![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Igore, gresesti. Ai idee cat de importanta e opera Fericitului Augustin pentru dogmatica ortodoxa? Cu greselile lui cu tot. O situatie similara o prezinta Tertullian. Colegul catolic Mihai, caruia ii urez un "bine ai revenit", poate aduce dovezi cu carul. Acum, no, Pelerin e prea ironic, deh, in spirit occidental. Dar, eu zic, cum a zis si fratele oaie, ca in Sfantul si Marele Post sa o lasam mai moale cu aiurelirle de certuri pe motive stupide pe forumuri, si sa cugetam si sa lucram mai mult la mantuirea noastra.
Propun ceva: sa suspendam acest topic, pina dupa Sf. Pasti. Si, cum ii stiu de buna credinta, colegii nostri Trice si Pelerinul cred ca vor fi de acrd cu propunerea mea. Nu vreau sa fie smintite suflete datorita acestui topic. Bine? Nota: Da, stiu, e culmea sa vina asa o propunere de la unul ca mine, care isi afiseaza cu mandrie conditia de "caldicel". Dar, indiferent de la cine vine, va rog, luati-o in consideratiune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta imi place la protestanti, ca sunt liberi de orice autoritate, in afara de cea auto-acceptata a Bibliei. Ca asta duce deseori la erezii si greseli cu carul, e adevarat, dar eroarea e pretul libertatii, zicea cineva. Pe de alta parte, nu exista crestinism adevarat fara Maica Domnului, deci... Si, uita-te si la propunerea mea. Gandeste-te nu atat la agitatie propagandistica (sunteti tare inflacarati in credinta, tu si bin si Igor; exact opusul meu, care nu dau doi bani pe organizatii, loialitati ideologice, alea-alea, dar culmea e ca eu va inteleg, dar nu si reciproc), cat la Sf. Post. Sa luam cu totii o pauza. Topicul sa nu fie inchis, dar sa ia o pauza. Pe bune. Last edited by Barsaumas; 27.02.2015 at 15:45:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, se vede treaba ca sunt cei din afara Bisericii prin care vin ispitele. Dar foarte grav e ca sunt din Biserica prin care vin ispitele. Primii sunt fiii fariseilor, ceilalti sunt fiii lui Iuda Iscarioteanul. Frate Barsaumas, daca tu, care te consideri fiu al Bisericii Ortodoxe afirmi ca refuzi autoritatea si ascultarea de Biserica si ierarhii ei, frate, cauta-ti de-acum dudul, funia si sapunul! Neascultarea unui credincios de poruncile Bisericesti este pacat impotriva Duhului Sfant! Cu compatimire iti spun asta! Iar in ce-l priveste pe pelerin, el "iscodeste" scrierile Sf.Parinti. A gasit - sau asa crede el - contradictii marunte in ele si, prin extensie, lanseaza cate un subiect cu ajutorul caruia sa le scoata in evidenta. Asta e lucrare diavoleasca! Doamne ajuta sa nu o faca deliberat, ci intr-un mod inconstient, din vreo fustrare neconstientizata!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si in cazul Sf. Ap. Luca, ca ar fi trebuit sa picteze un model identic fizic la modul martor-de-prima-clasa, E asumtia ta, atata tot.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incearca sa te concentrezi pe propunerea mea, sa lasam toti, ortodocsi, catolici, (neo)protestanti, topicul acesta si altele de genul pe periaoda ramasa din Sfantul si Marele Post. Ce zici? P. s. De ce dudul? totusi, e un copac nobil, de ce sa se spanzure cineva de el? :)) Ne vedem dupa Post. Hai ca te inteleg: esti convertit la ortodoxie de la np, deci de asta ai ardenta convertitului. La mine e o gheata neptuniana de-a dreptul, focul acela nu se va aprinde in veac, slava Domnului! Post cu roade duhovnicesti! si multa pace tuturor! Voi intra doar pe topice, sa zic asa, neutre din pdv ideologico-polemic. Last edited by Barsaumas; 27.02.2015 at 17:50:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Barsaumas...:) Considera semnul un raspuns la propunerea ta.lluminatu... orice ai scrie despre mine,orice ai spune despre mine, orice ai crede despre mine....tot simpatic :) A rostit Sfantul Grigorie Palama,Arhepiscopul Tesalonicului, in Duminica a doua, o omilie la Luca 6.31-36.Ti-o dedic.Numai bine va doresc.Ne revedem dupa Post.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata un crestin care a luat in serios indemnul meu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ma rog, pentru voi nu e clara nici diferenta intre o icoana pagana si una crestina, care zic eu ar fi mai simpla si mai evidenta. In orice caz, daca ar fi ambele interzis, cum ti-am zis, voi cadeti cel putin sub incidenta uneia din ele. Aveti puse pe pereti Biblia si Crucea si va inchinati de fata cu ele deci..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat: