Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2007, 23:40:28
jenica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mq
Citat:
În prealabil postat de jenica
Nu stiu cati dintre voi vechii useri ati fost aseara pe forum ..dar eu am fost (aveam insomnii) si domnii atei..acum politicosi aseara injurau de mama focului ortodoxia. Nu-i asa Andrei? Ma mir ca adminul nu ia masuri..aseara dupa ce i-a banat..si-au refauct simtita prezenta pe forum..cu surle si injuraturi de mama..deci nu va "enervati" prea tare dragi forumusti..in curand se vor plictisi si vor pleca..asa cum afirmau azi noapte blehhhhhhh cu acest forum..mergem la altul..nu-i asa dragi ateii si atee??
Stai pe langa Ancah sa vezi cum e sa fi crestin
:D Voi incerca...;)
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:42:09
mq mq is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd
Sa-mi dai si mie pasajul ala cu smoala :)care te-a dat asa peste cap! Ca sa vedem cit este de diferit fata de ce spun eu. De unde stiu? Pai tu de unde stii cite stii? Te-ai marginit doar la abecedar sau ai mai pus mina si pe o alta carte(inafara de cele de joc)?
Nu gasesc acuma locul exact din Biblie, dar ai putea sa arunci o privine in Razboiul Nevazut, Scara, predicile parinetelui Cleopa, Isaia, si multe alte carti crestin ortodoxe. Cam asta e imaginea predominanta :smoala si focul vesnic.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:42:28
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

trebuie sa realizezi faptul ca Dumnezeu nu te baga cu forta in Rai, El doar bate la usa sufletului tau, daca tu vrei ii deschizi si Il primesti, astfel urmandu-i Lui in viata, iar daca nu vrei sa ii deschizi, e alegerea ta, El nu forteaza usa sufletului tau, ci vrea sa vada de la tine initiativa, cam asta e treaba cu iubirea Lui fata de noi, ca ne lasa sa facem absolut ce vrem cu viata noastra, dar dincolo va trebui sa dam socoteala pt. fiecare "fapt" realizat aici pe pamant ca urmare a alegerii noastre facuta in bunavoie omeneasca!
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:44:57
jenica
Guest

Implicit

Daca ai citit intradevar toate cartile de care pomenesti..poate fi un inceput!:)
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:48:10
mq mq is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
trebuie sa realizezi faptul ca Dumnezeu nu te baga cu forta in Rai, El doar bate la usa sufletului tau, daca tu vrei ii deschizi si Il primesti, astfel urmandu-i Lui in viata, iar daca nu vrei sa ii deschizi, e alegerea ta, El nu forteaza usa sufletului tau, ci vrea sa vada de la tine initiativa, cam asta e treaba cu iubirea Lui fata de noi, ca ne lasa sa facem absolut ce vrem cu viata noastra, dar dincolo va trebui sa dam socoteala pt. fiecare "fapt" realizat aici pe pamant ca urmare a alegerii noastre facuta in bunavoie omeneasca!
Intrebarea este DE CE vrea sa vada de la noi o initiativa.

Ce nevoie are ? E atotputernic, ce inseamna pt EL initiativa mea ?

Eu va zic ca daca eu sau altul ca mine si ca voi nu vrea sa stie de Dumnezeu si a trait o viata curata nu ar avea nici un motiv sa nu fie in Rai.

De ce ar avea D-zeu cultul personalitatii ? la ce-i ajuta cand are tot ce-i trebuie, inclusiv pe noi.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:49:33
mq mq is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jenica
Daca ai citit intradevar toate cartile de care pomenesti..poate fi un inceput!:)
A fost o curiozitate mai mut decat un inceput.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:51:06
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Jenica, era parca vorba de Min Birsana, ai fost vreodata acolo, este adevarata descrierea lui SSS? ...eu doar pina acolo am stat si le-am dat exemplul Minastirii catolice din Austria unde s-a transformat in centru new-Age, cu maicutele acelea de fac masaj gen spa, de acolo s-a rupt firul:D
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:51:51
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Implicit

Sa incerc si asa:
- relatia potrivita cu Dumnezeu este de iubire: El ne iubeste, ne asteapta, ne rabda, ne da chiar libertatea de a Il iubi sau nu!
- unii aleg sa Il iubeasca: incearca sa-I faca voia, Il iau ca model de viata, se schimba pentru El! Isi schimba viata.
Sau:
cum va putea Dumnezeu sa ne respecte libertatea si sa ne si mantuiasca impotriva vointei noastre?
Nu va voi sa treaca peste alegerea ta! Ar fi cazul sa te manifesti! (de ex. sa te rogi).

Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:55:52
mq mq is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Sa incerc si asa:
- relatia potrivita cu Dumnezeu este de iubire: El ne iubeste, ne asteapta, ne rabda, ne da chiar libertatea de a Il iubi sau nu!
- unii aleg sa Il iubeasca: incearca sa-I faca voia, Il iau ca model de viata, se schimba pentru El! Isi schimba viata.
Sau:
cum va putea Dumnezeu sa ne respecte libertatea si sa ne si mantuiasca impotriva vointei noastre?
Nu va voi sa treaca peste alegerea ta! Ar fi cazul sa te manifesti! (de ex. sa te rogi).

Uite un scenariu alternativ:

Nu stiu daca exista Dumnezeu, si nu ma intereseaza (similar cu a nu face politica).
Nu imi pun probleme de unde vin , cum s-a nascut universul, daca exista creator, e peste puterea mea de intelegere.

Sunt persoana cea mai buna, mai iubitoare si mai bine intentionata din lume. Muncesc toata ziua sa-i ajut pe altii, etc, etc,..

Ajung in Rai ?
Reply With Quote
Vechi 08.10.2007, 23:59:04
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Implicit

Dumnezeu stie daca ajungi in rai!
Eu am auzit ca fara Dumnezeu nu poti ajunge, doar fiind moral.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea este pasiune si frumusete Ionut G. Intrebari utilizatori 3 04.07.2012 12:22:23
Ce va face sa credeti in Dumnezeu ,cum slaviti iubirea fata de divinitate kappa_ii Generalitati 4 13.12.2011 22:07:35
Sf Siluan Iubirea lui Dumnezeu alexdu Generalitati 0 14.05.2011 20:51:22
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu a trimis iubirea pe pamant - de ce atunci este pacat? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 45 08.02.2010 23:46:13