![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Usa, pedofilia: il mea culpa del cardinale Mahony per aver coperto abusi (Vatican Insider)
http://vaticaninsider.lastampa.it/ne...-unidos-21573/ Il mea culpa del cardinale che smonta la difesa della chiesa sugli abusi - [ Il Foglio.it › La giornata ] http://www.ilfoglio.it/soloqui/16684 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Un lucru e cunoscut de oricine a frunzarit istoria: calvinistii au umplut Europa de sange. Si-au trimis regele legiuit pe esafod, l-au asasinat pe episcopul primat al Angliei, incat diferenta fundamentala intre calvinisti si comunisti imi scapa. Ei bine, cu toate acestea intreaba, senin, unde o fi revarsarea de ura ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dv sunteti serios cand comparati presiunile austriecilor pentru ca ortodocsii sa treaca la catolicism cu presiunile romanilor pentru ca greco-catolicii sa treaca la ortodoxism ? Eu va intreb: presupunand, de dragul ipotezei, ca Unirea a fost facuta la presiune, impotriva convingerii protopopilor ortodocsi de atunci, ca a fost o Unire de suprafata, de forma, o hartie semnata fara a adera cu inima, atunci cum se face ca niciun episcop si doar una bucata protopop, in urma unor presiuni cu mult mai inumane, au admis sa se rupa de Biserica si sa (re)devina ortodocsi ? Citat:
Pana acum, Biserica s-a achitat in mod remarcabil de misiunea ei apostolica. TOATE natiunile in care crestinii sunt, astazi, majoritari au ajuns astfel in urma eforturilor Bisericii Catolice si nu se cunoaste vreo natiune care sa fi fost convertita de vreo Biserica schismatica, fie ea ortodoxa, monofizita ori (neo)protestanta. Sa dea Dumnezeu sa mai traiti inca 20 de ani: veti vedea, daca actuala tendinta se mentine, ca tari precum Coreea de Sud si inca multe altele din Asia si Africa vor deveni majoritar catolice. Iar in cadrul acestui efort misionar mondial, rolul iezuitilor, desi mai mult istoric decat actual, este unul eminent.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 26.01.2013 at 23:36:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand gasiti postarea sa o puneti integral,cu toata discutia si o voi comenta si eu daca va fi cazul.Daca nu va mai fi cazul o sa va scutesc de prezenta mea de mincinos insetat de sange,mai rau decat tot raul, si nu pot decat sa va doresc tot binele din lume.Imi pare rau daca am facut ceva sa va raneasca,sunt cel mai nevrednic dintre fratii mei,sunt ultimul dintre ei si din pacate nu fac mereu ce trebuie,luati frazele subliniate din text drept esenta lui,restul aruncati la cos.Numai bine domnul doctor,ce v-am spus v-am spus din suflet,Dumnezeu sa va calauzeasca mereu pasii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De retinut, aici, atitudinea de tip: "ma faci mincinos ? Te-ai schimbat, si nu in bine! Omul din tine s-a stricat !" Adica dv credeati ca puteti spune orice si, in numele "prieteniei virtuale", ramane afirmatia nesanctionata ? Nu, domnule: prieten nu e acela care va sufla in coarde, ci mai degraba acela care va ajuta sa va vedeti pacatele.
|
|||
|
|||
![]()
Ati vorbit cu Theo despre asta?Va cred atunci,Theo mereu mi-a fost un prieten bun si regret ca nici el nu mi-a atras atentia in lungile noastre discutii din trecut,pe teme atat de variate.Probabil din delicatete a considerat ca este mai bine sa-l lase pe Dumnezeu sa ma lumineze.Stiti bine ca nu m-am referit la ce ati spus dvs in ultimul paragraf ci exact contrariul si cu privire la alte aspecte.In fine,ce am avut de spus v-am spus,si in trecut si acum si sunt convins ca amandoi stim foarte bine la ce se refera celalalt.Sau toti trei mai nou.Am sentimentul ca orice as spune de acum inainte,in aceasta discutie,voi regreta mai tarziu,asa incat inteleg sa ma retrag si...numai bine,o seara placuta si intoarcere cu bine acasa,printre cei dragi dvs.
|
|
||||
|
||||
![]()
Iata si discutia, incepand de aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...3&postcount=14.
