![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Concurenta intre preoti este o lucrare diavoleasca de inselare si intunecare a mintii. Sa ne fereasca Domnul ! Credinciosii au "nevoi" diferite, iar nu toate sunt nevoi bune. Preotul trebuie sa arate Calea cea stramta, care duce in Imparatie, fara sa caute la fata omului. Citat:
Daca slujeste insa fara cartire si cu statornica dragoste, fiecare preot se arata vrednic urmator Apostolilor. Bunul simt, respectul si credinciosia inimii credinciosilor nu tine de preot, care este dator numai a sluji. Cand preotul nu pune inainte trupul si bunastarea, Domnul ii da intotdeauna mai mult decat are nevoie.
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer iertare pentru ca am avut acea reactie dar mi s-au intamplat acele lucruri si imi e greu sa trec peste ele. Poate va par mai scormonitor in cele ale Bisericii dar pur si simplu vreau sa inteleg fenomenul! La ora actuala Biserica si slujitorii ei m-ai mult m-au dezorientat. Faptul ca vin in contact cu unele realitati ale ei m-au bulversat de-a dreptul. Era mai simplu cand nu stiam nimic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata cum prezenta fratele Liviu, intr-un alt thread, situatia unei parohii la tara referitor la venitul preotului:
Citat:
La aceste venituri se poate adauga (acolo unde exista salarizare de la stat) o cota lunara intre 600 pana la 800 lei. Aceasta cota intra in alcatuirea salariului preotului (aprox. 1000 lei) si apoi se calculeaza impozitele aferente acestui salariu (aprox, 50-60%) ce se vireaza inapoi la stat (deci peste 500 lei). Iata (pentru cei care spun ca statul ingrasa preotii) ca nu ramane mai nimic! Daca nu exista cota de la stat pentru acea parohie (sunt si astfel de cazuri) salariul preotului se alcatuieste doar din fonduri proprii, adica se face stat de plata, ca la orice institutie, in functie de grila de salarizare si parohia trebuie sa plateasca, din incasari salariul. Daca incasari nu sunt, nu se poate plati salariu; se plateste doar impozitul pe salariu aferent, urmand ca restul de plata sa se cumuleze ca datorie a parohiei catre preot. Daca pana la sfarsitul anului preotul nu ia salariul, prefera sa taie o chitanta prin care se incarca in contabilitate cu suma datorata (ca si cum ar fi luat salariul si mai apoi l-a donat parohiei) ca sa inchida anul fara datorii. Si uite-asa s-a mai imbogatit un pic (aici nu sunt sarcastic!)! Stiti insa de ce am scris toate acestea? Pentru ca eu personal slujesc in aceste conditii de peste 20 de ani (mai intai cantaret de strana si apoi preot) si va spun ca familia mea nu a flamanzit nicicand! Este minunea casei mele de zi cu zi! Sotia mea crede in aceasta, copiii mei cred la fel, eu uneori ma mai tulbur dar minunea se intampla in fiecare luna! Spun acestea tocmai pentru a raspunde, eu, preotul, afirmatiei fratelui Liviu ("De asta zic ca sistemul e prost si Biserica trebuie sa ia taurul de coarne sa faca ceva"): sistemul asta "prost" este un sistem ce functioneaza de 2000 de ani si naste sfinti! Daca Biserica se numea Microsoft, ori Coca-Cola, ori McDonalds ar fi nascut magnati! Dar ea se numeste Biserica Sfanta. Bine ar fi (vorbesc lumeste) daca preotului i s-ar putea asigura traiul decent astfel ca el sa se poata concentra doar la slujire! Da' ia stai un pic! Noi trebuie sa vorbim duhovniceste nu lumeste, nu-i asa? Pai atunci zic eu (duhovniceste) stie Domnul si stapanul meu ce-mi trebuieste, ca doar El este si Bun si Cinstit si ma mai si iubeste, asa ca zic saru'mana Doamne pentru tot ce-mi dai, ca atat imi trebuieste aici ca sa nu pierd prin placeri si lacomie raiul cel vesnic! Faca-se voia Ta Doamne! Vezi frate Liviu, ca oricum am incerca sa privim Biserica, daca devenim duhovnicesti vedem ca trebuincioase lucrurile cele duhovnicesti si la final raiul, dar daca ramanem lumesti, ne legam de lume si ramanem in ea! Mie mi-e drag traiul bun si masinile luxoase, nu zic nu, dar parca mai drag mi-e raiul, asa ca strig: Doamne, fa ce stii dar mantuieste-ma! Din acest motiv subiectul thread-ului acesta, privit asa ca o... fatalitate, mi se arata ca o piedica in buna intelegere a lucrarii Bisericii, deci o ispita. Si, "vai de cel prin care vine ispita". Last edited by Pr. Gheorghe; 25.05.2011 at 23:23:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, daca ajungem sa vorbim despre Biserica avand in vedere banii si facand abstractie de Hristos, suntem de plans. Mantuirea nu poate fi obtinuta contra cost. Dar credinciosul stie ca lucratorul e vrednic de plata sa. Si nu e lipsit de bun simt si de dragoste fata de preotul sau. El nu cotizeaza din obligatie, ci din bun simt, din dragoste pentru cel ales de Hristos sa-I fie slujitor. Si preotul stie ca e slujitor al lui Dumnezeu, nu al lui Mamona; stie ca enoriasii sai nu sunt simpli platitori de taxe si impozite, ci persoane chemate in Imparatia lui Dumnezeu, persoane carora Mantuitorul Se ofera spre hrana. Adevaratul preot nu-i traficant de Hristos, ci persoana prin care Hristos Se daruieste credinciosilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Roaga-te si pentru mine! Domnul sa te apere de ispita dreptatii fara iubire! |
|
||||
|
||||
![]()
Am auzit de oameni care să cheltuiască o avere cu onorariile la avocați. Am mai auzit de oameni care au sărăcit de cât au plătit ca să dea la doctori. Am mai auzit (frecvent !) de oameni aduși la sapă de lemn de dobânzile și spezele bancare. Dar, de cineva care să ajungă sărac fiindcă i-au cerut preoții taxă, eu nu am auzit.
