![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
cum sa te muti la tara pt nevasta si sa renunti in acelasi timp la profesie? asta e o ipoteza neplauzibila deoarece toate fetele de la tara isi doresc sa vina la oras!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar fetele de la oras se duc la tara dupa barbatii lor? Cam greu.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tin sa va anunt ca vorbirea regionala nu este o greseala. Si vorbirea ca-n banat este la fel de "corect românește" ca si oricare alta vorbire regionala.Daca continuam logica inceputa de dvs, nici saracul Creanga n+a scris corect romaneste.
|
|||
|
|||
![]()
foarte rau! vor regreta amarnic mai tarziu!
|
|
|||
|
|||
![]()
pai eu ce zic! haideti sa nu idealizam conceptul "casa mea" si sa reliefam exact realitatea, adica nimeni nu accepta viata la tara daca are posibilitatea de a sta la oras.
|
|
|||
|
|||
![]()
Principala cauza determinanta a "sinuciderii" este incapacitatea de adaptare.
Atunci cand factorii agresivi din mediu depasesc capacitatea de adaptare a organismului, apare un dezechilibru in organism, care daca se instaleaza brusc, brutal se numeste "soc", daca se instaleaza lent se poate numi boala sau stres. Din nefericire toate aceste situatii sunt reversibile pana la un punct, dupa care nu se mai pot remedia de la sine, si nici cu ajutor dinafara intotdeauna. Desigur in acest context "sinucidere" este echivalent cu "punere deliberata in pericol". Din fericire tot in acest context poate exista si deznodamantul "ce nu te omoara te face mai puternic". |
|
|||
|
|||
![]()
deci ca tinerii care doresc sa-si intemeieze o familie sa inteleaga si sa reflecteze asupra acestei probleme, a locuintei, sa aiba in vedere faptul ca:
o locuinta mica intr-o zona buna a unui mare oras in primul rand nu presupune cheltuieli mari (incalzirea pe timp de iarna), mijloacele de transport nu sunt necesare decat intr-o mica masura (cine locuieste la o zona periferica sau la tara stie ce inseamna sa ia autobuzul si cat costa zilnic naveta), acces facil la un loc de munca (te-ai mutat la tara, unde gasesti loc de munca?); in plus de asta ia ganditi-va, la tara, ce sa faci toata ziua??? innebunesti! pe cand orasul iti ofera numeroase posibilitati de recreere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si sa fim seriosi sunt multi oraseni cu caracter de taran, chiar mai rau. As putea si eu sa incep o lista lunga in care sa scot in evidenta ce e mai rau la oraseni. Degeaba ai tu cultura si inteligenta, daca esti un om cu caracter de 2 lei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si pana la urma cineva tre s-o faca si pe asta, n-o sa mancam numai beton cu zahar la oras... Din agricultura "traditionala" (cum e la noi - vinzi trei legaturi de patrunjel la coltul strazii si cateva oua) intr-adevar, nu se poate trai civilzat, nu iti ajung lichiditatile pentru curent, lemne, gaze, medicamente, veterinari, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
da eu ma refeream la zonele astea de cartiere noi facute cu casute noi, facute de oameni cat de cat cu picioarele pe pamant, nu betivani, cersetori, etc ... cu toate ca si in buricul orasului sunt specimene de astea ... eu stau exact in centrul iasi-ului, aproape de spitalul spiridon, daca cunoaste cineva, si pot spune ca e plin de oameni ai strazii, de betivi care isi fac veacul printr-o carciuma la coltul strazii, caini vagabonzi nu mai zic ... mai degraba tind sa cred ca in cartierele astea noi nu prea intalnesti asa ceva ...
am vazut foarte multe cazuri la tv ca oameni, cu facultate, cu servici bun, au renuntat la viata de oras si s-au mutat la tara cu familie, cu copii cu tot si pareau ca o duceau destul de bine ... au investit cativa banuti si si-au facut sere pentru fructe, legume, sau cresc animale si le iese banutul ... acu na , or fi mai norocosi, ca nu toata lumea are bani de investit ... si nu stiu cine zicea bine, ca asa cu 3 legaturi de zarzavat si cu cateva oua nu prea se poate trai ... eu una de ex nu m-as vedea muncind de dimineata pana seara la camp, sa muncesc pamantul ... nu as putea fizic cred ... si personal mi-as dori un servici care sa fie gata la 4 5 si apoi dupa amiaza sa o petrec cu copiii, nu pe camp ... ca doar nu oi pune copiii la muncile pamantului doar ca sa stea cu mine ... mi-ar placea o afacere personala, deschisesem o data subiectul asta, dar care sa imi lase si loc pentru a petrece cu copiii, pentru ca ei sunt cei care conteaza cel mai mult in viata mea ... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casa ateilor si casa noastra | Man Teo | Alte Religii | 7 | 04.09.2011 01:54:53 |
Ce imi doresc de la sf nicolaie | ionut12 | Generalitati | 4 | 07.12.2010 09:20:38 |
Ce fel de religie sa imi doresc? | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 42 | 18.10.2010 02:17:29 |
doresc un sfat | mikiuasa | Rugaciuni | 13 | 03.08.2007 21:26:29 |
doresc un sfat | mikiuasa | Rugaciuni | 0 | 20.01.2007 08:33:31 |
|