Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.11.2009, 10:18:54
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Trebuie lucrat putin la spargerea gastilor si a comportamentului de strada care promoveaza supravietuirea prin orice mijloc si "ajungerea peste ei, dusmanii frate".

Cam atat nu-mi place in Romania

A da,ne mai trebuie o generatie de sacrificiu care sa curete tot,sa puna la punct tot si sa lase tara curata pentru copii.La acest capitol stam cam prost caci la un mandat de 5 ani..."trebuie sa fur ca dupa aia ce fac?"
Vechi 05.11.2009, 10:50:40
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de truthtostone Vezi mesajul
Trebuie lucrat putin la spargerea gastilor si a comportamentului de strada care promoveaza supravietuirea prin orice mijloc si "ajungerea peste ei, dusmanii frate".

Cam atat nu-mi place in Romania

A da,ne mai trebuie o generatie de sacrificiu care sa curete tot,sa puna la punct tot si sa lase tara curata pentru copii.La acest capitol stam cam prost caci la un mandat de 5 ani..."trebuie sa fur ca dupa aia ce fac?"
ar fi bine sa fie doar atat. din pacate trebuie lucrat mult mai mulllllllllllllllllllt. sau na....poate iti place atitudinea vanzatoarei de la market care iti tranteste marfa de parca ti-o da gratis, iti place spaga pe care tre sa o dai in dreapta si in stanga....asta e of topic

intradevar, romanca fiind si traind afara vad atitudinea multora dintre semenii mei si cum bine spunea cineva....nu trebuie sa cautam un pres sa ascundem gunoiul...marea majoritate domina minoritatea. respectul fata de om cam lipseste la marea majoritate dintre romani...fie ca sunt afara fie ca sunt in tara.
nu cred ca cineva care posteaza aici sa nu fie mandru de ceea ce este...
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 12:15:12
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit in general sintem asa cum santem

am observat ca sintem certareti, mandrii, frustrati.....asa am fost incercati si asa amprenta a ramas pe noi.

dar dupa o viata destul de lunga petrecuta in afara tarii, am putut sa fac comparatii intre neamuri si am ajuns la concluzia ca asa cum e romanul, totusi sint si ma rai ca noi. noi parem a fii certareti dar ne trece repede. alte natii ( in special cei care provin din tari asa zice dezvoltate) sint draguti in fata, dar in spate sau la greu se dovedesc a fii foarte cruzi, reci si distanti.

in concluzie: romanul e ca si cainele care latra dar nu musca. tot linga romani m-am simtit mai in siguranta. la greu nu m-as baza pe alte natii.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 12:24:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
am observat ca sintem certareti, mandrii, frustrati.....asa am fost incercati si asa amprenta a ramas pe noi.

dar dupa o viata destul de lunga petrecuta in afara tarii, am putut sa fac comparatii intre neamuri si am ajuns la concluzia ca asa cum e romanul, totusi sint si ma rai ca noi. noi parem a fii certareti dar ne trece repede. alte natii ( in special cei care provin din tari asa zice dezvoltate) sint draguti in fata, dar in spate sau la greu se dovedesc a fii foarte cruzi, reci si distanti.

in concluzie: romanul e ca si cainele care latra dar nu musca. tot linga romani m-am simtit mai in siguranta. la greu nu m-as baza pe alte natii.
nu zic ca nu ai dreptate....numai ca aici mai mult se vb de interactiunea om om. asa distanti cum sunt, asa reci, macar stii cum sunt si nu te bazezi dar nici nu te trateaza urat. ca sa nu mai zic ca si de la ai nostri semeni am auzit promisiuni marea cu sarea si am fost lasati balta cand ne era lumea mai draga. noi suntem saritori asa de felul nostru, numai ca multi pana la a si finaliza cele promise au cale lunga.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 12:38:50
Senior Member

Implicit

P.S......eheeeeeeeeeeeeeeee sa vezi si inca cum musca uniiiiiiii
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 13:06:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
ar fi bine sa fie doar atat. din pacate trebuie lucrat mult mai mulllllllllllllllllllt. sau na....poate iti place atitudinea vanzatoarei de la market care iti tranteste marfa de parca ti-o da gratis, iti place spaga pe care tre sa o dai in dreapta si in stanga....asta e of topic

intradevar, romanca fiind si traind afara vad atitudinea multora dintre semenii mei si cum bine spunea cineva....nu trebuie sa cautam un pres sa ascundem gunoiul...marea majoritate domina minoritatea. respectul fata de om cam lipseste la marea majoritate dintre romani...fie ca sunt afara fie ca sunt in tara.
nu cred ca cineva care posteaza aici sa nu fie mandru de ceea ce este...
Vai de capul meu, aici poate sa se miste vanzatorul si cu viteza melcului sedat...ca lumea tot nu zice nimic, in magazine poti proba toate hainele si nu se uita nimei urat...nicidecum cum se intampla la noi cand ceri a 2 a marime si deja mai mai ca te-ar linsa, sau cand iesi fara sa cumperi nimic...ti-ar impune restrictie astfel incat sa nu mai calci pe acolo si sa o mai deranjezi. In Romania vanzatorii parca sunt patronii clientilor...ceva foarte ciudat. Am intrat si eu o data intr-un stand de cosmetice din Mall, dar pur si simplu voiam sa vad cam ce aveau...si vine vanzatoarea care aproape ca m-a luat de o aripa, sugerandu-mi deja ca mi-ar trebui nush de care fond de ten, desi eu ii spuesem ca intai as vrea sa trec totul in revista...da de unde, tipa ma hartuia psihologic de acum, astfel incat am iesit destul de repede...cu un sentiment acut de razbunare in suflet

