![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragii mei, eu cred ca daca cineva vrea sa iti fac rau..iti face oricum. Tehnica este atat de inaintata incat nu e nevoie sa dai tu detalii...gasesc singuri. Ati pune pozele pe net Dorina, denota (din punctul meu de vedere) o asumare concreta a ceea ce scrii. Practic e valabila vorba aceea "ce e in gusa e si in capusa" sau "ce e aici am si in traista". Eu am dat multora si adresa de acasa, nu, numai fotografii. Daca cineva ma uraste atat de mult incat sa imi faca rau atunci inseamna ca MERIT acel "rau". Altfel, Stapana nu ar ingadui. Nimic nu este intamplator, NIMIC. Unele vin spre smerenia noastra, altele pentru pacate. Ce conteaza chipul Dorina, sora mea draga? E un chip..ca toate chipurile..ce poti vedea..decat un om ca toti oameni. Doi ochi, plini de bucurie sau ura, doua urechi gata sa te asculte sau invidieze, o gura sa te bucure sau sa te injure.. Ce conteaza chipul fratilor? azi e maine, nu.. Eu sunt eu jenica..asa cum sunt. Cu bune si rele. ASta-i firea mea, poate prea deschisa, poate prea complicata, nu stiu. Mi-e mi-ar fi placut ca toti sa avem chipul pus la avatar..si nu ptr a ne vedea anii, frumusetea, ci pentru a SIMTI ca vorbesti cu un OM. Iata stau in fata moniorului si va scriu voua.. Pe unii va stiu, v-am cunoscut perosnal...pe altii nu..unii nu stiu de sunt barbati sau femeii..sunt doar niste id. Asa cum frumos spunea Ory..ce frumoase erau scrisorile...simteai fie si prin scris..ceva personal. Cel ce-ti scria capata Viata.. Aici, in acest virtual...unii ne aratam chipul..altii ne aascundem sub un id. De ce? Mie una nu-mi este rusine nici de de fac nici de ce scriu. Nu-mi este rusine de incoerentele mele. nici de greselile de ortografie sau exprimare, nici de comunicarea ambigua (uneori), asta sunt eu. Jenica!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Este concluzia la care a ajuns Sf. Apostol Pavel după lungile și grelele suferințe. O atitudine ce trebuie să o urmăm și drept pentru care, am deschis în acest sens un nou Topic la "Pocăință", pentru că așa cum arăt și acolo :"O bucurie neîmpărtășită este, de fapt, un pas spre tristețe". O cale, o atitudine de urmat !
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a urma Cristian cu adevarat calea Apostolilor, ce se bucurau in necazuri mai mult decat putem noi vreodata intelege..trebuie sa ne curatim de pacate intai si sa invatam smerenia. E foarte bun si intelept sfatul tau, drept ptr care iti multumesc. Dar faptul ca inca scriu pe acest forum de atatia ani (ma refer strict la mine) arata ca nici pe departe nu am invatat ce inseamna Ortodoxia. A scrie chiar si cu scop bun, arata ca, mereu consider ca stiu ceva "in plus" fata de ceilalti. Ori Ortodoxia adevarata TACE si FACE. Asa cum frumos spunea cineva, ortodoxa nu invata ci seduce..frumos cuvant, foarte frumos! Ceea ce eu am vrut sa subliniez (in postarea anterioara) este doar sentimentul asumarii a ceea ce scriem. Daca suntem sau nu pe Cale..stie fiecare. Eu, inca nu pot vorbi de aceea Bucurie in suferinte, nu pot pentru ca nu o cunosc. Si nu e "smerita smerenie".
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte adevărat Jenica dragă ! Așa este și probabil acest forum ca și altele de acest fel, nu ar mai fi existat. Poate nu vom ajunge la un nivel atât de ridicat al trăirilor , al atitudinii Sf. Apostol Pavel, dar șiontâc, șiontâc, cu cele bune și cu mai puțin bune, ne vom apropia de exemplul său . Importantă este dorirea, nevoința în ciuda tuturor necazurilor, ispitelor ce vin asupra noastră, pentru că tocmai acestea ne călesc, ne maturizează, ne înțelepțesc. Nimic nu-i întâmplător , cum bine accentuai și tu. Cât despre faptul că tu revii mereu pe forum întru bucuria tuturor, este și datorită păcatului meu, ce mi l-asum , de a insista să rămâi alături de noi. Până la urmă și acest forum ne întărește, ne maturizează, prin provocările și disputele lui inerente. Doamne ajută !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce-l iubesc pe Sf. Apostol Pavel, fiindca deseori am constatat ca-mi raspunde intr-un mod atat de echilibrat, la framantari.
|
|||
|
|||
![]()
Ce mult gresesc oamenii cand se zgarcesc in gesturi frumoase, exact cum spunea intr-un spot bublicitar de inlaturare a indiferentei. O clipa de indiferenta poate face ravagii, insa tot o singura clipa, tot atat poate dura si ajutorul nostru pentru ca unui om sa-i salvam viata si, de ce nu, sa-i aducem o bucurie in suflet.
De natangi ce suntem, ne-am obiosnuit sa asociem frumoasul cu uratul, bucuria cu teama, astfel ajungand sa ne izolam in propria lume de care nimeni sa nu se impartaseasca,nici noi insine, fiindca ea nu are valoare in singuratate. N-am inteles niciodata in viata, de ce se departeaza oamenii, unii de altii, iremediabil ? Viata este prea scurta, prea saraca in sensuri individuale, prea habotnica in negativism, de ce ne-am priva oare de bucuria ce o putem darui si o putem primi de la oameni ? Putine sunt bucuriile si acelea sunt extrem de complexe in constructia lor, nu ne sunt chiar asa la indemana, nu sunt atat de ieftine in simtire, nu le putem fabrica deseori, si atunci, de ce le inlaturam cu atata inconstienta, cand sufletul se hraneste si se echilibreaza prin ele ? ! Ne autoflagelam, fara ca macar sa ne dam seama cat rau ne facem, sau cat de nepretuit este acest farmec de convietuire intre oameni si pentru oameni.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este bine, ori nu? | sorinas | Generalitati | 11 | 29.05.2014 14:08:29 |
nu este bine si nici util... | victortiti89 | Generalitati | 2 | 10.06.2011 14:49:36 |
este bine sau nu? | ionela larisa | Botezul | 11 | 04.04.2011 03:11:01 |
Este bine sa fii o persoana directa? | alexdu | Generalitati | 11 | 04.02.2010 22:17:26 |
Este bine ce vreau sa fac? | miti29 | Nunta | 9 | 01.06.2008 12:54:30 |
|