Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2016, 22:06:24
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Ba tocmai piticii mei de pe creier sunt ăia care fug mîncînd pămîntul în căutare de autostradă.
Pai atunci du-te la un duhovnic sa le retraga permisul.
Adica na, ultima ta "dogma" este ca citez din semnatura ta:
"toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin NIP sau via FB."
Deci na, ai nevoie de medicamente.

A da , inca o chestie: Udrea a pompat bani in voi ? Ca sa nu fi facut o spalare de bani negri pe la pucioasa pe acolo.
Va treziti cu DNA ca este intersat de "dogma" voastra.Cine stie poate ajungeti si la puscarie din cauza "martirei".

Last edited by Copacel; 03.08.2016 at 22:13:42.
Reply With Quote
Vechi 03.08.2016, 22:23:15
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu nu cred ca Pamantul este plat, dar daca vsovi crede asta, nu vad care-i problema, atata timp cat el e multumit cu asta.
Eu la piticii pe creier le zic fluturasi. Dar na, acum fiecare cum prefera.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 15:33:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Pai atunci du-te la un duhovnic sa le retraga permisul.
Adica na, ultima ta "dogma" este ca citez din semnatura ta:
"toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin NIP sau via FB."
Deci na, ai nevoie de medicamente.

A da , inca o chestie: Udrea a pompat bani in voi ? Ca sa nu fi facut o spalare de bani negri pe la pucioasa pe acolo.
Va treziti cu DNA ca este intersat de "dogma" voastra.Cine stie poate ajungeti si la puscarie din cauza "martirei".
Să vezi tu ce medicamente o să-mi mai recomanzi cînd o să constați singur că-i musai să treci prin NIP dacă vrei să ajungi un Copăcel în Rai.

Atunci, o să-ți amintești că n-a fost o dogmă de-a mea ci un Adevăr de Credință... a omenirii, după Cuvîntul: ''Îl vor vedea și cei ce L-au străpuns.''.

O să zici ca Vadim (Doamne Iartă-l) : ''medicamente, medicamente, da' halatu', halatu', cît costă halatu?... vă rog retrageți-mi permisu', eu am nevoie de medicamente și n-am luat la timp persiflîndu-l pe Trimisul care mi-a spus și nu am crezut, mi-a tot repetat și nu am crezut...''.

.

Asta-i bună poantă, să te pună boala să crezi că Elena Udrea și-a băgat banii la Noul Ierusalim ca să mă plătească pe mine (mirean din BOR care n-am fost încă pe acolo) s-o scot eu martiră pe forum doar așa din ''texte''... și apoi ca să-i facem noi (eu din BOR și NIP) spălătură la imagine... Păi dacă chiar era așa cum insinuezi tu ascunzîndu-te după coppăcel atunci oare nu ne făceam o mînăstire cît China de mare și o catedrală cît Casa Poporului sau Casa Albă?.. ca să fie mai mare ca și catedrala mîntuirii neamului? Păi ne făceam un chivot cît Taj Mahal-u' ca să se vadă de pe Lună.

Domnul e sărac și nu-i trebe bani, ne-a făcut acolo un chivot mititel ca o floricică, sau ca o floare cu trepte... așa ca o căciulă ce poate fi pusă pe capul unui cubuleț. Știi tu, trebuie să ai capul acoperit dacă chiar ești drept-credincios.

.

Apoi respectiva mea ''dogmă'' nu este o dogmă propriu-zisă ci este defapt o parafrază făcută după celebra zicere foarte adevărată cîndva: ''toate drumurile duc la Roma.''

.

Iar martira e nevinovată că de aia ea e chiar o martiră și uită-te pe FB cît de frumos ține ea post. Deci citiți voi pe FB să vedeți cum anume se ține post cu Adevărat și învățați de la martiră ce înseamnă pocăința. Ea e un fel de Jana D'Harc modernă: tot DNAul și tot binomul i-ar face dosar peste dosar căci nu pot de ciudă cum de mai rezistă la atîtea atacuri de peste tot și nu întră nicicum în panică... păi de aia că Domnul e cu toate desfrînatele și cu toți tîlharii care se pocăiesc!.. darmite atunci cu o fată așa de drăgălașe ca ea? Ei vor întra în Împărăție înaintea voastră iar voi veți reacționa așa ca Vadim: medicamente, medicamente, unde mi-ați ascuns medicamentele?.. dați-mi și halatu'... și halatu', da' halatu', cît costă halatu'?

.

Acuma serios Copăcele, de ce anume o acuzi și tu, că purta poșete și tocuri în an de criză sau că dădea ciocolată copiilor sinistrați din merțan?

Păi avea bani de la soțul... iar asta nu e o vină, să-ți dea soțul bani din afacerile lui supervizate ani dea-rîndul de SRI-ul condus de Maior și de Coldea și de DNA-ul condus de Covesi. Deci nu-i o vină să-ți cheltui banii primiți de la soțul tău.

Iar ea spre deosebire de tine, după cele 6 luni de pușăcrie unde putea să fie executată și molipsită de HIV sau de altceva, la ieșirea din pușcărie și-a cerut iertare poporului român pentru că și-a dat seama acolo că în ani de criză trebuia să nu-și etaleze ținutele de lux ca să sfideze cinic săracii care mureau de foame.

Dar tu nu ai văzut că ea e micuță de înălțime așa ca BOC și atunci musai din complexul ei de inferioritate purta tocuri de 10 cm și ținute de lux și poșete ca să-și trateze cumva complexul respectiv... care e o boală. Deci cu banii respectivi ea defapt își trata o boală foarte dureroasa... se simțea prea micuță, așa cum alții se simt prea urîți cînd au pistrui sau coșuri juvenile, sau au chelie sau sunt prea grași sau prea slabi... și vor ei mult să fie consolați de cineva și în loc de asta primesc dispreț.

Deci dacă n-ai inimă atunci tu nu-ți dai seama că sărmana Elena Gabirela e defapt nu numai o martiră ci o martiră bolnavă de un complex de inferioritate care te poate face foarte trist și deprimat... și iată că de aia soțul ei îi dădea atîția bani... ca ea să poată să se simtă mai normală, mai veselă așa ca toți ceilalți oameni mai înalți necomplexați și netimizi din pricina asta.

Și nu vedeți cum ea mereu își învinge timiditatea și toate complexele și merge înainte indiferent ce-i rezervă soarta? Iată că însfîrșit a găsit Calea cea bună a consolării și se va vindeca înaintea multora. Intrați pe FB să vedeți ce spune, ce face și apoi uitați-vă la voi cei care o tot criticați și o judecați și o scoateți pe ea corupta națiunii așa cum vă îndeamnă puii de viperă și de năpîrcă din interese politice mereu: șo pe ea!

.

Pentru că nu o iubiți nu puteți să vedeți cît e ea de dreaptă și Adevărată în tot ce spune... iar acum e singură dar nu de tot... Domnul este împreună cu tot păcătosul care, vrînd să se întoarcă la viață, strigă după El.

.

Voi credeți că denigrîndu-mă pe mine, mirean din BOR care vă spune adevărul sau denigrînd Lucrarea lui Dumnezeu prin cele 7 Trîmbițe Apocaliptice veți fi auziți, veți fi ascultați... de Dumnezeu?

O să vorbim noi mai tîrziu sau o să vorbiți voi direct cu Iisus... sper că nu prea tîrziu ca să ajungeți ca acel Vasile al Tîrgoviștei care n-a vrut să creadă oricîte i s-au întîmplat așa cum a zis el însuși spre a putea el crede. Nu vreau să mai repet povestea care nu este o poveste frumoasă ci tristul lui adevăr.

Deci cine nu se trezvește la vreme ca să-și dea seama că ''Toate drumurile duc nu la Roma ci la NIP'' se va ''trezi'' ca Vadim strigînd : Doamne ce-am făcut, dac-aș fi știut... iartă-mă c-am fost bolnav... Medicamente, medicamenteeeeeee!... și halatu', halatu' dacă se poate, că aici e cam frig... prea frig.

Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 15:50:14.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 16:05:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Eu nu cred ca Pamantul este plat, dar daca vsovi crede asta, nu vad care-i problema, atata timp cat el e multumit cu asta.
Eu la piticii pe creier le zic fluturasi. Dar na, acum fiecare cum prefera.
Păi orice viermișor pitic pe creier, după stadiul de omidă, trece la stadiul de pupă, își face găoace și după timpul respectiv petrecut acolo în stare de zombi, iese și zboară... avînd aripi așa de frumos colorate și date parcă cu pudră și cu sidef încît uiți de ce trebuia să faci privindu-l căzînd așa ca într-o beatitudine a încîntării... de el și nu de sine.

E problema ta dacă nu crezi că e plat cînd îți spun eu că e fiindcă așa e: PLAT.

