Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2016, 03:05:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Iar cu Doina Cornea- ce asa mare tam-tam ?! A putut pleca din tara, a trait ani de zile prin vestul Europei!
Olelei! Aiasta-i alta aiureala. Doina Cornea nu a plecat din tara. A fost lasata fara serviciu, intemnitata, batuta, santajata. Dar nu a plecat, nici nu a cerut sa plece. Ar fi vrut Partidul sa plece, precum in cazul lui Paul Goma si al altora. Ar fi vrut si fiica ei din Franta sa o aduca. Dar toti, si Partidul, si Securitatea, si familia ei s-au lovit ca de un zid de darzenia acestei firave fiinte care s-a incapatanat sa traiasca intr-o tara pe care a vrut-o mai buna, guvernata de un regim pe care l-a vrut mai putin opresiv.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 03:11:39
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Cand citesc incredibilele randuri scrise de Florin imi vine, nu stiu de ce, sa fluier incetisor unele ca acestea:
https://www.youtube.com/watch?v=NSmENwj9hUk
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 06:39:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu înțeleg de ce-l tot băgăm în seamă pe trollul ăsta. Pe bune, este trollul suprem, din toate punctele de vedere.
Ar trebui ignorat și toate postările-n care face în vreun fel sau altul apologia comunismului să i le raportăm adminului.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 07:40:23
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Oricum, dumneavoastra veti ramane la opinia dumneavoastra, iar eu la a mea! Nicioadata nu-mi voi schimba parerea pe care am expus-o fata de regimul care a fost in Romania intre anii 1964-1989- cu bune si cu rele!

Si cred ca ar trebui totusi sa revenim la subiectul topicului!
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 12:22:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Oricum, dumneavoastra veti ramane la opinia dumneavoastra, iar eu la a mea! Nicioadata nu-mi voi schimba parerea pe care am expus-o fata de regimul care a fost in Romania intre anii 1964-1989- cu bune si cu rele!
Asta ar trebui sa demonstreze ca esti retardat?

Ca evident, de alea bune nu vrei sa stii decat din perspectiva de ficior a unuia care se batea pe burta cu tovarasii de la secu' carora le facea ciubucuri, nu a unuia care lua bataie de la tovarasii de la secu pentru ca ar fi dorit sa plece din tara unde erau tinuti prizonieri cu forta.

In cazul ala, declari senin ca "tovarasii securisti si-au facut datoria si au aplicat legea"

Dar e o dovada de retard mai grav decat cel mental - retard uman, ca sa nu fii in stare sa recunosti ca legea era defecta, abuziva si sa subliniezi lucrul asta cu cel putin tot atata tarie cu cat elogiezi "realizarile trecutului".

Ca s-au facut lucruri bune pe care actualii nostri "democrati" nu sunt in stare sa le faca, e adevarat insa nu vrei sa vezi care au fost costurile mai ales cum sa explicam faptul ca in ciuda numeroaselor dovezi ca oameni au fost constant urmariti si persecutati pana in '89 te incapatanezi sa afirmi ca lucrurile astea nu s-au intamplat?

Last edited by AlinB; 07.06.2016 at 12:35:31.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 15:07:13
crinrin
Guest

Implicit

Ar fi explicabila preferinta ta pentru regimul comunist, daca, de la caderea lui, tatal tau a avut de suferit, fara sa-si mai fi revenit vreodata asa cum ar fi fost de dorit. Sau, mai degraba, este un mijloc prin care iti exprimi admiratia fata de ceea ce reprezinta tatal pentru tine.

A idolatriza un regim, nu este o dovada de dragoste pentru tatal tau. Iti poti manifesta admiratia, iubirea, grija si/sau dorul de el in mod concret, avandu-l pe el ca singurul beneficiar, chiar si daca nu s-ar mai afla printre noi.

Daca nu poti sau nu vrei sa vorbesti, iarta-ma pentru indrazneala. Dar cred ca sunt aici oameni care te-ar putea ajuta, daca ai lasa sa se vada ce sta de fapt in spatele acestei nostalgii pentru regimul comunist.

