Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2011, 16:40:00
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Faci tu asta: "Nu este altă fericire pentru om decât să mănânce și să bea, și să-și înveselească sufletul cu ce este bun din agoniseala lui!"? Daca este un sfat inspirat de Dumnezeu il urmezi?
Dar tu urmezi orice verset al Bibliei, fără să cercetezi la ce se referă și în ce context stă scris? E deja clasic exemplul acela cu "Iuda s-a spânzurat" - "fă și tu la fel!"
Și acum fi cinstit: tu nu mănânci și nu bei din agoniseala ta? Dacă aceste lucruri nu-ți aduc fericire, de ce le mai faci?

Că aceasta constituia filosofia de viață a lui Solomon înainte de a se consacra lui Dumnezeu e adevărat... nu ascunde acest lucru.
Vechi 29.12.2011, 16:40:47
Banned

Implicit

Citat:
Hristos e arhanghelul Mihail? Waw! Prietene osutafaraunu cand am zis ca Helen White a spus numai tanpenii nu m-ai crezut. Uite dovada! De unde si pana unde are acesta informatie "profetul" vostru? Hristos=Mihail!Tare de tot! Mai grav este faptul ca voi adventistii o credeti! Doamne ajuta!
Te cam grăbești cu concluziile (afară de faptul că ești și tu pe topicul greșit)! Dacă aș cataloga și eu drept "tâmpenii" informațiile extrabiblice ale sfinților părinți cum ți-ar plăcea?
Vechi 29.12.2011, 17:06:30
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Ne ne ne ne......
Da. Se pare ca nu am raspuns corect la intrebare. Nu stiu ce sa raspuns. Dar, fiind off - topic, sa revenim la subiectul nostru.

Este cazul ca eu sa zic "ne ne ne ne.....". Ia revino matale la subiectul topicului, pe directia pe care l-ai dus (pozitia bisericii catolice). Mi-ai dat un link, am inceput sa citesc si te-am rugat sa ma lamuresti ce este cu aiureala aia de la inceput (din art. 11 intitulat "Cred in invierea mortilor")? Revino, te rog, la aceasta postare: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=548.

P.S. Cand te-am intrebat ceva despre Apostolul Petru, pe un topic in care se discuta chiar despre Sfantul Apostol, m-ai trimis la plimbare (ca nu eram exact, exact, pe subiect). Altadata te-ai facut ca ploua cand te-am intrebat ceva, pe subiect, dar nu convenea pozitiei catolice. Vrei sa faci si acum la fel? Eu zic sa revii si sa explici acea aiureala. Nu mai caut si altele (desi stiu ca-mi va fi foarte usor sa sa le gasesc in pasajele imediat urmatoare).
Vechi 29.12.2011, 17:13:09
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
sa inteleg ca dupa afirmatiile tale EU AM PROBLEME MENTALE? ASTA VREI SA ZICI?
Nu. Vreau sa zic ca din punct de vedere mental esti categoric inferior lui Ellen White. Ti-am sugerat sa faci o comparatie intre felul cum scrii tu (afirmatii toatal nefondate, salturi de la o idee la alta, etc) si felul cum a scris ea(cursiv, argumentat, limpede, etc).

Daca ai tras cocluzia ( nu stiu de unde) ca ea ar avea probleme mentale, atunci despre tine ce poti sa spui?
Vechi 29.12.2011, 17:51:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Te cam grăbești cu concluziile (afară de faptul că ești și tu pe topicul greșit)! Dacă aș cataloga și eu drept "tâmpenii" informațiile extrabiblice ale sfinților părinți cum ți-ar plăcea?
mda...faptul ca ea sustine ca arhanghelul Mihail e una si aceeasi persoana cu Iisus Hristos cum ti se pare? Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 17:53:50
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Nu. Vreau sa zic ca din punct de vedere mental esti categoric inferior lui Ellen White. Ti-am sugerat sa faci o comparatie intre felul cum scrii tu (afirmatii toatal nefondate, salturi de la o idee la alta, etc) si felul cum a scris ea(cursiv, argumentat, limpede, etc).

Daca ai tras cocluzia ( nu stiu de unde) ca ea ar avea probleme mentale, atunci despre tine ce poti sa spui?
Hristos=arhanghelul Mihail: limpede, cursiv, ARGUMENTAT! Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 17:56:39
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Dar tu urmezi orice verset al Bibliei, fără să cercetezi la ce se referă și în ce context stă scris? E deja clasic exemplul acela cu "Iuda s-a spânzurat" - "fă și tu la fel!"
Și acum fi cinstit: tu nu mănânci și nu bei din agoniseala ta? Dacă aceste lucruri nu-ți aduc fericire, de ce le mai faci?

Că aceasta constituia filosofia de viață a lui Solomon înainte de a se consacra lui Dumnezeu e adevărat... nu ascunde acest lucru.
nu prietene, aceste lucruri nu-mi aduc fericire, si le fac din necesitate. Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 19:02:33
Banned

Implicit

Citat:
mda...faptul ca ea sustine ca arhanghelul Mihail e una si aceeasi persoana cu Iisus Hristos cum ti se pare? Doamne ajuta!
Dar faptul că Biserica Ortodoxă susține că există mai mulți arhangheli cum ți se pare?
Vechi 29.12.2011, 19:03:07
Banned

Implicit

Citat:
nu prietene, aceste lucruri nu-mi aduc fericire, si le fac din necesitate. Doamne ajuta!
Bun, am înțeles că nu-ți aduc fericirea... dar sunt convins că absența lor te-ar face extrem de nefericit!
Vechi 29.12.2011, 19:25:30
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Eu nu prea vroiam sa ma mai bag in discutii cu niste oameni care nu pot vedea adevarul (majoritatea crestinilor considera doctrina adventista fantezista mai degraba decat crestina) dar White si-a scris cartile din cei dicta sotul si nu numai.Nu mai vorbesc ca multe scrieri sunt plagiate! Ea era doar cu manifestarile nebunesti! Apoi cartile ele sunt slabe in teologie si cu un limbaj de lem tipice fostului presedinte domnul Iliescu! Cea mai plicticoasa carte care am citit-o find Calea catre Hristos. Deabia la pagina 70 cu aproximatie am gasit ceva interesant. Ca Dumnezeu nu doreste o viata monahala. Probabil ca a uitat ca in Vt erau multi oameni de acet gen! Ioan Botezatorul , Ilie etc etc

Last edited by bairstow; 29.12.2011 at 19:30:35.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31