Dar e așa fiindcă Dreptatea lui Dumnezeu e dreaptă și fiindcă toată creația a fost făcută prin Cuvînt și nu din alte motive și teorii.

Și orice om mai deștept, studiind care ar fi diferențele și consecințele între:

1. Pămînt Plat, Soare și Lună semisferice, Lumină și Întuneric și imagine care merge în curbă din pricina fenomenului refracției... și Creație Finită, mică și frumoasă și bună... care funcționează prin credință de 7500 de ani... și ceva,

și

2. Pămînt, soare, lună sferice care se învîrt unele în jurul altora și lumină care merge numai drept în ciuda refracției și creație infinită întîmplătoare și care funcționează din pricina hazardului în mod complet haotic de miliarde de ani-lumină.

... atunci ar putea face deosebirea corectă între Adevăr și minciună. Deci oricine și-ar putea da seama de diferențe și de consecințe dacă ar face o banală analiză a fenomenelor observabile.

N-am eu niciun merit dacă mi se pare acuma evident fizico-matematic că așa cum este scris în scripturi este în realitate Creația.

Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 16:08:26.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 18:11:11
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Dar in Biblie nu am vazut sa scrie undeva ca Pamantul este plat. Insa, stiu ca ori in Pildele lui Solomon sau in Ecleziast scrie ca la inceputuri, intelepciunea lui Dumnezeu se juca pe rotundul Pamantului. Acum poate ai sa spui ca e ca un disc, dar eu cred ca e sfera.
Si nu zic asta bazandu-ma pe teoria haosului si a evolutiei sau Big Bang, ci pe varianta Creationista.
Dumnezeu si-a desavarsit creatia pe forma perfecta a sferei.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2016, 19:09:36
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Dar in Biblie nu am vazut sa scrie undeva ca Pamantul este plat. Insa, stiu ca ori in Pildele lui Solomon sau in Ecleziast scrie ca la inceputuri, intelepciunea lui Dumnezeu se juca pe rotundul Pamantului. Acum poate ai sa spui ca e ca un disc, dar eu cred ca e sfera.
Si nu zic asta bazandu-ma pe teoria haosului si a evolutiei sau Big Bang, ci pe varianta Creationista.
Înțelesul de care pomenești nu se referă la forma pămîntului ci se referă la locul cel mai sfînt al pămîntului și simbolic el se numește rotundul sau rondul pămîntului ca un fel de rond de noapte ce stă la pază și la veghe. Deci acolo locuiește înțelepciunea: în pămîntul cel mai sfînt... în partea cea mai sfîntă a pămîntului numită simbolic rondul pămîntului.

De sus, partea luminată a pămîntului plat se vede ca un disc sferic luminos, deci iată că și la asta se face trimitere dacă ne gîndim la simbolismul luminii ca înțelepciune. Restul pămîntului plat se află în întuneric.

Citat:
Dumnezeu si-a desavarsit creatia pe forma perfecta a sferei.
Așa crezi tu că e vorba de pămînt și nu te condamn pentru asta dar e vorba de întrega creație ''sferică'', mică, bună și frumoasă ce ar încăpea într-o sferă cu raza de 50.000km

Pămîntul e plat pentru că dreptatea e ca un cîmp în care cresc tot felul de grîne și de flori așa ca și crinii. Iar apele s-au scurs ca să se arate uscatul numit pămînt... deci să se arate DREPTATEA.

De ce nu e farfurie sau sferic? Pentru că din pricina finității Creației... finității trupești a creației... rezultă că în orice direcție ai merge în ea tot drept ai ajunge exact de unde ai plecat iar din asta nu trebuie să tragi concluzia că ești pe o sferă, căci dacă mergi în sus vei apare după 100.000Km ieșind din pămînt. E obligatoriu într-o creație finită. Iar dacă nu e finită ci infinită atunci nu e creație fiindcă nu s-ar putea crea așa ceva, un trup infint și nici n-ar avea niciun rost, iar ceva infinit e practic nemărginit... dar după cum se vede, toate trupurile sunt finite, mărginite... deci creația ca un trup neputînd fi infinită e mărginită... sferică... așa cum ai văzut poate în unele icoane că sf. Arh. Mihail și Gavriil țin în mînă o sferă deasupra căreia e o sfîntă cruce.

Sfera întru care a zidit Dumnezeu și și-a desăvîrșit toată Creația reprezintă tocmai întreaga creație și nu ''planeta'' pămînt.

