![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
sunt doar o mama de multe ori ma apuca disperarea nestiind ce este mai bine pentru copilul meu,sa stii ca lupt cu firea mea f.mult,eu sunt colerica si cred ca ti-am spus tot despre mine.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca de mult ma tot gandesc la un curs pentru viitorii soti, deci inainte de a se casatori, precum si la un curs pentru viitorii parinti. Tinerii invata tot felul de lucruri la scoala, dar nu invata despre viata adevarata, care ii asteapta cu problemele ei. Sa stii ca odata invatata lectia cred ca linistea tine, pentru ca cel care invata in primul rand e parintele. Acele educatoare sunt persoane cu experienta, care inregistreaza totul pe video si apoi iau secventa cu secventa si discuta partile bune si rele. Pe inregistrarea video, parintele se vede pe sine in situatiile zilnice, iar educatoarea le explica unde gresesc, locuieste cu ei in casa o vreme, pana cand au invatat ce si cum au de facut. Astfel, parintii sunt sfatuiti sa fie consecventi si sa nu isi submineze autoritatea unul altuia. Educatia copiilor e grea, dar si ce bucurie pentru parinti, cand aceasta reuseste. Mai spuneau ca copiilor trebuie sa le acordam mare atentie, cand ne vorbesc, sa fie prioritatea noastra a parintilor. Cand copilul are nevoie de parinte, sa nu existe altceva mai important de rezolvat chiar in acel moment. Si eu cred ca sunt situatii, pe care le rezolvi urgent cu o palma la fund, insa pe masura ce copilul creste, e bine ca cuvintele sa inlocuiasca bataia. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa cum frumos spunea Pr Porfirie ( pe care fie vorba intre noi il iubesc mult:)) cea mai buna calea de a educa copilul este, calea sfinteniei. Batranul obisnuia sa spuna parintilor care veneau la el ptr. sfat: Sfintiiti-va voi cei dintai!
Bataia nu este o "exagerare" dar nici o "necesitate". Pe cine iubeste Dzeu cearta..sa pastram calea de mijloc.:rolleyes: |
|
|||
|
|||
![]()
As indrazni sa compar parintele cu un soldat.
Din punctul meu de vedere cel mai iscusit soldat este acela care stie sa isi "infranga dusmanul" fara sa scoata sabia din teaca:):) |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma gandesc cu groaza la momentul in care voi avea un copil. De ce? Pentru ca am lucrat cu copii si am avut grija de multi si am vazut multe din "greselile" pe care le fac parintii. Imi zic ca eu nu o sa fac asa. Si totusi, sunt convinsa ca o sa fac multe din acele greseli.De aceea imi e teama. Nu cred ca bataia este o solutie. Dar cred in aplicarea unor pedepse, nu de natura violenta. Din nu vasta mea experienta, am invatat totusi ca din afara vezi mereu lucrurile altfel, asta pana ajungi sa fii si tu pus in aceeasi situatie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate ne intoarcem la faptul ca locul mamei e langa copiii ei. Inteleg ca e nevoie sa lucreze, ca banii castigati de ea sunt necesari in cas, dar cei care suporta consecintelesunt copiii. O mama care are serviciu e foarte obosita de multele sarcini zilnice pe care le are. Din aceasta obosealea si lipsa de timp rezulta lipsa de rabdare. Ori aceasta lipsa de rabdare e frustranta in primul rand pentru copil.
si eu am fost in campul muncii cat timp au fost copiii mici. Aveam o femeie care ingrijea de baiatul meu si care era intotdeauna calma, vorbea cu un glas linistitor. Emana dragoste si echilibru in casa. In acest sens o felicit pe Cornelia "paraschivaiasi" pentru hotararea de a priorita copiii. Din clipa in care se nasc copiii, alta prioritate nu ar trebui sa existe in familie. Din pacate conditiile vietii de azi nu permit tuturor acest "lux". |
|
|||
|
|||
![]()
Oare una din calitatile unui crestin este sa isi bata copii? De ce nu urmati exemplul lui Iisus?
Copilul din metrou este rezultatul unui tramament abuziv in sanul familiei, mai precis a fost maltratat fizic si psihic de parinti. Un copil normal nu ar face asemenea lucru cat de temperamental o fi el. Acest copil are nevoie de o discutie cu duhovnicul sau psihologul. El face ceea ce vede la parinti...Deci de nu vrei copilul tau sa fie ca in exemplul de mai sus, nu il abuza psihic si fizic, sa evite a viziona filme violente sau desene animate cu subiect violent. Ti-e ti-ar place ca sotul sa iti mai traga cate o palma peste cap din cand in cand cand considera el ca nu prea vrei sa ii urmezi sfatul? |
|
|||
|
|||
![]()
:)Sunt absolut de acord cu tine,lipsa de timp =lipsa de rabdare=copii care au nevoie de atentie,de afectiune,de dialog,de un partener care sa-i sporeasca increderea in fortele proprii,sa-l incurajeze,sa-l indrume.Din pacate realitatea este alta:copiii sunt lasati cu televizorul,jumatate dintre elevii mei sunt nesupravegheati mai mult de jumatate de zi,timp in care nu se hranesc cum trebuie,nu-si fac lectiile,nu au partener de joaca,sunt expusi pericolelor.Acesti copii au deficit de atentie,tulburari grave de comportament,tulburari de limbaj,sunt inadaptati,dovedesc cruzime violenta fata de colegi ciupesc,musca(fireste bataia e o solutie nu pentru ei ci pentru parintii lor :).Sunt copii care dezvolta elemente de autism(am o eleva ai carei parinti sunt in Italia)se izoleaza,sunt inhibati,introvertiti....vad tot felul de drame,asa incat faptul ca dau copiiilor mei cate o palma la fund o data pe sapt.chiar nu mi se pare o tragedie..tragedii sunt acestea pe care le descriu aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinismul se bazeaza pe invatatura Noului Testament si anume invatatura lui HRISTOS, deci ar trebui sa avem exemplu viata si activitatea Mantuitorului PÍLDĂ, pilde, s.f. 1. Ceea ce poate servi cuiva drept învățătură, drept model de urmat, drept termen de comparație; ceea ce poate servi ca obiect de imitație sau inspirație în privința formei, aspectului etc.; model, exemplu. |
|
|||
|
|||
![]()
dillema eu consider dimpotriva(si am motive,eperienta mi-a dovedit-o)ca un copil f.rasfatat face astfel de lucruri si nu unul abuzat inhibat..si crede-ma am lucrat cu copiii strazii,cu copii din scoli speciale,care majoritTEA FUSESERA in internate...realitatea fie ca accepti fie ca nu este aceasta..tu impartasesti ideile occidentale..eu impartasesc idei mai mioritice,eu nu presupun nu cred,eu vad cum stau lucrurile.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Bataia e rupta din rai ! Oare ? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 20 | 14.11.2010 09:56:49 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
|