![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg de ce este gresit sa-i dai unui copil numele unui om sfant din VT. In lumea crestina de la noi, printre altele, se dau nume cum ar fi acesta: Lacramioara.Nu vine de la o sfanta crestina ci de la o floare. Foarte frumos si delicat nume.Doar ca obiceiul de a-ti boteza copii cu nume de flori/elemente ale naturii/animale este nu pagan ci foarte pagan, o ramasita a timpurilor primitive ale umanitatii. Pe langa acel nume se mai adauga, cateodata, si unul crestin. Adica crestinismul si paganismul la un loc, bine merci si nu mai deranjeaza pe nimeni :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce conteaza ca Ezekiel e numele unui profet biblic si inseamna "Dumnezeu sa te intareasca" ? Un ortodox nu poate da asa nume copilului ! Si mai este un aspect. Tot aud despre numele "romanesti" Gheorghe, Pavel, Ioan, Andrei, Mihai etc. Toate acestea sunt fie grecesti, fie evreiesti. Nume romanesc ar fi Basarab, dar de fapt se pare ca este nume cuman. Sau Vlad, dar se pare ca e slav. Sau Dragos - slav. Etc.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 01.02.2016 at 20:03:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am probleme clare cu pocainta dar daca ne mai binecuvanteaza Dumnezeu cu un baiat promit sa-l cheme Noah :) Acum realizez ca nu am dat nici un nume din VT si gratie colegilor de forum voi corecta problema :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
No, acum despre Asirieni, care sunt, ca și Armenii, creștini mai vechi decît noi, ce se poate spune decît că sunt tare simpatici cu unele nume frumoase și păgîne, de pildă Sargon. Pe vremea cînd dacii foloseau încă lănci de silex, băieții cu nume din astea fondau un imperiu... Pentru mine păgînismul e tare departe de a fi ceva negativ. E ceva la fel de natural ca și plantele ce țîșnesc din palmele Pămîntului, pentru a crește, înflori și odrăsli, și în final întorcîndu-se în solul primitor. A fost o etapă incipientă, frumoasă și bogată în felurime din istoria a ce numim om. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- Salut, Noe! Ce faci frate? - Bine merci Matusaleme, p-aci cu Leana si cu amaratul ala de Iezekel. - Da ce-a mai facut, nefericitul? Iar s-a inhaitat cu Zmeurica si cu Iona? - Mai rau, a fost azinoapte in club cu Sirah si l-au batut pe Isus. Cand o auzi fratsu, Moise, mi-e ca-i omoara! - Pai sa ia legatura cu Abel. Sau cu Ieremia. - As, te bagi cu astia... S-au inhaitat cu alde Avraam a lu Caligula si acum fac afaceri cu Nabucodonosor a lu Vetuta. Last edited by ahilpterodactil; 01.02.2016 at 20:41:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
:))))) Serios acum, era previzibil ca în această zonă să nu existe, din motive istorice, ceva original și propriu romînesc. Nici o supărare; doar daciștii au o problemă cu asta. Mie îmi plac Arie, Teodor, Diodor, Nestorie, Sever, Dioscor, etc. ![]() Un nume semit vechi e Tiamat. Sau Nergal. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vine de la ...Ilie...:))) |
|
|||
|
|||
![]()
Nimic nou, intotdeauna intelegi doar ce vrei. Si multi din dreptii Vechiului Testament sunt tot sfinti in ortodoxie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar Lana? E un nume fain. Lana Beniko, de pildă.
|
|