Ceea ce am observat eu este că se plâng de scumpetea serviciilor religioase cei care nu prea dau pe la biserică. Aceștia nici taxă anuală nu plătesc, dar nici servicii nu vor să plătească. Dimpotrivă, cei care se străduiesc să țină poruncile lui Isus, țin și poruncile Bisericii și nu am auzit să se plângă cât de scumpă e viața de credincios: ei sunt bucuroși când pot să dea un ban și peste minimul care ar trebui, că banul dat la biserică este ban dat lui Cristos.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 25.05.2011 at 23:26:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Imi cer iertare daca vi s-a parut ca v-am judecat, nu va cunosc si asta ma impiedica sa o fac! Rugati-va si dumneavoastra pentru mine si chiar daca numai smerit nu sunt sa stiti ca IUBIREA este si fundamentul conceptiilor mele! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, crestine! Biserica e facuta din oameni pentru Rai!
Intre noi fie vorba ( ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine puntat ca banul dat la biserica se da lui HRISTOS. Insa Hristos nu ia cu forta nici nu fixeaza o taxa ca sa ne MINTUIASCA sau sa ne ierte, sau pentru tot binele cel revarsa peste noi, Insa pe noi ne caracterizeaza MIndria si lacomia si fala ca am facut sau am dres una si alta , Avem nevoie de Biserica , Insa Dumnezeu nu va locui In case zidite de mIna omeneasca El vrea sa locuiasca in ceia ce el a zidit si sfintit si Inzestrat In om pe care v la cinstit cu chipul cel Dumnezeiesc si a suflat in el suflare a duhului de viata purtator. Ete calar ca spune Biblia ca acei ce slujesc altarului sa traiasca din jertfa adusa la altar, Insa acea jertfa trebuie sa fie adusa de buna voie si far de obligatie din constiinta curata. Sa se inteleaga bine ca nu cu Sf. Biserica se lupta cineva , nu ce cu mentalitatea si trufia ce caracterizeaza pe uni care fac servici si care cred ca daca au facut o scoala au un servici si se pot folosi de el ca de or care altul. Sa se Ia bine aminte ca Biserica si Sfintele slujbe nu au nimic de a face cu comportamentul LUMNESC al unora si al altora si nu va ramIne neplatit de Hristos truda sau jertfa , dar nici batjocora nu va ramIne, amin S L A V I T sa fie D O M N U L AMIN Last edited by ioan_strainul; 26.05.2011 at 00:59:50. |
|
|||
|
|||
![]()
Iartama Parinte ca intervin si eu desi ar fi mai bine sa tac pt. ca vorbele le dce vIntul si asa cum nu se vede de unde vine si incotro se indreapta vintul asa nu sa vede nimic Infaptuit din ceia ce spun eu si alti .
Eu recunosc ca este greu sa slujesti Intro parohie si neajunsurile sunt multe (lumeste vorbind) ca duhovniceste Dumnezeu ne stie si ne cunoaste pe toti, El cunoaste toate cele care noi nu le aratam ca sa fie vazute din diferite motive care vrInd sau ne vrInd la vremea hotarIta de Dumnezeu vor fi scoase la lumina . Parinte sa nu ma Intelegi gresit dar eu am o nelamurire care nu o pot intelege , dela inceputurile crestinismului a fost o singura Biserica , iar cu scurgerea timpului sau rupt cIte putini cIte putini si asa au rasarit aceste lastare salbatice care tind sa sufoce vita tulpina din care iau viata pentru ca or cIt ar nega ei radacina o au tot In Sf. Biserica. Atunci eu Intreb ca un nestiutor si spun cu sufletul curat lipsit de duhul mIndriei si al trufiei care o fi fost motivul ruperi sau a neascultari , or fi numai acesti sarmani far de minte sau avem o problema si de alta natura . Parinte eu cred ca pricina potigniri si a rataciri acestora ar trebui sa o recunoastem ca parte si a noastra a celor din Sf. Biserica Ortodoxa si sa nu osIndim numai pe cei osinditi si perduti. S L A V I T sa fie D O M N U L HRISTOS in veacul veacului amin amin amin Nu numai cu pIine se satura omul ce cu or ce cuvInt iesit din gua Lui Dumnezeu |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Banii de la aparate | Dewit51 | Morala Crestina | 23 | 23.01.2017 14:40:57 |
De ce avem o relatie nesanatoasa cu banii? | mihele_m | Intrebari utilizatori | 4 | 05.08.2013 18:01:57 |
Aprox. 400 de crime comise zilnic in Romania... pe banii nostri | laurastifter | Morala Crestina | 60 | 24.07.2013 20:43:23 |
Firmele de dezapezire de ce iau banii? Stare de calamitate in multe judete. | hydro314 | Generalitati | 3 | 12.02.2012 22:10:41 |
Banii McDonald’s ajung la homosexuali | Iustin32 | Generalitati | 44 | 21.07.2008 21:00:07 |
|