Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2008, 08:39:44
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Atunci, fii atent la exprimare. Nu ne este permis sa dispretuim pe nimeni si nimic din creatia lui Dumnezeu fara sa pacatuim, cu atat mai mult oamenii, cu atat mai mult calugarii.
Si apoi te intreb: Vine unul in casa la mine cu gand sa ma omoare. Ca ma omoara pe mine nu-i bai, din iubire de oameni il las. Dar daca vrea sa omoare pe oricine altcineva nu cred ca trebui sa stau cu mainile incrucisate. Trebuie sa ii apar cumva. Mie asa mi se pare in spiritul bisericii. Altfel eram de mult rasi de pe pamant. Dar poate n-am inteles bine?
Reply With Quote
Vechi 08.03.2008, 09:08:30
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de istoica
Atunci, fii atent la exprimare. Nu ne este permis sa dispretuim pe nimeni si nimic din creatia lui Dumnezeu fara sa pacatuim, cu atat mai mult oamenii, cu atat mai mult calugarii.
Si apoi te intreb: Vine unul in casa la mine cu gand sa ma omoare. Ca ma omoara pe mine nu-i bai, din iubire de oameni il las. Dar daca vrea sa omoare pe oricine altcineva nu cred ca trebui sa stau cu mainile incrucisate. Trebuie sa ii apar cumva. Mie asa mi se pare in spiritul bisericii. Altfel eram de mult rasi de pe pamant. Dar poate n-am inteles bine?
din iubire ii umplu si plasa cu bunuri:D
Reply With Quote
Vechi 08.03.2008, 15:11:07
ancah
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga
Citat:
În prealabil postat de seminaristul
Citat:
În prealabil postat de ancah
De ce sarbii?
Este un film pe You tube cum dau foc albanezii la o biserica ortodoxa sarba. Si au dat foc la mai multe biserici. Interesant e ca sunt unii care se urca pe acoperis pentu a indeparta crucile, in vreme ce biserica arde, fiind stropita din belsug cu benzina. Vi de sufletul lor, cand vor fi la Judecata!
ei lasa ca si sarbii le au p-ale lor, distrug bisericile ortodoxe romanesti din valea timocului, nu dau voie la slujbe in romana, nu-l recunosc pe Ps Daniel episcopul de Varset(Dacia Felix) deci sa fim mai rezervati in ale lua partea;)
:):):),UITE UN OM INFORMAT.BRAVO!;)
Dinte pentru dinte? Sau , sa moara si capra vecinultui? NU! O fapta nu o scuza pe cealata.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2008, 16:34:02
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
În prealabil postat de seminaristul
Citat:
De ce sarbii?
Este un film pe You tube cum dau foc albanezii la o biserica ortodoxa sarba. Si au dat foc la mai multe biserici. Interesant e ca sunt unii care se urca pe acoperis pentu a indeparta crucile, in vreme ce biserica arde, fiind stropita din belsug cu benzina. Vi de sufletul lor, cand vor fi la Judecata!
ei lasa ca si sarbii le au p-ale lor, distrug bisericile ortodoxe romanesti din valea timocului, nu dau voie la slujbe in romana, nu-l recunosc pe Ps Daniel episcopul de Varset(Dacia Felix) deci sa fim mai rezervati in ale lua partea;)
:):):),UITE UN OM INFORMAT.BRAVO!;)
Dinte pentru dinte? Sau , sa moara si capra vecinultui? NU! O fapta nu o scuza pe cealata.
pai eu nu am zis asta dar trebuie sa vedem realitatea nu sa ne imbatam cu apa rece ca vai saracii sarbi, probabil ii compatimeam si eu daca episcopul artemie nu scotea perla aia pe gura cu armamentul si daca acei calugari"........."(sintagma deja o stiti:D ) nu ar fi scos icoanele la o demonstratie violenta
Reply With Quote
Vechi 09.03.2008, 20:24:32
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

ii putem compatimi dar sa nu le cautam prea mult in coarne ca nici ei nu dau doi bani pe fratii ortodocsi romani!sa vedem realitatea nu e nu pacat!
Reply With Quote
Vechi 09.03.2008, 21:44:28
Senior Member

Implicit

Citat:
ii putem compatimi dar sa nu le cautam prea mult in coarne ca nici ei nu dau doi bani pe fratii ortodocsi romani!sa vedem realitatea nu e nu pacat!
pai eu c-am ce zic:D
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 00:41:54
bitza bitza is offline
Member

Data înregistrării: 16.03.2008
Implicit

S a spus aici cum ca Mitropolitul Serbiei ar instiga la razboi..........Total gresit!!Eu cred ca el a facut apel la inarmare si deci la autoaparare ca o ultima solutie in fata agresiunii NATO si a musulmanilor extremisti uniti impotriva traditiei noastre ortodoxe,(apropo,cum vi se pare ciudata alianta dintre NATO si teroristii musulmani,care,conform propagandei oficiale,isi scot ochii cam pe oriunde se intalnesc in lumea asta,tocmai aici si au dat mana,intr o tara puternic ortodoxa...,frumos nu ?Si atunci,pastorul spiritual al tuturor sarbilor ce ati fi vrut sa faca?Sa stea si sa se uite? Sa nu uitam ca de a lungul istoriei,inclusiv noi romanii a trebuit sa ne aparam credinta stramoseasca cu arma in mana,asa a fost situatia! Kosovo a fost si va ramane intotdeauna teritoriu sarb si crestin ortodox,asta e clar.NATO,SUA si ceilanti nu au avut nici un motiv intemeiat sa i sprijine pe musulmani,decat poate pentru ca urasc Bisericile traditionale mai mult ca orice,altfel nu pot sa mi explic............???
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 08:19:26
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

Asa mi se pare si mie normal. Sa-ti aperi tara si credinta chiar cu arma in mana. Asa a facut si Cuv. Paisie Aghioratul inainte de a se calugari si nicaieri in scrierile sale nu sa exprimat ca ar fi procedat gresit. Din contra!
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 10:51:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

potzi sa-mi aratzi unde a indemnat Hristos in a ne lua armele shi a ne apara credintza cu arma in maini?

eu peste tot am vazut/citit ca a indemnat la apararea credintzei doar prin ascultarea poruncilor... dintre care porunca dragostei de Dumnezeu shi aproape intru Hristos e cea mai mare... dar toate trebuiesc ascultate, tzinut tot Cuvantul Lui Dumnezeu shi pastrate proorociile... ca te poate mantui shi ascultarea de o cirta shi o iota, un punct shi o virgula a unuia din acei mici copilashi, cand trebuie facuta ascultarea respectiva... la vremea cuvenita...

deci indemnurile astea de a apra credintza inrolandu-te la armatele lumii nu poate sa vina decat de la cel rau...

dar Patriarhul Serbiei o fi indemnat nu la resemnare, deci la o atitudine potrivita, adica de pastrare a dreptei credintze...
Reply With Quote
Vechi 19.03.2008, 19:51:58
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

eu cred ca voia lui Dumnezeu a fost sa-i smereasca pe sirbi care au avut mereu atitudini neconforme cu credinta crestina fata de alti fata de alte etnii ortodoxe de la ei din tara.!???
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Ortodoxa are un nou Sfant... geo.nektarios Despre Biserica Ortodoxa in general 9 23.05.2013 21:31:49
Biserica ortodoxa sarba Jane Says Despre Biserica Ortodoxa in general 6 29.07.2010 17:39:12
KOSOVO cozia Biserica Ortodoxa Romana 24 23.04.2008 08:33:51
Ce ne atrage la Biserica Ortodoxa? danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 15 03.03.2007 22:55:26