Last edited by crinrin; 07.06.2016 at 17:18:46.
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 18:58:03
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Ar fi explicabila preferinta ta pentru regimul comunist, daca, de la caderea lui, tatal tau a avut de suferit, fara sa-si mai fi revenit vreodata asa cum ar fi fost de dorit. Sau, mai degraba, este un mijloc prin care iti exprimi admiratia fata de ceea ce reprezinta tatal pentru tine.

A idolatriza un regim, nu este o dovada de dragoste pentru tatal tau. Iti poti manifesta admiratia, iubirea, grija si/sau dorul de el in mod concret, avandu-l pe el ca singurul beneficiar, chiar si daca nu s-ar mai afla printre noi.

Daca nu poti sau nu vrei sa vorbesti, iarta-ma pentru indrazneala. Dar cred ca sunt aici oameni care te-ar putea ajuta, daca ai lasa sa se vada ce sta de fapt in spatele acestei nostalgii pentru regimul comunist.
Nu e vorba de vreo nostalgie! Am discutat cu multi oameni care au trait si muncit atunci in Romania- de la muncitori, la electricieni, gestionari, merceologi, soferi, ceferisti, etc, si toti au relatat aspectele pozitive mentionate de mine! Acuma nu stiu- poate gresesc- dar asa mi-au relatat oamenii!
De exemplul- si asta este fapt concret, nu vreo nostalgie- in ianuarie 1990 se aflau garate in statia CFR Husi 100 de vagoane de marfa! Asta inseamna ca exista o industrie puternica aici, si viata economica a orasului era intensa!
Prin comparatie, astazi statia CFR Husi este in ruina!

Iar despre chestiunile personale care ati amintit- sunt totusi chestiuni personale!

Oricum, va multumesc pentru bunele intentii!
Reply With Quote
Vechi 07.06.2016, 23:23:34
crinrin
Guest

Implicit

Trebuie sa-ti cer iertare pt. ca te-am judecat. Iarta-ma, te rog!

Si fara nicio pretentie ca as fi inteles ceva, las cateva randuri ca poate ajuta... Cand ne reprimam trairile, doar ne mintim pe noi insine in incercarea de a ne scuti de agonia provocata de o mare suferinta. Dorul si iubirea pt. o persoana draga se ostoiesc cu rugaciune si milostenii.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2016, 00:08:03
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
... se aflau garate in statia CFR Husi 100 de vagoane de marfa! Asta inseamna ca exista o industrie puternica aici, si viata economica a orasului era intensa!
Logic. Asa inseamna, cum de nu!
Asemanator, in seara asta sunt garate in statia Ciulnita 100 vagoane. (Nu se stie daca marfa e grau, legume de la fermele din zona sau arme din/catre Rusia.)
Asta inseamna ca exista o industrie puternica in Ciulnita, ca viata orasului e intensa!
Logic, nu?

Daca aflam ca marfa e grau (nu conteaza de unde vine!), deducem ca in Ciulnita se produce grau, nu gluma.
Daca aflam ca marfa e legume, atunci la Ciulnita, nu-i asa, se produc legume cu tonele.
Daca marfa e arme.... Am incurcat-o. Inseamna, nu-i asa, ca localnicii mesteresc, cu mic, cu mare, arme.
Corect?

P.S. Mai bine mergem la fata locului sa cercetam situatia reala a localitatii Ciulnita si sa evaluam validitatea deductiilor astora "logice". Apoi mai filosofam!...

P.P.S. Cu astfel de rationamente faceau si inaintasii dvs. politica. Tocmai de aceea, in fiecare toamna ieseau (rational) 20000 de kg porumb la hectar, acolo unde adeseori cresteau doar rosiile si castravetii. Reiese ca nu v-ati vindecat, inca, de apucaturile inaintasilor.
Reply With Quote
Vechi 08.06.2016, 01:16:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Probabil si in gara din Phenian se afla chiar mai bine de 100 vagoane de marfa, deci dl. Florinvs s-a hotarat sa emigreze acolo..

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie caty_deea Nunta 76 21.01.2013 11:57:04
urasc barbatul Anna Nunta 102 25.11.2011 02:05:25
Cum ramane cu "barbatul sa-si iubeasca femeia ca pe el insusi" sarra21 Generalitati 54 21.10.2010 15:24:46
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15