Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2025, 01:43:23
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Imi pare rau ca te contrazic dar raspunsul nu este SI PENTRU NOI, cei care ne luptam cu facturile la bloc si toate darile catre cezar, asteptam autobuzul in frig sau pe canicula crunta, circulam cu tramvaiul pe sine crapate alaturi de oameni care nu se spala.

Raspunsul dat de Iisus se adreseaza miliardarilor plini ochi de averi si bani, nu noua.
Unde si ce vrei sa mai vindem si sa dam la saraci? Dupa care ce? Sa ne dam foc la valiza si sa ne internam la Balaceanca?
Pai unii au bunuri materiale, altii au legaturi bolnavicioase, altii iubesc pacatul , altii le place credinta la "fara frecventa" . Fiecare are ceva de aprat ,ceva de care tine cu dintii si la care nu renunta. O numim p[ompos "viata noastra" si de fapt e doar saracie,chinuire si pustiu.

Si ai sa vezi ca si a 2 a parte a parabolei se implineste si anume : da tot ce ai si vinde saracilor"

Cum zici si tu, ce sa mai dau? Cel mult foc la valiza. Nu imi ajunge saracia mea ,ce mi se mai poate cere?

Dar stii ca era si un indemn ,titlul unei carti " Daruieste din ce NU ai"

Caci viata asta ne tinme posomorati ,apasati,stresati si rezervati, ca si cum nu ar fi destul chinul ei , ne mai ia si ultima raza de speranta , daruirea .

Dar iata ce zice domnul : "tu cand postesti ,spala-ti capul si unge-ti fata , ca oamenilor sa nu te arati ca postesti"
Deci aceea e lucrul care il ai de dat : daruieste posomorarea ta si transform-o in bunavointa, da la schoimb calculul rational meschin pentru aprinderea pentru ajutorarea aproapelui, transforma vorna gangava si plina de autompatimire in vorba dulce si mangaietoare pentru celalt.

Da ce ai : tristetea , izolarea , nepasarea si transforma-le in bucnuri vesnice, apoi imparte-le saracilor.

"Si apoi vino si uirmeaza-MI"
Asta e invers, nici nu trebuie macar sa incepi sa vinzi si sa imparti, simpla urmare a Domnului te va duce singura pe acest drum.
Astfel destinatia este inaintea drumului catre ea, si lipirea de Hrisots, este totodata inceputul pasrasirii lumii.
Reply With Quote
Răspunde