Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2008, 12:49:14
router router is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2008
Implicit

Din nou spui ceea ce nu spun. Cred ca e un fel de regula in argumentarea afirmatiilor la tine. Am spus ca aplici ceva specific zilei de sabat BINECUVANTAT SI SFINTIT de Dumnezeu, la prima zi a saptamanii. Acest lucru este pura speculatie. Spui ceaa ce nu contine textul ,prin deductii extensii nepermise.

Isus a venit sa le strice cele peste 2000 de regului facute de ei cu privire la sabat: "nu ai voie sa scuipi, nu ai voie sa faci decat un numar de pasi etc."

Scoti din text ceea ce nu exista,anume ca prima zi avea sfintenia sabatului si astfel acestei zile se aplicau regulile de binefacere clarificate de Iisus in cazul sabatului.

De unde pana unde??? doar pentru ca asa invata religia ortdoxa????

Cat timp EL spune: Sabatul a fost facut pentru om ,....si FIUL OMULUI este Domn al sabatului". Nici nu incape indoiala, ca ar fi dat doar pentru evreu. Daca ai citit primele mele postari ai putut observa ca pe site-ul patriarhiei CELE 10 sunt valabile.

Atunci cu ce drept s-a schimbat una??? daca toate 10 sunt valabile??? Pe baza unui text care nu spune altceva decat ca s-au strans intr-o prima zi de saptamana. Uite ca in textul disctat acum , nu s-au mai strans , au strans doar ajutoarele , pentru cand venea Pavel. Cand el ajungea , le lua si pleca impreuna cu altii mai departe.

NICI VORBA DE ZI DE INCHINARE. Ceea ce tu nu observi este chiar ziua aleasa de ei!!!! Prima zi a saptamanii era o zi din cele 6. De ce crezi ca nu au pus strangerea ajutoarelor in sabat??? Stiau toti foarte bine de ce. Sabatul era pentru inchinare, nu era o zi obisnuita in care fiecare sa calatoreasca pe unde vrea si sa faca lucrurile cotidiene.

Ca iti place sau ca nu iti place, istoria primelor secole nu face decat sa imi sustina credinta.

Culmea ISTORIA ORTODOXA scrisa pana si de oameni ortodocsi romani .
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 12:51:03
router router is offline
Member

Implicit

Raspunsul intradevar este mai mult decat evident.
Sabatul find o zi de inchinare , au hotarat sa stranga in ziua imediat urmatoare ,care nu era stabilita in nici un loc ca si zi de inchinare.

Asta deduci tu acum , dupa 2000 de ani , dupa ce Biserica a facut schimarea.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 12:54:41
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de router
Ceea ce nu este speculatie este exact ceea ce am spus eu. Pavel voia ca ajutoarele sa fie stranse pana ajungea el(tot intr-o zi de duminica). Cand el ajungea trimitea pe altii , sau pleca mai departe cu ei si el.(calatorind in aceeasi zi).
Astea sunt pure inventii, nu speculatii. Unde scrie ca ajungea duminica?! :dontgetit:
Unde scrie ca pleca mai departe duminica? Acolo scrie doar ca se puneau deoparte ajutoare duminica.
Dar presupunand ca Pavel sau trimisii lui veneau duminica sa colecteze ajutoarele (ceea ce e doar afirmatia ta), din nou te intreb: de ce duminica?
Vad ca faptul ca sambata in sinagoga nu se frangea painea, in timp ce duminica la intalnirile crestinilor se frangea painea, te lasa total indiferent.
Daca doar din intamplare, printr-o regretabila omisiune, nu se mentioneaza frangerea painii sambata, atunci de ce este mentionata duminica? :D
Sunt convins ca tot din intamplare.
Impartasania e doar un detaliu?
Faptul ca la intalnirea dintre crestini, care are loc duminica, acestia se impartasesc, iar la intalnirea de sambata cu "cei chemati", cum se numesc azi, nu se practica impartasania (era normal, nu erau botezati), e desigur tot o intamplare. Trebuia introdus un articol de lege, ca in Vechiul Testament, ca sa intelegeti ce e de inteles.
Dar Noul testament nu e asa, nu contine coduri de legi, ca Vechiul Testament.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 12:56:24
Senior Member

Implicit

Citat:
Raspunsul intradevar este mai mult decat evident.
Sabatul find o zi de inchinare , au hotarat sa stranga in ziua imediat urmatoare ,care nu era stabilita in nici un loc ca si zi de inchinare.

