![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Pune-Ma ca o pecete pe inima ta
Orice gand si orice soapte nu mi te-a lua. Fac cu tine legamant vesnic sa traiesti Pentru tine am o tara cum tu nu gandesti Fa din Mine-a ta comoara caci prin ea ai pret Tu in Mine esti sapat si nu poti sa pleci Chiar de-ai rataci prin noapte Eu te voi afla, Si-am sa te primesc la pieptu-Mi orice s-ar intampla Pune-ma ca o pecete pe inima ta Si cuvantul meu sa-ti fie zilnic hrana ta Strange-ti sufletul flamand sfatul ce ti-l dau Mai aseaza inca o piatra pe al tau altar . Cine oare ar putea din bratu-mi sa te smulga? Cat sunt Eu alaturea nu-i mana sa te ajunga Eu am slujitori in ceruri care te pazesc Nu te teme de nimic Eu te izbavesc. Te increde azi in Mine si-n cuvantul Meu Sus, in slava , vei ajunge tot prin harul Meu Si va fi o sarbatoare cand in cer vei fi Si vei straluci cu sfintii pentru vesnicii
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Abece
A vrut Dumnezeu sa scrie Si nici nu era hartie. N-avea nici un fel de scule Si nici litere destule, C-un crampei de alfabet Mergea scrisul foarte-ncet. N-as vrea nici atat sa-l supar Cat piperul de ienupar, Dar o sa va spui ceva: Nici carte nu prea stia. Orisice invatacel Stia mult mai mult ca el. El, care facuse toate, Nu avea certificate. Catu-i Dumnezeu de mare N-avea trei clase primare. La citit se-mpiedica, Nu stie-aritmetica. Stie-atat: numai sa faca. Ia oleaca, pune-oleaca. Face oameni si lumina Din putin scuipat cu tina, Si dintr-un aluat mai lung Scoate luna ca din strung. Papagalul si pauna Si-au smuls pana, cate una, Ca sa-i faca pinsula Domnului din insula, Coliba de pe pamant A Celui Inalt si Sfant Fiind cladita de pesti mesteri Intre talaze si pesteri. El a luat mai bine-o pana De la tarca nazdravana Si-ascutindu-si-o-ntre deste, Despicand-o scolareste, Si-a facut condei, in stare A scri si pe piatra tare. A-ntins cerul ca o coala In toata taria goala. Insa pana nu scria. A luat atunci o nuia Si a insemnat cu ea, Cu argint, stea langa stea. Si ca sa vada pe schele A facut si cruci de stele. Ce-a scris, noaptea s-a zvantat, Apoi, panala scapatat, Cu sugatoare de soare - Si ziua pe-nserare - A citit si tot a sters, Cate-o vorba, cate-un vers, Si cate o data, fata, Toata foaia, cartea toata, Fiindca Dumnezeu ce-a vrut P-orma nu i-a mai placut. Ca din scrisele prea drese Nici lucru prea bun nu iese. Cat a scris el cerul tot, Sa spui drept, a sti nu pot. Invatati cu cartulie Cred c-aproape o vecie. Pe cat mintea il ajuta Melcul crede ca o suta De vecii intregi si pline. Melcul stie, cred, mai bine. Insa cerul, in sfarsit, E de-atuncea tiparit. Tudor Arghezi |
|
|||
|
|||
![]()
De ce-nainte de-ncercare
E-atata nestiinta-n noi, De ce ni-s ochii-nchisi 'nainte Si se deschid abia apoi?... De ce nu stim sa tinem seama De tot ce altii-au patimit, De ce doar dupa pret de jertfe si plans,aflam ce-a trebuit? De ce e peste mintea noastra 'nainte-un val atat de gros, De ce platim tot ce cunoastem Cu un pret atat de dureros? De ce intelepciunea vine nu-ntai,ci dupa ce-am platit, De ce nu stim de tineri totul ci dupa ce-am imbatranit? De ce? Fiindca nu aceasta e viata,ce aici traim. De-Apoi e-adevarata viata in asta doar ne pregatim! Traian Dorz
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
"De din vale de Rovine
Grăim, Doamnă, către Tine, Nu din gură, ci din carte, Că ne ești așa departe. Te-am ruga, mări, ruga Să-mi trimiți prin cineva Ce-i mai mândru-n valea Ta: Codrul cu poienele, Ochii cu sprâncenele; Că și eu trimite-voi Ce-i mai mândru pe la noi: Oastea mea cu flamurile, Codrul și cu ramurile, Coiful nalt cu penele, Ochii cu sprâncenele. Și să știi că-s sănătos, Că, mulțămind lui Cristos, Te sărut, Doamnă, frumos." (Mihai Eminescu - Scrisoarea a treia)
|
|
|||
|
|||
![]()
,, Dacă Tu n-ai fi fost ce-ar fi fost viața mea,
