Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.10.2009, 10:49:03
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Noi, adica voi, credinciosii :)
Noi toti, cei care ne numim credinciosi, si cei care se numesc atei!
Vechi 13.10.2009, 11:16:41
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Pfff... vorbele din NT sunt adresate sclavilor, nu stapintorilor de sclavi. dar ce voiai sa li se spuna, omorati-l pe stapanul vostru ca sa fiti liberi?! Atitudinea ilustrata acolo este cea crestineasca. Imparatia lui Dumnezeu nu e pe lumea asta. Si Hristos a luat chip de rob! Hristos vorbeste despre libertatea morala, nu de cea fizica (aici se aplica regula Dati Cezarului ce e al Cezarului, asa cum se vede si in pasajele tale din VT, care indica limpede legislatia de atunci). Cel mai asuprit rob poate fi mai liber (moral vorbind) decat cel mai mare stapanitor de sclavi.
Teoria ta nu este corecta, Topcat, se vede asta mai ales din faptul ca sclavii au fost una din categoriile cele mai insemnate care au imbratisat crestinismul de la formarea lui. Daca ei ar fi gandit ca tine, ca Dumnezeu nu interzice sclavia, nu i s-ar mai fi alaturat!
Crestineasca? Corect! Asta spun si eu. Ca Hristos nu avea nici o legatura cu abolirea sclaviei fizice.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2009, 11:18:46
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Implicit

Citat:
Noi, adica voi, credinciosii :)
Doamne-ajuta!

Era vorba de noi toti. In ceea ce priveste raportul de cunoastere intre atei si credinciosi te amagesti, frate. Faci o greseala uriasa. Noi cunoastem ce stiti voi, ateii, plus inca ceva. Si acest inca ceva este fundamental.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 13.10.2009, 11:23:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Noi toti, cei care ne numim credinciosi, si cei care se numesc atei!
Ma regasesc intre cei care banuiesc ce e viata, banuiesc cine sintem si banuiesc care sint fortele care armonizeaza universul. Desigur, repet, am avut privilegiul de ma naste intr-o epoca privilegiata, in care este posibil asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2009, 11:42:19
umilul umilul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.11.2006
Implicit Iertati-ma !!

Sunt atatea discutii despre oameni, eu nu inteleg de ce, trebuie sa ne dam silinta sa-i facem pe altii sa fie mai buni, chiar daca sunt rai, rautatea si pizma si ura si viclenia nu se vor termina decat atunci cand va veni din nou Mantuitorul nostru Iisus Hristos, toata ura, viclenia si rautatea ne sunt date de catre cel rau, undeva spuneai "dupa unele pareri " Sophia sunt date de cel bun, ale cui pareri ?. Toate cate sunt date de catre Dumnezeu sunt date pentru indreptarea noastra, iar uneori Dumnezeu ii pedesepse si pe cei buni pentru a le testa credinta , ca mai apoi sa le dea insutit inapoi. Sunt doua lucruri pentru mine clare : unele sunt date de cel rau pentru a te pierde iar altele sunt date de catre Bunul Dumnezeu pentru indreptare. Pace voua si iertati-ma daca v-am gresit !!
Reply With Quote
Vechi 13.10.2009, 11:52:39
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Implicit

Citat:
Ma regasesc intre cei care banuiesc ce e viata, banuiesc cine sintem si banuiesc care sint fortele care armonizeaza universul. Desigur, repet, am avut privilegiul de ma naste intr-o epoca privilegiata, in care este posibil asa ceva.
Doamne-ajuta!

Pe scurt: faci parte dintre cei care nu au nici o certitudine in raport cu cele amintite. Sau, daca ti se pare mai avantajos, esti la curent cu o serie de teorii. Adica, sti ca nu stii, dar vrei sa pari ca stii.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 13.10.2009, 12:14:57
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Pe scurt: faci parte dintre cei care nu au nici o certitudine in raport cu cele amintite. Sau, daca ti se pare mai avantajos, esti la curent cu o serie de teorii. Adica, sti ca nu stii, dar vrei sa pari ca stii.

Doamne-ajuta!
De exemplu, fata de evolutionism, sintem cam in pozitia lui Eratostene fata de forma Pamintului. Chiar daca banuieli existau inca demult, el a fost cel care a masurat, chiar daca indirect, circumferinta Pamintului, si era sigur de forma sa aproximativa, chiar daca nu l-a vazut din spatiu.
Azi putem fi la fel de siguri ca evolutionismul e corect intocmai ca Eratostene era sigur ca Pamintul e rotund.
Nu, stiu ca stiu destul de multe. Desigur, nu e meritul meu, sa nu ma intelegi gresit.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2009, 17:05:19
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Noi cunoastem ce stiti voi, ateii, plus inca ceva. Si acest inca ceva este fundamental.
Este firesc sa se intample asa, de vreme ce el doar banuieste ca stie ce este viata, banuieste cine este , banuieste.... pe cand noi avem certitudini, nu banuieli.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tiganii. Care este atitudinea noastra fata de ei? romandragut Generalitati 291 20.12.2013 07:33:02
Lupta noastra Florin-Ionut Pocainta 21 28.10.2010 21:22:07
Oamenii de stiinta vorbesc despre Dumnezeu... amatyyy Generalitati 0 10.05.2009 13:51:19
cer oamenii ajutorul lui Dumnezeu?...si dupa uita. alexa.oni Generalitati 10 30.12.2007 13:54:55