Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2011, 12:22:02
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de _ruxa_ Vezi mesajul
Pai, si nu este asa? Intr-o argumentatie cu un crestin, in care ii ceri sa demonstreze ca exista dumnezeu, logic & stiintific, multi de pe forumul asta spun ca nu este ceva ce poate fi demonstrat prin stiinta, ci prin credinta. Pai credinta este o demonstratie? Cum cercetezi daca nu te folosesti de stiinta si logica? De aici rezulta ca nu poti demonstra, doar crede orbeste.
Deci, nu o fi "crede si nu cerceta" pus explicit pe usa bisericii, dar de fapt asta este transmis.
Nu se poate demonstra "logic si stiintific" existenta lui Dumnezeu, tot asa cum nu se poate demonstra inexistenta Lui.
Dvs. credeti ca tot ce vi se intampla si tot ce va inconjoara poate fi cuprins in formule logice si stiintifice ?
Daca da, explicati stiintific urmatoarea problema, pusa de un poet englez acum 200 de ani:
"de ce-ntr-a omului faptura
e loc si de iubire si de ura ?"

Experienta e aceea care tine loc de logica si de stiinta atunci cand e vorba de relatia omului cu Dumnezeu. Si nu e vorba de o credinta oarba, ci de una luminata. Dupa ce am negat ani de zile ca Dumnezeu ar fi cineva si ca i-ar pasa acelui cineva de mine, am inceput sa-L chem, sa-L caut. Si nu stiu care pe care a gasit primul... dar L-am gasit.

Vreau sa-l vad si eu pe crestinul (sau ne-crestinul) care a ajuns sa poata demonstra logic si stiintific ca Dumnezeu exista, ca EL poate fi cuprins in vreun tip de formula savanta.

(Eu sunt inginer; am facut ani de zile de matematici superioare, fizica la nivel inalt, chimie si alte stiinte exacte. Toate sunt neputincioase cand e vorba sa demonstreze ceea ce e mai presus de demonstratie. La intrebarea poetului englez nu raspunde stiinta... doar credinta.)
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 12:34:52
kouklakys kouklakys is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2010
Locație: capitala
Implicit

Sa va dau si eu un exemplu : asta vara , intr-o duminica ,am avut un accident. Eram doar eu si copiii. Peste 80 km/h ,pierd controlul, intru pe contrasens, incerc sa redresez , nu pot , ies in decor , pe aratura mai exact , ne rostogolim ...iesim pe geam .... Nici o zgarietura , matematic , imposibil... Ce cred eu ( si acum ma trec fiori cand scriu ) : in acele momente Dumnezeu ne-a tinut in brate ! Nu e ceva ce am auzit ...am trait asta ...Toti cei care ne-au vazut se inchinau ...si politistul repeta obsesiv : "Doamna sunteti o norocoasa" , "NU inteleg cum ; accidente la 50,60 km/h au avut capete sparte , sange , ceva , aici..."...
Eu cred ca doar credinta ne-a salvat !
Sa ma contrazica cineva ca Dumnezeu nu exista ! Si inainte credeam insa acum ....
Dumnezeu sa ne apere si sa ne ajute ...ca de vorbit ...toata lumea se pricepe....
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 15:05:29
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Vreau sa-l vad si eu pe crestinul (sau ne-crestinul) care a ajuns sa poata demonstra logic si stiintific ca Dumnezeu exista, ca EL poate fi cuprins in vreun tip de formula savanta.
Stiinta nu poate demonstra ca exista Dumnezeu.Dar nici ca nu exista.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 15:18:20
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moldoveanu Vezi mesajul
Ce inseamna indoctrinare?
Eu daca-ti zic ca Iisus Hristos este Dumnezeu si ca a fost rastignit si a inviat fac indoctrinare? Sau expun crezul meu? Poti sa faci ore de religie fara sa transmiti nimic??
In caz ca nu ai realizat pina acum, si nu pari a fi pusti.., este ca in momentul cind "expui crezul tau" fara nici o dovada istorica, confirmata, verificata si demonstrata, .. INSEAMNA CA FACI INDOCTRINARE mintilor crude tinere! ADICA II MINTI! si ii HIPNOTIZEZI FORTAT si prin FRICA, II ABUZEZI!..ceea ce este o tehnica CULTISTA de racolare a fanaticilor religiosi!
Acum oare intelegi ce a vrut sa spuna persoana de mai sus?
Reply With Quote
Vechi 21.03.2011, 20:38:15
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Dumnezeu este Ființa, Cel Care există cu adevărat.