Iisuse, când singur zăceam la pământ și să ma ridic nu reușeam... Dacă Tu n-ai fi fost, să-mi întinzi mâna Ta, m-aș fi zbătut ca un val dus de vânt pe ocean... Numai Tu mi-ai adus bucuria când uitasem și să mai zâmbesc... Tu, Iisus, m-ai salvat și curajul mi-ai dat să trăiesc.. Dacă Tu n-ai fi fost, să rămâi lângă mine, zile și nopți aș fi plâns fără rost și viața mea mult prea trista ar fi fost... Dacă Tu n-ai fi fost, Să mă umpli de tine; Doar un hoinar rătăcit aș fi fost și viata mea s-ar fi scurs fără rost… Dacă Tu n-ai fi fost… Dacă Tu n-ai fi fost , cine m-ar fi primit, când oamenii toți fără nici un cuvânt m-au alungat, m-au părăsit... Dacă Tu n-ai fi fost unde aș mai fi găsit odihnă și cine pe-ntregul pământ m-ar fi iubit... Numai Tu ai făcut să dispară întristarea din sufletul meu și ai adus și ai adus pacea Ta să mă bucur de ea, tot mereu și mereu... Dacă Tu n-ai fi fost, să rămâi lângă mine, zile și nopți aș fi plâns fără rost și viața mea mult prea tristă-ar fi fost... Dacă Tu n-ai fi fost, Să mă umpli de tine; Doar un hoinar rătăcit aș fi fost și viata mea s-ar fi scurs fără rost… Dacă Tu n-ai fi fost…"
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa fiu
As vrea sa fiu ce azi n-am fost În ziua mea pierduta; Întelegând al vietii rost, As vrea sa fiu strajer în post, si chiar platind al jertfei cost, Eu sa ramân în lupta. As vrea sa fiu ce n-am fost ieri Si nicicând înainte; Prin lumea plina cu placeri, Sa fiu asa cum Tu-mi ceri, Sa nu m-abat spre nicaieri, Din drumul vietii Sfinte. As vrea sa fiu ce altii nu-s Si nici nu vor sa fie; Mergând în viata spre apus, Sa nu ma las de valuri dus Ci sa ma-nalt mereu mai sus, Din timp spre vesnicie. Aproape-as vrea sa fiu oricând De cei ce trec prin lume, Sub greul crucii suspinând Dar si de cei cazuti din rând, Ramasi în urma, sângerând - Ranitii fara nume. As vrea sa fiu un simplu glas Care sa strige-ntr-una Ca din al mântuirii ceas, Secunde doar au mai ramas Si cei ce azi nu vin pe vas, Se pierd pe totdeauna. As vrea sa fiu acel argat La care El sa-i spuna Când se va-ntoarce ca-mparat, Privind la tot ce am lucrat Cu-acei talanti ce mi i-a dat: "O, bine, sluga buna!" Si as mai vrea sa fiu ceva: O raza lucitoare - Si strabatând în lumea rea Sa duc lumina undeva, Sa încalzesc pe cineva Si sa ma-ntorc în Soare... Petru Dugulescu
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Lacrimi mari imi curg pe fata"......Cuvintele sunt de prisos! |
|
|||
|
|||
![]() Traiesc flãmând
Trãiesc flãmând, trãiesc o bucurie, Frumoasã ca un crin din Paradis, Potirul florii e mereu deschis Si plin cu lacrimi si cu apã vie, Potirul florii e o'mpãrãtie. Nu plãngeti cã eu mã duc pe lângã voi, Sau c'o sã fiu zvârlit ca un gunoi, Cu hotii în acelasi cimitir. Cãci crezul pentru care m'am jertfit, Cerea o viatã grea, o moarte de martir. Cãnd rãii mã defaimã si mã'njurã Si'n clocot de mânie ura-si varsã, Potirul lacrimilor se revarsã Si-mi primeneste sufletul de zgurã, Atunci Iisus de mine mult se'ndurã. Valeriu Gafencu |
|
|||
|
|||
![]()
"You Raise Me Up"
When I am down and, oh my soul, so weary; When troubles come and my heart burdened be; Then, I am still and wait here in the silence, Until you come and sit awhile with me. You raise me up, so I can stand on mountains; You raise me up, to walk on stormy seas; I am strong, when I am on your shoulders; You raise me up... To more than I can be. There is no life - no life without its hunger; Each restless heart beats so imperfectly; But when you come and I am filled with wonder, Sometimes, I think I glimpse eternity. You raise me up, so I can stand on mountains; You raise me up, to walk on stormy seas; I am strong, when I am on your shoulders; You raise me up... To more than I can be. Tu ma ridici Cand sunt cazut, si sufletul-mi tanjeste Probleme vin si inima mi-e grea, Stau nemiscat, astept doar in tacere Ca Tu sa vii sa-mi stai alaturea. Tu ma ridici, sa pot sa stau pe munte Tu ma ridici, sa pot umbla-n furtuni Pe-ai Tai umeri, Doamne, sunt puternic Caci ma ridici mai mult decat pot fi. Nu este nici un suflet fara doruri Trudita, inima imi bate greu Dar cand Tu vii si sunt plin de mirare Ma vad pentru-un moment in vesnicii. Tu ma ridici, sa pot sa stau pe munte Tu ma ridici, sa pot umbla-n furtuni Pe-ai Tai umeri, Doamne, sunt puternic Caci ma ridici mai mult decat pot fi. You raise me up
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|