Asta deduci tu acum , dupa 2000 de ani , dupa ce Biserica a facut schimarea.
Domnule, discutia devine ridicola. Am sa te intreb ce am mai intrebat pe cineva (ortodox) pe acest forum: oare nu-ti crapa obrazul de rusine? Repet, imi pari un om inteligent, asa ca nu pot sa cred ca este onestitate in ce ai scris mai sus.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 13:03:55
router router is offline
Member

Implicit

Te invit sa recitesti pasajul inainte sa spui inventii.Ca sa iti usurez munca o sa il repostez.

2 În ziua întâi a săptămânii (Duminică), fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni.
3 Iar când voi veni, pe cei pe care îi veți socoti, pe aceia îi voi trimite cu scrisori să ducă darul vostru la Ierusalim.
4 Și de se va cuveni să merg și eu, vor merge împreună cu mine.

Rezumat: Dumminica sa strangeti fiacare dintre voi cat poate ceva daruri,ca sa nu se faca strangerea cand sosesc eu. DE CE? Pai eu cand vin darurile sa fie gata stranse , si sa trimitem pe cei alesi , si uneori sa plec si eu cu ei.

E cat se poate de limpede.
1.Duminica strangeti
2.Dminica cand vine eu sa fie stranse deja.
3.Dminica cand ajunng eu "2" fiind deja verificat, sa putem pleca cu ce a-ti strans.

Cred ca de data asta inventiile la care te-ai bagat te-au ametit putin. Carevasazica , ei strang duminica , pentru ca sa le trimita cand ? vineri?? ca asa speculeaza gabriel :D

Se vede de la o posta ca Pavel vorbeste de o trecere prin localitate. Ei sunt rugati sa stranga inainte sa soseasca. Cand el soseste se ia ce s-a strans si se pleaca.

Ehe, ce bine ar fi daca ai ramane la ceea ce e scris , nu la ce nu e scris acolo.

Partea amuzanta e ca , chiar Biblia ortodoxa iti raspunde la intrebari, punand in paranteza : Duminica.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 13:10:05
router router is offline
Member

Implicit

Imi pare rau ca ai ajuns sa vorbesti de onoestitate cu Biblia in mana si cu cartile de istorie ortodoxa pe masa.

Stai linistit, esti unul din putinii care se chinuie sa spuna ce nu se poate spune. In general chiar si preotii ortodox recunosc ca sabatul s-a schimbat de biserica. Am intalnit nu putini.

Carevasazica , DOMNUL Iisus imi spune :SABATUL A FOST FACUT PENTRU OM
Pavel spune ca : Legea este Sfanta , porunca este dreapta si buna.
Interpreteaza tu aici daca poti!!! E ceva ce nu e limpede.

Si tot eu nu sunt onest. Nu-i nimic , se mai intampla. Noul testament e plin de asemenea cazuri de "lipsa de onestitate" de care sunt acuzat.

Intradevar pot sa spun ca ,se cam pune urechea surda in fata dovezilor Biblice si Istorice la acest topic. E normal , altfel nu s-ar putea sustine.

Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 13:18:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Te invit sa recitesti pasajul inainte sa spui inventii.Ca sa iti usurez munca o sa il repostez.

2 În ziua întâi a săptămânii (Duminică), fiecare dintre voi să-și pună deoparte, strângând cât poate, ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni.
3 Iar când voi veni, pe cei pe care îi veți socoti, pe aceia îi voi trimite cu scrisori să ducă darul vostru la Ierusalim.
4 Și de se va cuveni să merg și eu, vor merge împreună cu mine.

Rezumat: Dumminica sa strangeti fiacare dintre voi cat poate ceva daruri,ca sa nu se faca strangerea cand sosesc eu. DE CE? Pai eu cand vin darurile sa fie gata stranse , si sa trimitem pe cei alesi , si uneori sa plec si eu cu ei.

E cat se poate de limpede.
1.Duminica strangeti
2.Dminica cand vine eu sa fie stranse deja.
3.Dminica cand ajunng eu "2" fiind deja verificat, sa putem pleca cu ce a-ti strans.

