Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 15:26:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Necreștinii sărbătoresc alte zile ca fiind ziua dumnezeului lor. Musulmanii, vinerea. Evreii, ca și adventiștii, sâmbăta. Creștinii sărbătoresc Duminica, ziua Soarelui lor, care este Cristos.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 02.05.2010, 15:27:18
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Observ ca tu procedezi exact cum va invata la adunare defalci fiecare propozitie, mai exact faci exegeza punctelor de vedere ale forumistilor ortodocsi.
Oops, da' de unde stii ca la "adunare" se invata asa ceva? Cred ca nu din prea multa intelepciune spui asa ceva. Altfel ai fi observat ca e mai usor de urmarit in modul in care scriu eu decat daca as pune un ditamai textul deodata si oricum ideile abordate sunt diferite. Si oricum nu am reactii doar la ceea ce spun forumistii ortodocsi, mai multa atentie pe viitor si mai mult calm ca nu sunt dusmanul nimanui.
Citat:
Pentru voi sunt doar 3 persoane in Rai pentru noi ortodocsii Raiul este plin de Sfinti Cuviosi, Mucenici, Ierarhi,Prooroci,Apostoli care si-au dat viata pentru Cuvantul Evangheliei! Si bineinteles in fruntea Sfintilor este Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu pe care voi o denigrati.
Pentru mine ca vorbesc in numele meu, incearca si vino putin in anul 2010, ai o atitudine demna de timpuri trecute demult, nu stiu daca ma pricepi. Daca pentru tine sunt in rai toti cei pe care i-ai enumerat, foarte bine. Numai ca intri in conflict cu unele afirmatii biblice si ce facem pana la urma? Crezi ca mie nu mi-ar conveni sa fie asa, ce bine ar fi, dar daca realitatea e alta, prefer sa nu ma mint singur.
Citat:
Asadar bine spun unii Sfinti Parinti cand afirma ca nu ai ce discuta cu cei care nu cred in Sfanta Cruce , Maica Domnului si Sfinti!
Sfintii ii apara pe ai lor si ceea ce au invatat dansii, in mod normal trebuiau sa spuna ca nu ai ce discuta cu aceia care nu cred in Dumnezeu.
Citat:
Biserica noastra e plina de sfintenie, sfintenia voastra unde e?!
E cam mult spus, in ce consta sfintenia asta? Stiu ca exista, nu neg, dar de ce ar fi sfintenia doar un atribut al unora?
Vechi 02.05.2010, 15:29:52
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ati transformat ziua de odihna inchinata Domnului (asa cum spune porunca scrisa in piatra de Insusi Dumnezeu) in sambata mortilor.
O data pe an doar, oricum cred ca e valabil si pentru unii care "tin" sambata, daca intelegi ce vreau sa zic.
Vechi 02.05.2010, 15:31:13
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Buna ziua tuturora, sunt mai nou pe forum si as vrea sa intreb, sfios si cucernic, daca io ma odihnesc toata saptamana, de luni pana duminca, fac pacate. Va multumesc de raspuns.
Sper ca nu te odihnesti 24 de ore din 24.
Vechi 02.05.2010, 15:34:12
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Nu am transformat nimic! Invierea Domnului umbreste ziua sambetei.
E foarte frumos ce spui, numai ca important este ca Domnul a inviat, nu cand a inviat. Asta e tot ce conteaza. Bine ca nu stim ziua cand s-a nascut, poate a fost miercurea, si aveam ziua asta de odihna acuma.
Vechi 02.05.2010, 15:36:18
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
in ce zi a inviat Iisus Hristos ?
Nu are importanta ora, minutul, ziua. Important e ca a inviat. Pentru cine crede normal. Pentru unii, se stiu ei care, moartea Mantuitorului a fost o calatorie pe la iad, pe la rai, asa ca despre ce inviere vorbim.
Vechi 02.05.2010, 15:41:49
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de angel4ver Vezi mesajul
din cate am citit, Constantin cel Mare a introdus serbarea duminicii in crestinism; nicidecum ca era trecuta in Biblia.
apoi, din cate mai stiu eu, cel ce se atinge de Cuvantul Domnului va fi pedepsit. corect?
dupa cum am zis, o sa ma apuc de citit. nu stiu cat imi va lua, pentru ca am si alktele de facut, dar o sa ma documentez si ce nu inteleg din Biblie am sa cer ajutor.
multumesc celor care mi-au raspuns ^^
Nu, Constantin nu a introdus nimic, doar a dat decret ca sa impace si capra si varza, si pe crestini si pe cei care nu erau. E drept ca de bucurie ca Domnul a inviat in ziua intai a saptamanii unii au inceput sa se inchine in aceasta zi, dar asta nu schimba cu nimic ceea ce deja era bine stabilit de Dumnezeu.
Vechi 02.05.2010, 15:46:54
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Primii crestini faceau "frangerea painii" in fiecare zi (nu doar in ziua intaia a saptamanii):

"Toti împreunã erau nelipsiti de la Templu în fiecare zi, frîngeau pîinea acasã, si luau hrana, cu bucurie si curãtie de inimã."(Faptele Apostolilor 2:46)

Eu propun sa nu va mai chinuiti degeaba. In Sfanta Scriptura nu veti gasi nici un argument pentru pazirea zilei intaia a saptamanii, ca zi de odihna inchinata Domnului. In schimb, veti vedea (daca cercetati Scriptura) ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit o singura zi a saptamanii: ziua a saptea.
Daca vrei sa gasesti ceva sa-ti iasa invatatura te legi de tot felul de detalii. Daca merg dupa logica unora, apostolul Pavel frangea painea duminica, sambata mergea la sinagoga sau prin alte locatii sa propovaduiasca. Se pot trage trei concluzii: fie tinea duminica, fie sambata, fie niciuna. Oare asa sa fie?
Vechi 02.05.2010, 17:53:33
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Ma asteptam sa vii cu acest stereotip ca reactie.
Da, dar este o reactie normala. Sincer, nu cred ca ajungi sa castigi pe nici un ortodox de partea cealalta prin atacarea constanta a unor lucruri in care in general ortodocsii cred de mici copii. Nu prea imi dau seama care e strategia. In afara de a crea zazanie.
Vechi 02.05.2010, 18:00:59
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Almaris, cel mai bine este sa ramai in patratica ta Tu singura ai recunoscut ca nu prea aveti sfintenie Nu ai obosit sa tot faci exegeza la tot ce spunem noi? Eu zic sa nu te mai obosesti si daca sunt invechita asta este; nu-mi amintesc ca Mantuitorul sa se fi schimbat! Restul... vedem la judecata unde doresc sa avem un raspuns bun!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ziua X Gabriel_ND Intamplari adevarate 10 12.10.2011 13:51:05
Buna ziua ditech22 Generalitati 22 14.02.2010 18:52:40
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16