Last edited by AndruscaCIM; 05.11.2009 at 13:09:19.
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 13:09:59
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
P.S......eheeeeeeeeeeeeeeee sa vezi si inca cum musca uniiiiiiii
Din suflet si de suflet....
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 13:13:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Vai de capul meu, aici poate sa se miste vanzatorul si cu viteza melcului sedat...ca lumea tot nu zice nimic, in magazine poti proba toate hainele si nu se uita nimei urat...nicidecum cum se intampla la noi cand ceri a 2 a marime si deja mai mai ca te-ar linsa, sau cand iesi fara sa cumperi nimic...ti-ar impune restrictie astfel incat sa nu mai calci pe acolo si sa o mai deranjezi. In Romania vanzatorii parca sunt patronii clientilor...ceva foarte ciudat. Am intrat si eu o data intr-un stand de cosmetice din Mall, dar pur si simplu voiam sa vad cam ce aveau...si vine vanzatoarea care aproape ca m-a luat de o aripa, sugerandu-mi deja ca mi-ar trebui nush de care fond de ten, desi eu ii spuesem ca intai as vrea sa trec totul in revista...da de unde, tipa ma hartuia psihologic de acum, astfel incat am iesit destul de repede...cu un sentiment acut de razbunare in suflet
Asa-i, Andrusca :)))), dar mai sunt si exceptii! Spre exemplu, o vanzatoare foarte draguta si amabila m-a incurajat sa probez 4 perechi de blugi, spunandu-mi din start ca nu este nimic daca nu cumpar. Ba chiar m-a facut si reducere la articolul cumparat! Eu amintesc exceptiile, pentru ca pe astea le tin minte mai bine, poate si datorita faptului ca sunt mai rare! :)
Vechi 05.11.2009, 13:35:02
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Asa-i, Andrusca :)))), dar mai sunt si exceptii! Spre exemplu, o vanzatoare foarte draguta si amabila m-a incurajat sa probez 4 perechi de blugi, spunandu-mi din start ca nu este nimic daca nu cumpar. Ba chiar m-a facut si reducere la articolul cumparat! Eu amintesc exceptiile, pentru ca pe astea le tin minte mai bine, poate si datorita faptului ca sunt mai rare! :)
Da, bineinteles ca exista si am intalnit si eu astfel de persoane...insa fenomenul interesant e ca lucrurile se intampla exact invers in strainatate, exista o politica si nu am intalnit nici macar un vanzator de genul celor din Romania. Din cate stiu lucrurile incep sa se schimbe si la noi...parca la Zara exista cabine de proba, dupa care poti lasa articolele de imbracaminte pe un suport de acolo, vanzatorii asezandule ulterior la locul lor .

Ce mi s-a mai intamplat mie, desi explicam destul de clar vanzatoarelor ca as vrea un anumit model, o anumita culoare... pe langa faptul ca stiau probabil ca nu au asa ceva, incepeau sa imi arate cu totul si cu totul alte parascovenii..si stateam si ma uitam, intrebandu-ma, oare femeile astea sunt surde, nu pot intelege ca ce caut eu nu are absolut nici o legatura cu ce imi sugereaza ele??? Acum macar de ar fi fost designeri vestimentari sa fie acreditate pentru a-mi da sugestii legate de ce mi s-ar potrivi mai bine sau nu, dar ele habar nu aveau pe ce lume traiau macar
Reply With Quote
Vechi 05.11.2009, 14:29:03
Senior Member

Implicit

mai e mult de lucru pana cand vom junge la nivel occidental...eu una prefer sa mi se zambeasca "fals" la magazin decat sa vad o fata acra de parca ar fi mancat un vagon de lamai. eu una nu cred ca e falsitate....e o chestie ce au invatat-o si si-au insusit-o. as da un ex. : aici, te cunosti ori ba, se da buna ziua pe strada......si nu e sat, e ditmai capitala europeana...e, asta e falsitate??????
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
Mentalitatea la romani costel Generalitati 13 12.03.2012 22:04:33
Talentatii romani Scotianul Generalitati 18 13.02.2012 19:25:31
ipocrizia la romani Mari28 Generalitati 1 11.02.2011 16:21:17
ROMÁNI NEDREPTATITI C-tin Teologie si Stiinta 16 12.01.2009 21:45:14