Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.12.2010, 17:09:30
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
S-a mai discutat despre asta. Sfinții nu-i alege Biserica ci Hristos. Dacă trupul a fost găsit neputrezit și așa a rămas și după dezlegarea preoților atunci e Sfânt și cu asta basta.
Asa spui tu, dar nu asa scrie in Catehism. Hristos lucreaza prin Biserica, mireasa sa. Daca spui ca Biserica nu are nici o treaba in problemele astea, inseamna ca spui ca Hristos a divortat de Biserica sa, ceea ce e cel putin aberant, nu?

Trupul neputrezit nu este singurul, si poate nici cel mai important, criteriu pentru sfintenie. Trupurile pot sa nu putrezeasca din n motive. Adevaratul criteriu pentru sfintenie este viata in Hristos, lipsa ereziei si a practicilor eretice si altele. Asta, parerea mea, doar Biserica poate hotari daca asa a fost. Si apoi, parca am citit undeva sau am ascultat un interviu cu un preot care a fost de fata la dezgroparea parintelui Argatu, si din ce spunea el nu prea este vorba de moaste neputrezite si frumos mirositoare. Deci...
Vechi 07.12.2010, 17:26:16
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

"Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos, e mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu".

Parintele Arsenie

Sa ne rugam, nu ne opreste nimeni, sa o facem in taina. Avem toti nevoie de ganduri bune.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 07.12.2010, 17:49:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
"Nu am zis eu ca S Scriptura in totalitatea ei este mincinoasa ci doar anumite parti plasate acolo "strategic". Toti stim asta insa nu toti avem curaj sa confruntam aceste dileme! ! !"

"Iar Dumnezeu cind vede acest efort pina la moarte nu are cum sa nu ajute!
'

A doua afirmatie este crestina, dar prima???Nimic nu este scris intamplator in Sfanta Scriptura! Nu avem putere sa intelegem, nu vrem sa intelegem.[/quote]

Amindoua sunt afirmatii crestine Rodica.
Nu trebuie sa fii teolog ca sa-ti dai seama de multele contradictii din Scripturi.
DACA AR VREA SA NE CLARIFICE si sa ne comunice ADEVARUL, pentru Dumnezeu nu ar fi nici o problema si ar putea sa ne scrie SCRIPTURA cu degetul DIRECT pe cer . Asa cum multele minuni de care se vorbeste contravin legilor fizice, chimice, biologice, termodinamice, cuantice, sociale si de viata tot asa poate sa ne scrie si pe cer de exemplu, nu?
Deci pina nu apare scriptur scrisa clar DIRECT de DUMNEZEU nu prin intermediari, OMUL, de care se stie DE CIND LUMEA ca minte de cind deschide ochii de dimneata si pina cind adoarme, eu voi promova ortodoxia si crestinismul pragmatic! nu cel cu ochelari de cal sau al "gainilor oarbe" iar Dumnezeu MI-A garantat acest drept prin creoierul care mi l-a dat si prin liberul arbitru, altfel am fi fost niste rime fara minte si cuvint de spus, de pus in acul evreiasilor smecheri! ! !
...si asta crede-ma, ca am verificat cu duhovnicul, ESTE O DECLARATIE CRESTINEASCA!

Last edited by andreicozia; 07.12.2010 at 17:52:39.
Vechi 07.12.2010, 17:54:24
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
...si asta crede-ma, ca am verificat cu duhovnicul, ESTE O DECLARATIE CRESTINEASCA!
Înseamnă că duhovnicul tău este un eretic. Nici un duhovnic ortodox adevărat nu va declara vreodată că Biblia conține minciuni, nici măcar amenințat cu moartea!

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Vechi 07.12.2010, 18:09:23
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
'

A doua afirmatie este crestina, dar prima???Nimic nu este scris intamplator in Sfanta Scriptura! Nu avem putere sa intelegem, nu vrem sa intelegem.
Amindoua sunt afirmatii crestine Rodica.
Nu trebuie sa fii teolog ca sa-ti dai seama de multele contradictii din Scripturi.
DACA AR VREA SA NE CLARIFICE si sa ne comunice ADEVARUL, pentru Dumnezeu nu ar fi nici o problema si ar putea sa ne scrie SCRIPTURA cu degetul DIRECT pe cer . Asa cum multele minuni de care se vorbeste contravin legilor fizice, chimice, biologice, termodinamice, cuantice, sociale si de viata tot asa poate sa ne scrie si pe cer de exemplu, nu?
Deci pina nu apare scriptur scrisa clar DIRECT de DUMNEZEU nu prin intermediari, OMUL, de care se stie DE CIND LUMEA ca minte de cind deschide ochii de dimneata si pina cind adoarme, eu voi promova ortodoxia si crestinismul pragmatic! nu cel cu ochelari de cal sau al "gainilor oarbe" iar Dumnezeu MI-A garantat acest drept prin creoierul care mi l-a dat si prin liberul arbitru, altfel am fi fost niste rime fara minte si cuvint de spus, de pus in acul evreiasilor smecheri! ! !
...si asta crede-ma, ca am verificat cu duhovnicul, ESTE O DECLARATIE CRESTINEASCA![/quote]

Andrei, Sfanta Scriptura este corect interpretata de oameni specializati- profesori care predau Studiul N T sau V T. Asa poti sa-ti lamuresti unele lucruri.E nevoie de pregatire multa, serioasa. Orice verset are semnificatia lui si nu putem lua intelesul ca atare sau trunchiat. Fara doar si poate, Biblia este scrisa prin inspiratie divina.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Vechi 07.12.2010, 18:12:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Înseamnă că duhovnicul tău este un eretic. Nici un duhovnic ortodox adevărat nu va declara vreodată că Biblia conține minciuni, nici măcar amenințat cu moartea!
Iti garantez ca tu colaps nu ai nici cea mai mica idee de ceea ce inseamna duhovnic adevarat. Totul depinde de relatia pe care o ai cu el, si de faptul ca vorbesti intre patru ochi.

Al meu este, ca altfel nu devenea si prietenul meu. Nu o sa stau sa enumar ce face acest om si prin ce coclauri mizerabile se baga cu Impartasania si cu medicamente, deseori pentru a ajuta semenii sai batuti de soarta, oameni singuri( printre care si preoti care mor singuri si uitati de familii prin spitale) , psihopati si hoti de pe strada, alcolici si homelesi.

Esti chiar de tot risul, tu cel care salivezi la gura de zel si rivna antiecumenista si alte bazaconii, sau cu definitia sfinteniei si a duhovniciei care se reduce la litera sterila a cartii :)))) esti chiar hilar si la mii si mii de Km de ceea ce inseamna sa fi crestin.
Vechi 07.12.2010, 18:16:35
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
Iti garantez ca tu colaps nu ai nici cea mai mica idee de ceea ce inseamna duhovnic adevarat. Totul depinde de relatia pe care o ai cu el, si de faptul ca vorbesti intre patru ochi.
Deci dacă am o relație foarte apropiată cu un ucigaș, să zicem și vorbesc cu el între patru ochi, poate fi duhovnicul meu. :))
Vechi 07.12.2010, 19:27:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
.E nevoie de pregatire multa, serioasa..
Stiiiu!
Dar oare stii pentru ce ai nevoie de aceasta pregatire muuuulta si serioasa ca preot si /sau teolog?
Ce calitati capeti?
Stii oare?
Vechi 07.12.2010, 19:29:27
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

GheronIosifIsihastul, este bine sa ne rugam unii pentru altii, fiind ca toti avem pacatele noastre. Din aceasta perspectiva, initiativa ta este buna, insa ... nu cred ca a intra pe acest forum inseamna a te "stropi". Cuvantul acesta, pe care probabil l-ai scapat printre cele frumoase scrise de tine, exprima o parere despre propria ta persoana deloc specifica spiritului crestin ortodox. Sub acest aspect, te rog sa nu te superi, risti sa te faci asemenea celui pe care l-ai declarat eretic si care tocmai l-a facut in toate felurile pe Colaps, ignorand pur si simplu demersul tau de altfel bine intentionat. Iata, asadar, dragul meu, ca fara sa ne dam seama, toti gresim, de aceea este bine sa ne rugam unii pentru altii fara a ne considera mai curati decat cei pentru care ne rugam si fara a ne feri de ei pentru ca nu care cumva sa ne murdarim. Aproapele este orice om cu care interactionam, iar treaba noastra este sa marturisim Sfanta Credinta Crestina Ortodoxa, indiferent daca vor fi si din cei care ne injura.
Vechi 07.12.2010, 19:39:35
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiiiu!
Dar oare stii pentru ce ai nevoie de aceasta pregatire muuuulta si serioasa ca preot si /sau teolog?
Ce calitati capeti?
Stii oare?
Mai e ceva- si unde dragoste nu e, nimic nu e! Sa avem dragoste fata de Dumnezeu! Aceasta pregatire e necesara pentru ca ai o raspundere- nu poti sa ratacesti pe cei ce ii ai in grija. Gandeste-te, la mijloc sunt Sfintii- nu ai incredere in ei? Andrei, cred ca trebuie sa te apleci mai mult spre studiu, apoi sa emiti pareri. Exista riscul sa te ratacesti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciune pentru elevi si pentru profesori spre_rasarit Sectiune dedicata profesorilor de religie 5 07.07.2012 02:50:19
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. dorinastoica14 Rugaciuni 186 29.09.2010 22:45:09