Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2012, 12:13:43
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Da, se poate. Daca te muti acolo doar pt. nevasta, de exemplu, si renunti la profesie, desi nu vrei, e f. posibil sa o pierzi si pe ea, neputand trece peste sacrificiul abuziv pe care ti l-a cerut si tu l-ai acceptat, initial.
cum sa te muti la tara pt nevasta si sa renunti in acelasi timp la profesie? asta e o ipoteza neplauzibila deoarece toate fetele de la tara isi doresc sa vina la oras!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:16:45
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
cum sa te muti la tara pt nevasta si sa renunti in acelasi timp la profesie? asta e o ipoteza neplauzibila deoarece toate fetele de la tara isi doresc sa vina la oras!
Mai sunt si de-astea, cunosc un caz concret.
Dar fetele de la oras se duc la tara dupa barbatii lor? Cam greu....
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:16:54
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
se foloseste, insa aici nu suntem la tara ci incercam sa ne exprimam corect romaneste!
eu scriu din regiuna geografica Banat. Asadar, de aici de unde scriu imi permit sa folosesc, uneori, graiul bunicilor mei, fara ca acest lucru sa fie o rusine.
Tin sa va anunt ca vorbirea regionala nu este o greseala. Si vorbirea ca-n banat este la fel de "corect românește" ca si oricare alta vorbire regionala.Daca continuam logica inceputa de dvs, nici saracul Creanga n+a scris corect romaneste.
Vechi 22.03.2012, 12:17:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Unii au parasit Bucurestiul, altii Timisoara.....
.
foarte rau! vor regreta amarnic mai tarziu!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:19:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Dar fetele de la oras se duc la tara dupa barbatii lor? Cam greu....
pai eu ce zic! haideti sa nu idealizam conceptul "casa mea" si sa reliefam exact realitatea, adica nimeni nu accepta viata la tara daca are posibilitatea de a sta la oras.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:25:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Principala cauza determinanta a "sinuciderii" este incapacitatea de adaptare.
Atunci cand factorii agresivi din mediu depasesc capacitatea de adaptare a organismului, apare un dezechilibru in organism, care daca se instaleaza brusc, brutal se numeste "soc", daca se instaleaza lent se poate numi boala sau stres. Din nefericire toate aceste situatii sunt reversibile pana la un punct, dupa care nu se mai pot remedia de la sine, si nici cu ajutor dinafara intotdeauna.
Desigur in acest context "sinucidere" este echivalent cu "punere deliberata in pericol". Din fericire tot in acest context poate exista si deznodamantul "ce nu te omoara te face mai puternic".
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:26:34
Banned

Implicit

deci ca tinerii care doresc sa-si intemeieze o familie sa inteleaga si sa reflecteze asupra acestei probleme, a locuintei, sa aiba in vedere faptul ca:
o locuinta mica intr-o zona buna a unui mare oras in primul rand nu presupune cheltuieli mari (incalzirea pe timp de iarna), mijloacele de transport nu sunt necesare decat intr-o mica masura (cine locuieste la o zona periferica sau la tara stie ce inseamna sa ia autobuzul si cat costa zilnic naveta), acces facil la un loc de munca (te-ai mutat la tara, unde gasesti loc de munca?); in plus de asta ia ganditi-va, la tara, ce sa faci toata ziua??? innebunesti! pe cand orasul iti ofera numeroase posibilitati de recreere.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:31:58
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
sunt plini de rautate, fiind saraci si inculti! n-are ce cauta acolo ca sa locuiasca un individ educat deoarece face nota discordanta si va fi obiectul rautatii tuturor.
Culmea, geniile Romaniei sunt de la sate,comune. Eminescu,Creanga,Enescu, Caragiale, Porumbescu, Brancusi, Sadoveanu etc. Pr.Cleopa,Pr.ARsenie Boca,Pr.Arsenie Papacioc, Pr.Iustin Parvu si multi alti Parinti de seama. Majoritatea romanilor se trag din tarani. Romania este o tara rurala mai mult. Chiar daca eu sunt crescuta la oras, prin cuvintele tale pot spune ca mi-ai jignit familia, din partea mamei si din partea tatalui. Am un respect foarte mare ptr. oamenii de la sate si comune.
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 12:38:38
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
pai eu ce zic! haideti sa nu idealizam conceptul "casa mea" si sa reliefam exact realitatea, adica nimeni nu accepta viata la tara daca are posibilitatea de a sta la oras.
Sa nu uitam ca in ziua de azi exita si la tara ( in unel locuri, nu in toate, din pacate) curent electric, internet, asfalt, se poate munci cu tractorul, doar ca trebuie sa mai treaca vreo suta de ani ca sa se civilizeze toata lumea.
Si pana la urma cineva tre s-o faca si pe asta, n-o sa mancam numai beton cu zahar la oras...
Din agricultura "traditionala" (cum e la noi - vinzi trei legaturi de patrunjel la coltul strazii si cateva oua) intr-adevar, nu se poate trai civilzat, nu iti ajung lichiditatile pentru curent, lemne, gaze, medicamente, veterinari, etc.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2012, 14:15:05
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

da eu ma refeream la zonele astea de cartiere noi facute cu casute noi, facute de oameni cat de cat cu picioarele pe pamant, nu betivani, cersetori, etc ... cu toate ca si in buricul orasului sunt specimene de astea ... eu stau exact in centrul iasi-ului, aproape de spitalul spiridon, daca cunoaste cineva, si pot spune ca e plin de oameni ai strazii, de betivi care isi fac veacul printr-o carciuma la coltul strazii, caini vagabonzi nu mai zic ... mai degraba tind sa cred ca in cartierele astea noi nu prea intalnesti asa ceva ...

am vazut foarte multe cazuri la tv ca oameni, cu facultate, cu servici bun, au renuntat la viata de oras si s-au mutat la tara cu familie, cu copii cu tot si pareau ca o duceau destul de bine ... au investit cativa banuti si si-au facut sere pentru fructe, legume, sau cresc animale si le iese banutul ... acu na , or fi mai norocosi, ca nu toata lumea are bani de investit ... si nu stiu cine zicea bine, ca asa cu 3 legaturi de zarzavat si cu cateva oua nu prea se poate trai ...

eu una de ex nu m-as vedea muncind de dimineata pana seara la camp, sa muncesc pamantul ... nu as putea fizic cred ... si personal mi-as dori un servici care sa fie gata la 4 5 si apoi dupa amiaza sa o petrec cu copiii, nu pe camp ... ca doar nu oi pune copiii la muncile pamantului doar ca sa stea cu mine ... mi-ar placea o afacere personala, deschisesem o data subiectul asta, dar care sa imi lase si loc pentru a petrece cu copiii, pentru ca ei sunt cei care conteaza cel mai mult in viata mea ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casa ateilor si casa noastra Man Teo Alte Religii 7 04.09.2011 01:54:53
Ce imi doresc de la sf nicolaie ionut12 Generalitati 4 07.12.2010 09:20:38
Ce fel de religie sa imi doresc? MariaB Biserica Romano-Catolica 42 18.10.2010 02:17:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 13 03.08.2007 21:26:29
doresc un sfat mikiuasa Rugaciuni 0 20.01.2007 08:33:31