![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Biblia,carti religioase,de geografie,de astronomie,apoi cartile de aventura ,Jules Verne etc.Citesc mult dar citesc ce e cu bun simt.
|
|
||||
|
||||
![]()
Recomand jurnalul lui Christos Yannaras: Foamea si setea, scos la editura Anastasia.
|
|
|||
|
|||
![]()
"Iubim" este de Octav Dessila, nu de Drumes.
Da, sunt cativa autori d ela inceput de secol, cu carti superbe: Dessila, Drumes, Cella Serghi, Hortensia Papadat-Bengescu, Henriette-Yvonne Stahl, Ionel Teodoreanu etc. Din literatura universala: Cronin, Pearl S.Buck, Galsworthy, Charlotte Brönte etc. Imi plac mult biografiile, inclusiv ale oamenilor necunoscuti, dar care au reusit ceva in viata, cu experiente de viata deosebite, de la care avem ceva de invatat. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este. Scuze, ma gandeam la romanul "Scrisoare de dragoste" al lui Mihail Drumes.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu ii mai incurc cateodata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Vasile Voiculescu la Editura Anastasia cu integrala de proza. Minunat volum!
|
|
||||
|
||||
![]()
Cartile mele preferate, pe care le-am citit de nu stiu cate ori: "Nunta in cer" de Mircea Eliade, cartile surorilor Bronte( in special "Jane Eyre" ), cartile scriitoarei Jane Austen, "Sotul meu" de Max du Veuzit.
Religioase: Imi plac "Vietile sfintilor", cartile despre Parintele Porfirie, cartile lui Danion Vasile. O carte care m-a captivat, pur si simplu, a fost "Cuvinte de credinta" a lui Nicolae Steinhardt. E extraordinara. O recomand cu caldura viitorilor preoti, dar nu numai lor. Tuturor.
Si-mi pare atat de rau ca se mai poate, Gasi atata vreme pentru ura, Cand viata nu-i decat o picatura, Intre minutul acesta care bate ... si celalalt. Si-mi pare neinteles si trist, Ca nu privim la cer mai des, Ca nu culegem flori si nu iubim, Noi, cei care asa de repede murim. http://pensiuneaverasilivia.wordpress.com/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Cititi 'Zorba Grecul', de Nikos Kazantzakis. Sau 'Hristos rastignit din nou', de acelasi autor. Sunt romane foarte controversate, in special de Biserica Catolica, insa tin sa precizez ca autorul era grec, de religie ortodoxa. Aceste romane ofera o viziune diferita asupra libertatii, iar oamenii care sunt liberi cu adevarat sunt putini. Un exemplu este Zorba, care chiar a existat, romanul fiind de fapt povestirea unor intamplari din viata autorului.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum / cand citim un acatist? | coralina | Rugaciuni | 42 | 29.11.2014 18:25:31 |
Cum citim Biblia? | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 28 | 31.08.2012 17:52:36 |
cum citim un acatist | steliana-steli | Generalitati | 32 | 15.08.2011 21:48:35 |
ce mai citim pe internet ? | preot_gabriel | Generalitati | 2 | 21.02.2010 22:01:59 |
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? | lavinia40 | Generalitati | 32 | 11.12.2009 18:20:00 |
|