Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 15:57:02
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
V-am rugat sa imi aratati UN comunicat al BOR in care se aduce la cunostinta statului ca ar fi cazul sa se implice in aceste probleme.
Probleme care tin sa aduc aminte, cauzeaza poate cele mai multe boli si decese.
Ce fac eu? In afara de exemplul propriu? Mai nimic.
Pai cine te impiedica?

Sugerezi ca la sfarsitul fiecarei predici, preotul trebuie sa insereze sacaitor " Fumatul si alcoolul te (poate) ucide!"....stai tu linistit ca exista programe cat lumea si de cand lumea, iar cei care au aceste vicii au devenit imuni cu totul
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:09:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Pai cine te impiedica?

Sugerezi ca la sfarsitul fiecarei predici, preotul trebuie sa insereze sacaitor " Fumatul si alcoolul te (poate) ucide!"....stai tu linistit ca exista programe cat lumea si de cand lumea, iar cei care au aceste vicii au devenit imuni cu totul
Nu, sugerez ca biserica sa se implice la scara mare, pe masura fondurilor de care dispune. Desigur, asta daca se crede si sustine ca vrea sa se implice in viata sociala si, mai ales, daca sustine ca model "morala crestina" si "omul cu frica de Dzeu".
Totodata, bineinteles , sustin ca umanismul rational gestioneaza mai eficient problemele de morala.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:57:05
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, sugerez ca biserica sa se implice la scara mare, pe masura fondurilor de care dispune. Desigur, asta daca se crede si sustine ca vrea sa se implice in viata sociala si, mai ales, daca sustine ca model "morala crestina" si "omul cu frica de Dzeu".
Totodata, bineinteles , sustin ca umanismul rational gestioneaza mai eficient problemele de morala.
Pai Biserica se implica la scara foarte mare dintotdeauna...incearca sa iti imaginezi cum ar fi lumea fara Biserica ( si ia in considerare cati oameni cu Dumnezeu exista in lumea asta!)!!!

Normal ca acest model il si sustine, insa uite ca este posibil ca un om sa aiba si vicii dar si frica de Dumnezeu...asa am fost lasati, sa depundem si noi eforturi atunci vrem sa ajungem undeva, sa renuntam la ceva..mai suntem si diferiti, unii nu au nici un viciu, altii cateva zeci de vicii, unora le este foarte usor sa se dezbare de ceva...altora extrem de greu.

Nu sunt de acord cu ultima afirmatie, cei fara frica de Dumnezeu iti trantesc sec in fata foarte simplu " Cine hotaraste ce e pacatul, cine spune ca avortul e crima? Daca eu nu cred asta...si nu ma consider criminala, cine e Biserica sa afirme ca sunt?"...deci cei fara Dumnezeu, nu au limite si nu privesc in perspectiva...sau tridimensional, ei fac ce simt la momentul respectiv.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:57:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Si alcoolul e crima, sau nu mor indeajuns din pricina lui?
De ce nu accepta (pe aceleasi considerente) atunci consumul limitat de heroina (doua molecule pe zi sint sigur ca sint inofensive)?
Alcoolul e crima pentru dependenti. De aia suntem sfatuiti sa avem grija cat bem.

Plantele halucinogene se folosesc (foloseau) in tratamente. Daca omul vrea sa manance seminte de mac, n-are decat. Daca insa vrea sa le prelucreze pentru a face bani pe urma celor cu vointa slaba - e pacat. Scopul conteaza, nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:15:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Pai Biserica se implica la scara foarte mare dintotdeauna...incearca sa iti imaginezi cum ar fi lumea fara Biserica ( si ia in considerare cati oameni cu Dumnezeu exista in lumea asta!)!!!
Ia incearca sa iti inchipui lumea fara Evul Mediu si cam la ce distanta de Soarele nostru am explora acum galaxia
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:16:43
topcat
Guest

Implicit

Citat:

Normal ca acest model il si sustine, insa uite ca este posibil ca un om sa aiba si vicii dar si frica de Dumnezeu...asa am fost lasati, sa depundem si noi eforturi atunci vrem sa ajungem undeva, sa renuntam la ceva..mai suntem si diferiti, unii nu au nici un viciu, altii cateva zeci de vicii, unora le este foarte usor sa se dezbare de ceva...altora extrem de greu.

