![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si ai sa vezi ca si a 2 a parte a parabolei se implineste si anume : da tot ce ai si vinde saracilor" Cum zici si tu, ce sa mai dau? Cel mult foc la valiza. Nu imi ajunge saracia mea ,ce mi se mai poate cere? Dar stii ca era si un indemn ,titlul unei carti " Daruieste din ce NU ai" Caci viata asta ne tinme posomorati ,apasati,stresati si rezervati, ca si cum nu ar fi destul chinul ei , ne mai ia si ultima raza de speranta , daruirea . Dar iata ce zice domnul : "tu cand postesti ,spala-ti capul si unge-ti fata , ca oamenilor sa nu te arati ca postesti" Deci aceea e lucrul care il ai de dat : daruieste posomorarea ta si transform-o in bunavointa, da la schoimb calculul rational meschin pentru aprinderea pentru ajutorarea aproapelui, transforma vorna gangava si plina de autompatimire in vorba dulce si mangaietoare pentru celalt. Da ce ai : tristetea , izolarea , nepasarea si transforma-le in bucnuri vesnice, apoi imparte-le saracilor. "Si apoi vino si uirmeaza-MI" Asta e invers, nici nu trebuie macar sa incepi sa vinzi si sa imparti, simpla urmare a Domnului te va duce singura pe acest drum. Astfel destinatia este inaintea drumului catre ea, si lipirea de Hrisots, este totodata inceputul pasrasirii lumii. |
|
|