Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2016, 08:49:03
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce balet face omul, doar ca sa nu raspunda la intrebare. :)
cum sa raspunda daca pentru martori Hristos este "un Dumnezeu" si nu Dumnezeu, deci unul din multi altii, mai bine zis arhanghelul Mihail
Vechi 25.02.2016, 09:15:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ionel28 Vezi mesajul
Da tu stii ce inseamna ,pe deplin Dumnezeu,, ca daca intrebi cred sute , dar nu sute ,zeci sa zicem de oameni in tara asta fiecare o sa zica altceva despre Hristos Iisus , daca este insusi pe deplin Dumnezeu.Lumea nu este inca lamurita daca ,,sufletul ,, omului merge sau nu in cer ,,si altele .
Atat trebuia sa spui, este Dumnezeu sau nu este.

E asa greu sa dai o marturisire de credinta si ca anonim pe Internet?

Pai vai de credinta ta atunci.
Vechi 25.02.2016, 10:13:05
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
Nu este vorba despre nici un pseudoenciclopedism , astea majoritatea sant argumente clare existente azi oriunde in lume in toate cartile de cultura generala. Sigur ca sant si tampenii sau lucruri eronate peste tot , dar un crestin trebuie sa stie ce e adevarat si ce e fals. Si in documentarele lui Roxin , sau ale lui Dinu Costel Linca cu ,,Noi Aryanii , daci , sant majoritatea lucruri perfect adevarate despre stramosii nostrii , dar si aiureli. Documentarul lui Roxin cu Zvastica dacica este adevarat. A fost si este un simbol solar , antic , venerat de toata populatia daca , adica stramosii nostrii , iar la trecerea la crestinism , ea a fost preluata ca simbol al nemuririi , sau al vietii , deoarece era prea puternic venerata ca simbol , sa fie abandonata. Sigur ca nu trebuia sa se intample lucrul asta. S-a intamplat deoarece cineva a vrut in mod voit ,,paganizarea crestinismului,,. Si daca ar fii doar cu respectivul simbol solar , dar si altele.
Stai un pic....Să nu tratăm istoria religiilor precum tratează sectele Biblia.Cand emiti o replică de genul:"cineva a vrut in mod voit paganizarea crestinismului",mie imi dai impresia ca tu nu ai văzut nici in poză tratate de istoria religiilor,dar măcar să fi citit un cuprins.Te-ai uitat la un trailer cu roxin,și nici măcar nu ai inteles tema abordată și acum vi și imi spui ca....1.Zvastica a fost venerata de toți dacii.2Atâta de smechera a fost zvastica asta ca au preulat-o creștinii,dar nu trebuia să o ia...3.Toate astea s-au întâmplat că cineva,atentie,in mod voit,asta e cea tare, a vrut să paganizez crestinismul.. No iată ,a short history of christianity,by ionel.Și asta nu e tot......Mai sunt si altele nu ionele?
Vechi 25.02.2016, 11:47:30
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
cum sa raspunda daca pentru martori Hristos este "un Dumnezeu" si nu Dumnezeu, deci unul din multi altii, mai bine zis arhanghelul Mihail
probabil ca martorii lui iehova nu au auzit de: inainte de Mine n-a fost Dumnezeu si nici dupa Mine nu va mai fi" - Isaia 43:10 si nici de "Eu sunt si nu este alt Dumnezeu in afara de Mine" Deuteronom 32:39

Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, cine spune ca Crestinismul si Biserica au fost paganizate - inseamna ca nu crede in puterea Lui Dumnezeu... caci daca ar fi crezut in El ar fi crezut si in cuvintele "voi zidi Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor birui"- Matei 16:18
Reply With Quote
Vechi 25.02.2016, 22:51:38
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Stai un pic....Să nu tratăm istoria religiilor precum tratează sectele Biblia.Cand emiti o replică de genul:"cineva a vrut in mod voit paganizarea crestinismului",mie imi dai impresia ca tu nu ai văzut nici in poză tratate de istoria religiilor,dar măcar să fi citit un cuprins.Te-ai uitat la un trailer cu roxin,și nici măcar nu ai inteles tema abordată și acum vi și imi spui ca....1.Zvastica a fost venerata de toți dacii.2Atâta de smechera a fost zvastica asta ca au preulat-o creștinii,dar nu trebuia să o ia...3.Toate astea s-au întâmplat că cineva,atentie,in mod voit,asta e cea tare, a vrut să paganizez crestinismul.. No iată ,a short history of christianity,by ionel.Și asta nu e tot......Mai sunt si altele nu ionele?
Aici e vorba domnule de cultura generala a fiecarui crestin , care are in biblioteca s-a carti de Istorie , Simbolistica , etc.Si de citit am citit si carti despre Istoria Religiilor , multe si a lui Mircea Eliade si altele , si carti despre primii crestini , cum au citit sant sigur si altii. Ba da am inteles tema abordata la trailerul lui Roxin. Faptul ca Crucea dacica , ca daca-i zicem Zvastica pare mai nazist , este un simbol patrimonial gasit pe teritoriul intregii Europe , iar stramosii nostrii il aveau. Nu e o rusine. Si el s-a transmis , prin purtarea lui desigur de catre oameni , odata cu crestinismul ca simbol al vietii, al fertilitatii. Nu Zvastica a fost smechera ci oameni au fost . Si norma , ca cineva adica oameni la un anume timp au facut lucrul asta. Sa fie atat de greu pentru unii de inteles cuvintele respective daca sant adevarate, : Cu toate eforturile depuse , Biserica crestina nu sporea numeric , tocmai datorita faptului ca poporul, mai ales taranii nu putea adera la o religie(crestinismul) , care le cerea sa renunte la obiceiurile traditionale , mostenite din mosi-stramosi . Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi, Biserica a fost nevoita sa faca concesii si compromisuri.Cea mai mica concesie de neinlaturat era sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei ,sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane . Acelasi lucru este mentionat intr-o carte despre datinile stramosesti si crestineseti de un preot ortodox in 1924 care spune asa la pag 7 : biserica crestina a pastrat datinile si obiceiurile paganesti atat de inradacinate in viata poporului , cu haina religiunii crestine. Daca lucrurile astea s-au intamplat , desigur ca aia care au acceptat lucrurile astea treptat si bine sant morti demult,,,,,
Reply With Quote
Vechi 25.02.2016, 23:01:26
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
probabil ca martorii lui iehova nu au auzit de: inainte de Mine n-a fost Dumnezeu si nici dupa Mine nu va mai fi" - Isaia 43:10 si nici de "Eu sunt si nu este alt Dumnezeu in afara de Mine" Deuteronom 32:39

Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, cine spune ca Crestinismul si Biserica au fost paganizate - inseamna ca nu crede in puterea Lui Dumnezeu... caci daca ar fi crezut in El ar fi crezut si in cuvintele "voi zidi Biserica Mea pe care portile iadului nu o vor birui"- Matei 16:18
In Isaia se arata unicitatea lui Dumnezeu da,,, ce legatura are asta cu paganizarea crestinismului. Daca cuvintele astea sant adevarate , cu siguranta ele nu sant crezute . ,,Cu toate eforturile depuse , Biserica crestina nu sporea numeric tocmai datorita faptului ca poporul , mai ales taranii ( de aici vine termenul de paganus) , nu puteau adera la o religie care le cerea sa renunte la obiceiurile traditionale mostenite din mosi-stramosi. Pentru a intra in gratiile multimii , si pentru a se putea raspandi , Biserica a fost nevoita sa faca concesii si compromisuri. Cea mai mica concesie de neinlaturat , era sa potriveasca adevarurile pe care le propovaduia cu realitatea traditiei , si sa preia in ritualurile sale numeroase obiceiuri , practici si sarbatori pagane. Nu mai zic din ce carte am citat si autorul ca nu are rost. Oricum e roman , si crestin ortodox cu siguranta, doar ca majoritatea il vor cataloga ca francmason , sau eretic , sau nestiutor etc. Daca asta este realitatea , asta e...
Reply With Quote
Vechi 25.02.2016, 23:07:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ionele, dar Hristos este Dumnezeu sau nu?

Un om asa citit ca tine sa fie ignorant fata de un asa de important detaliu...

Pai e rusinica..
Vechi 26.02.2016, 09:18:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul

au fost partial "biruite", pana cand a venit razboinicul luminii, cavalerul jedi C.T. Russell care a recucerit biserica din ghiarele dracilor, si a infiintat o garda pretoriana "crestino-iehovista" care sa pazasca biserica-Societatea Turnului de Veghe
Vechi 26.02.2016, 22:16:01
Banned

Smile

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ionele, dar Hristos este Dumnezeu sau nu?

Un om asa citit ca tine sa fie ignorant fata de un asa de important detaliu...

Pai e rusinica..
Bineinteles ca este Hristos , Dumnezeu , fata de noi oamenii pacatosi si muritori ,,,Si Tatal lui este Dumnezeu asa cum spune si Hristos ,,ma duc la Tatal meu,,,
Reply With Quote
Vechi 27.02.2016, 00:47:47
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Bineinteles ca este Hristos , Dumnezeu , fata de noi oamenii pacatosi si muritori ,,,Si Tatal lui este Dumnezeu asa cum spune si Hristos ,,ma duc la Tatal meu,,,
Mi se pare interesant cum intotdeauna dai raspunsuri ambigue in loc sa zici un simplu "da" sau "nu". Atat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Zeitgeist - Erori de Istoria si Filozofia Religiilor alexmatei Stiri, actualitati, anunturi 0 01.05.2012 19:36:50
Contra argument adus originilor Crestinismului in egiptul antic colaps Generalitati 37 11.05.2010 03:04:05
Proportiile religiilor pe glob luchian Generalitati 4 09.10.2009 15:32:51
100 de ani de istoria religiilor odin Generalitati 0 09.03.2007 18:47:32