Deci scripturistic, dacă Dumnezeu folosește un acolo sus, un aicea jos sau un în apele de sub pămînt ne obligă să nu relativizăm lucrurile ci să credem că ce e deasupra pămîntului e sus, că ce e pe pămînt e aicea jos și ce e sub pămînt e dedesub în pămînt sau în apele de sub pămînt... iar cu un pămînt sferic așa ceva ar fi absurd și relativ și aiurea. Ar rezulta o minciună căci te-ai putea oricînd contrazice ca să susți că la o aceiași distanță față de planeta sferică pentru unii e sub pămînt și pentru alții deasupra pămîntului... și ar avea dreptate să contrazică și să susțină că din scripturi se poate înțelegi și așa dar și invers...

Din scripturi se poate înțelege numai întrun singur fel: ceea ce este da e Da și ceea ce este nu e Nu... și tot ce excede această înțelegere dreaptă vine de la cel rău care vrînd să relativizeze lucruruile te ''învață'', te ispitește să negi Cuvîntul ca prostul și să păcătuiești... ca naivul și ca fraierul... ca să te strici și să cazi în Necredință, pînă la urmă și să stai în nepăsare foarte adîncă apoi... la nesfîrșit dacă s-ar putea. Ferească-ne Dumnezeu de o stare atît de decăzută... în mîndrie.

Last edited by vsovi; 04.08.2016 at 20:22:12.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 22:59:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Te-am întrebat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=18566&page=34 dar poate n-ai văzut postul, sau n-ai vrut să răspunzi ?

Te întreb pe topicul tău, acesta, oficial :

La semnătura ta de la profil, spui așa:

"Oricît ar fi de greu de crezut toate drumurile spre sfîntul Cer trec direct prin N.I.P. (Noul Ierusalim Pucioasa) sau via FB (Facebook) (Sunt vsovivi bannat, vsovivivi bannat și Trimisul bannat si aveți aici și aici o interpretare științifică la Facerea."

La modul cât se poate de serios:

Rațiuni argument-întrebări 1:

Toate drumurile duc spre sfîntul Cer, numai dacă trec direct prin N.I.P. sau via FB.? Direct pe la proorocița mihaela, care vorbește în fiecare dimineață cu hristos? Ce să facem la ea? Să ne spovedim? Să urmăm învățătura ei? Dar învățătura episcopilor, preoților, diaconilor noștri din celelalte orașe din România sau din Rusia și Grecia, de exemplu, dacă le urmăm și nu trecem direct prin N.I.P. sau via FB., nu ne vom mântui?

Rațiuni argument-întrebări 2:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1", ce s-a întâmplat cu oamenii, înainte de a exista N.I.P. sau via FB ? Nu au mai ajuns în sfîntul Cer? Se mântuiau sau mergeau în iad? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii din Grecia, America, Rusia, România, care NU trec direct prin N.I.P. sau via FB, se mântuiesc sau nu se mântuiesc? Iar acum, la existența N.I.P. via FB, oamenii care resping și nu vor să creadă cele de la N.I.P. via FB, se vor mântui sau nu?

Rațiuni argument-întrebări 3:

În baza "rațiuni argument-întrebări 1 și 2", dacă se mântuiesc și oamenii care nu ajung în Sfântul Cer direct prin N.I.P. via FB, fiindcă ori nu vor sau ori nu pot, ce rost mai are existența N.I.P. via FB ?

Ultimă întrebare, să-i zic, de cultură generală:
Există un raționament de folos spre mântuire, al numelui "vsovivi"/"vsovivivi"? Că sunt multe "vivivivi"... Nu-i găsesc scopul de ajutor spre mântuire.

Iar ca încheiere, ce spui tu la semnătura ta, că se numește interpretare științifică la Cartea Facerii, din Biblie, nu este deloc științifică, ci în cel mai fericit caz, o părere laică, iar dacă are pretenție mântuitoare, e erezie, fiindcă contrazice ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur, în volumele psb 21 și 22, unde tratează în câteva omilii excepționale, Cartea Facerii.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 20:10:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Te-am întrebat aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=18566&page=34 dar poate n-ai văzut postul, sau n-ai vrut să răspunzi ?

..................
După cîte îmi amintesc cred că am văzut postarea ta și ți-am răspuns... aici.