Este vorba de topicul "Noaptea Sf Bartolomeu", in care dv faceti afirmatia (asupra careia v-am atras atentia la timpul potrivit, nu m-am trezit abia acuma) ca ar fi fost omorati 500 000 de calvini de catre catolici. Urmariti discutia. Precum si perioada ei (august 2011), ulterioara publicarii articolului dv (februarie 2011) de aici: http://regnabit.wordpress.com/2011/0...-poporul-ales/ Va intreb: ce altceva decat ostilitate fata de Biserica poate insemna colportarea unor asemenea cifre ? Ca de ignoranta, eu nu va suspectez. Better late than never: nu este tarziu nici acum sa va revizuiti afirmatiile. Este barbateste sa spuneti ceva de genul "am bagat un zero de la mine din burta". Sau "am luat de buna o sursa neverificata, preluand o afirmatie anticatolica". Asta nu inseamna ca nu va apreciez alte postari, nici ca nu va pretuiesc pentru anume insusiri. Dupa cum stiti, postarea care mi-a placut cel mai mult din toata istoria forumului este una a dv. Noi am vrea ca prietenii nostri sa fie perfecti, dar ei nu sunt perfecti. Pe de alta parte, nu pot sa ma fac ca nu vad o eroare si persistarea in eroare, acolo unde o vad si, chiar dupa ani, nu incetez sa imi doresc ca eroarea sa fie indreptata.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 27.01.2013 at 01:29:45. |
|
|||
|
|||
![]()
Am o rugaminte,dati link catre toata discutia,eu vad doar raspunsul dvs la o fraza a mea si cred ca era mai lunga,nu prea ma descurc tehnic.Edit:am rezolvat,sa analizam daca tot aveti chef.
Prima data ati spus ca suntem mai multi uniti in ura contra celui mentionat de dvs.Eu,fiind singurul calvin,am intrebat unde am facut asta,cu privire la cel mentionat de dvs.Mi-ati citat truchiat intrebarea(,,as dori sa stiu unde este revarsarea mea de ura,individuala sau la comun cu alte confesiuni" in loc de ,,as dori sa stiu unde este revarsarea mea de ura,individuala sau la comun cu alte confesiuni,impotriva celui mentionat de dvs.") si ati deturnat sensul spre o posibila manifestare de ura generala,intrucat in postarea invocata eu nu am spus nimic de cel mentionat de dvs.Nu exista nici macar o singura afirmatie a mea cu privire la acel om,sau macar mentionarea numelui sau.Ati gasit vreuna?Apoi mi-ati imputat o afirmatie care era de fapt citat si am dat si sursa si mai mult si alte surse adiacente,chiar catolice,disputa fiind pe numarul de victime,fiecare avand o alta pozitie.Ati spus ca eu personal am facut acesta afirmatie ,,In postarea in care ati mintit, afirmand ca in fiecare noapte catolicii omorau 500 de calvini.". Recititi va rog postarile citat:,,Cifra totala a victimelor din Noaptea Sfantului Bartolomeu, pe intreg teritoriul francez s-a ridicat la aproximativ 500.000 de oameni, ucisi sau stigmatizati pe viata." si tot in acel citat ,,pe tot parcursul acelei tenebroase zile si in dimineata urmatoare, dupa macelul care a curmat vietile a peste 30.000 protestanti calvini.".Va rog sa retineti ca era citat si atunci,ca si acum,v-am precizat asta,inclusiv sursa.Si v-am dat si alte cifre,fiecare sustinand-o pe a sa.Cu privire la celelalte afirmatii nu retrag nici un cuvant,nici macar o virgula pt ca nu mi-am schimbat opinia.In alta ordine de idei sunt chiar curios ce pareri ati schimbat cu Theo,avand in vedere cam ce a postat pe acel topic.Nu pare genul una sa posteze si alta sa discute dar poate isi spune si el parerea,daca toti l-ati introdus in discutie. Cu privire la blogul dvs eu stiam de alta data si retin ca am trimis si pe e-mail,o sa verific ca sa fiu sigur ca nu gresesc,daca mai am e-mail-ul,daca nu ramine cum spun cifrele si cinstea fiecaruia. Last edited by Pelerin spre Rasarit; 27.01.2013 at 01:56:08. |
|
||||
|
||||
![]()
Aveti in dreapta sus, cand deschideti ca postare unica linkul pe care vi l-am trimis, un alt link spre firul de discutie.
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa fiu si mai precis:Theo,te rog,ca prieten,sa spui public tot ce ti-am spus eu tie si tu mie,despre catolici si protestanti,in toate discutiile noastre.Fara nici o rezerva,spune absolut tot ce am vorbit ca sa lamurim niste aspecte si domnul doctor sa nu aiba dubii ca l-as minti cu ceva,in ceea ce ne priveste.Absolut tot,orice afirmatie,cat de mica,sa o spui,ca sa nu existe dubii.Valabil pentru orice alt catolic de pe acest forum care vreodata a discutat cu mine public sau privat.Daca tot sunt un suvoi de ura atunci sa mergem ad fontes :) sa taie raul de la origini.Multumesc.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
sfinti catolici | nutucutu | Biserica Romano-Catolica | 309 | 20.12.2021 13:04:51 |
Pentru catolici | Hartford | Intrebari utilizatori | 17 | 08.05.2012 19:43:13 |
Episcopii nostri | georgeval | Despre Biserica Ortodoxa in general | 23 | 11.02.2012 12:49:35 |
Episcopii necasatoriti contrazic cuvantul Scripturii ? | Erethorn | Preotul | 19 | 27.09.2011 17:20:43 |
Noi Episcopii ale BOR | PadreCory | Biserica Ortodoxa Romana | 1 | 29.05.2008 01:40:39 |
|