![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
6. Care e intelesul versetului de mai jos?
"Căci zic vouă: Că de nu va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și a fariseilor, nu veți intra în împărăția cerurilor." Matei 5, 20 Unii spun ca daca ei tineau post de doua ori pe saptamana, noi trebuie sa tinem de trei ori (si luni), ca altfel nu va prisosi dreptatea noastra... Deci cum e?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu. Care ar fi altfel rostul spovedaniei? Pacatele spovedite sunt STERSE.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci nu prin mai multe legi si reguli (de post de xemplu), ci prin depasirea lor in duh. Daca avem legi si reguli, sa le aplicam tinand seama de faptul ca Hristos ne-a liberat si ele sunt acolo doar spre ajutorul nostru; Caci Fiuml Omului este Domn si al sambetei.. Fiindca ai luat exemplul postului, sa ne amintim ce spune sf Pavel de post. Sa postim pt ca suntem slabi, daca ne consideram tari nu e nevoie, insa cel care nu posteste sa nu-l judece pe cel care posteste si nici invers (Romani 14, 1-10). Or noi acum ce facem? Am transformat postul intr-o lege, ca fariseii. In loc sa fie o carje pentru cei slabi, este vazut ca un semn al celor puternici in duh. Ma em ca iar o sa mi atrag anateme pe aici si o sa se zica ca pledez pentru desfiintarea postului.. Nici vorba! Nu asta vreau sa spun. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
In Apocalipsa se vorbeste de "cer nou si pamant nou". Dar noutatea nu sta doar in afara noastra, ci si in noi. Dupa cum din cristelnita la Botez nu este scoasa alta persoana, insa, e una lipsita de pacat, asa si la sfarsitul chipului acestei lumi - nu vom avem o alta lume, ci aceeasi lume, dar transfigurata.
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate ai gasit raspunsul pana acum ,totusi pot sa-ti spun ca si eu am intalnit intr-o rugaciune de dimineata .. manec - dupa ceva cercetari am aflat ce inseamna
deci a maneca= sa te scoli din zorii zilei , dis de dimineata
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu o intrebare habarnista lingvistica: este in canonul de la impartasanie, oda a 7ea, in prima stihira:
'Împărtășirea nemuritoarelor Tale Taine, Hristoase, să-mi fie mie acum izvor de bunătăți, lumină, viață, nepătimire și solire spre adăugirea și înmulțirea dumnezeieștii Tale bunătăți, ca să Te slăvesc pe Tine, Cel ce singur ești bun.' Ce inseamna solire? Desi stiu textul asta si in alte limbi, nu am reusit sa determin care e sensul cuvantului solire pe romaneste si de unde vine... Nu este nici in DEX. Ma gandesc, ce noroc avem noi romanii ca nu intelegem CATE UN cuvant din slujbe si rugaciuni, grecii si rusii au noroc cand inteleg CATE UNUL. (exagerez nitel, da nu chiar asa mult cum pare) |
|
||||
|
||||
![]()
Salvare, cred.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |