![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot spune că am întotdeauna o ținută așa cum se discută pe aici, numai fuste, și acestea de o anumită lungime șamd.
Ceea ce pot spune este că voința noastră (ca să nu vorbesc prea personal...) este slabă, atunci când te joci cu ispitele. De aceea, de obicei e bine să tai prilejul de a fi ispitit din start și să nu te joci cu focul în ideea că știi când să te oprești. O părere a unuia care s-a ars :-( |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este adevarat ca barbatii ispitesc atuitudinal in primul rind , dar infara de toata increderea in noi , de statul bine pe picoare fata de o asemenea ispita trebuie sa stim si sa luam seama bine la un siretlic al diavolului pe care il foloseste in cele din urma : nici o data nu te ispiteste cu un barbat urit sau badaran sau care are exact acele "calitati" pe cate tu nu le suferi , pt. ca astfel sa ii poti rezista si sa il infringi. Nu ! A ispitit el calugari imbunatatiti pe care era gata-gata sa ii insele , dara-mi-te pe un mirean ! Ci te ispiteste exact cu unul frumos, rupt din poarta Raiului , cu maniere, elegant, finut , atent, cult, cu simtul umorului sau care in aparenta este preocupat de trairea spirituala, protector , adica , cu unul care are acele calitati pe care tu le cauti sau le apreciezi cel mai mult , acele calitati pe care tu insuti i le-ai spus ispititorului ori de cite ori ai avut ocazia in discutii si parole feminine, tocmai pt. a te putea insela si ingenunchia, a te batjocori si a te departa de Dumnezeu . Atunci sa vezi incercare ! Dar daca asta inca nu s-a intimplat pina in prezent este numai din pronia divina care in acest caz, ca si in altele, inseamna totul pt. viata unui om . Multe si felurite sunt ispitirile prin care un om trece in viata lui dar cea legata de pofta trupeasca cred ca este una care poate crea multa suferinta, care are transmitere genica la mostenitorii a 9 neamuri, care se ispaseste greu de tot si care umple de rusine indiferent de modernismul timpurilor pe care le traim ! De aceea , cu asa ceva nu este de gluma , ci este de ... fugit ! Totusi , in afirmatia pe care o faci cu atita siguranta inteleg nuanta care o voiesti sa transpara dincolo de cuvinte . Fie si cum zici tu !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 10.07.2012 at 22:20:47. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi cer scuze daca am lasat sa se inteleaga ca eu sunt foarte sigura pe reactiile mele in ceea ce priveste rezistenta la ispite si pot da lectii si altora,ba inca si unora de nivelul calugarilor!
Nici pe departe,cred ca mai degraba vorbeam dintr-un plan ipotetic,decat din exemplul personal. Exemplul personal nici nu poate intra discutie, insa am prins idea,voi fi mai atenta pe viitor la felul in care ma exprim pe forum. Multumesc ca intr-un fel sau altul mi-ati atras atentia!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Arabii care au femei acoperite din cap pana in picioare sunt mult mai usor de ispitit decat barbatii obisnuiti sa le vada pe femei si la mare in costum de baie. Cu cat barbatii refuza sa isi asume lupta impotriva slabiciunilor proprii, cu atat femeile sunt tinute mai mult prizoniere sub vesminte sau in casa pentru a nu-i tulbura pe barbati ca si cum lumea le-ar apartine doar lor. Libertatea unui om incepe intotdeauna acolo unde se termina libertatea altuia. Pentru ca barbatul este slab (exista si multe exceptii bine-inteles) dar vrea mereu sa fie liber si sa para puternic, s-a limitat mereu libertatea femeii mai slaba fizic. Mereu au fost barbatii cei care sa decida pentru femeie inclusiv vestimentatia. Faptul ca femeia s-a eliberat se datoreaza "feministelor" dar aceasta libertate este vazuta cu ochi rai de multi barbati (adesea religiosi) pentru ca limiteaza libertatea proprie. Principiul echitabilitatii nu a intrat niciodata in discutie in cadrul religiilor, ci s-a tins mereu catre extrema puterii masculine in defavoarea celei feminine ducand astfel la un dezechilibru al lumii acesteia care cu greu va fi echilibrat...
Last edited by Adrianna; 11.07.2012 at 23:36:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Incep sa inteleg? :)
Afirmatia dvs. dezvaluie doua lucruri despre dvs.: - faptul ca dvs. va considerati cu intelegere superioara si - faptul ca dupa parerea dvs. inainte nu intelegeam nimic iar acum as incepe sa inteleg. Pe de o parte este ciudata afirmatia dvs. avand in vedere ca inca nu-mi exprimasem opinia ca sa puteti observa dvs. o evolutie din pozitia de superioritate pe care v-ati atribuit-o, si este cu atat mai ciudata cu cat eu nu am vorbit de nici o randuiala, singura optiune corecta din punctul meu de vedere fiind aceea a echitatii care tine de iubire si nicidecum cea a extremelor ce apar in religii (locul unde se foloseste termenul de randuiala) si care tine doar de auto-iubirea celui aflat la putere, in cazul religiilor - auto-iubirea masculina... Last edited by Adrianna; 12.07.2012 at 00:40:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar recititnd postarea mea am vazut cit de agramat sunt, inca dintru inceput . Si atunci, ce indrasnire sa mai am ? Doar ca sa nu ma mai opresc din mindrie ? Atit pot sa mai adaug : ca in toate lucrurile este bine sa avem o dreapta masura si sa nu uitam de Hrtistos , deoarece "... fara El nimic nu putem" (Ioan, cap.XVI) Erata :" Povestile... nu fac obiectul..." in loc de " Povestile... nu face obiectul..." As da vina pe viteza de scriere sau pe tastatura dar daca nu sunt (numai) ele de vina ?
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 12.07.2012 at 01:01:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Vorba unui parinte aghiorit : sa traim fiecare cum putem , care mai bine , care mai rau dar sa ne ferim pe noi si pe altii de ispite/pacate si atunci bine ne va fi !
La mine este trecut de miezul noptii , la tine se apropie miezul zilei . Mie imi prinde bine o noapte linistita iar tie o zi cu pace ! Sa ne auzim cu bine !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 12.07.2012 at 01:41:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie să discutăm puțin despre felul în care au fost creați Adam și Eva, pentru că am impresia că mulți dintre noi amestecăm puțin lucrurile. Impresia greșită este că Eva ar fi fost creată la mult timp după Adam și confuzia vin din următorul verset:
„Și a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el".” (Facere 2, 18) „Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; și, dacă a adormit, a luat una din coastele lui și a plinit locul ei cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie și a adus-o la Adam.” Bun, dacă ne uităm doar la aceste versete, fără să studiem cu atenție ce spune Sfânta Scriptură și cum tâlcuiesc Sfinții Părinți ajungem la concluzia că Eva a fost creată pentru Adam în mod conjunctural, adică dintr-o necesitate de moment a lui Adam. Astfel, femeia poate fi greșit considerată un accesoriu pentru bărbat, ceva care nu este neapărat necesar dar care poate fi de ajutor. O altă impresie greșită pe care o avem noi este că în ziua a șasea Dumnezeu l-a creat doar pe Adam, nu și pe Eva. Astfel fără să știm presupunem că Eva a fost creată ulterior, și nu are legătură cu tot ce a fost creat, nefiind acolo de la început, ci apărând oarecum pe parcursul istoriei adamice din rai. Această înțelegere greșită a lucrurilor afectează percepția noastră despre unirea dintre bărbat și femeie, despre Taina Cununiei și implicit despre viața de familie. În cartea Facerii din Vechiul Testament, în primele două capitole se relatează modul în care Dumnezeu, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, a făcut lumea. Am făcut o mică schiță a acestor două capitole pentru a observa mai clar ce mesaj ne transmit: Facerea, Capitolul 1
- tot în această zi l-a creat Dumnezeu pe om. Aș vrea să fim puțin atenți și să vedem în ce fel l-a creat Dumnezeu pe om. Iată ce zice Scriptura: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!" E prima dată în toate cele șase zile ale creației când se folosește pluralul atunci când se referă la acțiunea creatoare a lui Dumnezeu: „să facem om”. Până acum se spunea doar „a făcut Dumnezeu” sau “și a zis Dumnezeu să fie...” „Acesta nu este un plural al maiestății, ci un plural gramatical autentic; Sfinții Părinți văd în el prima revelație scripturistică asupra persoanelor Sfintei Treimi” explică IPS Bartolomeu Anania. Tatăl, Fiul și Sfântul Duh se sfătuiesc și cad de acord să-l creeze pe om, dar nu în orice fel, ci după chipul și asemănarea Lor. Și apoi precizarea necesară: "Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie." Deci în ziua a șasea a facerii lumii a fost creat omul ca bărbat și femeie, nu doar Adam. Așa cum Dumnezeu este Unul în ființă dar trei Persoane, la fel și omul a fost creat un trup dar două persoane. Și tot acum spune Scriptura: "Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți; și stăpâniri peste peștii mării, peste păsările cerului, peste toate animalele, peste toate vietățile ce se mișcă pe pământ și peste tot pământul!" Nu i-a zis lui Adam să crească singur sau să se înmulțească singur ci omului, Adam și Eva. Facerea, Capitolul 2 Acest capitol este cel care este posibil să aducă neînțelegere, întrucât reia anumite momente din cele șase zile ale Creației, aducându-le detalii suplimentare.
Apoi urmează:
I-a dat poruncă să nu mănânce din pomul cunoștinței binelui și a răului.
„Și a pus Adam nume tuturor animalelor și tuturor păsărilor cerului și tuturor fiarelor sălbatice; dar pentru Adam nu s-a găsit ajutor de potriva lui. ”
Crearea Evei nu este conjuncturală, ci este parte din planul creației săvârșit de Sfânta Treime în cele șase zile. Femeia este parte din proiectul măreț al lui Dumnezeu pentru întreg universul, iar unirea ei cu bărbatul în mod desăvârșit este esența acestui proiect. Prima dată când se pomenește în Scriptură despre facerea omului atunci se pomenește despre barbat și femeia împreună. Eva a fost creată în a șasea zi împreună cu Adam. „Căsătoria (Taina Nunții) este anterioară căderii omului în păcat: se poate presupune că șarpele (diavolul) a avut intenția de a degrada căsătoria binecuvântată de Dumnezeu în Rai și că aceasta va fi rațiunea pentru care căsătoria, după căderea în păcat, ar putea rămâne fără reproș, cu toate că, din punctul de vedere al omului căzut în păcat, este legată de noțiunea de păcat.” (Pr. Vasile Gavrilă) Hristos Domnul, fiind întrebat de farisei și cărturari dacă îi este permis bărbatului să-și lase femeia el spune: „...de la'nceputul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu: De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și cei doi vor fi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Așadar, ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă“.” Menirea omului în acest univers nu poate fi gândită decât ca unire între bărbat și femeie. Iar această unire are ca model unirea dintre Hristos și Biserica Sa. Astfel stând lucrurile, homosexualitatea este o deformare gravă a adevărului și a rosturilor pentru care Dumnezeu a făcut omul, consecințele fiind pe măsură. Femeia și bărbatul au fost creați împreună, egali, slujind aceluiași scop: îndumnezeirea, asemănarea cu Sfânta Treime. Unirea bărbatului și a femeii prin Taina Cununiei, în Biserică, este nu neapărat o necesitate cât o urmare firească a felului în care omul a fost creat. (Claudiu) P.S. În imagine este un detaliu din icoana Învierii Domnului unde El îi dă mâna Evei și lui Adam ridicându-i din iad. http://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii...jumctural.html |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Portret de femeie | Pelerin spre Rasarit | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 03.10.2014 10:39:39 |
Femeie in moarte clinica | alt_inceput | Generalitati | 18 | 04.01.2011 16:22:35 |
Despre femeie in Biserica | claudelina | Tinuta in Biserica | 34 | 13.09.2010 23:43:36 |
femeie insarcinata in post | ginabadea | Postul | 26 | 24.03.2010 10:59:50 |
Omul , bărbat și femeie | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 5 | 24.04.2009 17:46:29 |
|