Cred ca de data asta inventiile la care te-ai bagat te-au ametit putin. Carevasazica , ei strang duminica , pentru ca sa le trimita cand ? vineri?? ca asa speculeaza gabriel :D

Se vede de la o posta ca Pavel vorbeste de o trecere prin localitate. Ei sunt rugati sa stranga inainte sa soseasca. Cand el soseste se ia ce s-a strans si se pleaca.

Ehe, ce bine ar fi daca ai ramane la ceea ce e scris , nu la ce nu e scris acolo.

Partea amuzanta e ca , chiar Biblia ortodoxa iti raspunde la intrebari, punand in paranteza : Duminica.
Iata inselaciunea fatisa. Deja nu mai poate fi vorba decat despre inselaciune deliberata si absolut clara:

"Iar când voi veni, pe cei pe care îi veți socoti, pe aceia îi voi trimite cu scrisori să ducă darul vostru la Ierusalim."
Acesta este textul citat chiar de musiu router, ca mi-am pierdut orice urma de respect pentru acest musiu.

Si iata cum citeste el:
1.Duminica strangeti. - adevarat
2.Duminica cand vin eu sa fie stranse deja. - FALS! Nu scrie deloc ca el vine duminica. Nu ca ar avea vreo importanta daca ar veni duminica, ci din contra ar intari punctul meu de vedere. Dar nu scrie asta!
3.Duminica cand ajunng eu [b]"2" fiind deja verificat[/size], sa putem pleca cu ce a-ti strans.
Auzi, "2" l-a verificat deja!! :D:D:D

Musiu, lasa inselaciunea ca tupeul nu tine loc de adevar. Cauta-ti niste bieti semianalfabeti fomisti sa-ti exersezi puterile de convingere, acolo s-ar putea sa reusesti, daca vii si cu ceva ajutoare.

Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 13:21:55
router router is offline
Member

Implicit

Multumesc pentru complimente. In legatura cu inventiile pe care le debitezi:

Strangeti voi pe acasa duminica , ca atunci cand eu voi veni luni marti sau in oricare zi gandeste gabriel , sa fie stranse.

Stimabile, te incapatanezi sa scoti din text ceea ce nu reiese. Carevasazica ii pune sa stranga ce au fiecare pa acasa , in prima zi , pe cand el vine peste o zi , doua , 3, etc.

Si cica asta e exegeza serioasa , logica , fara nici un fel de speculatii!!!

Deja devine amuzant ce spui! (nu te supara ca iti spun)
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 13:29:23
router router is offline
Member

Implicit

Cheia intelegerii este tocmai ideea "ca să nu se facă strângerea abia atunci când voi veni. ". Daca vrei sa vezi se poate.

In momentul in care el venea intr-o cu totul alta zi afirmatia demai sus este ilogica si nu are nici un sens. Din moment ce le spune ca sa stranga duminica , si el vine in alta zi ,....e logic ca nu aveau cum sa stranga cand ajungea el.

Chiar nu se aprinde nici un beculet!!!!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 13:34:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Multumesc pentru complimente. In legatura cu inventiile pe care le debitezi:

Strangeti voi pe acasa duminica , ca atunci cand eu voi veni luni marti sau in oricare zi gandeste gabriel , sa fie stranse.

Stimabile, te incapatanezi sa scoti din text ceea ce nu reiese. Carevasazica ii pune sa stranga ce au fiecare pa acasa , in prima zi , pe cand el vine peste o zi , doua , 3, etc.

Si cica asta e exegeza serioasa , logica , fara nici un fel de speculatii!!!

Deja devine amuzant ce spui! (nu te supara ca iti spun)
Oricine e interesat poate sa puna alaturi versetele din Biblie de mai sus si ce spui tu ca scrie acolo, si se va lamuri ca umbli cu inselaciuni.
E pacat ca biserica recomanda sa nu intram in controverse cu voi. Inteleg ratiunea acestei recomandari - nu se poate ajunge la vreun rezultat.
Dar in opinia mea e tot e o greseala, care creeaza impresia falsa ca aveti de partea voastra Scriptura, cand nu aveti decat trunchieri si inselaciune.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre cinstirea Maicii Domnului strajeru Secte si culte 415 21.01.2013 00:40:58
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre cinstirea Sfintei Cruci strajeru Secte si culte 117 08.11.2008 08:46:27
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19
Despre cinstirea Sfintei Cruci strajeru Secte si culte 115 12.03.2008 02:11:17