Nu sunt de acord cu ultima afirmatie, cei fara frica de Dumnezeu iti trantesc sec in fata foarte simplu " Cine hotaraste ce e pacatul, cine spune ca avortul e crima? Daca eu nu cred asta...si nu ma consider criminala, cine e Biserica sa afirme ca sunt?"...deci cei fara Dumnezeu, nu au limite si nu privesc in perspectiva...sau tridimensional, ei fac ce simt la momentul respectiv.
Nu e vorba aici de vicii neaparat, e vorba ca alcoolul si tutunul nu influenteaza numai pe cei ce il consuma. Pe linga ca nevinovati se imbolnavesc sau mor in mod direct, se consuma extraordinar de multi bani pentru vindecarea acestora.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:17:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Alcoolul e crima pentru dependenti. De aia suntem sfatuiti sa avem grija cat bem.

Plantele halucinogene se folosesc (foloseau) in tratamente. Daca omul vrea sa manance seminte de mac, n-are decat. Daca insa vrea sa le prelucreze pentru a face bani pe urma celor cu vointa slaba - e pacat. Scopul conteaza, nu?
Dupa cum ii spuneam si Andruscai, alcoolul si tutunul nu dauneaza numai consumatorilor, de aia il si consider imoral
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:34:33
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dupa cum ii spuneam si Andruscai, alcoolul si tutunul nu dauneaza numai consumatorilor, de aia il si consider imoral
Bine, tutunul da..evident, insa alcoolul consumat la diferite ocazii si cu masura, totusi nu...si astfel stand lucrurile nu s-ar mai cultiva via

Deja ar fi necesara o clasificare, iar Biserica sa prezinte lista cu ratia stabilita de BOR mirenilor :

Vin negru: 1-2 pahare pe zi....peste 3 pahare interzis!
Vin alb: idem
Nota* daca e slab merg 3, daca e tare...2
Sampanie: 1 cupa medie
Crema de whisky: un pahar mic
J&B: 1 pahar
Johny Walker: 1 pahar
Whisky: 1 pahar
Jagermeister: o masura

.....etc

Totusi e vorba de decizia fiecarui om in parte, si cred ca toti stiu ce e bine si ce nu, ce dauneaza si ce nu...numai ca unii sunt indiferenti.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:38:02
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Interesante opinii, intai urlam ca Biserica se implica in viata noastra, ca manipuleaza ca prosteste ca ingradeste libertatea apoi urlam din nou, de ce Biserica nu se implica in x sau y
Omule esti liber sa bei sa fumezi sa te droghezi, sa avortezi doar traim intr-o societate libera si democratica
Biserica are centre pt combaterea alcoolismului, cei ce latra la luna ce au?
Biblia e plina de indemnuri referitoare la ferirea de betie si de alte patimi,
Cum s-a mai spus exista destule brosuri , carti si predici care trateaza nocivitatea fizica si spirituala a alcoolului si tutunului in viata unui crestin
ce mai vrem?
sa umble preotii prin baruri si sa fure sticlele de bere ca sa nu mai bem?
un comunicat oficial din partea BOR ce rezultate ar avea? o puzderie de comenturi negative la adresa Bisericii de genu "ce ma, imi spune mie popa sa beau sau sa nu beau?"
totul depinde de propria noastra vointa doar nu-ti pune Biserica rachiul in fata
nu cred ca in zilele noastre cineva nu cunoaste efectele negative ale consumului exagerat de alcool
deci e clar?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 14.01.2010 at 17:40:59.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:44:52
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Interesante opinii, intai urlam ca Biserica se implica in viata noastra, ca manipuleaza ca prosteste ca ingradeste libertatea apoi urlam din nou, de ce Biserica nu se implica in x sau y
Omule esti liber sa bei sa fumezi sa te droghezi, sa avortezi doar traim intr-o societate libera si democratica
Biserica are centre pt combaterea alcoolismului, cei ce latra la luna ce au?
Biblia e plina de indemnuri referitoare la ferirea de betie si de alte patimi,
Cum s-a mai spus exista destule brosuri , carti si predici care trateaza nocivitatea fizica si spirituala a alcoolului si tutunului in viata unui crestin
ce mai vrem?
sa umble preotii prin baruri si sa fure sticlele de bere ca sa nu mai bem?
un comunicat oficial din partea BOR ce rezultate ar avea? o puzderie de comenturi negative la adresa Bisericii de genu "ce ma, imi spune mie popa sa beau sau sa nu beau?"
totul depinde de propria noastra vointa doar nu-ti pune Biserica rachiul in fata
nu cred ca in zilele noastre cineva nu cunoaste efectele negative ale consumului exagerat de alcool
deci e clar?
Ai pus punctul pe i...nici eu nu prea inteleg ce asteapta cei care nu cred in Biserica de la ea!!!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tutunul cristiboss56 Generalitati 29 06.01.2010 10:55:21
Liber la droguri si prostitutie?!? coralina Generalitati 230 01.10.2009 15:21:17
alcoolul danyel Generalitati 13 20.12.2006 19:59:29