Dacă nu ești mulțumit de răspuns te rog să nu începi iar acuzînd ''din dragoste creștină'' cu toate sectele, eresurile, demonii, duhurile rele, smintelile, neascultările, mîndriile, schismele, ruperile, dezbinările, nebuniile, rătăcirile, și tot ce-ți mai trece ție prin minte ca stîrnind furtana fricii oamenilor de marea inchiziție ''ortodoxă'' să ți se pară că ai dreptate cînd torni toate josniciile astea în capul meu sau al altora avînd impresia că așa se apără și se mărturisește ortodoxia.

Te-am rugat să te cercetezi dacă ești în Credință atunci cînd discuți și să nu te mai delași în discuții pe forum ca să aluneci în necredința aia foarte lăudăroasă și batjocoritor-jignitoare care e în stare de frică oarbă să calce pentru a se îndreptății peste credința și peste sufeltul oricui dintre cei cu care discuți. Nu e frumos să am mereu impresia că te-ai erijat la infailibilitatea cea rea pe care ți-o arogi punîndu-te laolaltă cu sfinții și vorbind tu în numele lor, dînd lecții, ștind tu mai bine cine se mîntuie și cine nu, dînd sentințe, verdicte, văitîndu-te și folosind un limbaj dulce-mieros dar ipocrit făcut doar pentru ca să-ți îndreptățești osîndirile tale și închipuirile tale josnice la adresa altora prin tot felul de citate și de deducții logice ''absurde'' cu care practic singur te osîndești.

Îți spun asta ca să te corectezi singur în discuțiile pe forum, ca unui frate ortodox bun și cuminte care fiind foarte silitor a studiat de mic copil foarte mult despre Dumnezeu și depsre Ortodoxie dar sper că nu pentru a acuza și a osîndi pe alții direct sau prin tot felul de vaiete viclene sau dorințe viclene de a-i chema înapoi la dreapta credință cu insistență și silnicie pe cei la care te referi ci sper că a studiat și știe multe ca să asculte mai întîi el însuși și să facă el însuși ceea ce e mai greu ca nu cumva să pună vreo povară nedreaptă sau nefolositoare pe umerii altora... și doar ca să se laude el ca un hoț cu meritele altora.

Un ortodox veritabil nu judecă și nu condamnă pe nimeni pentru că nu îl lasă Dragostea de Dumnezeu și nici nu-i amintește mereu aproapelui cu care discută toate spaimele sale dorind cică să-l păzească sau să-l întoarcă pe aproapele lui din erezii, sectarisme, anateme, schisme, dezbinări, afurisiri, înșelări drăcești ca să-l cheme ca ipocritul înapoi la ''noi'' în ''ortodoxie'' unde ''noi'' în mintea lui e o instituție divino-umană lumească din care a fugit demult adevărata și smerita Dreaptă Credință împreună cu toți sfinții care rabdă cu umilință pînă la sfîrșit toate neajunsurile aproapelui.

Deci nu e invers așa cum ți se pare ție și dacă persiști și mă mai chemi mult acolo la ''voi'', unde sunteți ''voi'' stăpâni în stil terroris de parcă ai chema pe cineva la Dumnezeu cînd defapt îl amăgești cu vorbe dulci acuzîndu-l de toate alea-alea atunci îți răspund așa cum a răspuns Domnul cărturarului:

''Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi dar fiul omului n-are unde să-și plece capul''... căci casa lui e plină de tîlhari... și vai aceluia căzut între tîlhari!

Așa că ''acolo unde doi sau trei se adună în numele Meu acolo sunt și Eu'' și ''asta e Biserica Mea pe care o zidesc în oameni.'' (N.I.P.)

Și încă ceva, dragul meu... crede-mă că sincer te iubesc creștinește și sincer n-aș vrea s-o pățești alunecînd fără să-ți dai seama din rău în mai rău... deci sigur îți doresc tot binele ca să te liniștești și să te mîntui și asta presupune să cauți să nu mai rănești pe aproapele tău.

Dacă nu-ți dai seama, atunci pune-te în pielea altora și închipuie-ți că tu ai fi cel care crede altfel decît tine și empatizînd astfel citește ce e în stare să scrie un anume Igor-Emilian despre credința ta făcîndu-te nonstop sectant, eretic, înșelat de demoni, pierdut... și toate josniciile pe care tu le consideri argumente valabile pentru a convinge pe cineva că ai tu dreptate în ceea ce spui.

Oricîtă dreptate ar avea cei ce au scris toate cărțile sfinte tu trebuie să pricepi că din DRAGOSTE de Dumnezeu și de oameni au fost scrise și nu pentru ca să se apuce cineva să le folosească la o chemare de tip inchizitorial ultra ortodox căci nu oamenii sunt chemați să le respecte mai întîi ci mai ales înaltele fețe bisericești... oamenii sunt chemați să se întoarcă la Dumnezeu, adică să CREADĂ căci nu lor le-a cerut Dumnezeu Credincioșie ci maimarilor în timp ce oamenilor, creștinilor simplii nu le-a pus în spate niciun jug greu ci un jug foarte ușor și El însuși a scos orice duh necurat și nu cu postul și cu rugăciunile lor ci cu Postul și cu Rugăciunile Apostolilor... pe care dacă nu le-au avut la ei atunci i-a mustrat pe ei și nu pe cei ce strigau după ajutor ca din gură de șarpe.

Deci ''Milă voiesc și nu jertfe'' din sectanți, eretici, înșelați de demoni, nebuni, atei... făcute de către ultra ortodocșii care se erijază în mod exclusivist să formeze inchiziția ''ortodoxă''. Și ortodoxia nu a avut și nu are inchiziție... sper!

Dar asta nu înseamnă că vre-o cirtă sau vreo iotă din Legile Vieții nu e valabilă pentru toți ortodocșii sau creștinii, inclusiv canoanele și așezămintele tuturor sfinților... e valabil totul fiindcă nimic nu va trece, nici o virgulă sau vreun punct, din prooroci sau din Legea Vieții pînă ce toate se vor împlini așa cum le împlinește Cuvîntul... dar asta nu înseamnă că cineva fără dragoste le poate folosi ca să ''taie și să spînzure'' în numele lui Dumnezeu osîndindu-se singur ca prostul... adică așa ca fraierul care crede că zboară cînd defapt cade și se duce pe topogan ca o avalanșă.

Altă dată nu-ți mai amintesc și nu te mai dojenesc ci sper că ți-a fost suficient ca să te ridici înapoi la locul tău.

Last edited by vsovi; 11.08.2016 at 20:37:44.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 20:41:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit Trîmbița Ap. nr. 1 Părintele ortodox Iosif Trifa (3 martie 1888 - 12 februarie 1938)

Asta găsim pe wiki.

Doar un citat:
Citat:
Încă din gimnaziu ... este mereu primul dintre colegii săi, întreține legături culturale și colegiale cu mulți alți elevi fruntași din alte școli din Ardeal, ca și din țara Românească. Corespondența lui de atunci este plină de căldură evanghelică și de sentiment patriotic, vădind pe marele om, al Bisericii și al Neamului, de mai târziu.
doar încă unul:
Citat:
În anul 1922 când se hotărî la conducerea Mitropoliei Sibiului să se înceapă apariția acelei foi religioase pentru popor numită ''Lumina Satelor'', la conducerea ei a fost așezat ca redactor preotul Iosif Trifa. Acesta, pe lângă postul de duhovnic al teologilor și de director al orfelinatului, a preluat și această sarcină .
și încă unul:

Citat:
Dar, ca orice lumină care sperie făpturile întunericului, această minunată și înnoitoare făclie a lui Dumnezeu le-a speriat pe toate vietățile care iubeau păcatul și își îngrășau trupurile din menținerea lui. Și, ca bufnițele speriate de felinar, s-au repezit să stingă lumina cea nouă și să-l sfâșie pe purtătorul ei.

Last edited by vsovi; 11.08.2016 at 20:57:16.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2016, 21:29:51
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Forțezi lucrurile ca să-mi acuzi CREDINȚA.

În semnătură e o parafrază la celebra: ''Toate drumurile duc la Roma... ''
Eu cînd am scris ce am scris am știut ce scriu.

Tu nu mă întrebi ci și prin mulțimea de întrebări mă osîndești auto-îndreptățindu-ți necredința.

Deja ai ajuns și la concluzia la care voia să ajungi... că n-are niciun rost altceva decît ceea ce spui tu că are rost.
Ăsta-i răspunsul ?

Am nevoie să-mi răspunzi concret, la Rațiuni argument-întrebări 1, 2 și 3. Te rog.

Mulțumesc.

(iar părintele Iosif Trifa, e un om minunat, nu l-a stins nimeni, e și acum viu în inimile noastre și în Ceruri, dar nu mihaela n.i.p).

Aștept răspunsul.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 11.08.2016 at 22:12:47.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57