Dovezile logice ale existenței Lui sunt:
-necesitatea unui Principiu al existenței supranatural
-necesitatea unei explicații a existenței sufletului (vieții raționale)
-necesitatea explicării ordinii și bogăției din natură, în special cea din lumea vie
Vechi 21.03.2011, 20:57:37
luciand luciand is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2008
Implicit

Citat:
Nu se poate demonstra "logic si stiintific" existenta lui Dumnezeu, tot asa cum nu se poate demonstra inexistenta Lui.
Dvs. credeti ca tot ce vi se intampla si tot ce va inconjoara poate fi cuprins in formule logice si stiintifice ?
Daca da, explicati stiintific urmatoarea problema, pusa de un poet englez acum 200 de ani:
"de ce-ntr-a omului faptura
e loc si de iubire si de ura ?"

Experienta e aceea care tine loc de logica si de stiinta atunci cand e vorba de relatia omului cu Dumnezeu. Si nu e vorba de o credinta oarba, ci de una luminata. Dupa ce am negat ani de zile ca Dumnezeu ar fi cineva si ca i-ar pasa acelui cineva de mine, am inceput sa-L chem, sa-L caut. Si nu stiu care pe care a gasit primul... dar L-am gasit.

(Eu sunt inginer; am facut ani de zile de matematici superioare, fizica la nivel inalt, chimie si alte stiinte exacte. Toate sunt neputincioase cand e vorba sa demonstreze ceea ce e mai presus de demonstratie. La intrebarea poetului englez nu raspunde stiinta... doar credinta.)
Ce mica-i lumea! Și eu sunt inginer, am facut aceiasi ani de zile [sic] de stiinte exacte, dar surpriza! La mine au avut exact efect contrar! Eu eram ateu convins (mai tarziu mi-am dat seama ca, de fapt, nu exista asa ceva: exista doar oameni care cred in Dumnezeu si sunt cu Dumnezeu - teistii - și oameni care sunt impotriva lui Dumnezeu - antiteistii. Toti cred insa in Dumnezeu. Cum poti fi, de altfel, impotriva a ceva in care nu crezi ca exista?!) si stiinta m-a facut sa-mi dau seama de ignoranta mea de pana atunci!
De fapt nici nu trebuie prea multa stiinta! E suficient putin bun simt. Raspunsul e la indemana unui elev de clasa a X-a (sau era - nu mai cunosc programa de azi).
Probabil toata lumea cunoaste banalul principiu al II-lea al termodinamicii - principiul entropiei. Ei bine acesta spune ca, in mod natural, de la sine, fara interventii din afara, energia se degradeaza. Sau, in formularea lui Clausius, caldura (care este cea mai banala si la indemana forma de energie) trece de la corpul cald la cel rece.
Cu alte cuvinte, daca pui mana pe un cub de gheata, el se topeste, in timp ce mana ta se raceste. Niciodata invers! Mana nu se va incalzi de la gheata!
Sau, apa va curge intotdeauna la vale, niciodata la deal!
Sau, o casa cladita in mijlocul unui camp, expusa ploilor si vanturilor, la care nu face nimeni reparatii, se va darama in scurt timp. Nu va deveni din ce in ce mai frumoasa si mai noua!
Acesta este un rezultat stiintific, demonstrat de toate experimentele, exploatat in cel mai mare grad de omul in goana lui după confort, valabil in tot universul cunoscut!
Cu toate aceasta, in acest univers entropic, in care totul se degradeaza de la sine, a aparut VIATA! Mai mult, a aparut OMUL! Si nu numai ca a aparut dar a si prosperat in cunostinte, in cultura si civilizatie!
Deci, OMUL acesta nu vrea sa se supuna legilor universului! Insasi existenta lui este impotriva legilor universului!... Si totusi... principiul al II-lea al termodinamicii este valabil si se aplica in tot universul cunoscut!
Si atunci, unde-i eroarea?
Ei bine, dupa o deliberare adanca, dupa o analiza facuta dupa toate regulile stiintei, raspunsul rasare de la sine!
"Greseala" se numeste DUMNEZEU ! El singur se poate opune, el singur poate sfida regulile, legile, universului pe care tot El l-a creat!
Deci, vezi frate, cum da stiinta (si nu neaparat cea "inalta") raspuns logic la intrebarea credintei?
Cat despre poezioara bietului poet englez de acum 200 de ani, raspunsul e mult mai simplu decat crezi si nu are nevoie de prea multa stiinta: in om salasluieste si iubirea si ura, deopotriva, din doua cauze diferite. "Cauza" iubirii e Dumnezeu, in timp ce cauza urii e, tocmai, neiubirea de Dumnezeu - pacatul adus in lume de caderea lui Adam. Deci iubirea e Hristos, in timp ce ura e lipsa lui Hristos, precum intunericul e lipsa luminii!
Q.E.D. (pentru cei care nu au facut prin scoala "stiinte inalte": quod erat demonstrandum, adica pe romaneste - ceea ce era de demonstrat).

Last edited by luciand; 21.03.2011 at 21:02:52.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 07:47:31
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
Deci, OMUL acesta nu vrea sa se supuna legilor universului! Insasi existenta lui este impotriva legilor universului!...
Esti informat gresit.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 09:24:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de kouklakys Vezi mesajul
Sa va dau si eu un exemplu : asta vara , intr-o duminica ,am avut un accident. Eram doar eu si copiii. Peste 80 km/h ,pierd controlul, intru pe contrasens, incerc sa redresez , nu pot , ies in decor , pe aratura mai exact , ne rostogolim ...iesim pe geam .... Nici o zgarietura , matematic , imposibil... Ce cred eu ( si acum ma trec fiori cand scriu ) : in acele momente Dumnezeu ne-a tinut in brate ! Nu e ceva ce am auzit ...am trait asta ...Toti cei care ne-au vazut se inchinau ...si politistul repeta obsesiv : "Doamna sunteti o norocoasa" , "NU inteleg cum ; accidente la 50,60 km/h au avut capete sparte , sange , ceva , aici..."...
Eu cred ca doar credinta ne-a salvat !
Sa ma contrazica cineva ca Dumnezeu nu exista ! Si inainte credeam insa acum ....
Dumnezeu sa ne apere si sa ne ajute ...ca de vorbit ...toata lumea se pricepe....
Daca faptul ca ati scapat demonstreaza ca D-zeu exista, ce demonstreaza faptul ca altii nu scapa?
Zeul la care te inchini e de fapt inginerul care a proiectat sistemele de siguranta ale masinii.
Ce parere ai de accidentul in care s-au ciocnit doi preoti (cel putin asa le ziceti voi)? Unul cu o dacie amarata si cu familia, celalalt mort de beat cu un BMW-u cu o gagica si un prieten. Cei din dacie au murit, ceilalti ar putea spune ca i-a tinut D-zeu in brate iar preotul a incercat sa-si convinga prietena sa ia asupra ei vina desi el conducea masina mult peste viteza legala.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 09:40:40
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luciand Vezi mesajul
Ce mica-i lumea! Și eu sunt inginer, am facut aceiasi ani de zile [sic] de stiinte exacte, dar surpriza! La mine au avut exact efect contrar! Eu eram ateu convins (mai tarziu mi-am dat seama ca, de fapt, nu exista asa ceva: exista doar oameni care cred in Dumnezeu si sunt cu Dumnezeu - teistii - și oameni care sunt impotriva lui Dumnezeu - antiteistii. Toti cred insa in Dumnezeu. Cum poti fi, de altfel, impotriva a ceva in care nu crezi ca exista?!) si stiinta m-a facut sa-mi dau seama de ignoranta mea de pana atunci!
De fapt nici nu trebuie prea multa stiinta! E suficient putin bun simt. Raspunsul e la indemana unui elev de clasa a X-a (sau era - nu mai cunosc programa de azi).
Probabil toata lumea cunoaste banalul principiu al II-lea al termodinamicii - principiul entropiei. Ei bine acesta spune ca, in mod natural, de la sine, fara interventii din afara, energia se degradeaza. Sau, in formularea lui Clausius, caldura (care este cea mai banala si la indemana forma de energie) trece de la corpul cald la cel rece.
Cu alte cuvinte, daca pui mana pe un cub de gheata, el se topeste, in timp ce mana ta se raceste. Niciodata invers! Mana nu se va incalzi de la gheata!
Sau, apa va curge intotdeauna la vale, niciodata la deal!
Sau, o casa cladita in mijlocul unui camp, expusa ploilor si vanturilor, la care nu face nimeni reparatii, se va darama in scurt timp. Nu va deveni din ce in ce mai frumoasa si mai noua!
Acesta este un rezultat stiintific, demonstrat de toate experimentele, exploatat in cel mai mare grad de omul in goana lui după confort, valabil in tot universul cunoscut!
Cu toate aceasta, in acest univers entropic, in care totul se degradeaza de la sine, a aparut VIATA! Mai mult, a aparut OMUL! Si nu numai ca a aparut dar a si prosperat in cunostinte, in cultura si civilizatie!
Deci, OMUL acesta nu vrea sa se supuna legilor universului! Insasi existenta lui este impotriva legilor universului!... Si totusi... principiul al II-lea al termodinamicii este valabil si se aplica in tot universul cunoscut!
Si atunci, unde-i eroarea?
Ei bine, dupa o deliberare adanca, dupa o analiza facuta dupa toate regulile stiintei, raspunsul rasare de la sine!
"Greseala" se numeste DUMNEZEU ! El singur se poate opune, el singur poate sfida regulile, legile, universului pe care tot El l-a creat!
Deci, vezi frate, cum da stiinta (si nu neaparat cea "inalta") raspuns logic la intrebarea credintei?
Cat despre poezioara bietului poet englez de acum 200 de ani, raspunsul e mult mai simplu decat crezi si nu are nevoie de prea multa stiinta: in om salasluieste si iubirea si ura, deopotriva, din doua cauze diferite. "Cauza" iubirii e Dumnezeu, in timp ce cauza urii e, tocmai, neiubirea de Dumnezeu - pacatul adus in lume de caderea lui Adam. Deci iubirea e Hristos, in timp ce ura e lipsa lui Hristos, precum intunericul e lipsa luminii!
Q.E.D. (pentru cei care nu au facut prin scoala "stiinte inalte": quod erat demonstrandum, adica pe romaneste - ceea ce era de demonstrat).
Greseala e ca iei in calcul un sistem irelevant pentru problema in sine. Viata de pe Pamant e posibil sa fi aparut exact in conformitate cu principiul al doilea care APLICAT CORECT nu contrazice apritia vietii. Nu inteleg ce de ai luat in calcul intreg universul (de fapt stiu, te face sa te simti abisal) cand universul nu e uniform. Doar in preajma unor abiecte de care s-ar putea sa fi auzit, adica stelele, pe langa care orbiteaza alte obiecte denumite planete e posibil sa fi aparut viata. Mai exista si posibilitatea ca elementele de baza sa fi aparut pe meteoriti. Oricum, viata nu a aparut in tot universul. Asa ca revenim la sistemul solar pe care il cunoastem cel mai bine. Cum crezi d-le inginer sa se aplica principiul al doilea in acest sistem si de ce crezi ca aparitia vietii este conditionata de existenta unui zeu. Si care este acest zeu?
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 09:42:54
claudiuremus claudiuremus is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2010
Implicit

Pentru doamna de religie,viata este foarte complicata daca gandeste asa.
De altfel lucrurile stau foarte simplu citind Luca,cap. 13 ,1-5: ,,Si erau de fata in acel timp unii care-I vestea despre galileenii al caror sange Pilat l-a amestecat cu jertfele lor.Si EL,raspunzand,le-a zis: Credeti ,oare ca acesti galileeni au fost ei mai pacatosi decat toti galileenii,fiindca au suferit aceasta?Nu!zic voua; dar daca nu va veti pocai,toti veti pieri la fel.
Sau acei optsprezece insi,peste care s-a surpat turnul in Siloam si i-a ucis,ganditi,oare ca ei au fost mai pacatosi decat toti oamenii care locuiau in Ierusalim? Nu! zic voua; dar daca nu va veti pocai ,toti veti pieri la fel."
Citat pe care un profesor de religie ar trebui sa-l stie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
Despre discriminare lrina Georgeta Generalitati 19 27.03.2011 14:11:11
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
Este posibila cununia religioasa fara nasi? Samarineanca Nunta 6 05.09.2010 12:07:08
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42