sunteti departe de a lamuri prin cele cateva afimratii facute, problema adventistilor cu "D.M. Canright".

In orice caz, dupa parerea mea disputele pro si contra E.G.White nu stiu cat au sens, mai utile ar fi cele despre problemele de ordin teologic ale adventistilor vs. evanghelisti sa zicem, desi nici asa nu cred ca s-ar ajunge la vreun rezultat decat in cazuri particulare.
Vechi 10.05.2009, 00:11:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
S-a perfectionat asa de mult incat nu se stie raspunde la intrebari simple. Spre exemplu, vedeti in topicul "Nunta", o discutie despre viata intima intre soti. Se vehiculeaza tot felul de idei "perfectioniste", dar n-am gasit pe nimeni sa raspunda simplu si eficient cum o face Sfantul Apostol Pavel (care chiar indrazneste sa dea sfaturi despre viata "intima" intre sot si sotie- 1 Corinteni cap. 7). Exemple de neputinta "crestinismului perfectionat" (ca cel Apostolic o fi inapoiat) sunt cu duiumul.
Nu am timp sa consult toate topicurile, ar fi fost mai interesant un raspuns ceva mai la obiect sau daca insistanti asupra aspectului particular mai sus sa faceti un rezumat.
Vechi 10.05.2009, 00:15:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu a spus nimeni ca Biserica lui Hristos din sec. I, nu a avut probleme. Dimpotriva, daca citesti Noul Testament, vei vedea ca a avut aceleasi probleme pe care le-am avut de-a lungul timpului si le avem si astazi. Din fericire, Sfintii Apostoli dau si solutiile ideale pentru rezolvarea problemelor. Toate adaugirile (numite invataturi) aparute de-a lungul timpului, nu fac decat sa incurce.
Ca de exemplu?

Citat:
In Sfanta Scriptura (scrisa in sec. I- in timpul Bisericii primare, contemporane cu Mantuitorul), gasesti orice raspuns referitor la viata crestina si mantuire.
Da, depinde cat de flexibila e interpretarea.

Citat:
Ceea ce ne-au invatat Sfintii Apostoli in sec. I este de actualitate.
Sigur ca este. Depinde ce mai intra pe alaturi. Si ceea ce se omite intentionat.

Citat:
"Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca alta Evanghelie, deosebita de cea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de cea pe care ati primit-o, sa fie anatema!" (spune Sfantul Apostol Pavel in Galateni 1:8,9)
Depinde in ce context folositi acest verset si pentru a demonstra..ce?
Vechi 10.05.2009, 08:06:31
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In orice caz, dupa parerea mea disputele pro si contra E.G.White nu stiu cat au sens, mai utile ar fi cele despre problemele de ordin teologic ale adventistilor

Cred ca multor forumisti le-ar place sa se discute probleme teologice. Sunt mai de substanta.
Vechi 10.05.2009, 08:22:09
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ca de exemplu?

Putem lua ca exemplu problema vietii de familie. Exista si in sec. I si exista (si inca cum) si in vremurile noastre. Cuvantul lui Dumnezeu ne da inavataturi clare si eficiente (o spun din proprie experienta) pentru a avea o casatorie fericita si placuta lui Dumnezeu.

Eu si sotia mea am decis sa ne construim casnicia avand la temelie invataturile Sfintei Scripturi si sa nu ne abatem de la ele. Rezultatul este faptul ca dragostea noastra sporeste. Imi iubesc sotia tot mai mult si simt acelasi lucru din partea ei. Nu sunt singurul care traieste aceasta frumoasa experienta. V-o doresc si dvs.

Cine se va increde in Cuvantul lui Dumnezeu va gasi si rezolvarea problemelor acestei vieti pamantesti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Baptisti elena_si Secte si culte 15 01.09.2010 21:28:04
Despre inmormantare la baptisti cdiasimi Secte si culte 3 28.12.2008 19:24:00